Ъглови пещи - камини за къщи и вили, избор на практика и строителство

В една от възможностите за разпределение на печките в групи, можете да намерите модели, които са инсталирани в ъгъла на стаята. Ъглови пещи-камини обикновено се използват там, където трябва да спестите в заетите пространства. Противно на предразсъдъците, такива миниатюрни устройства в техническите им качества не изостават от по-тромавите колеги. Модерните технологии позволяват да се диверсифицират ъгловите пещи - камини с различен дизайн на външно обзавеждане, материал от дизайн, вид гориво. Всеки елемент има свои специфични предимства.

Нагревател в ъгъла на стаята
Ъглово разположение на нагревателя

Плюсове и минуси на ъгловото разположение на камината

Историята на появата на модела на ъгловата пещ не е свързана с икономията на заетите пространства. Древните колиби по време на строителството бяха планирани така, че печката да стоеше в средата на стаята. Потреблението на полезна топлина в това местоположение е максимално.

По-късно планирането започна да се появява под формата на разделяне на пространството в отделни зони. Задачата на пещта беше да загрява максималния брой стаи. Това е възможно, ако стените на пещта са част от носещите стени. Фурната в ъгъла е най-подходяща за тези цели.

Днес назначаването на ъглови варианти е съвсем различно, но основното предимство не е напълно забравено и често се използва все още. Като пример можете да посочите положителните и отрицателните аспекти, които влияят върху предпочитанията, дадени в планирането.

  • Обикновено най-важното предимство, което има камината в камината, е малка площ, върху която се намира порталът. Освен това ъгълът на стаята е нефункционална зона, така че това устройство на устройството изобщо няма да повлияе на практичността на помещението.
  • Камината, като част от устройството, трябва да бъде основен елемент в интериорния дизайн. С пламъка си той създава психологически удобна среда в къщата, ви позволява да избягате от земните тревоги и да се отпуснете. Такова чудо трябва да бъде на разположение за преглед, а ъгловото устройство ви позволява да гледате пламъка на огъня от всеки ъгъл.
  • Взаимната ориентация на камината към стените отваря свободата за полет на въображението на дизайнера. Отпътуване от прави ъгли е един от модерните подходи за създаване на стил на стаята. Освен това, ъгловата печка на камина за дача прави летния собственик и собственик на частна къща еднакво при изпълнението на мечтите.
Ефективно отопление на уреда
Малък, но ефективен дизайн

Ние не трябва да забравяме и за отрицателни нюанси, които няма да се отвърне съжаляваше организира камина в стаята, но ще принуди да се анализира ситуацията, с тегло как да всички произтичащи от това последствия.

  • В случаите, когато инсталирани ъгъл тухла пещ в малки пространства на една селска къща, обикновено не смятате, че извлича топлината може да се използва ефективно, като се раздели посока зони на пренос на топлина. настроен Камина в външния ъгъл, а това води до факта, че загрява стените отделят топлина директно на улицата, а само част от фасадата на камината има роля за преодоляването на топло помещение.

При други въпроси ъгловите модели не се различават от другите опции за проектиране.

Методи за класификация

Класификацията на отоплителните системи е необходима, за да се запознаят по-добре с възможностите на съществуващите устройства. Много от собствениците на жилища, които решиха да решат проблема с инсталирането на печка или камина, се губят в предлаганите разнообразни опции. Факт е, че класификацията се извършва съгласно няколко критерия и някои параметри на такова разделение могат да се припокриват, т.е. принадлежат към различни групи в паралелен метод на разделяне.

При най-очевидно градиране устройствата са разделени според материала, използван в производството. Тухлената пещ е абсорбирала всички традиции на селяните и се счита за класика, а металната, напротив, е популярна сред модерните любители. Но за да се подобри ефективността на устройството, той често не е тухла, а отделно метално отделение с решетка и врата. Такава камина, която дава дълъг изгаряне, може да бъде приписана на едната и другата група.

Метална печка
Метална версия на печката

Каменна камина, направени под формата на ниша, осигурява директен достъп до пламъка и неговия преглед. Този тип се нарича отворен, характеризира се с ниска ефективност, но с висок вентилационен капацитет на помещението. Затворените камери са оборудвани с врата. На нея са назначени няколко функции. Той осигурява общ преглед чрез използването на огнеупорно стъкло, защитава prikaminnuyu зона от случайно влизане на горещи жарава, осигурява прилагането на дългосрочна горивна технология, което увеличава ефективността на топлопренос.

По вид гориво, което се използва в камини, можете да разграничите дърво, въглища и газови устройства. Електрическите камини не се комбинират с пещта, тъй като те са предназначени да симулират пламък и въпросът за ефективното отопление не е поставен. Моделите от дърво и въглища често се комбинират, защото въглищата имат висока специфична топлина на изгаряне, но за да се възпламени, трябва да наводни печката с дърво.

