Как да направите фалшива камина със собствени ръце, технология за производство

За да създадете уютна атмосфера в къщата, за да създадете оригиналност в дизайна, винаги можете да инсталирате камина. Тази сграда носи със себе си уют, топлина, положителни емоции и духовно равновесие. Е, когато в частна къща можете да се съберете до камината, да слушате пукнатините на дърва за огрев и да погледнете огъня, но какво да направите с жителите на града, които просто не могат да инсталират такава система в апартамента.

Отговорът е очевиден, изграждане имитация на камината, така наречената фалшива камина. Съберете това декоративна камина със собствени ръце не е трудно, в повечето случаи дори не са необходими специални умения. Интересно решение може да бъде ъгловата фалшива камина, която не само изглежда страхотно, но също така спестява място в стаята, което е много важно за малките апартаменти.

Симулация на камината в ъгъла на стаята
Удобно местоположение на симулацията на камина

В тази статия ще ви кажа как да се изгради кът камина, изработени от гипсокартон с ръцете си, както и да преценят по-прости варианти на картон, или по-скоро от картонени кутии.

Подготвителни дейности

Дизайнът на фалшива камина, независимо дали е ъглова или правоъгълна, обикновено предполага наличието на два основни елемента: порталът и апаратът вътре. Порталът представлява масивна структура, предназначена да симулира фурна, а апаратът може да действа горелка за биогорива, или електрически пожар. По принцип не можете да инсталирате устройството вътре, след което пещта лесно може да бъде украсена с дърва за огрев, свещи, смърч клони или други декоративни елементи.

Най-надеждният, силен, но същевременно лесен за използване материал, от който можете да изградите своя портал, рамката на камината, е гипсокартон. Този материал е лесен за използване, лек и гъвкав.

По-късно на основата на сухото строителство, лесно можете да се оправи декоративно покритие: теракот, мозайка, мазилка корнизи, пластмасови панели с имитация на тухлена зидария, независимо.

Преди да започнете работа, препоръчително е да изберете подходящо място, където фалшивата камина се вписва перфектно. Много хора избират ъгъла на камината, тъй като заемат по-малко свободно пространство. Едно отлично решение е да поставите манекен срещу входната врата в един необитаем ъгъл. С тази подредба камината веднага става основен акцент във вътрешността на стаята, в центъра на вниманието.

Най-простият чертеж на камината
Прост скица на бъдещата камина

Вдъхновен от идеите, можете лесно от интернет, там е лесно да се намери дори чертеж на ъглова камина, изработена от гипсокартон с размери. Трябва само да ги приспособите към вашите реалности. Необходимо е да изберем външния вид на камината по такъв начин, че да не излезе от стила на цялата стая, а по-скоро да поддържа съответния стил.

На последния етап от подготовката трябва да съберете необходимите инструменти за строителството и подходящи строителни материали. Нека разгледаме накратко материалите, които със сигурност ще ви трябват:

  • Метален профил за изграждане на труп под гипсокартон.
  • За да направите солидна конструкция, ще ви трябва самозарядни за метал и дърво за закрепване на гипсокартон.
  • Гипсокартон за обшиване на каркаси и създаване на плесен с фалшива камина.
  • За да изгладите ъглите, жлебовете на винтовете ще изискват мазилка.
  • За подготовка за довършване на плочки е необходим грунд. Преди боядисване е по-добре да се подсилва гипсокартон.
  • На етапа на подготовка, какво ще бъде окончателното завършване и закупуване на подходящ материал: плочки, пластмасови панели, мозайка.

Освен това може да се наложи да имате различни декоративни елементи: ъгли, корнизи и др.

Поставяне на ъглова камина в голяма всекидневна
Успешното поставяне на имитацията на тази камина

За да направите ъглова камина от гипсокартон, ще ви е необходим строителен инструмент:

  • За маркирането ще ви е необходим молив или маркер, владетел, лента, ниво, осева линия.
  • За основна работа ще ви е необходима отвертка, перфоратор, електрически мозайката, нож за строителството, метални ножици, клещи, отвертка, чук.

Може би други инструменти ще бъдат полезни, всичко зависи от сложността на дизайна и методите на завършването му.

