Как работи горелката за камина, рисунки, производство от собствените си ръце

В процеса на производство на био-огън трябва да направите най-важния елемент - горелката. Това е горелката, която е сърцето на камината, тъй като тя реагира на наличието на огън в устройството. При останалите части на устройството трябва да възникнат трудности. Нека да разгледаме как да направите горелка за био камина със собствените си ръце.

Домашна био-камина със семпла плесен
Проста домашна био камина

Основни изисквания

На първо място е необходимо да се определи какъв вид апаратура ни е необходима: голяма био-камина за монтаж на пода, висяща версия или много малко устройство, предназначено за употреба на бюро, офис или списание. За работата ни са необходими дизайнерските чертежи, скици и скици на общия изглед на био камината.

Имайте предвид, че всички био-камини работят на един и същи принцип, а основните различия са техният външен вид и функционалност (контрол, звуков съпровод).

Като основен критерий за производство трябва да бъде избрано качество. Това качество ще послужи като отлична гаранция за дългосрочно използване на устройството и ще осигури максимална безопасност на работата му. По този начин дори една горелка за биогорива, направена от собствените си ръце, трябва да работи правилно, без да се повреди, защото топлинната единица на устройството е най-важната.

При разработването и създаването на горелка за био гориво трябва да се обърне внимание на следните аспекти:

  • Изборът на материали за камини био-камини винаги трябва да се основава на висококачествени, безопасни за пожар опции. По-специално, втвърденият метал ще бъде оптималното решение за горелката, тъй като заедно с отличните характеристики на устойчивост на топлина, също е доста гъвкава за обработка. Каквото и да изберете, винаги анализирайте факторите за безопасност, лекотата на обработка на материала. В това отношение керамиката е красива, но не толкова достъпна за обработка.
  • При разработването на чертеж на горелка за биогорива експертите съветват да се обръща особено внимание на пещта и резервоара за съхранение на гориво. Желателно е да се създадат отделения за биоетанол с дебело дъно и стени, за да се предотвратят възможни неизправности в системата. Биофията му трябва да бъде безопасна за използване, за да се сведе до минимум вероятността от деформация на корпуса му, за да се изключи възможността за изливане на гориво от резервоара.
Основният елемент на всяка био камина
Основната част от всяка био камина
  • В допълнение към безопасността е необходимо да се вземат под внимание и други нюанси в работата на устройството. Например, за да разпределите равномерно пожар в устройството, можете да поставите метална мрежа върху горелката. Тя допълнително ще се превърне в основата за декоративни елементи. Също така е важно да се вземе предвид разстоянието от горелката до стените на защитния екран за био-камини. Желателно е да се поддържа поне 10-15 сантиметра. Ако устройството био-камина включва няколко горелки, то те трябва да бъдат поставени на известно разстояние един от друг.
  • Вътрешното разположение на горелката за био камини е проста, фитилът играе много важна роля тук, която свързва горивната единица на устройството с външната страна. В процеса на устройството, биоетанолът импрегнира тъканта от фитил, като по този начин се издига от резервоара до огнището. Като фитил може да използвате дантела, трябва внимателно да я поставите в устройството и да го изведете на незабележимо място отвън, скрито от декоративни елементи.
  • Когато извършвате монтажа на устройството, трябва внимателно да проверите надеждността на всички крепежни елементи. Ако оформлението на монтажа е неправилно, трябва да се подобри конструкцията на устройството и да се вземе под внимание нов вариант.
  • Когато се събира огнището, е необходимо не само да се направи визуална оценка на резултата, но и да се гарантира, че няма деформации на устройството, които се появяват по време на монтажа. Ако няма видими нарушения, е възможно да продължите работата по подготовката на устройството за работа.
  • При планиране на биофилеплат и проектиране на чертежи е необходимо да се определи външният вид на устройството. Важна роля тук ще играе портал или защитен екран, изработен от огнеупорно стъкло, построен по такъв начин, че прегледът на огъня да е от всички страни и ъгли.

Как да направите всичко сами

Много хора предпочитат да оформят собствени декоративни елементи, за да украсят домовете си, а горелка за био-камини не е изключение. Чертежът на устройството може да се намери в интернет, да се развие сам или да се опише готовото решение известни производители. В този случай, дизайна на самия апарат може да бъде променен така, че да отговаря на вашите предпочитания.

Ако разгледаме как е изработена горелката, камината за камината е в общи линии, след това е резервоар за гориво, от който фитила за пожара е изстрелян във външната част. Биоетанолът се излива в резервоара, който постепенно изгаря на върха на фитил, скрит от декоративни елементи.

Изчертаване на най-простата био камина
Схемата на прост био гориво

Компонентите на камината са лесни за употреба, лесни за инсталиране. Всичко, което трябва да работите, е:

  • Метален резервоар с необходимата форма и обем, който ще бъде директно монтиран в камината. Декоративните качества на тази метална кутия са незначителни, защото все още ще бъдат скрити от очите. Основните изисквания за него са напълно херметични и огнеупорни. Можете сами да го направите сами, или да вземете готов вариант.
  • За да свържете вътрешната и външната част на камината, трябва да имате фитил, шнур, кърпа.
  • За равномерно разпределение на огъня в био-камина, се нуждаете от метална решетка. Тя ще се превърне в основна, на която поставяте декоративни аксесоари.
  • За да се предпази от пожар, се изисква стъклен екран от огнеупорно стъкло.
  • Биогоривото ще бъде основното гориво, използвано за работата на устройството. Между другото, биологичното гориво може да бъде направено независимо от различни алкохоли.

