Производство на устройства за био-камини, производствена технология, бизнес

В наше време всеки може да постави в апартамента си истинско огнище с жив огън. Това може да се направи много просто, че е достатъчно да си купите bio камина в магазина или от местни занаятчии, които могат да работят напълно във всяка стая. Това малко устройство ще създаде аура на уют и комфорт в къщата. Днес ще говорим за това как се извършва производството на биогорива, ще разгледаме възможностите за промишлено и независимо производство на такива неща, както и възможността за изграждане на бизнес в тази област.

Голяма детска био камина
Приятен десктоп версия на bio камина

Устройство на устройството

Въпреки голямото разнообразие от био-камини в магазините, те могат да бъдат разделени на няколко групи:

  • Уреди, монтирани на стена, предназначени за закрепване към вертикална повърхност, като картини.
  • Вградени устройства, удобно разположени в ниши от стени или мебели.
  • Ъглови системи, проектирани да увеличат максимално пространството в стаята.
  • Етажни био-камини, изключително мобилни и лесни за използване устройства.
  • Устройства за бюро, които се различават в малките си размери и често в оригиналния дизайн.

Обърнете внимание, че подреждането на всички тези видове биогорива е една и съща, но те се различават само по отношение на размера, дизайна и възможностите за монтаж.

Устройството на био-камината е много проста, състои се от две основни части:

  1. Блокът за гориво е отговорен за работата с огън и гориво.
  2. Външната кутия служи като декоративна част и помага да се инсталира устройството на правилното място.

В горивния блок има резервоар за гориво, изработен от неръждаема, топлоустойчива стомана. Използваното в тези системи гориво се нарича биоетанол и е алкохол от растителен произход. По време на горенето, това гориво отделя пара и много малко количество въглероден диоксид. Резервоарът е проектиран по такъв начин, че горивото да не изтича от него в никакво положение. Размерът на резервоара за гориво зависи от общия размер на био камината.

Подвижна настилка в хола
Етажната версия на голяма био камина

Друга важна част от горивния блок е горелката. Това е горелка, която прави възможно да се създаде истински огън, правилно контролиран и унифициран. Най-често горелката за биогорива е покрита с декоративни елементи: имитация на камъни, въглища, оригинални керамични предмети. Това беше направено, за да направи био-камината по-естествена.

За естественост има и външна декоративна рамка, която е монтирана върху тялото на продукта. Тук важен детайл е защитен екран, изработен от огнеупорно стъкло, което предпазва от външно пространство на огън. Цялата система може да бъде вградена в специален режим портал за биофилеплани, което му позволява да участва пълноценно в целия интериор на стаята. Между другото, да направите портал, можете да обучите познат майстор или да извършвате самостоятелна работа. С вашите ръце можете да си направите био камина.

независимото производство

Технологията за производство на био-камини е доста проста, както и тяхното устройство. Ние можем лесно да направим едно малко, аматьорско устройство у дома, което да се справи с основната функция - безопасно е да се създаде пожар в къщата. Освен това създаването на био-камина със собствени ръце ще ни позволи да спестим малко пари.

Професионалното производство на био-камини не е ограничено до прости функционални, а в съвременните устройства има голямо количество електроника, която отговаря за различни процеси, контролиращи работата на системата и поддържането на подходящата атмосфера.

За производството на най-простото устройство ще ви трябва следния инвентар:

  • Стъкло за създаване на защитен екран, който може да бъде поръчан във всяка стъкларска работилница на града. Най-добре е да вземете 4 мм или 5 мм, след което можете да използвате не закалена версия.
  • Стъклорезач, ако искате сами да направите стъкло, което не се препоръчва, е по-добре да използвате обработени детайли с полирани ръбове.
  • Топлоустойчив силиконов уплътнител за стъкло.
  • Метален резервоар за гориво.
  • Картон за създаване на фитил, свързващ горивния блок към горелката.
  • Метална решетка за създаване на разпределен пламък.
  • Декоративни елементи за пълнене на био-камина, например камъни или керамични елементи.
  • Биологично гориво за цялата система.
Автоматизирана горелка за био камина
Проста домашна горелка, прикрита в камъни

