Как да направите изкуствен огън в камината със собствените си ръце, прости методи

Много хора обичат да гледат огъня в камината. Видът на пламъка успокоява, позволява да се отпуснете и да се потопите в собствените си мисли. Въпреки това не винаги е възможно да се постави истинска камина във вашия дом, особено е проблематично да се направи това за жителите на градските райони, чието ниво на стрес е много високо и които, както и всеки, се нуждаят от ефективен начин за отпускане.

За щастие, можем да изградим във вашия апартамент фалшива камина, които ще заменят адекватно реалния аналог. В този случай може да е истински пожар, ако се използва биогориво или да се имитира огън в камината, което можете да направите и вие. В тази статия ще говорим как да направим имитация на огън в камината със собствените си ръце, ще анализираме най-популярните начини.

Камина с отлична пожарна емулация
Falsh-камина с изкусно запълнена пещ

Налични опции

Декоративна фалшива камина е създадена от различни материали, можете да използвате картон, мазилка, пяна, гипсокартон, шперплат, ПДЧ и дори тухли. В повечето случаи тези материали са запалими, затова си струва да си припомним нормите за пожарна безопасност и да не поставяме истински огън в камината. Ако планирате да построите в пещта био камина горелка, който ще създаде истински пламък, изборът на материали за строителство трябва да се вземе по-сериозно. За пример, за изграждане на тухлена структура, за покриване на пещта с метални листове.

Ще разгледаме варианти, когато се налага да направим симулация на огън, който да е отдалечен или много близък до истински пламък. И най-простата идея, която идва на ум веднага, е да създадете добра рисунка. Всеки може да рисува рисунка, но как този огън изглежда на платното зависи от таланта на художника.

Направете огън в камината
Боядисано огнище в фалшива камина

Има много други опции за създаване на изкуствен огън в камината, така че да е по-реалистичен от боядисания, а най-интересните от тях са както следва:

  • използването на генератор на водни пари е модерен метод;
  • прилагане на тъкан и вентилатор - театрално решение;
  • използване на LCD дисплеи, телевизори - грандиозен вариант;
  • Оригиналното осветление с помощта на солена лампа е полезна техника;
  • осветление с гирлянди - прост метод;
  • използване на свещи, свещ камина - Дизайн подход.

Ако искате да създадете качествена имитация на огън в камината, можете да използвате някоя от наличните опции, но не забравяйте, че всеки метод има своите предимства и недостатъци. За да разберете кой огън за камина е най-лесен за вас, нека разгледаме всички тези методи

Общо описание на популярните методи

Един от най-трудните начини е да се създаде изкуствен огън с помощта на генерирани водни пари, с този метод и да се започне.

пара

За да създадете инсталация за пара във вътрешността на камината, ще имате нужда от определени компоненти и умения, за да работите с електротехник. Можете да търсите готово решение, но ще бъде трудно да го намерите.

За изграждането на парогенератор ще имаме нужда от следните компоненти:

  • малък тих вентилатор;
  • DMX контролерът и DMX декодерът са устройства, които позволяват цифрово предаване на данни и баланс на всички генераторни системи;
  • LED светлина (LED);
  • генератори за мъгла, работещи на ултразвук;
  • чиста вода;
  • подходяща кутия, кутия.
Оформлението на инсталацията за създаване от пара-симулиран пожар
Инсталационната схема за създаване на симулиран огън от пара

Принципът на системата за сдвояване е много прост. Генераторите на мъгла се монтират в подходяща кутия или кутия. Те изсипват чиста, дестилирана вода, която под влиянието на вентилатора и генератора на ултразвукови вибрации постепенно се изпарява. Отбележете, че изпаряването на водата се случва при стайна температура, а самата пара е студена. Издигащата се пара от изпарението на водата се подчертава от LED светлина и се получава ефектът от истински пламък в камината.

За да се направи по-реалистичен вид огън, диафрагмата трябва да бъде инсталирана върху цялата структура. Диафрагмата с дупки с различни диаметри ще ви позволи да променяте скоростта на въздуха близо до вас, което означава създаване на по-реалистични пламъци.

Ако разгледаме по-задълбочено процесите, които се случват, трябва да помним закона на Бернули, който ни казва, че колкото по-малка е блендата, толкова по-голяма е скоростта на въздушния поток.

Аксесоарите се избират според основните характеристики на камината, като в етап на сглобяване планираме крайния резултат. Купете тези артикули може да бъде в магазини, където се продават парни електрически камини, или в компании, продаващи оборудване за концерти, също са налице парни машини. Дизайнът може лесно да бъде намерен в интернет.

