Какъв вид дърва се използва най-добре за запалване на камина

Камината е проектирана така, че да придаде топлина и комфорт на къщата, създава уникална атмосфера на комфорт. Към днешна дата повечето собственици на частни домове се стремят да създадат собствен дом в къщата, в който да видите истински, жив пламък. Ако разполагаме с система за твърдо гориво на наше разположение, възниква разумен въпрос - какъв вид дърва се използва за камината, толкова по-добре е да се стопи.

В тази статия ще се опитаме да ви кажем какъв вид дърва да се използва за отворена и затворена камина, което отличава различни видове дървесина, помислете за алтернативна версия на камина и дърва за огрев.

Напълнена камина
Отворете камина с приятен огън вътре

Отворена версия

Изборът на дърва за огрев е по-добре за отопление на камината, трябва да се има предвид дървото на широколистни и иглолистни дървета, защото всеки сорт има своите силни и слаби страни. Предвид характеристиките на дървото, можете да изберете подходящите опции както за отворени, така и за затворени камини и печки.

По-специално, за камини с отворена горивна камера трябва да бъде избран на дървен материал с дълго време за изгаряне, приятна миризма и гладка, без противопожарни искри и мига. Изберете бор, смърч, лиственица и други иглолистни дърва за камината от този тип не е необходимо, тъй като при изгарянето на този вид дърво има много дим, искри, треска и огънят бързо изгаря дървата подредени в пещта. Въпреки всички недостатъци, иглите имат прекрасна миризма, която перфектно се вписва в атмосферата на банята.

Правилно декорирана камина в къщата
Красиво украсена домашна камина

Силен и строг дъб. Най-доброто решение за открита камина ще бъде дъбовата дървесина. Този вид дървесина по време на горенето генерира голямо количество топлина, което ще направи възможно затоплянето на помещението добре. Продължителността на изгарянето в пожарната камера е голяма, което ви позволява да не бързате да хвърляте нови дърва за огрев, освен суровини. В същото време приятен и лечебен аромат се издига във въздуха, който се появява при изгарянето на етерични масла, открити в дъбова дървесина.

Съвети от опитни хора: че дървените трупи в пещта са по-малко искри, преди да се зареди в пещта да ги отстрани от кората.

Основният недостатък на дъбовата дървесина е нейната цена и недостиг. Намирането на такива дърва за огрев често е доста проблематично, а цената им се ухапва. Но в отговор на въпроса, колкото по-добре е да се затопли открита камина, първото в списъка е винаги дъбова дърва за огрев.

Кралската елша. Тогава да затоплите камина освен дъбовата дървесина, можете да използвате елша. Алер отдавна е смятан за дърва за благородство, той е използван за разтопяване на печките в кралските бани. Характерните особености на елхата са: малко количество дим по време на горенето, приятен аромат и достатъчно количество топлопредаване. В отворената камина в къщата можете да използвате елша дърва за огрев, защото изглеждат доста цветни, защото са много хубави. дървото на това дърво има оранжев оттенък. Между другото, в дървесината за този цвят, лесно е да ги различавате от другите видове дървесина.

Събиране на дърва от елша
Събиране на дърва за огрев

Родната бреза. Най-популярната дърва за огрев е бреза, която може да се използва и в камина с отворена камина. Дърва за бреза когато се изгорят, те миришат добре. Смята се, че димът от горящата брезова дървесина има лечебни свойства, има благоприятен ефект върху дихателната система, лекува от настинки.

Брезовите трупи изгарят добре и изгарят. По принцип брезата идеално изгаря и изгаря топлината дори в сурова форма, ако дървесината е след скорошна реколта. Ако обаче искате да получите максимална топлинна мощност, трябва да я изсушите.

Тъй като изгарянето на бреза се дължи на наличието на смола в състава му, с постоянно нагряване на камини и печки като дърво, саждите неизбежно се натрупват в комина. Ето защо, ако редовно използвате бреза дърва за огрев, не бъдете мързеливи, за да почистите комина от сажди за постигане нормална температура на горене на дърва за огрев в огнището на камина или печката.

Чифт от брезови дърва за огрев
Популярни дърва за бреза в пакет

Подготовка на бреза, отделят и изсушават някои от кора, които ще дойде по-удобно за разпалване на печки и камини.

Почистване на аспен. Добър вариант, препоръчан от много експерти, е аспен дърва. Като опция за отопление не могат да се използват дървени трупи, защото топлината от това дърво е малка. В същото време те са в състояние да създадат оживен, красив огън. Основното предимство обаче е разпределението на парата по време на горенето, което позволява коминът да се почисти от сажди.

От време на време, изгаряне на аспен в огнището на камината, понякога ще опростите процеса на почистване на комина. Слушайте камината или печката си, когато пепелта изгаря в пещта, и ще чуете, че саждите падат от комина. Aspen за камина или печка е полезно, но не се придържайте към него, достатъчно е да го запалите няколко пъти в месеца.



Какъв вид дърво за открита камина все още може да се използва? Ако откриете, тогава дървесината от овощни дървета, например, череши, ябълки, круши. Тези дърва за огрев са редки, те се появяват само при изрязване на стари овощни градини, но ако имате възможност да ги купите, не забравяйте да ги използвате. Дървеният материал от плодни дървета изгаря гладко, не искри, генерира голямо количество топлина и приятен сладък аромат.

