Фалшива камина декоративна имитация за поставяне в интериора

Повечето хора са склонни да създават в дома си атмосфера на уют, топлина, комфорт. В много отношения камината, поставена в къщата, опростява тази задача. Приятната топлина и блясъкът на огъня ни оказват изключително положително въздействие, усещаме релаксацията, неволно затопляне и преместване. Инсталирането на пълна камина в частна къща не е проблем, но какво да направя градски жители, чиито апартаменти не са предназначени за такива системи.

Най-простият отговор идва веднага, е необходимо да се изгради фалшива камина (фалшиво от думата "фалшив" - не е реално). Приличната имитация на камината ще създаде атмосфера, подходяща за почивка в стаята, а самата сграда ще се превърне в основен декоративен елемент на стаята.

Оригиналът камина портал в хола
Оригиналната структура в хола

Общи моменти

Инсталирането в градски апартамент на обикновена камина е почти невъзможно. На първо място, защото в такава стая няма комин, а таваните не могат да издържат на тежкото тегло на обемистата структура. Тези фактори стават фундаментални за отказ, когато поискате разрешение от съответните органи. В същото време, за да построите фалшива камина, не са необходими разрешителни. Можете сами да изградите структура на всяко удобно място за вас или да я направите мобилна.

Симулацията на камината, направена със собствените си ръце, е може би най-бюджетната възможност. Ако разгледаме алтернативни възможности за създаване на пространство за създаване на уют:

  • Можете да инсталирайте био камина в апартамента, който не изпуска дим, сажди и без комин, въпреки че изгаря истински огън.
  • Интересен вариант е инсталирането на електрическа камина. Те са лесни за работа, красиви уреди с функция за отопление и звук, но много скъпи за повечето потребители.
Вписан във вътрешността на камината
Епична конструкция, съобразена с интериора

Създаване на имитация на тази камина със собствени ръце от импровизирани средства, можете да покажете забележителна фантазия, като сте получили изключителен аксесоар за вашия интериор. В същото време функционалността на такова устройство не включва използването на истински огън и следователно оставя широка гама от възможности за декориране на самата конструкция и пространството вътре в нея.

В някои случаи е създадена мнима камина около батерия, която изпълнява подобна функция за отопление на къщата. Моля, обърнете внимание, че лесно запалените предмети все още не трябва да се поставят близо до подобно устройство, дори и да няма истински огън в него.

Ако се доближите до изграждането на фалшива камина колкото е възможно по-рационално, можете веднага да откриете редица несъмнени предимства:

  • На първо място, разходите, тъй като материалите и инструментите, необходими за работа са значително по-малко от завършените камини. Освен това, модерният строителен пазар предлага огромен избор от разнообразие от материали, от които може да се направи сместа. Най-често в изграждането на такива конструкции използват гипсокартон, шперплат, дърво, dsp, пластмаса, блокове от пяна, тухли и черен картон. Майсторите с голям фентъзи създават фалшиви камини от стари мебели.
  • Създаването на изкуствена камина от себе си е съвсем проста, има много снимки и видео материали, които можете да ориентирате. Трябва да се отбележи, че при изграждането на отливка няма да се изискват специални умения за изграждане, всеки човек може да изгради такава структура.
  • Тъй като фалшивата камина е основно декоративен аксесоар, нейният външен вид може лесно да се промени от празниците или по време на определено настроение. В този случай можете да използвате за декорация различни материали от скъпи и изключителни, до прости, но оригинални.
Просто конструиране на съвременни строителни материали
Изграждане на съвременни материали

Условно, всички видове имитации на камини могат да бъдат разделени на три големи групи:

  1. Първият вариант е най-правдоподобният. Моделът на камината е конструиран в съответствие с настоящия аналог, всички нюанси на дизайна се наблюдават, се избират подходящи размери. В повечето случаи вътре в изградения портал се поставя био камина, която създава истински огън или електрически вариант, който симулира огън и излъчва топлина. Изграждането на такава фалшива камина е сериозно и скъпо предприятие.
  2. Вторият вариант включва изграждане на портал, който да прилича на камина с форма и външен вид. Порталът може да бъде монтиран по протежение на стената, издаващ се на известно разстояние, а има и ъглова опция, която краде по-малко място. В импровизираната пещ на портала се полагат декоративни дърва или свещи или се украсяват според вашите желания.
  3. Третият вариант е създаването на символична камина от подходящи материали. Символна симулация на камината подобно на него от разстояние, например, можем да разгледаме такава картина на огнището на стената, като прочутия приказен характер на Пинокио.
Стилизиран под истинския портал за камина
Малък портал, стилизиран като истинска камина

Която и да е версия, която избирате, трябва да разгледате някои от тънкостите, свързани с поставянето на такъв декоративен елемент в стаята.

Инсталационни препоръки

По принцип нюансите на поставянето на фалшиви камини са интуитивно разбираеми и лежат на повърхността, но много хора често ги пренебрегват, което не води до най-добър резултат. Какво трябва да вземем предвид:

  • На първо място, трябва да изберете правилното място за нашия дизайн. Най-добрият начин да създадете сляпо перпендикулярно на прозореца, тъй като ако камината е разположена срещуположно, лъчите на слънцето значително ще влошат възприемането на огъня и системата като цяло.
  • Коригирайте размера на симулацията с общите размери на стаята, малките стаи изглеждат лоши обемисти конструкции, както и големи, скромни съоръжения.
  • Избирайки стила и външния вид на дизайна, не забравяйте да вземете предвид интериорните особености на стаята, нейния дизайн.
  • Имайки панел с камина в сградата, струва си да се погрижите за достъп до отоплителната функция, която през лятото може да бъде полезна.
  • След като сте построили имитация на камина, трябва да се грижите за общата обстановка на помещението, например да подготвите зона за отдих наблизо, да поставите удобни столове или диван, да поставите приятна, мека светлина. В такава аура дизайнът ще изглежда още по-впечатляващ.
Декориране на фалшивата камина за новата година
Коледна украса на камината


Нека да разгледаме как да направите изкуствена камина в апартамент със собствените си ръце, какви инструменти, материали и умения ще са необходими.