Цялата продукция на устройството може условно да бъде разделена на няколко етапа:

  • Първото нещо, което трябва да направите, е да направите общ изглед на устройството, да изчислите неговите размери.
  • След това рамката на устройството е направена, например от желязо или камък. Можете да вземете обикновена метална кутия.
  • Знаейки размера на основното устройство, Можете да направите защитен екран и да го инсталирате. Защитният екран е изработен от стъкло. Можете да го отрежете сами или да го поръчате в цеха на подходящ размер. В тази семинара можете допълнително да поръчате топлинна обработка, като направите огнеупорни стъкла. Монтирайте завършените стъклени елементи върху рамката, не можете да ги свържете или да ги залепите заедно с уплътнител като в аквариум. В този случай избраният силиконов уплътнител трябва да бъде устойчив на топлина, да издържа на високи температури.
  • След това вътре в рамката е необходимо да поставите резервоар с гориво, също изработено от желязо. В някои случаи, когато се използва метална кутия, гориво се изсипва директно в нея, което не е най-доброто решение. Между другото, блокове за гориво могат да бъдат закупени в същите магазини с камини.
  • Над решетката е поставена, която е предназначена да създаде огън от правилната форма. За да направите това, трябва да направите дупки с желания диаметър, така че мрежата може да се използва на няколко слоя.
  • Фитилът свързва горивния блок навън, той се отстранява в областта на мрежата. След това го прикриваме с декоративни елементи, разположени изобилно директно върху мрежата на самозалепваща се био камина. Декоративните елементи също ще допринесат за разпределението на топлинните потоци. Аксесоари за био камини можете да си купите в магазина или да се съберете.
Полагане на камъни в камината
Зареждане вътре в декоративните елементи на камината

След свършената работа, ще получите прилично устройство, което вече може да бъде заредено с биогориво и да тича. В зависимост от размера на горивния блок, био-камината може да работи за различно време. Смята се, че времето за изгаряне на един литър биоетанол е от порядъка на 3-4 часа. В края на работата не можете да го зареждате веднага, трябва да изчакате тя да се охлади напълно.

Имайте предвид, че за феновете да се направи всичко сами, има рецепта за производство на биогорива. Просто смесвате бензин за запалки с алкохол в съотношение от 1 до 9.



Полученото гориво може да се използва за био-камина. В този случай бензинът ще оцвети огъня в жълто, подходящ за такива устройства.

Промишлено производство

Независимото производство на био-камина не е подходящо за всеки. Защо да преоткриете колелото, когато на достъпна цена в магазина можете да си купите най-достойното устройство, създадено от производителя на такива системи. Промишленото производство на био-камини позволява създаването на по-надеждни, безопасни устройства, оборудвани с голямо разнообразие от функции:

  • Биохимиците, продавани в магазините, често имат способността да контролират дистанционно, например от телефона, таблета или конзолата. Можете отдалечено да включите машината, да регулирате размера на пламъка и интензивността на изгаряне.
  • Те са оборудвани с различни сензори, които контролират работата на камината, което в случай на повишаване на температурата, увеличаване на размера на пламъка или други неприятни ситуации незабавно блокира достъпа до горивото и изключва устройството.
  • Много често системите са оборудвани със звуков дизайн, който позволява създаването на истинска имитация на истинската камина.
Производство на ekokamina в предприятието
Промишлено производство на екологични камини

Предприятия производители на биогорива разберете, че техните устройства могат да бъдат поставени в различни интериори, така че дизайнът на устройствата също може да бъде най-разнообразен. В редки случаи предприятията произвеждат поръчкови био-камини, които обикновено се различават само по декоративен дизайн.

Наскоро броят на фирмите, участващи в производството на подобни системи, се увеличава. В края на краищата, производството на био-камини е модерен, интересен и динамичен бизнес, който се е родил не толкова отдавна, но се развива много бързо.

