Фалшива камина със свещи, създавайки свещ камина със собствените си ръце

Не е възможно да се постави истинска камина в обикновен градски апартамент. Има много причини, започвайки от слабите етажи в сградата и завършвайки с непреодолими трудности при изграждането на комина. Но какво трябва да правят хората, които искат да почувстват аурата на уюта и уюта, която носи камина в къщата със собствения си вид? Отговорът е изключително лесен за изграждане на фалшива камина от импровизирани материали.

Достатъчно е да поставите в интериора камина със свещи, тъй като със сигурност ще спомогне за създаването на уникална атмосфера. Една фалшива камина със свещи или както се нарича свещ, изглежда като истинско устройство, само огънят в нея се заменя с друга приятна светлина. В тази статия ще говорим как да изградите такава изкуствена камина сами, със собствените си ръце.

Качествена имитация на сегашната камина
Оригиналната имитация на тази камина

Подготвителна работа

На първо място, трябва да се отбележи, че изграждането на фалшива камина в апартамент не изисква голям бюджет и специални умения. Материали, които можете лесно да вземете сами и да ги купите във всеки строителен магазин, а инструкциите стъпка по стъпка можете да намерите в интернет. Ние също така ще опишем напълно процеса на създаване на камина със свещи със собствените си ръце, нека ви кажем какъв вид инструмент ще предприеме.

Между другото, на същия интернет можете да намерите страхотни идеи за фалшиви камини за всеки вкус. Например, ъглова версия не само да носят необходимия комфорт в къщата, но и да ви спестят място. Примери за декориране на огледална камина със свещи също са по-добре да търсите в мрежата.

Доста универсална възможност за създаване на стабилна и достатъчно здрава конструкция е използването на гипсокартон и метален профил. По-сложните варианти включват използването на шперплат или тухли, а най-простите - от картон.

Тези видове строителни материали често остават след завършване на ремонта в апартамента или къщата. Ако не са, тогава във всеки строителен магазин те са на разположение и на разумни цени. Освен факта, че тези материали лесно да се изгради една свещ огън със собствените си ръце, и е важно, че можете да го направите в различна форма, а не само да се направи проста правоъгълна контури.

Малък портал с огледало и свещи вътре
Подобни готови портали могат да бъдат закупени в строителни магазини

Ако не искате сами да изградите портал, можете да закупите в магазина готовата полиуретанова конструкция, само ще я прикрепите към стената.

Ако разгледате целия списък с необходимите инструменти и материали, той ще изглежда така:

  • Измервателни и писане инструменти - лента мярка, ниво на строителството, овес Боб, маркер, молив.
  • Инструмент за обработка и обезопасяване на елементите на камината - строител нож, метални ножици, отвертка, ударник.
  • Метален профил и гипсокартон за създаване на контурите на камината.
  • Самонарезни винтове за дърво и метал за конструкцията на рамка и покриването й с жироскоп.
  • Замазки, грундове, бои или други видове довършителни материали, за да дадат продукта на правилния вид.

След като сте събрали всички необходими неща, можете да направите директно построяването на свещ.

Тук си заслужава да се отбележи, че в зависимост от това, което ще изградите камината на свещта, материалите и инструментите могат да се различават. Например, нотариус lviv изкуствен новогодишен огън от картонени кутии, Много инструменти няма да се изискват изобщо, но трябва да си натрупате много скуч. Но за изграждането на солидна тухлена конструкция, ще ви трябва тухла и добър цимент. Камината от шперплат също е доста подходяща, но за бързо рязане на листове ще ви е необходима мозайка.

Правилно поставяне на макет на камината
Удобно поставяне на фалшива камина

Строителни работи



Преди да започнете строителните работи, препоръчително е да нарисувате или изтеглите скица на бъдещата фалшива камина. По принцип можете сами да рисувате, внимателно измервайки разстоянията по стената и пода, като изчислявате съответните размери. Чертежът ще ни помогне да разберем дали има достатъчно профил и сухо строителство, какви подробности ще се изискват.

Инструкция стъпка по стъпка за конструкцията на рамката:

Свещи в пещта на оригиналната камина
Оригинална камина със свещи в камината
  • Когато скицата е готова, можете да я прехвърлите на стени и пода. Когато маркирате, трябва ясно да следвате размерите, да следите нивото. Имайте предвид, че можете успешно да поставите фалшива камина под телевизора, сякаш съберете двата главни акцента на стаята, но това зависи от вас.
  • Според размерите на чертежа, изрязваме металния профил, прикрепяме го към стената и към пода, събираме рамката на бъдещия портал на камината със свещи. За да закрепите металния профил, използвайте винтове за самозатягане и отвертка. Отвертка, която да свърши такава работа, е изключително трудна. За да направите рамката здрава, джъмперите се поставят на разстояние от 20-30 сантиметра един от друг.
  • Ако искате да направите пещ в полукръгла форма, тогава трябва да работите активно с метални ножици. С тяхна помощ профилът се нарязва на няколко места и се огъва, създавайки подходяща дъга.
  • След като сте построили подходящ кадър, трябва да го покриете с гипсокартон. За да направите това, тя се нарязва с помощта на конструктивен нож в елементи, подходящи за размери, и се закрепват върху рамката с помощта на винтове за дърво. Разстоянието между винтовете трябва да се поддържа на ниво от 10-15 сантиметра. Избършете шапката на самочувствието, за да не изпъква, в бъдеще да я измажете.
  • За довършителни работи гипсокартонът може да издържа всякакви, нормални или влагоустойчиви, за стени или тавани. Устойчив на влага, по-силен, перфектен е, ако планирате да завършите камината с керамични плочки в бъдеще. Ако планирате масивна удар, изберете по-дебел гипсокартон за стени, с дебелина 12 мм, ако камината е боядисана или да се разпорежда на панели от пластмаса, можете да вземете и таван, с дебелина 9 мм.
  • На върха на получения дизайн можете да инсталирате плот от дърво или камък. На масивен плот за маса ще бъде удобно да се подреждат различни елементи, декоративни аксесоари.
Голям тухлен манекен със свещи
Голям тухлен манекен със свещи вътре

