Коя тухлена печка е най-добрата и икономична

В предградията или къща къща, за да живеят комфортно в периода на есенно-зимния студ, е абсолютно необходимо да се оборудва отоплителната система. Ето защо много собственици се чудят коя е най-добрата и икономична тухлена фурна, а може би и достатъчно камина или метална конструкция. Ако областта на строителството е малка, то компактните продукти трябва да се имат предвид, а за съвременните къщи модерните енергоспестяващи варианти за отоплителни уреди ще бъдат идеални.

Ако се обърнете към автентични каменни конструкции, те имат значителни размери, голямо тегло и заемат много полезно пространство. Въпреки че те са чудесни за отопление на къщата. Как да направите правилния избор и да не губите време и пари за нищо, ще се опитаме да разкажем за всичко това в тази статия.

Внимателно направена тухлена сграда
Правилно сгъната тухлена конструкция

Избор за ваканционен дом

Понастоящем в магазините за отоплителна техника се предлага широка гама от продукти, които обичайно се инсталират в селски къщи. Всеки модел по свой начин ще бъде ефективен, ако изборът му бъде направен, като се вземат предвид техническите характеристики и условията на работа.

В зависимост от индивидуалните изисквания на собственика на жилището, продуктите имат редица различни разлики, например, пещ с камина може да бъде:

  1. правоъгълна;
  2. кръг;
  3. триъгълна;
  4. квадрат;
  5. под формата на буквата "Т".

Има и оригинални комбинирани фурни. Такива съоръжения се характеризират с факта, че те имат отоплителна функция в комбинация с възможността за готвене на повърхността и това е много удобно за малки селски къщи.

Същността се крие в реализираната възможност за превключване на режимите, т.е. дизайнът може едновременно да изпълнява и двете опции или да работи с тях отделно. Тази комбинация е наистина най-доброто, защото в топлия сезон има възможност да се пести гориво.

Изграждане на печката с къщата
Изграждането на пещта по време на строителството на къщата

Говорейки за това коя пещ е най-подходяща във всеки конкретен случай, първо трябва да обърнете внимание на зоната, която се планира да бъде нагрята. Може би една или две стаи са подложени на отопление, а останалите няма да се използват. В този случай ще е необходимо да озадачите дизайна на ваканционен дом, където ще бъде описано как е оформена отоплителната система.

Така че, за да отговорите на въпроса: как да изберете печка за дача, основана на района, трябва да извършите определено изчисление. Средно за 60 минути 1 кубичен метър от помещението губи около 60 ккал. Топлина. В същото време 1 м2 от пещта дава 500 ккал топлина за същото време. Като се започне от това, заключението предполага, че за отопление на къща от 35 квадрата, тя ще вземе фурна от само 1 m2 площ.

Често, през лятото се използва конструкция на дача, когато темата за отоплението не е от значение. Въпреки това, при експлоатацията на жилищата и през студения сезон е необходимо помещенията да се затоплят в най-кратки срокове, да се поддържат топлината за дълго време и да се консумира малко количество гориво.

В този случай тухлените пещи не могат да се справят със задачата, така че е по-добре да отделите малко повече средства и да купите готови чугунени структури, където има система за продължително изгаряне.

Тънкостите на избора

В продължение на много години действителният проблем за собствениците на извънградски сгради е въпросът, каква пещ е по-добра - метал или тухла. При изграждането на втория тип конструкция той трябва да бъде оборудван с калорифери. С тяхната помощ в началото на подпалването нивото на топлинната мощност ще бъде максимално, което ще позволи по-бързо създаване на удобна температура в стаята.

Ъглова версия на пещта
Поставянето на печката под стълбите

За собствениците на жилища, които желаят да изберат печка за дача, при условие, че помещението се използва само през лятото, е необходимо да се даде предимство на дизайни с тънки стени. В тях зидарията обикновено се прави в четвъртата част на тухла.



Напоследък все повече и повече можете да намерите такава комбинация от отоплителна система за ваканционен дом, където печката е оборудвана с камина. В този случай, първо те пожар камина, затопляне на стаите, и само тогава направи маркер на пещта, която за 12 часа може да запази топлината в къща на малка площ.