Био гориво като бизнес

Технологията на био-камината е интересна, защото при изгаряне биогоривата не отделят дим, сажди, сажди. Устройството е много безопасно и може да бъде инсталирано във всеки апартамент. По този начин се оказва, че пазарът на такива неща е много широк. Този факт отдавна е признат от предприемачите от различни страни, давайки конкретен тласък на бързото развитие на цялата индустрия.

Еко-камина, направена от собствени ръце
Възможност за производство на занаятчийски произведения

Бизнес идеята за производство на био-камини на професионална основа е интересна, тъй като не изисква огромен капитал, който да започне. Малките занаятчийски произведения могат да се коригират по собствена сила, като се използват минимални инструменти и материали. Да, специално оборудване за производството на био-камини няма да се изисква, а просто инструменти като отвертка, метални ножици, резачки за стъкло и т.н. Първоначално продуктите могат да се създават по индивидуални поръчки, а в бъдеще да се произвеждат най-успешните модели в някои количества.

Лесно е да рекламирате своя бизнес в производството на био-камини. Съвсем подходящо е местните медии, социалните мрежи и дори радио рекламата в някои случаи да са подходящи. Разбира се, първите купувачи няма да дойдат веднага, но ако вашите продукти са с добро качество, надеждна и декоративна атрактивност, търсенето ще бъде точно.

Трябва да се отбележи, че производството на био камини като бизнес първоначално ще изисква високо квалифицирани работници в областта на работни ръце, както и забележителния въображението на скици от първите модели. За да опростите задачата, винаги можете да се обърнете към интернет и да видите работата на други компании.

В бъдеще много процеси могат да бъдат автоматизирани, партидното производство ще изглежда така:

  • Лазерно рязане, огъване на метал съгласно чертежите.
  • Повърхностна обработка, почистване.
  • Заваръчните работи по чертежи.
  • Оцветяване с бои на прах.
  • Сглобяване на био камина.

Работата с темперирано стъкло е много по-трудно, отколкото с метал, така че е по-добре да го прехвърлите навън.

Eko kamin в оригиналния дизайн
Изключително екстравагантен еко-огън

Печалбата от такова предприятие е лесно да се изчисли. В зависимост от различни фактори, може да се предположи, че 5-10 бройки ще бъдат продадени на месец. Нетната печалба ще зависи от работата ви и цената на компонентите, но обикновено тя е за 50-60 от стойността на устройството. Средната био-камина струва 10-15 хил. Рубли, така че се оказва, че можете да очаквате поне 50-60 хил. Рубли на месец с тиха, неактивна работа.

В много отношения, разбира се, успехът в реализирането на тази идея зависи от местоположението на малко предприятие, конкуренцията в околната среда, броя на тези магазини. В същото време много експерти са склонни да вярват, че този бизнес в момента е много обещаващ. Особено през последните години ясно се вижда, когато бизнесът франчайз за производство на био камини от големите предприятия е станал много популярен в мрежата, за пореден път доказва, високото ниво на значение на случая.

В заключение следва да се отбележи, че бране на единица своя дял от дома можете да приложите към устройства в промишленото производство, стои впечатляващ пари, но има сериозен функционалност и високо ниво на безопасност, или да се грижат за продукти от ръчно изработени майстори, по-евтино и много хубаво, но по-малко функционален ,

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Био камина във вътрешността на хола и другите стаи на къщата, модерен дизайнБио камина във вътрешността на хола и другите стаи на къщата, модерен дизайн
Подови биофаши за апартаменти и тяхното използване в интериораПодови биофаши за апартаменти и тяхното използване в интериора
Вградени био-камини за апартамент, монтаж в стена или в мебелиВградени био-камини за апартамент, монтаж в стена или в мебели
Камина-камина, изработена от тухлиКамина-камина, изработена от тухли
Вградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиранеВградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиране
Електрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практикаЕлектрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практика
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Симулация на камината със собствените си ръцеСимулация на камината със собствените си ръце
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Сортове от стъклени камини, тъй като те създават за тях огнеупорно стъклоСортове от стъклени камини, тъй като те създават за тях огнеупорно стъкло
» » Производство на устройства за био-камини, производствена технология, бизнес
© 2021 BggeHat.com