Когато се построи рамката или порталът на конструкцията, можете да продължите до довършителните работи, които ще позволят да се донесе фалшивата камина в приемлива форма.

Довършителни работи

Радва се, че декорацията на фалшивата камина може да се извърши с разнообразие от декоративни материали, тъй като няма ограничения. Можете да използвате обикновена боя, пластмасови панели, имитиращи различни естествени материали, керамични плочки и др.

Фалшива камина с огледало в модерен интериор
Модерен интериор на стаята с камина

Да разгледаме най-популярните варианти на обзавеждане:

  • Живопис на фалшива камина. Един от най-простите и достъпни опции е рисуването. Обикновено декоративна камина за свещи е боядисана в бяло. Преди боядисване е необходимо да се извърши подготвителна работа: гипс всички несъвършенства, гипс всички дупки, primetrovat гипсокартон. За да се постигне гладка повърхност, мазилката се нанася на два слоя, а след изсъхването се полира с шкурка, постигайки определена гладкост. Боята също се извършва няколко пъти, за да се получи равномерен цвят. За боядисване на къщата falsh-камина използвайте акрилни и водни бои без миризма.
  • Декориране с пластмасови панели. Интересен вариант за довършване, който може да се предлага в строителния склад, е пластмасов панел. Те се произвеждат под формата на имитация на тухли или зидария, керамични плочки. Пластмасовите панели са прикрепени към гипсокартон за течни нокти, а връзките на рамката са оформени от ъгли, изработени от PVC.
  • Довършителни с плочки под камъка. Има декоративна керемида, която се прави под формата на имитационен камък. Лесно може да бъде залепен към получената рамка, като се използва лепило за плочки. Важно е да не забравяме грунд за сухо строителство, така че решението да е добре прикрепено към него.

В последния етап могат да бъдат прикрепени към фалшивата камина и други декоративни елементи, например корнизи от полиуретанова пяна или колони. Това е всичко, една фалшива свещ за собствените си свещи, построени.

Когато конструкцията е издигната и завършена, можете да я направите декорирайки. За да се подобри изгарянето на свещи или гирлянди, в камината е поставено огледало. Една фалшива камина с огледало отвътре ще ви позволи да отразявате външната светлина и да я насочвате в правилната посока. Огледалото може да бъде поръчано във всяка стъкларска работилница на града или да се изрежете, което не се препоръчва.

В камината се поставя декоративна дърва за огрев, се поставят свещи или висят гирлянди. Могат да се използват различни декоративни елементи. За да добавите естествен вкус, можете да поставите клони от смърч, бор. Можете да видите как да направите фалшива камина на снимката и видеото в интернет, има много опции там.

Очевидно е, че не е много трудно да си направите свещ със собствените си ръце, особено ако се обърнете към проблема с необходимата сериозност. След като преминат всички етапи на строителството, можете да получите оригиналната сграда, която със сигурност ще бъде основният акцент на интериора ви и ще ви даде правилното уют и комфорт.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изгради декоративна камина със собствените си ръце, от която да се направи фалшива каминаКак да се изгради декоративна камина със собствените си ръце, от която да се направи фалшива камина
Декоративна гипска камина със собствени ръце, като се използва мазилка от гипсДекоративна гипска камина със собствени ръце, като се използва мазилка от гипс
Камина от картонени кутии със собствени ръце, майсторски класове за изграждане на фалшиви каминиКамина от картонени кутии със собствени ръце, майсторски класове за изграждане на фалшиви камини
Как да направите фалшива камина със собствени ръце, технология за производствоКак да направите фалшива камина със собствени ръце, технология за производство
Как да направите камина от дърво със собствените си ръце, фалшива камина от дърво, шперплатКак да направите камина от дърво със собствените си ръце, фалшива камина от дърво, шперплат
Фалшива камина декоративна имитация за поставяне в интериораФалшива камина декоративна имитация за поставяне в интериора
Симулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайнСимулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайн
Как да се изгради камина от пяна по своему, със собствените си ръце у домаКак да се изгради камина от пяна по своему, със собствените си ръце у дома
Декоративна камина от полиуретан, как да си направите собствени ръцеДекоративна камина от полиуретан, как да си направите собствени ръце
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
» » Фалшива камина със свещи, създавайки свещ камина със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com