строителство

Инструкциите стъпка по стъпка ще ви помогнат да се ориентирате в методологията на строителството:

Започваме да създаваме камина в ъгъла на стаята
Закрепване на металния профил на пода и стената
  • На първия етап трябва да направим маркировките на пода и стената, въз основа на рисунката или скицата на камината, направена на хартиена форма. За да видите по-добре маркирането, използвайте маркер и за точност използвайте владетеля и нивото. Много е важно да не правите сериозни грешки при маркирането.
  • Ако възнамерявате да инсталирате електрически уред в ъгъла на портала на фалшивата си камина, тогава трябва да донесете електричество в ъгъла. Най-лесният начин е да направите розетка зад камината, където ще бъде свързана електрическата камина или друг вграден уред.
Създаването на рамката е почти завършено
Камината придобива обща контур
  • Оформлението е готово, ние продължаваме да работим сами. Взимаме метален профил и изграждаме необходимата конструкция от него. Като основа за фиксиране използваме подът и стените. Ако е необходимо, направете заоблени елементи, изрежете профила и го огънете.
Гипсокартон в ъгъла на стаята
Гипсокартон с рамка камина
  • Когато рамката е построена, ние започваме да работим с гипсокартон. Трябва да изрежим голям лист на малки части според размерите в чертежа и след това да прикрепим тези парчета гипсокартон към металната рамка. Както вече казахме, като направите ъглова камина от гипсокартон със собствените си ръце, трябва внимателно да следите размерите напразно, за да не изливате материал. Имайте предвид, че винтовете за самозатягане трябва да се завинтват до края и дори малко в меката гипскартон, така че шапките им да не могат да се видят по-късно.
Изпълнение на декоративни работи върху камината
Декориране на камината с подходящи декоративни материали
  • Когато гипсокартонът е фиксиран, е необходимо да вземете пълнителя и да завършите изображението на камината, нейната форма. Необходимо е да покриете жлебовете на винтовете, да направите равномерни ъгли и стави. Когато замазката изсъхне, използвайки нож и кожа, повърхността може да стане по-идеална. И накрая, е необходимо обработката на гипсокартон и шпакловка с грунд, така че да се улесни фиксирането на довършителните материали или боядисване на получената фалшива камина.
Бяла ъглова камина, украсена в древността
Външността на камината е завършена
  • След като сте изградили основата на конструкцията, можете да отидете директно на външния и вътрешния финал. По-добре е да започнете с камина. Ако възнамерявате да инсталирате устройството във всяко устройство, трябва да го направите. Например, ако горелката е настроен биокамини или реален свещ, е необходимо да се укрепи основата, относно определяне на плочките и украсяват интериора на пещ огнеупорни материали, азбест, стоманата. Ако пещта е празна, краят може да бъде направен по желание от всички материали.
Появява се общ изглед на камината в ъгъла
Появата на ъгловата камина в стаята
  • След огнището отидете до главната външна част. За да завършите ъгъла камина можете да използвате керамични плочки, камък или неговата имитация, пластмасови панели, сайдинг, има много възможности. Декоративният материал е залепен към рамката с помощта на лепило. Сушенето на такова лепило обикновено е около един ден.
  • На горната част на рамката трябва да настроите плота, в зависимост от вашите предпочитания можете да изберете дървена или каменна опция. На тази маса в бъдеще можете да подредите декоративни предмети, сувенири.
Запълване на пещта със свещи и гирлянди
Пълнене на камина с декоративни елементи


Имайте предвид, че в допълнение към скъпите материали за довършителни работи има доста бюджетни възможности. Например, камина в ъгъла на стаята може просто да бъде боядисана с подходящ цвят, най-простият вариант е бял. Гипсокартон дори грундиран добре абсорбира влага, така че ще трябва да боядисани в два слоя.

Можете да поставите рамката със самозалепващ се филм с подходящ шаблон или цвят. Филмът не е най-практичният вариант, освен това препоръчваме да изберете немски производител, тъй като китайците имат твърде големи проблеми с качеството (винаги се отлепват в ставите и в ъглите).

Ъглова камина в хола
Появата на ъгловата камина в хола

След завършване на строителството трябва да се инсталира в пещта необходимо разделяне: био камина или електрическа камина. Интересен вариант с поставянето в рамката на фурната на пещта, която ще бъде изображението на истински огън.

