Аксесоари за камина 5 основни атрибути

В продължение на много десетилетия хората са инсталирали камини в домовете си, за да се затоплят и да създадат специална атмосфера. Едно истинско функциониращо огнище символизира уют, създава почивка и мир. Ето защо собствениците на големи къщи изграждат подобни структури. Аксесоари за камини спомагат за създаването на цялостна картина и опростяване на грижите за сградата.

Има погрешно мнение, че специалните аксесоари са разработката на дизайнери, с помощта на която те се опитват да получат пари и да печелят повече пари, когато работят по един проект. Аксесоари за камината, включително и електрически, превръщат ъгъла на седалката и го правят възможно най-безопасно да се използва.

Приятни фалшиви аксесоари
Фалшиви продукти за създаване на антураж

Основни неща

Списъкът с аксесоари за камина и допълнителни елементи е доста широк. Въпреки това, има няколко аксесоари, които трябва да се намират в непосредствена близост до камината. Най-популярните аксесоари са:

  1. Клещи за камината.
  2. Лъжичка.
  3. Метла.
  4. Poker.

Представените устройства не са прищявка. Невъзможно е да се обърне горящата дърва с голи ръце, за тази цел собственикът на камината ще се нуждае от покер. Дизайнерите предлагат класическа версия на устройството, където покерът изглежда като дебел прът с копие или кука в края. Но има и по-изтънчени продукти фалшиви предмети, се извършват в техниката на стареене и се регулират в общия интериор.

Целта на клещите е същата като тази на покера - да се обърне дървото за огрев. Но те могат да работят по-точно, защото има възможност да се улови падането на въглищата.

За почистване на пепел се изисква издухване, след като огнището се изгаси и охлади. Те могат да събират и валцоват въглища, но за тази цел трябва да получат дори метла. Той все още е полезен за почистване на праха, натрупан около камината. Всички аксесоари се допълват взаимно и без тях е трудно да се направи в ежедневието.

Традиционна тухлена камина
Традиционен изглед към камината

Аксесоарите могат да бъдат закупени с комплекта. Често комплектите имат специално захващане, да закрепите продукта на стената в близост до камината или да го поставите на хълм.

Има и по-малко популярни аксесоари за камината, но тяхната роля не бива да се подценява:

  1. Поставка, на която да поставите дърва за огрев (drovnitsa).
  2. Стойка за съхраняване на мачове или запалки.
  3. Кожуха за надуване на огъня.
  4. Защитен елемент под формата на решетка или екран.

Собствениците на камината също трябва да разберат, че почти всеки елемент може да бъде направен само по себе си, като единственото изключение е съвпадението или запалването.

При покупката на аксесоари за камина е по-добре да се предпочитат продукти от метал, месинг, мед, стомана или чугун. Тези материали са издръжливи и ще обслужват собственика от много години.

Оригинална декорация на камината
Първоначалният подход към дизайна на пространството

Ако къщата има електрическа камина, можете безопасно да купите предмети, изработени от меки метали (месинг или мед). Те ще играят в по-голяма степен декоративна роля. Когато почиствате с аксесоари, изработени от месинг или мед в конвенционална камина, трябва да сте подготвени за това, че всеки път, когато трябва да бъдат почистени от сажди, прах и сажди.

Допълнителни аксесоари

Помислете за полезни допълнителни неща, които ще помогнат при работата с камини и печки.

Видове джуджета

В зависимост от първоначалния дизайн на камината Можете да инсталирате инструмента. Някои продукти първоначално разполагат с технологична ниша за съхранение на дървени трупи, но при липса на това е необходимо да се съхранява дърва за огрев на пода или близо до камината. Drovnitsy отделен тип може да бъде от няколко типа: щанд, кутия или кошница.

Метал заварени dovnitsa
Домашна варена внос

При наличието на материали, време и желание такъв елемент може лесно да бъде направен със собствените ти ръце и като декор да се използват основните посоки на интериора на стаята, където е инсталирана камината. Търсенето се използва подправени аксесоари за камината, те наподобяват продуктите от минали векове, придавайки специален характер на дизайна.



Дровница се намира в непосредствена отдалеченост от открит огън и не влиза в контакт с пламъка, така че не се предлагат специални изисквания към материалите за производство.

