Камина от пещ от тухла, как да се изгради комбинирано устройство

Има две обективни причини, поради които печки и камина, изработени от тухли, са инсталирани в селски къщи.

  1. Първата причина е, че всяка тухлена структура трябва да има фундамент под формата на фондация. Не може да се направи в жилищен блок. Освен това използването на твърдо гориво предполага наличието на комин в стената. Днес такива сгради вече не могат да бъдат намерени.
  2. Втората причина се дължи на факта, че посещаваните къщи вече не са сезонни, както преди. Много жители на градовете искат да се отдалечат от цивилизацията, но в такива домове въпросът за отоплителната организация е остър.

Пълната функция за отопление може да се извърши само от истинска пещ. Днес използването на модернизирани антики е съвсем модерно. Но освен модата, има сериозни причини за това. Дори една крайградска дача къща трябва да има определен вътрешен интериор. Модерните стилове на дизайна предполагат наличието на камина в стаята. Ако комбинирате фурната и камината в едно устройство, можете да получите редица предимства пред отделно използване.

Тухлена сграда в ъгъла на стаята
Красива тухлена сграда в ъгъла на стаята

Настройка на пещта

Изграждане на печка на камината, изработена от тухли, е възможна само защото има подобна структура, така че е възможно да се направят някои от съставните елементи общи. В зависимост от това, всички устройства са разделени на отделни групи:

  • пещ-камини с обща пещ;
  • пещ-камини с общ комин;
  • Отделни печки и камини в един корпус.

Основното разположение на всяка пещ с камина може да се разгледа в един пример.

Схема за изграждане на тухли
Схема за изграждане на тухли

Диаграмата показва общия изглед на камината и фурната в едно устройство и неговите секции. Тук пещната пещ е затворена със стъклена врата, което позволява използването й като камина. Предната част показва посоката на въздушния поток.

Студеният въздух идва отдолу и, като се нагрява, влиза в кутията за дим. За разлика от камината, фурната не позволява горещият въздух да излезе веднага в атмосферата. Той се спуска по специалните канали и отново се издига. Движението на въздуха се осигурява от разликата в налягането. Естествено, това изисква добра сцепление.

Това образуване на комина ви позволява да увеличите максимално енергията от нагрятия въздух, преди да напусне тялото на пещта. Компактността на това устройство дава възможност да се използва дори за лятна резиденция и като цялостна отоплителна система.

Хубава ъглова фурна с функции на камина
Сладка ъглова камина с функции на фурната

Предимства на интегрираните системи

Комбинацията от няколко устройства в една, по-функционална, може да се нарече оптимизация. В повечето случаи това се случва със загубата на определени качества, които устройствата притежават отделно. Тухлената пещ-камина е изключение в тази теория, тъй като абсорбира всички предимства на стилната камина и ефективната печка.

  • Спестяване на място. Някои модели имат оформление, което им позволява да бъдат инсталирани дори в малки помещения.
  • Висока ефективност. Благодарение на прилагането на технологията за бавно изгаряне и особения канал на комина, делът на полезната енергия е много по-висок от този на обикновената камина.
  • Променливост на изпълнението. Въпреки факта, че пещните камини от тухли са подложени на повече изисквания, това не е пречка за създаването на различни възможности за броя на устройствата и вида на инсталацията.
  • Функционалност. Допълнени с печка, фурна и фурна, печките представляват цялостен комплекс за селска къща, който ще замести предимствата на цивилизацията.
Тухлени сгради готови за работа
Готови тухлени сгради

Къде мога да инсталирам фурната



Като цяло този въпрос трябваше да бъде формулиран по различен начин, тъй като можете да определите пещта, където искате. Въпреки това, за да изпълнява функциите си по-ефективно, е необходимо да се вземат под внимание някои от нюансите.

Всяка къща разполага с вентилационна система, която премахва въздуха от помещението и доставя част от свежия, богат на кислород. Такава вентилация се извършва през вратите и прозорците на стаята. Циркулацията на въздуха на практика не престава, дори затворените вентилационни тела не могат идеално да запечатат корпуса. Ако няма такива потоци, пещта не би могла да работи дълго време. Следователно, неговото положение не трябва да пречи на естественото кръвообращение.