Такива дърва за огрев са отлично решение за открити камини, печки в баните, барбекю. Имайте предвид, че за появата на характерен вкус, можете дори да използвате сушени клони, останали след резитба на дърветата.

Затворена версия

Отразявайки какъв вид дърва за огрев е по-добре да загрявате камина със стъкло, покриващо огнището, разбира се, че обхватът от подходящи опции е много по-широк. В допълнение към видовете дърва за огрев, които вече разгледахме, можете да използвате и друга дървесина, която излъчва дим, искри, защото огънят е безопасно скрит зад защитен екран. Основното е, че дължината на дърва за огрев за камината им позволява напълно да се зареди в пещта и да се затвори.

При избора на дърва за камината трябва да се забравя, че трудно, силна дърво изгаря по-дълго време, отколкото меките, така че допълнителни поп трупи, изисквани по-рядко, и разсейване на топлината ще бъде по-висока.

Затворена камина в къщата
Затворена камина в частна къща

Топла пепел. Ако разгледаме гъста и силна дървесина, която може да гори дори в сурова форма, тогава няма конкуренция за пепел. Тези дърва за огрев се считат за най-горещи с максимално излъчване на топлина. Пепелта е отлична опция в случаите, когато е необходимо да отоплявате помещението във възможно най-кратки срокове, бързо да загрявате банята. Липата има подобни характеристики, но не може да се намери във всички региони, като пепел.

Ароматични игли. Както казахме по-рано, иглолистните скали не са подходящи за запалване на открити камини и печки, но в затворена версия те ще бъдат подходящи. Иглолистната дървесина се характеризира с добро пренасяне на топлина, а терминът на горящата дървесина може да се характеризира като нормално и какъв приятен аромат от тях. Оптимална употреба за домашен бор, той има по-голямо излъчване на топлина.

Очевидната липса на игли е нейната повишена устойчивост, от която комините неизбежно ще образуват дим, сажди по стените на комините. Ако имате пожарна кутия, която покрива стъклото, тогава ще трябва да го почистите, след като сте използвали това дърво.

Безполезна топола. Едно от най-евтините дървесина е топола. Факт е, че тези дърва се изгарят много бързо и има много малко топлина. Релевантността на използването им в камината е спорна, но в топлия сезон, ако е необходимо за кратко уютно забавление, такива дърва могат да бъдат хвърлени в камината.

Приятният огън в камината
Примамен огън в камината

Когато подготвяте дърва за камина, не забравяйте за размера на трупите. Не правете прекалено дебели или тънки дърва за огрев. Оптималният размер е ширината от 6-8 сантиметра, но дължината, която избирате, се основава на размера на пещта. Нормалната дължина на трупите е 2/3 от ширината на пещта.

Без значение какъв вид дърво ударите камини и печки, трябва да се опитате да го изсушите колкото е възможно повече. В този случай неговите характеристики ще бъдат оптимални. За нормално изсушаване на гората трябва да се гарантира, че се съхранява чрез поставяне добре сглобена горилка за дърва с грижовен дизайн.

Алтернативен вариант

В градските апартаменти, за съжаление, не можем да си изградим пълноценна камина, въпреки че е отворена, макар и затворена, защото практически не е възможно да се направи това технически. В същото време, ние можем лесно да си поставим био камина, работещи по алтернативни горива.

За да създадете пълен антураж, трябва да използвате керамични дърва за огрев, които заедно с други декоративни аксесоари се продават в съответните магазини. Създадени от керамика и боядисани правилно, декоративно дърво, дървени трупи или въглища напълно допълват живия огън на камината и ще получите пълна аура на комфорт, уют и топлина.

Надяваме се, че след като прочетете този материал, нямате никакви въпроси относно това, кои дърва да се използват най-добре за запалване на камина. Използвайте суха и качествена дървесина, за да получите максимален резултат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид дърва е по-добре за пещ, съвети за избор на дървесни видовеКакъв вид дърва е по-добре за пещ, съвети за избор на дървесни видове
Защо се нуждаем от декоративни дърва за огрев за камината, как да ги използвамеЗащо се нуждаем от декоративни дърва за огрев за камината, как да ги използваме
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Какъв вид дърва е по-добре за използване, за да разпали саунаКакъв вид дърва е по-добре за използване, за да разпали сауна
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Как правилно да запалите камина с дърва за огрев, инструкции от типа "turn-by-turn" и…Как правилно да запалите камина с дърва за огрев, инструкции от типа "turn-by-turn" и…
Drovnitsy за камини и печки, решения за съхранение на дърва за огрев у домаDrovnitsy за камини и печки, решения за съхранение на дърва за огрев у дома
Кухня с камина, оригинално решение за модерен интериорКухня с камина, оригинално решение за модерен интериор
Декоративни аксесоари за био камини камини, въглища, камъни, трупиДекоративни аксесоари за био камини камини, въглища, камъни, трупи
» » Какъв вид дърва се използва най-добре за запалване на камина
© 2021 BggeHat.com