Аксесоари за запалване

Повечето тематични магазини имат мачове за огън в камината и запалки за биологични аналози. Основната разлика от такива мачове от обикновени продукти е дължината и достига 20 сантиметра, което няма да ви позволи да изгорите ръцете си. Аксесоарите могат да бъдат опаковани в кутии със интересен дизайн или оригинални очила.

Производителите предлагат комплекти, съставени от специална ролка за запалване и мачове. За съхранение на хартия е по-добре да закупите крепеж, който ще ви позволи лесно да отпуснете желаното парче и да запалите пламъка.

Камините са с голяма дължина
Дълги мантелови мачове

Защита от пламък

Ако имате отворена камина, необходимо е да инсталирате защитно оборудване за камини, представляващи екрани и решетки. Произвеждайте тези аксесоари изключително от материали, устойчиви на открит пламък и високи температури. Най-често хората предпочитат изделия от закалено стъкло, в метална рамка или изобщо без рамка.

Някои интериори са по-подходящи за решетки, които също изпълняват защитна функция. Те са изработени от здрава стомана и са украсени с ковани елементи.

Доста често аксесоарите за камината се обединяват в едно цяло. След това получавате истинско произведение на изкуството: вътре стъклен защитен екран, украсена с дантелени шарки, изковавани от метала.

Декоративен метален екран
Декоративен подправен екран

В зависимост от предпочитанията и дизайна, можете да създадете екран с всякакъв размер и форма: плоски, изпъкнали, кръгли, квадратни, овални, двучерупкови и т.н. Металните продукти могат да бъдат инсталирани възможно най-близо до открит огън, но стъклените екрани се отстраняват най-добре от пещта с около 30 сантиметра.

Аксесоари за почистване

Неразделен инструмент за камината е лъжичка или четка. Тези аксесоари са необходими за почистване на пепел и въглища, след като пламъкът вече е излязъл. Ако не почистите, скоро пещта ще бъде запушена.

Най-добре е да изберете този с естествена твърда подложка или тънка тел. Когато използвате аксесоари с изкуствени влакна, има вероятност не напълно изгасените въглища просто да развалят аксесоарите.

Удобен метален комплект
Успешен комплект за почистване на метал

Получавайки лъжичка и четка, струва си да се обърне внимание на дължината на дръжката. То не трябва да бъде по-малко от 50-80 сантиметра. За да изберете идеалното съотношение, трябва да започнете от формулата: дължината на дръжката е по-голяма от дълбочината на пещта най-малко 20 сантиметра.

Прахосмукачки

В магазините вече има много прахосмукачки, чиято основна задача е да почистват саждите и пепелта. Той работи точно като типичен домакински уред, но е изработен от специални, топлоустойчиви материали. Дизайнът също е значително различен.

Работете, за да се грижите за пещта
Грижа за камина пещ

Максималната температура, която прахосмукачките издържат, е 50 градуса С, което прави възможно почистването, преди въглищата да се охладят напълно. Инструментите имат висока всмукателна мощност и техните контейнери достигат обеми от 20 литра.

Прахосмукачки за пепел трябва да бъдат почистени незабавно или не по-късно от един ден след прибиране на реколтата. В противен случай оборудването може да се повреди.

Какъв вид аксесоари се нуждаят от камината, зависи от собственика. В процеса на подбор всеки детайл играе важна роля: качеството на материалите, дизайна на продуктите, производствената компания и т.н. Ето защо, преди да отидете в магазина, зависи от себе си да отговорите на тези въпроси, тогава покупката определено ще донесе радост и самите аксесоари ще бъдат използвани постоянно и по предназначение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камина ефектКамина ефект
Аксесоари за пещиАксесоари за пещи
Принципът на биогориватаПринципът на биогоривата
Как да поставите камини в интериори с различни теми, стилКак да поставите камини в интериори с различни теми, стил
Как правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаятаКак правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаята
Дневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементиДневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементи
Известни чуждестранни и местни производители на биогориваИзвестни чуждестранни и местни производители на биогорива
Drovnitsy за камини и печки, решения за съхранение на дърва за огрев у домаDrovnitsy за камини и печки, решения за съхранение на дърва за огрев у дома
Комплекти за камини, улесняващи тяхната работа, популярен модел рицарКомплекти за камини, улесняващи тяхната работа, популярен модел рицар
Как да поставите камина в спалнята на която огнище да изберете в кой стил да го украсяватКак да поставите камина в спалнята на която огнище да изберете в кой стил да го украсяват
» » Аксесоари за камина 5 основни атрибути
© 2021 BggeHat.com