Професионална двойка система
Професионална двойка инсталация

След като сглобим елементите заедно, трябва да получим машина, работеща на принципа на студената светлина, обсъден по-горе. Такава имитация на огън ще бъде много впечатляваща, много подобна на истинския пламък. Обърнете внимание на размерите на системата и камина камина, те трябва да съвпадат помежду си.

Струва си да се отбележи, че професионалните технологии на Real Fire се основават на този принцип. Основният инструмент в такива устройства е ултразвуков парогенератор, предназначен специално за използване в камина. Той създава парата, която е осветена правилно. Плътността на парите е по-ниска в долната част, което означава, че тя свети по-ярка, наподобяваща истински пламък. Колкото по-висок е цветът, толкова по-слаб, което ви позволява да създадете ефект на дим.

кърпа

Имитацията на огъня чрез тъканта се използва активно в театралните продукции, така че този вариант може да бъде гордо наричан "театрален". За домашна употреба, този метод също е отличен, затова ще го разгледаме.

За да направим имитация на огън в фалшива камина, ще ни трябва:

  • някаква бяла копринена тъкан;
  • халогенни лампи с отражатели;
  • малък, но мощен вентилатор, за предпочитане тих;
  • няколко цветни филтъра с основните цветове на огъня - червено, оранжево, синьо;
  • Капацитет или кутия за монтаж на всички елементи заедно.
Изкуствен огън от плат
Използване на тъкани за създаване на изкуствен огън

Изграждането на системата е проста, следната инструкция стъпка по стъпка ще ви помогне в това:

  1. Избираме подходяща кутия, украсяваме я отвън по подходящ начин.
  2. Поставяме в кутията вентилатор, охладител, който може да бъде изваден от компютър.
  3. Над вентилатора задаваме халогенни лампи с цветни филтри, насочваме ги нагоре. Разстоянието от филтрите до лампите трябва да бъде няколко сантиметра.
  4. Когато поставяме цветните филтри, се придържаме към следната последователност - синьо в средата и около краищата червено и оранжево. С тази подред огъня на камината ще бъде ярък, богат и естествен.
  5. Тъканта от коприна се нарязва на различни клапи, които се закрепват върху кутията от различни страни на вентилатора. За да бъдете реалистични на високо ниво, нарязайте коприната на триъгълници.

Това е всичко, домашното имитиране на огъня в камината е готово, остава да го управлявате, свързвайки лампите и вентилатора към мрежата, да тествате и след това да променяте. Скраб от плат, симулиращи пламъци, изглеждат много естествени, но основното е, че те са с необходимата дължина, за да се поберат в пещта на фалшивата камина.

телевизия



Един от най-простите и най-популярните начини да се направи огън в камината почти реално е използването на телевизор, таблет, фоторамка или LCD дисплей. Единственото нещо, което незабавно отблъсква от метода, използвайки екран с течни кристали, е цената, защото такава техника струва определена сума пари

Можете да спестите пари, ако купувате специално разработен дисплей за тези цели. То се продава на същото място, където има декоративни камини с електрическо уплътнение. Дисплеят вече има запис на истински огън, просто трябва да го инсталирате и да го включите.

За по-голям реализъм можете да използвате оптични системи от светлинни филтри. Те ще ви помогнат да направите имитацията по-жива, наситена с обем. Такъв огън ще бъде приятно да се възхищаваме.

Декоративна камина за дома
Декоративна система за монтаж в апартамент

Друга възможност за завършване на осветлението на камината със собствените си ръце е да използвате огледала. Нарича се дух на Пепер и се използва от много театри и магьосници. Чрез поставянето на огледала върху стените на пещта и нейното дъно под различни ъгли е възможно да се даде изкуствен пламък с определен обем. В тази форма вашето огнище ще изглежда реално.

Най-фините познавачи на красотата използват холографски системи, които създават пълни 3D копия на огъня. Модерните технологии ви позволяват да направите триизмерен образ от двуизмерното изображение. Оптичните системи и LED лампи, работещи заедно и правилно конфигурирани, са в състояние да направят изображението много реалистично в малко пространство. Можете дори да се уверите, че дълбочината на изображението ще бъде по-голяма от камината. Този метод е много впечатляващ, но твърде скъп и нерентабилен.

Солена лампа

Не само ефективен, но и полезен метод за създаване на симулация на огън в изкуствени камини е използването на солни лампи. Тези устройства наскоро се появиха на пазара, но вече са в голямо търсене поради отличните им характеристики и благоприятни ефекти върху човешкото тяло.

