Камина-камина, изработена от тухли

Голямото семейство от открити пожароизвестители включва група универсални устройства. Тези устройства комбинират декоративните качества на камините и практичността на печките. По този начин камината, изработена от тухли, изпълнява едновременно две функции - грандиозно камина и печка. Такива нагреватели могат да се възползват от съвременните технологии за пълно изгаряне на гориво, включително бавно изгаряне на пиролиза. Пещта на промишленото производство е в състояние да работи с ефективност от 70 и повече процента.


Готови метални камини


Отоплителните уреди за промишлена продукция имат сериозни предимства пред местните пещи и камини. На първо място, това е високо качество, което не може да бъде постигнато при строителните условия. Това е надеждност, дължаща се на същото технологично съвършенство. Значителни предимства са възможностите за демонтиране на такова устройство и повторно инсталиране на друго място. Безопасността на работата на отоплителното устройство от промишлено производство е по-висока от тази на неговите аналози, направени на местно ниво. Характерна черта на готовите метални изделия от фабрично производство е да се вземе предвид малка топлинна мощност - тези нагреватели функционират само по време на изгаряне. (Виж също: Пещи отоплителни тухлени)

Пещи-камини Мета

Това са например продуктите на водещата руска компания - пещ-камини Meta може да се счита за стандарт на тази група продукти. Серията от продукти на тази фирма реализира много разновидности на дизайнерски решения. Ниската топлинна мощност се компенсира от съвършенството на пещното устройство и пълнотата на изгарянето на горивото.

Промишлените продукти могат да бъдат групирани по следния начин:



  1. Разположението на устройството е челно (стено).

  2. Ъглови устройства.

  3. Продукти на островното място (с общ преглед на 360 градуса).



Неположим: Използвайте запалими течности, когато запалите пещта. Запалимите пари образуват експлозивна смес.



Oka камина-камина е проектирана за челно място, възможността за страничен изглед на пламъка е ограничена. Такава пещ има не само тухлена облицовка, но и тухлени странични стени. Топлинният капацитет се увеличава, но той, както и другите метални модели, е ориентиран към непрекъснато горене. (Виж също: Редът на камината с вашите ръце)



ЗАБЕЛЕЖКА: нито един от моделите на фабрично изработени пещи не осигурява оборудване за мястото на инсталиране на апарата. Подът на това място трябва да бъде защитен от опасността от открит пламък, а също така е необходима подходяща защита на тапицерията или стената.



Камината на река Рейн, изработена в светъл корпус, създава впечатление за съвременен дизайн. Този нагревател има съоръжения за местоположение на острова - пещта му има странични остъкления. Техническите параметри на тази пещ са перфектни - висока ефективност, възможности за настройка и поддръжка. Има много модели сглобяеми пещи, оборудвани с допълнителни устройства - топлообменник за свързване на отоплителна или водна отоплителна система и плоча за готвене под формата на подходящо оборудване за припокриване на пещта (за готвене).

Много модели демонстрират традиционните принципи на дизайна на отоплителните уреди. Такава е например камината Diana, в чийто фронтален състав се използват принципите на леене с желязо. Възможността за инсталиране на всеки пещен комплекс трябва да бъде осигурена от проекта на къщата, в условията на реконструкция пещта трябва да се постави за сметка на преработката на конструкциите. Параметрите на комина трябва да съответстват на пещта, те са нормализирани. (Виж също: Как да направите камина от печка)

печка


Уникални тухлени пещи


Индивидуалните печки и камини обикновено са по-скъпи от завършените, но прекомерните разходи са насочени към постигането на редица предимства. Такъв продукт се характеризира с това, че:



  • Максимално съответствие с интериора.

  • Може да има висока топлинна мощност.

  • Предлагат възможност за открито огнище, включително барбекю.

  • Тя може да има няколко камери и режими на работа, допълнителни функции.

  • Предлага неограничени възможности за дизайн и приложни материали.




Устройството на индивидуалния нагревател има за цел да получи максималните функции и резултатите от проектирането, които не са изчислени, например пещта-камина Meta - има свои предимства. Отоплителното устройство, създадено специално за определено местоположение, също може да скрие или коригира недостатъците на тази стая или да приложи нестандартно техническо решение.

Това решение може да бъде отговорът на необходимостта от запълване на запушалката или необходимостта от печка с необичайни пропорции. За изпълнението на отделни проекти е възможно да се закупят фабрично изработени части за изпичане, включително прозрачни врати за пещите и други части, които повишават нивото на безопасност. (Виж също: Пещ за баня от тухла)



ВАЖНО: използването на фабрично изработена пещ в тухлена камина драстично подобрява нейната безопасност и експлоатация, а прозрачните врати на пещта и нейните стъклени стени не могат да бъдат произведени по занаятчийски метод.



