Котли за дървесина с описание на водна верига, обхват

Дървените котли с водна схема са много популярна отоплителна система. Те се характеризират с компактен дизайн, който им позволява да се използват в помещения с различни размери. Много често се използва висококачествен стоманен прах, покрит с прах за тяхното производство.

Котли на дърва с водна схема

Основното гориво е дърва за огрев. Този източник спестява оперативни разходи. Непрекъснатото нарастване на тарифите за електроенергия и газ направи дърва за огрев за незаменими горива. Много често отоплителните котли от този тип са оборудвани с допълнителни компоненти: регулиране на въздушните клапи и чугунните решетки. Това ви позволява да следите интензитета на изгаряне. Водата се излива в отоплителната система, която се загрява в резултат на реакциите на изгаряне. В същото време се постига висока мощност. (Виж също: Карта на сайта)

Максималната ефективност на отоплението на отоплителната среда зависи пряко от конструкцията на водния кръг. Всички стени на котела събират топлина, така че охлаждащата течност се нагрява за няколко минути. При инсталиране можете да правите без заваряване.

Водните котли от този тип имат няколко предимства. На първо място, това е наличност. Този тип котел се характеризира с оптимална цена и високо качество на продукта. Това го прави просто незаменим за отопление. Основният недостатък на котлите за горене на дърва на водния кръг е кратък период от време с едно натоварване - 2-34 часа. Освен това, всяко натоварване трябва да се извършва в ръчен режим, което е особено неудобно.

Водните котли от този тип могат да бъдат ефективно използвани както с естествена, така и изкуствена циркулация на водата. Голямо разнообразие от дървени котли с водна схема са камини. Те могат да се използват като основен или резервен източник на отопление. (Виж също: Какво да напълните в отоплителната система)


Предимствата на камина с водна верига


Камината с водна схема има същите предимства като котел с дърва с водна схема, тъй като техните технически характеристики са еднакви. Основното предимство, според потребителите, е ниската цена на продукта. Като правило, подобни уреди за нагряване на водата са много по-скъпи. Трябва да се отбележи, че според ценовия коефициент камините с водна схема са по-лоши само за котли с водна верига.

Камина с водна схема

Много често изборът на камини спира поради високата им производителност. Те са в състояние ефективно да затоплят помещенията с голяма площ. Основното гориво за камини е дърва за огрев. От гледна точка на икономическия анализ този източник на гориво е най-печеливш. Трябва да се отбележи естетическата страна при монтажа на конструкцията в помещението. Камината идеално се вписва във всеки дизайн. Наблюдението на изгарянето на дървесината ще помогне да се отпуснете и запълнете атмосферата с уютно жилище.



Тази отоплителна система не се нуждае от електричество. Той работи върху процеса на естествената циркулация на флуидите. Следователно, това не зависи от колебанията на мощността и отказите на електрозахранването. (Виж също: Европейски камини)


Недостатъци на камина с водна схема


Най-големият недостатък е ръчният контрол. Процесът на подаване на гориво не е автоматизиран. Следователно не може да се говори за пълен контрол над сигурността. Коефициентът на ефективност е относително нисък. Експертите определят марка в 80 -85. Тези данни обаче донякъде са надценени и не отразяват истинската картина на събитията. Що се отнася до устройството, камината е стоманена пещ с дебелина на стената от 4 до 6 мм. Между тези стени са разположени тръбите на топлообменника.


Пелетни котли: описание и обхват


Пелетните котли са нагревателни котли, захранвани с дървени пелети - пелети. Те са подложени на процес на натискане на специална преса - гранулатор. Пелетите са всички видове отпадъчна дървесина, например: дървени стърготини, стърготини. Пелетният бойлер има особени особености само за него. На първо място, тези продукти имат относително малка горивна камера, тъй като основните термични реакции се появяват в многостъпалната конвективна част на котела. В резултат на химическите реакции температурата на отработените газове достига 100-200 градуса. Много често този показател е подобен на този на котела за природен газ.

Пелетни котли се появяват сравнително напоследък. Въпреки това, те успяха да спечелят уважение сред потребителите. Те са особено популярни в Европа поради техните предимства. На първо място, следва да се отбележи, че котлите за отопление на пелети не зависят от доставката на електроенергия или други източници на централната мрежа. Поради това те могат да осигурят непрекъснато снабдяване с топлоенергия, което е особено важно за нашата сурова климатична реалност. Освен това има постоянно увеличение на тарифите за ресурси. Използването на пелети е изгодно от гледна точка на икономиката. Необходимо е да се отбележи екологичната съвместимост на химическите реакции на изгаряне в котела. Продуктите от горенето, произведени в резултат на реакциите, са екологични и не вредят на околната среда. Голям фактор, влияещ върху търсенето, е продължителният живот на отоплителната система. Такива отоплителни котли ще продължат повече от 20 години. (Виж също: Пещ-камина с водна схема)

отоплителни котли


Важни нюанси


Трябва да се отбележи, че котлите за пелети са автоматизирани. В допълнение, те са програмирани да работят и да поддържат необходимата температура. Доставянето на гориво от бункера също е автоматично. Поради това котелът може да работи без лице за период до 7 дни.

На първо място, котли за пелети са инсталирани, за да затоплят къщите. Тяхната мощност е доста висока, тя варира от 15 до 500 kW. Долната граница от 15 kW е определена от гледна точка на икономическата осъществимост, тъй като е по-добре да се използват пелетни камини с необходимата мощност от 14 kW и по-ниска. В момента на европейския пазар можете да се срещнете с отоплителни котли на пелети с капацитет 2MW. Те са оборудвани със специален скъп презареждащ елемент гориво в процеса на изгаряне.

Много често такива бойлери са оборудвани допълнително с топла вода, така че да могат да задоволят потребностите на потребителите от топла вода за битови цели. Пелетните котли са лесни за поддръжка и работа. Почистването на пепелта трябва да се извършва най-малко веднъж месечно. При някои внесени котли обаче тази функция е автоматизирана. (Виж също: Печки за баня)

Ефективността на пелетните котли е доста висока. Той е от 85 до 95. Ако вземете предвид ниската цена на горивото, нулеви разходи за персонала по поддръжката, котлите за пелети са достатъчно икономични за целия период на работа. Под пелетите може да се модифицира всеки котел на твърдо гориво. Ефективността на такова изобретение обаче ще бъде малко по-ниска, отколкото в пелетния котел.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещ с водна схемаПещ с водна схема
Отопление на къщата с дърва за огревОтопление на къщата с дърва за огрев
Връщане на котли с дълъг изгарянеВръщане на котли с дълъг изгаряне
Котел с дърва за огрев със собствени ръцеКотел с дърва за огрев със собствени ръце
Индустриални отоплителни котлиИндустриални отоплителни котли
Отоплителен котел с водна схемаОтоплителен котел с водна схема
Бойлер за отопление с дървоБойлер за отопление с дърво
Котел за изгаряне на дърваКотел за изгаряне на дърва
Производство на отоплителни котлиПроизводство на отоплителни котли
Комбинирани универсални отоплителни котлиКомбинирани универсални отоплителни котли
» » Котли за дървесина с описание на водна верига, обхват
© 2021 BggeHat.com