Солната лампа е изработена от голямо парче сол, в което се поставя лампа с обикновена крушка. По време на работа, крушката загрява и затопля плафонът от солта, която започва да излъчва отрицателни йони в околната среда. Свързва се с положителни йони, които са богати в нашите домове, защото те идват от работещи домашни уреди, те ги неутрализират. По този начин получавате комфортна обстановка за живота на един човек, че със сигурност ще усетите, че поставяте подобна лампа у дома.

Отлична соленовска лампа за камината
Успешна версия на солната лампа за камината

Инсталиране на сол лампа в камината не е трудно, но тя ще отнеме малко бюджет за покупка. Изберете лампи за камина с подходящ цвят или закупете няколко лампи по едно и също време, за да ги поставите заедно под формата на огън.

гирлянди

Интересен начин да се подчертае огнището на камината се основава на използването на гирлянди, обичайните новогодишни гирлянди, които са във всяко семейство. Разбира се, ще е необходимо да ги прецизирате малко, за да изглеждат по-реалистични, но няма особени трудности.

Декоративна конструкция за камина от венец
Гарланд под формата на огън за камина

За да се сглоби подходяща структура, са необходими следните материали:

  • няколко малки клонки от дървета;
  • хранително алуминиево фолио;
  • малко парче дантеленост или мека бяла тъкан;
  • няколко истински камъка;
  • лепило;
  • самият венец, който може да мига и да има подходящ цветен фон, например жълт или червен.

Създаването на симулация на огън от венец изглежда така:

  • Клоните на дърветата са напълно увити в фолио. Данните са залепнали върху получените сребърни пръчки. Продължителността на сушенето на лепилото е от порядъка на един ден, така че изчакаме, докато всичко бъде здраво свързано. Сега внимателно изрежете получената дантела и извадете клоните от нея. Имитация на дърва за огрев е готова.
  • Поставихме камъни в пещта на фалшивата камина. В последващия кръг сложихме вдигнатия венец, а отгоре му поставихме импровизирано дърво от дантела. Резултатът е малък пожар.

Остава само да превърнете венеца в изход и да се насладите на приятния трептящ огън.

Между другото, винаги можете да използвате гирлянди със светодиоди като връхна точка на интериора на камината. Много оригинален, евтин и прост.

Този метод ще направи много лесно да получите прилична картина на огъня в макета на камината, но можете да направите още по-лесно, като поставите свещи в пещта.

свещи

В изкуствена камина не се препоръчва да използвате истински свещи, да не говорим за светлина, така че е по-добре да купите малки лампи в тази форма и да ги поставите в камината. Ако имате манекен от тухли, можете да използвате и класическата версия.

Декориране на камината камина пещ
Използвайки свещи за украса на камината пещ

Използването на истински свещи в осветена форма не е толкова популярно, защото те горят по време на пушенето. Ако те не са осветени, няма да има трептене и няма светлина от камината. В същото време, от гледна точка на дизайна, такъв дизайн на фалшивата камина е приемлив, тъй като атмосферата създава комфорт и комфорт.

Ако решите да използвате свещи, за да украсите камина, поставете я около нея и други подходящи декоративни аксесоари, например, свещник.

В заключение, трябва да се каже, че не е трудно да се направи имитация на огън във вашата домашна камина, освен това има няколко начина, по които можете да изберете правилния. В същото време постигнатият резултат със сигурност ще ви хареса, когато почувствате топлината, искреността и красотата, идващи от вашата камина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камина от картонени кутии със собствени ръце, майсторски класове за изграждане на фалшиви каминиКамина от картонени кутии със собствени ръце, майсторски класове за изграждане на фалшиви камини
Как да направите камина от дърво със собствените си ръце, фалшива камина от дърво, шперплатКак да направите камина от дърво със собствените си ръце, фалшива камина от дърво, шперплат
Фалшива камина декоративна имитация за поставяне в интериораФалшива камина декоративна имитация за поставяне в интериора
Симулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайнСимулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайн
Как да се изгради камина от пяна по своему, със собствените си ръце у домаКак да се изгради камина от пяна по своему, със собствените си ръце у дома
Фалшива камина със свещи, създавайки свещ камина със собствените си ръцеФалшива камина със свещи, създавайки свещ камина със собствените си ръце
Симулация на камината със собствените си ръцеСимулация на камината със собствените си ръце
Как да направите изкуствена камина със собствените си ръцеКак да направите изкуствена камина със собствените си ръце
Какво мога да направя с една домашна камина, изработена от гипсокартон, подходящи материалиКакво мога да направя с една домашна камина, изработена от гипсокартон, подходящи материали
Как да направите декоративна камина със собствените си ръцеКак да направите декоративна камина със собствените си ръце
» » Как да направите изкуствен огън в камината със собствените си ръце, прости методи
© 2021 BggeHat.com