Пещ камина Мета


Камина в ъгъла


Една от целите на изграждането на уникална пещ е да се получи грандиозен дизайн в ъглова позиция. Готовите ъглови модели са малко, а изграждането на такава структура е единственият изход. Corner решение заема повече място, отколкото обикновени, повече проблеми с маршрута на димните - поради естеството на сгради, да преразгледа условията на огъня е ограничен, и той работи за отопление на помещенията е трудно. Предимствата на ъгловото разположение на пещта могат да се получат само от конкретно архитектурно и планиращо решение на обекта. Решението е възможно, когато завършен модел е инсталиран в ъгъл, например камина с ензими, ориентирана към кръгла гледка. Мястото на ъгъла трябва да бъде подходящо проектирано, а в ъгъла може да се използва безопасна фабрика камина.



ПРЕПОРЪЧВА: внимателно се претегля необходимостта от устройство с отворено огнище (барбекю) в стаята. Пещите от този тип са практически невъзможни за работа без дим, сажди и опасни газове - тези вредни количества в минимални количества винаги присъстват, когато има открит огън. (Виж също: Външни печки)



Компетентно изпълнената ъглова камина от камък трябва да компенсира недостатъците на ъгловото разположение и да се възползва от големите декоративни ресурси и възможността за отопление на няколко стаи с едно устройство. Предимството на отделен проект може да се разглежда като възможност за изграждане на малък или много голям продукт с много функции. Освен това тухлената пещ-камина може да има едновременно голяма топлинна мощност и отворена камина, подобно на обикновена камина.



Важно е да знаете: отвореното огнище изисква голям комин и голяма височина. При строги условия, решението за напречното сечение на комина трябва да бъде взето при съгласие с печката или с доставчика.



Някои модели готови метални радиатори от челната страна са предназначени за вграждане в дебелината на стените. В същото време трябва да се осигури конвекция на загрятия въздух и безопасното свързване на комина. Такива модели, например камината Angara, ви позволяват да комбинирате предимствата на индустриалната камина с богатството на индивидуално дизайнерско решение. Видимо остава предната част и стъклената врата на пещта, дизайнът на такъв синтетичен обект може да се възползва от фабричния продукт и индивидуалния дизайн.

Пещ камина Angara


Избухвания за улицата


Много от интересните решения са възможни с инсталирането на външен пещен комплекс. Най-често такъв комплекс е подреден за получаване на открито огнище - барбекю, въпреки че във външното търсене на отопление през студения сезон. Специфичността на уличната камина се състои в нейната годност за готвене, използвайки различни техники. Такива възможности се реализират на индивидуална задача.

Външни (външни) печки-барбекю камини, изработени от тухли, могат да бъдат подредени като част от комплекс от озеленяване, включително балдахини, стени, мебели и други елементи. Уличният комплекс също трябва да има чадър над огнището и коминна тръба - това се дължи не само на комфорта, но и на функционалността на печката. Подобен комплекс също трябва да има защита от директно накисване с дъжд и сняг, трябва да се вземат мерки за предотвратяване на деформации и повреди и да се овлажнят от влагата на земята. Печките на улиците трябва да се обслужват не толкова внимателно от отоплителните уреди в интериора. Набор от такива изисквания най-често се срещат с печки-камини, изработени от тухлени ъглови, които са лесни за защита от времето в условията на екстериора. В устройството с индивидуален дизайн също е възможно да се монтират подходящи стъклени врати и други готови елементи.



ВНИМАНИЕ: камината комбинира качествата и предимствата както на камините, така и на печките, като универсалният продукт е по-безопасен и ефикасен и по-малко обременителен. Отоплението в пещта трябва да бъде решено на нивото на проекта, а не да се основава на необходимост и тогава вариантите ще бъдат напълно реализирани.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камина в страната със собствени ръцеКамина в страната със собствени ръце
Ъглови пещи - камини за къщи и вили, избор на практика и строителствоЪглови пещи - камини за къщи и вили, избор на практика и строителство
Как да поставите камина самиКак да поставите камина сами
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Дървени камини за дома, основните предимства на използването на подобни устройстваДървени камини за дома, основните предимства на използването на подобни устройства
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да използвате ефективно печки-камини, за да дадеКак да използвате ефективно печки-камини, за да даде
Метални камини за дома, работещи на дърва, чугун, желязо, стоманаМетални камини за дома, работещи на дърва, чугун, желязо, стомана
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
» » Камина-камина, изработена от тухли
© 2021 BggeHat.com