За да съберете всички елементи заедно, е желателно да разработите чертеж, на който ще ви бъде очертана конструкцията на горелката за био-камини. В допълнение, тези чертежи могат да се ръководят в бъдеще, като изберете декоративни аксесоари.

Чертеж за изграждане на камина
Пример за чертеж за камина


За да изградите био-камина със собствените си ръце, ще трябва да направите следното:

  • Сглобете основното тяло на камината, залепете или закрепете защитния екран и го поставете върху него. Защитният екран може да бъде свързан с крепежни елементи и е възможно да се лепи, за какво се използва специален топлоустойчив уплътнител. Обърнете внимание, че той изсъхва най-малко един ден, така че трябва да се работи предварително.
  • Инсталирайте резервоара за гориво в монтирания корпус, закрепете го, за да го предпазите от окачване.
  • Подгответе метална мрежа, която е инсталирана на тялото на био-огън над резервоара с гориво. Ако клетките в решетката са твърде големи, можете да използвате няколко слоя, натрупани в машината, с отместване.
  • Поставете фитила вътре в конструкцията, свързвайки резервоара с външната част на камината.
  • Заредете декоративните елементи и ги разпределете върху решетката, като скриете фитила на устройството от очите.
  • Изсипете биоетанол в резервоара за био-камини, стартирайте устройството.

Първото стартиране ще покаже дали системата работи правилно. Ако не, тогава си струва да прецизирате, ако е така, можете да продължите напълно да украсите вътре и извън устройството.

Детска камина
Малка десктоп версия на bio камина

За щастие, аксесоари за био камини, което ви позволява да zadekorirovat пространство в устройството много. Можете да използвате камъни с различна текстура, цвят и форма или имитация на дърво и въглища, алтернативни елементи. Тези декоративни елементи са създадени от керамика, която не се страхува от директен огън. Благодарение на тези принадлежности се създава по-пълна картина на това, което се случва в камината.

На външния антураж също не си заслужава да се забравя. На първо място, хармонично Подредете тялото на био камини, изберете правилните цветове, материали, и второ, да организира пространството около уреда, например, поставени на съответните изделия, като покер или клещи за работа с дърво, запалки и устройства за пожар биокамини.

Оригинална горелка

Вече обсъдихме как да се направи на горелката за био камини възможно най-близо до това, което се произвежда в предприятията, но има и друга алтернативна версия, която ви позволява да се практика за еднократна употреба Биокамини в рамките на няколко минути.

Най-простият тип горелка за биогорива
Най-простата горелка за камина

За целта се създава резервоар за алкохол, свързан директно към зоната на изгаряне, като се правят дупки във капака. Резервоарът е изпълнен с минерална вата и е напълнен с алкохол. За да създадете малка горелка, можете да вземете обикновен железен буркан с капак. Тогава районът над дупките е запален, а ние разполагаме с просто, малко био камина. Такова устройство горелка за биогорива буквално в рамките на минути ще създаде романтична атмосфера със собствените си ръце.

Като пълнене трябва да се използва стъклена вата, тъй като вариантът на базалт не работи. Steklovata абсорбира перфектно течността, преминава през себе си своите пари, не съдържа формалдехид и, разбира се, не гори.

Изберете памучна бяла стъклена вата, защото тази опция е възможно най-безопасна за околната среда. се прави на акрилна основа. Плътността на памучната вата не играе голяма роля, но е желателно тя да е мека. Когато зареждате резервоара, не затягайте много.

Надяваме се, че сега разбирате как да направите горелка за био-камина със собствените си ръце и разбирате, че няма нищо особено сложно в този процес. Най-важното е да се покаже въображението, да се разработи сигурността на устройството и да се вземат под внимание нюансите на прикрепването на елементите му по време на монтажа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква е био-камината за един апартамент, неговия принцип на работа и характеристикиКаква е био-камината за един апартамент, неговия принцип на работа и характеристики
Био-камина със собствени ръце как да запалите огън в комфортен апартамент?Био-камина със собствени ръце как да запалите огън в комфортен апартамент?
Производство на устройства за био-камини, производствена технология, бизнесПроизводство на устройства за био-камини, производствена технология, бизнес
Използването на био-камини в апартамента като декорация и източник на топлинаИзползването на био-камини в апартамента като декорация и източник на топлина
Подови биофаши за апартаменти и тяхното използване в интериораПодови биофаши за апартаменти и тяхното използване в интериора
Стенни био-камини за апартамент и тяхното приложение в интериораСтенни био-камини за апартамент и тяхното приложение в интериора
Ъглова био камина, нейното достойнство и използване в интериораЪглова био камина, нейното достойнство и използване в интериора
Стандартно декориране на биогорива на бенчмаркаСтандартно декориране на биогорива на бенчмарка
Симулация на камината със собствените си ръцеСимулация на камината със собствените си ръце
Електрическа камина с парогенератор, оригинално решение за градски апартаментЕлектрическа камина с парогенератор, оригинално решение за градски апартамент
» » Как работи горелката за камина, рисунки, производство от собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com