Инсталацията на пещта трябва да се извършва съгласно определен алгоритъм: оформление на стаята, определяне на вентилационните потоци - избор на места (обикновено няколко) за инсталация - избор на модела на устройството. Тези етапи са стандартни за всяка конструкция, така че наличните опции могат да се разглеждат като се използва схема.

Схемата за правилното подреждане на камини
Схема за достъпно разполагане на камини

Виждаме, че във всяка стая има възможност да се инсталират различни видове пещи. Изборът ще бъде продиктуван от личните условия и предпочитания.

  • Островната камина ще се справи по-добре с отоплението на помещението, тъй като има най-голямата площ за разсейване на топлината. Тя се различава и удобството на работа, защото камината може да бъде разположена от едната страна, а пещта - от другата.
Остров модел на строителство
Опция за местоположение на острова
  • Ъгловите модели се използват за къща, изработена от тухли, тъй като те имат обща зона на контакт с две стени. Тяхната особеност е визуалният ефект, при който пространството в стаята изглежда е разширено. Ъглови пещи се използват в малки къщички.
Добро местоположение в ъгъла
Успешно ъглово разположение
  • Камините, монтирани на стената, имат една обща повърхност с носеща стена. Ако печката е издигната едновременно с къщата, тогава лицето й е част от стената и е възможно да се затопли съседната стая. В противен случай, за по-ефективно отопление, могат да бъдат монтирани канали.
Стена на камината
Стенен вариант на камината

Основни етапи на строителството

Смята се, че за да се изгради камина или печка може само професионална печка с богат опит, който посвети живота си на любимия си занаят. Този факт не може да бъде отхвърлен, тъй като знанията и опитът са безценни помощници във всяка фирма. Но да кажеш, че не можеш самостоятелно да изградиш фурна е невъзможно. С някои умения можете да получите напълно качествен резултат.

Действията стъпка по стъпка, които трябва да се извършат, за да се изгради сама структура, се събират в един проект. Всеки може да го използва. Професионалният майстор може да направи личен проект по поръчка, според който вие сами ще произвеждате произведения.

Тухлена сграда с големи размери
Гранд тухлена сграда
  • Изграждане на фондация. Надеждна основа е отличителната черта на всяка тухлена конструкция. Не е изключение и камина.
  • Приготвяне на разтвора. Този етап е подобен на ритуала. Професионалистите пазят тайни, защото решението, което произвежда редове, е направено от глина и трябва да е в състояние да избере правилно. На начинаещите се препоръчва незабавно да използват закупени средства. Кандидатите до ниво на капитана могат да се опитат да научат всички тайни на този обред.
  • Изграждане на камини, канали, пепелници, димни кутии, димен зъб. Всички възможни схеми са представени в завършените проекти. Зидането се извършва в ред, с образуването на основните съставни елементи.
  • Изграждане на комин. След каналите коминът на пещта силно прилича на подобен дизайн на класическа камина. Размерите и основните параметри зависят от избрания модел, геометрията на къщата, височината на покрива и мястото, където е изтеглена тръбата. Различни изчисления се предоставят за всяко лице.
  • Сушене на фурната. Ако фурната е наводнена, можете да й кажете сбогом завинаги. Влажността от решението излиза постепенно, отнема много време, но решението запазва своята цялост. Прибързаното прилагане под формата на разпалване води до образуването на такъв голям брой пукнатини в разтвора, че няма начин да ги запечатате.

Трябва да признаем, че съществуват съвременни, по-продуктивни и прости отоплителни системи, но истински ценители на класиците ще продължат да се интересуват от тухлени конструкции. Най-важното е, че процесът на прехвърляне на опит от по-старото поколение към по-младото поколение не спира.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Монтаж на камина в дървена къща, основните етапи на работаМонтаж на камина в дървена къща, основните етапи на работа
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
Камина във вилата, изберете опция за пълноценен дървен материал според различни критерииКамина във вилата, изберете опция за пълноценен дървен материал според различни критерии
Каменна камина със собствени ръцеКаменна камина със собствени ръце
Коя тухлена печка е най-добрата и икономичнаКоя тухлена печка е най-добрата и икономична
» » Камина от пещ от тухла, как да се изгради комбинирано устройство
© 2021 BggeHat.com