Принципите на изграждане на манекена

Няма особени затруднения при изграждането на изкуствени камини. Първото нещо, което трябва да направим, е да подготвим материала и инструмента:

  • Най-простата версия, да изгради портал от гипсокартон или шперплат, който изисква листове от подходящ материал, метален профил, винтове.
  • По време на конструкцията на рамката ще се появи удобна лента, ниво, маркер, нож или трион.
  • Готови строителството трябва да се донесе на ума, шпакловка и боя, която изисква shpaklevka, шпатули, боя, четка и валяк.

Скица на бъдещата камина може да се намери в интернет или да се нарисувате. На този етап е желателно внимателно да се разработи и обмисли външния вид на конструкцията, нейните размери, местоположението на декоративните елементи. Когато прехвърляте скицата на стената и пода, желателно е да наблюдавате точно пропорциите.

Когато се правят чертежи, издигаме конструкция от метален профил. Ако планирате да направите стационарен модел, след това го поставете на стената и пода, ако изкуствената камина трябва да бъде преносима, след това създава основа. В зависимост от вида на довършителния материал ние укрепваме структурата в по-голяма или по-малка степен.

Запълване на изкуствената камина със свещи
Използване на свещи за запълване на камина

Нарязвайки подходящите парчета гипсокартон или шперплат, ние шием получената структура. В резултат на това трябва да получите фондация, която е украсена във връзка с вашите предпочитания, мисли, фантазия. Обикновено се използват следните опции:

  • За стационарна версия може да се има предвид възможността за замазване и оцветяване. Можете да направите прости и разбираеми контури, гладки стени или обратно, вземете shpaklevku имитиращи дърво, камък или кожа. Избирайки правилния цвят на боята, в крайна сметка получаваме много оригинално изображение.
  • Най-простата версия може да се разглежда като лепене на конструкцията със самозалепващ се филм. Тук отново можете да използвате имитация на дърво, камък или други материали. Препоръчваме да изберете немска версия на филма, тъй като китайците могат да бъдат обелени на ставите и по краищата.
  • Силните портали могат да бъдат залепени с плочки, мозайки, декоративни камъни, пластмасови панели. В този случай ще получите силна структура, много подобна на истинска камина.
Във вътрешността на стаята е изобразена малка камина
Успешно вписан в дизайна на камината стая

Имайте предвид, че на етапа на създаване на скици е желателно веднага да се определи дали в камината на изкуствената камина ще има някаква система или ще бъде куха. Ако възнамерявате да вмъкнете био камина там, електрическа камина или пожарен екран, трябва да подготвите базата, в противен случай ние сме свободни да декорираме депресиите по ваш вкус.

Освен това е необходимо да се оформят пространството около камината, да се вземат подходящи аксесоари, свързани с нейната работа, да се поставят в непосредствена близост до манекена.

Всеки решава сам как да направи сляпо камина и какви материали да използва. За твърди конструкции се препоръчва използването на подходящи строителни материали, но лесна имитация може да се направи дори от картон.

В заключение, искам да кажа, че с правилното желание за специални трудности в изграждането на имитация камина в апартамента там. Всички материали се предлагат в магазините и в Интернет има възможно най-много идеи. Следвайки плана, ще можете да приложите най-смелите идеи.

Въпреки това, когато проектирате и изграждате, не забравяйте да вземете под внимание особеностите на вашия интериор на стаята, така че издигнатите фалшиви идеални части от нея. В този случай, във Вашия балансиран интериор ще бъде изключителен декоративен елемент, предназначен да бъде основен акцент.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изгради декоративна камина със собствените си ръце, от която да се направи фалшива каминаКак да се изгради декоративна камина със собствените си ръце, от която да се направи фалшива камина
Камина от картонени кутии със собствени ръце, майсторски класове за изграждане на фалшиви каминиКамина от картонени кутии със собствени ръце, майсторски класове за изграждане на фалшиви камини
Как да направите фалшива камина със собствени ръце, технология за производствоКак да направите фалшива камина със собствени ръце, технология за производство
Как да направите камина от дърво със собствените си ръце, фалшива камина от дърво, шперплатКак да направите камина от дърво със собствените си ръце, фалшива камина от дърво, шперплат
Симулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайнСимулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайн
Как да се изгради камина от пяна по своему, със собствените си ръце у домаКак да се изгради камина от пяна по своему, със собствените си ръце у дома
Фалшива камина със свещи, създавайки свещ камина със собствените си ръцеФалшива камина със свещи, създавайки свещ камина със собствените си ръце
Как да направите изкуствена камина със собствените си ръцеКак да направите изкуствена камина със собствените си ръце
Какво мога да направя с една домашна камина, изработена от гипсокартон, подходящи материалиКакво мога да направя с една домашна камина, изработена от гипсокартон, подходящи материали
Разрешения за монтиране на тази камина в апартаментаРазрешения за монтиране на тази камина в апартамента
» » Фалшива камина декоративна имитация за поставяне в интериора
© 2021 BggeHat.com