Свещите в пещта винаги са на място, те могат да бъдат истински или изкуствени, например под формата на венец, който придава приятно трептене. Отлично се вписва в подобна концепция декоративни дърва за огрев, който можете да направите и със собствените си ръце или да купите готови опции.

Можете да изградите ъглова факла с собствени ръце не само от гипсокартон, а прости варианти са много популярни, когато конструкцията е направена от обикновени картонени кутии.

Картонена версия

Напоследък са много популярни фалшиви камини от картон, по-специално от подходящи картонени кутии. Много удобно да се направи декоративна коледна камина от кутии, който ще подкрепи празничното настроение и след това ще бъде демонтиран.

Най-добрият материал за творчество са големи кутии, например от телевизор, мебели, хладилник или други големи домакински уреди. За да направите ъгловата версия е малко по-сложна от обикновената правоъгълна, защото тук трябва да разчупите малко главата си, разработвайки технологията за рязане и залепване на кутията.

Както винаги, интернет ще бъде отличен асистент, където можете да намерите подходящите снимки или да гледате правилния видеоклип. Ако разгледаме накратко технологията за изграждане на такава структура, тя не се различава много от горното.

Създаване на ъглова фалшива камина от картонена кутия
Инструкции за създаване на ъглов камина от картон

Методологията стъпка по стъпка в случай на кутии ще изглежда така:

  • На първия етап подготвяме подходяща кутия, нарязваме я на правилните места, я огъваме и я фиксираме с лента или лента за боядисване.
  • След това боядисваме в правилния цвят или го обвиваме в хартия, за да дадем на монофоничния дизайн дизайн.
  • Декорирането може да се направи отново с хартия, е позволено да се използва пяна пластмаса, пластмасови елементи. Ако имате възможност да рисувате, тогава е възможно да приложите от външната страна на камината подходящи графики.
  • Разположен в фалшивата камина и околните декоративни елементи, получаваме пълен облик.

За да пресъздадете трептенето на огъня, можете да поставите венец в импровизирана камина. Скрийте, че ще помогне на изкуствени дърва за огрев, които могат да бъдат направени от един и същ картон, превръщайки го в тръба. За по-голям реализъм, лепете картонени възли на дървото. Можете да скриете светлия венец с помощта на естествени декоративни материали, например, да поставите смърчови клони и конуси в пещта и да поставите свещи в допълнение.

В крайни случаи огънят може просто да се начертае върху хартия и да се постави тази фигура в пещта. Тя няма да бъде съвсем елегантна, но общата концепция за уют за подкрепа на подобна идея ще помогне.

В заключение, искам да отбележа, че ъгловата фалшива камина може да бъде отличен декоративен елемент, който разрежда интериора, което го прави по-домашен и уютен. Ще можете да прекарате приятни вечери със семейството и приятелите си, заобиколени от топлина, комфорт и незабравими емоции.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декоративна гипска камина със собствени ръце, като се използва мазилка от гипсДекоративна гипска камина със собствени ръце, като се използва мазилка от гипс
Камина от картонени кутии със собствени ръце, майсторски класове за изграждане на фалшиви каминиКамина от картонени кутии със собствени ръце, майсторски класове за изграждане на фалшиви камини
Как да направите камина от дърво със собствените си ръце, фалшива камина от дърво, шперплатКак да направите камина от дърво със собствените си ръце, фалшива камина от дърво, шперплат
Фалшива камина декоративна имитация за поставяне в интериораФалшива камина декоративна имитация за поставяне в интериора
Симулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайнСимулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайн
Фалшива камина със свещи, създавайки свещ камина със собствените си ръцеФалшива камина със свещи, създавайки свещ камина със собствените си ръце
Декоративна камина от полиуретан, как да си направите собствени ръцеДекоративна камина от полиуретан, как да си направите собствени ръце
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
Как да направите изкуствена камина със собствените си ръцеКак да направите изкуствена камина със собствените си ръце
Какво мога да направя с една домашна камина, изработена от гипсокартон, подходящи материалиКакво мога да направя с една домашна камина, изработена от гипсокартон, подходящи материали
» » Как да направите фалшива камина със собствени ръце, технология за производство
© 2021 BggeHat.com