За да разберете ясно коя пещ идеално отговаря на изискванията, е необходимо да вземете под внимание няколко дизайнерски характеристики на всички модели, преди да ги закупите.

Ето защо, за да изберете коя пещ да изберете, трябва да знаете отговорите на някои от следните въпроси:

  • Предпочитаната форма на продукта.
  • Основният материал на продукта.
  • Какъв вид гориво е най-евтиният в определен регион.
  • Ще трябва да готвя на печката.
  • Желаната дебелина на стената на конструкцията.
  • Предпочитаната система от канали в пещта.
  • Как да изградим комин.
Съчетан с камина
Пещ и камина в един дизайн

Ако възнамерявате да купите печка за дака върху дърво, тя трябва да отговаря на следните параметри:

  1. Лесна и лесна работа и поддръжка.
  2. Да се ​​отличава с добро разсейване на топлината сред конкурентите.
  3. Дизайнът трябва да бъде изработен от висококачествени материали, които ще повишат неговата здравина и издръжливост.
  4. Печката за дърва за най-дълго време трябва да поддържа комфортна температура в стаята.
  5. С високо ниво на качество, разходите за строителство трябва да бъдат минимални.
  6. Печките от дърво трябва да работят не само върху дървени трупи, но и върху дървесни отпадъци, горивни брикети.

Според тези критерии можете да направите наистина правилен избор, който е малко вероятно собственикът да съжалява в бъдеще.

Вариант за баня

Повечето съвременни собственици на селски и селски къщи изграждат бани на техния обект, които също осигуряват инсталирането на печка. В този случай си заслужава да се разбере добре, а не да се вземат бързи решения. Ето защо, преди да изберем подходящата фурна, ще разгледаме основните й характеристики.

Много от пещерите се съгласяват в общото мнение, че печката е най-подходяща за сауна. Въпреки това, такъв дизайн може да бъде монтиран единствено върху предварително напълнената основа. Това е необходимо, тъй като първоначалното тегло на конструкцията е около 700 кг. Това не е подходящо за всяка баня, защото понякога парните стаи са много малки.

Класическа печка за сауна
Вана версия на фурната

Подобни пещи за вили са в състояние да наваксат до температура от 600 ° C градуса, с факта, че тя ще бъде разтопена за около четири часа. Недостатъкът на структурата, разбира се, е значителна маса, както и големи размери, които изяждат полезно пространство. Но в същото време те могат да затоплят не само сауната, но и съседната стая, която е много важна през студения сезон.

Ако е необходимо да се нагрява структурата с по-модерен метод, тогава се избират конструкциите от висококачествена стомана или чугун. Цената на тези продукти е приемлива, а нивото на поддържане на топлината е достатъчно и ако поставите камъни в специален резервоар, топлината ще бъде доставена много по-дълго и по-равномерно.

Изборът на пещта се основава на изчислението, че за всеки квадрат пространство се изисква 1 квадратен киловат мощност. Ако се изисква да се увеличи периодът на поддържане на висока температура в парното помещение, тогава металните пещи са тухлени.

Освен това модерните бани могат да бъдат оборудвани с електрически продукти. Тези модели са лесни за използване, има функция за регулиране на топлинна енергия за активиране или деактивиране на таймера и не изискват изграждането на комина, като по този начин могат да поддържат добро ниво на влажност.

В заключение, трябва да се каже, че за дома или градината, всеки трябва да избере свой собствен бойлер, защото идеалната формула не съществува, и това, което работи за един може да е напълно неприемливо за друг.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тухлена печка за лятна резиденцияТухлена печка за лятна резиденция
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Тухлена фурна със собствени ръцеТухлена фурна със собствени ръце
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Тухлена фурна със собствени ръцеТухлена фурна със собствени ръце
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
Пещ с нагревателПещ с нагревател
Модерни пещи за отопление на домаМодерни пещи за отопление на дома
Камина от пещ от тухла, как да се изгради комбинирано устройствоКамина от пещ от тухла, как да се изгради комбинирано устройство
Видове пещи от тухли за домаВидове пещи от тухли за дома
» » Коя тухлена печка е най-добрата и икономична
© 2021 BggeHat.com