Основните проблеми на изграждането на тухлена пещ



Ако се вземе решение да се построи каменна ъглова дървесина, ще трябва да осъзнаете, че подготвителният етап ще отнеме почти толкова време, колкото самата конструкция. Пещите и камините, изработени от тухли, могат да функционират нормално само ако всички пропорции на основните елементи са правилно поддържани. За да направите това, капитанът трябва да има достатъчно опит и теоретични знания. Аматьорите ще трябва постоянно да се обръщат към професионалисти.

Съвременната информационна сигурност ви дава възможност да се консултирате, без да напускате дома си. За да направите това, е достатъчно да изтеглите завършения проект или да поръчате компилацията му върху лични параметри. Проектът съдържа основния чертеж, който показва размерите и външния вид на пещта, подробно описание на основните етапи на строителството и методите за полагане на тухли в секция от всеки ред. Подробният ред ясно дава представа за това как да се работи. Тази схема е разбираема за четене дори на тези, които никога не са произвеждали печки.

Тухлена сграда в ъгъла на стаята
Класическа тухла опция

След като решиха проекта и мястото, където печката ще застане, те започват да издигат основата. Наличието на фундамент е една от характеристиките, които тухлените пещи - камини за къща на дърва имат. Никоя подова настилка не е в състояние да издържи на теглото, което дори и най-простият тухлен модел има.

След като основата се излива от тухла, разстилайте основата, следвайки хоризонталното ниво. Много майстори отличават този етап като един от най-важните. Подготвената основа е зидария според схемата. Решението може да бъде закупена смес за изпичане или самостоятелно приготвен състав от глина и пясък. При липса на опит, се препоръчва използването на закупените смеси, тъй като съдържа всички необходими съставки, включително композитни материали, които подобряват свойствата на огнеупорната и адхезията.

Самоподготовката се придружава от дълги етапи на избор на глина, подготовка и контрол на качеството на хоросана. Майсторите с богат опит познават някои от тайните на мигновено готвене. Начинаещите също прекарват много време, а не винаги е оправдано чрез получаване на качествено решение.

Последният етап от изграждането на печка за дохма или селска къща е изграждането на комин. Основните изисквания, които се налагат на тази възлова точка, се отнасят до нейната изолация от горими материали и височината на височината над покрива. В теорията на тази теория не може да бъде, тъй като коминът действа като изолирана структура и не е свързан с конкретен модел на пещта.

Избор на метални опции

Все повече потребители предпочитат да използват завършени метални камини и печки, включително ъглови. Този избор има основа, защото металните пещи притежават някои отличителни качества.

  • Това са многофункционални устройства, оборудвани с котлони и котлони в някои случаи, фурна.
  • Металните пещи имат относително малка маса, така че няма нужда да се изгражда фундамент. Само една надеждна основа е достатъчна.
  • Ефективността на пещта е висока поради физичните свойства на използвания метал.
  • Една проста инсталация премахва необходимостта потребителят да придобие уменията на печката или да харчи пари за работата на професионалист.
Съвременно оборудване за отопление
Модерен интериор с отоплителна техника

Сред огромния брой модели, представени от различни страни производителки, е доста трудно да се разбере. Много купувачи са принудени да се надяват на късмет. Всяка фирма предоставя технически паспорт на устройството си, но не всеки може да използва тази информация. Ето защо остава само да се съсредоточим върху мненията на други потребители и оценката, която се основава на обратна връзка.

Водещи позиции, според различни източници, се държат от руски компании, които представляват надеждно и евтино оборудване. Да разгледаме най-популярните.

  • Пещ камина "Бавария" (EkoKamin, Русия);
  • Пещ на пещ "Печора" (Мета-Бел, Русия-Беларус);
  • пещ-камина "Йенисей" (Мета, Русия);
  • Пещ камина "Нева" (Мета, Русия);
  • Пещ-камина "Амур" (Мета, Русия);
  • MBS Corner (MBS, Сърбия).

Всички горепосочени модели имат свои собствени особености във външния дизайн или принципно на работа, но за всяка стая широк кръг от представените компании ще позволят да се избере най-добрият вариант.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каменна каминаКаменна камина
Желязна камина за каминиЖелязна камина за камини
Аква хангар за печка каминаАква хангар за печка камина
Камина-камина, изработена от тухлиКамина-камина, изработена от тухли
Пещ камина с печка, помислете за тухла и чугун опцииПещ камина с печка, помислете за тухла и чугун опции
Пещ за камина за даки, избор между тухла и чугун версияПещ за камина за даки, избор между тухла и чугун версия
Пещ с водна схемаПещ с водна схема
Метални камини за дома, работещи на дърва, чугун, желязо, стоманаМетални камини за дома, работещи на дърва, чугун, желязо, стомана
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
» » Ъглови пещи - камини за къщи и вили, избор на практика и строителство
© 2021 BggeHat.com