Тухлена фурна със собствени ръце

Отопление частна къща, къща, баня, гараж, работилница - необходимата процедура. Изборът на отоплителната система е индивидуален. Много зависи от броя на етажите, квадратите, броя на стаите. Можете, разбира се, да си купите готова печка, да повикате специалисти и всичко ще бъде направено, но не всеки може да си го позволи, а не винаги да има какво е необходимо. Ето защо, тези собственици предпочитат да построят тухлена фурна със собствените си ръце.


печка


Пещите са различни по предназначение. В зависимост от целта ще има избор. Сега комбинираната пещ-камина е доста популярна. Извършва отопление и в същото време изглежда доста уютно поради прегледа на открития огън. Неговият външен вид добавя допълнителен комфорт, създавайки специална атмосфера в стаята. (Виж също: Тухлена печка за сауна със собствени ръце)

Друга очевидна положителна точка на този избор е спестяването на пространство. Да, и материалът за строителство е много по-малък, отколкото за устройството на две огнища, а коминът е един, което намалява времето за обслужване на тръбите в бъдеще. И в своите особености камината бързо загрява стаята по силата на структурата й, но засега, през това време основната печка загрява и дава вече качествено различна топлина в цялата къща.

Комбинирана пещ-камина


Какво се изисква от модерните пещи


Би било хубаво да държите фурната топла за дълго време. Не съм пушил, защото такъв недостатък говори или за лошо течение, или за нарушения по време на строителството. И двете не само са неприятни, но и опасни за живота, тъй като димът показва приема на въглероден окис в помещението.

Издръжливостта на пещите и камините играе важна роля. Изграждането на огнището е труден, отнема време и бавен процес, поради което се увеличават изискванията за експлоатационния живот, което е разбираемо. (Виж също: Камина от тухли със собствени ръце)

Е, и, разбира се, това е външният вид, който трябва да украсява къщата. Естетичният компонент в съвременния свят е не по-малко важен от практическите положителни характеристики. Дори обичайната дача сега изглежда много цивилизована и много малко хора ще развалят външния вид на сграда с лошо качество.

Местоположението в къщата се избира в зависимост от функционалната цел на фурната. Ако функциите за отопление са включени в главата, препоръчително е да изберете място в средата на къщата. Ако огнището е в съседство с една или две външни стени, тогава на улицата ще бъде изгубено голямо количество топлина. А разликата в температурата влияе неблагоприятно върху експлоатационния живот, както и върху работата на комина.

Комбинирана фурна с функции за отопление и готвене е инсталирана и в средата на къщата, само пещ в кухнята. Но комбинираната камина в пещта трябва да има камина в хола, а основната пещ трябва да бъде донесена в кухнята, особено ако фурната има плоча. Ако не е осигурена, е по-добре да вземете главната пещ в коридора, за да ограничите площта на боклука. (Виж също: Камина-камина, изработена от тухли)



ВАЖНО: единственото изключение е сауна. Местата в парната баня често са много малки, така че в такива случаи печката е инсталирана близо до стената и дори в ъгъла.



Тухлена печка


Тухла отопление пещ при строежа му много проста, тъй като по силата на единствената й цел е минималният брой на добавка в елемент, по-проста конфигурация на корпуса и комина и само трудностите в производството на такъв огнище е компетентен размер изчисление пещ и ниво на пещта с ефективността съответства обем помещения.

Тухлени отоплителни пещи

Вградената печка с ръце е най-сложната в параметрите си. В него най-вече метални елементи, носещи гастрономичен товар. Това са котлони, умивалници, фурни. Съответно, размерът на източника се увеличава значително. Освен това е необходимо компетентно разпределение на всички съпътстващи моменти. Поради това такива пещи вече не се изграждат на практика, тъй като пазарът е наводнен с плочи, които работят с електричество или газ. Но ако това е проблем, далеч от ползите от цивилизацията, такива пещи са просто спасение от всички проблеми. (Виж също: Ремонт на отопление на пещ със собствени ръце)


Сушилна фурна




Ако има частен парцел, то определено расте. Дори и да не е много, но със сигурност има ябълково дърво, круша и дори не един по един. Какво да правим с реколтата, всичките си, добри, вкусни. За да не изчезне нищо, можете да организирате сушилня в кухнята. Ако не, тогава той може да бъде специално изградена, дори и в двора или под навес, а ако в кухнята има печка, или в двора на къщата има вече готов фурна барбекю, просто можете да подредите прикачени файлове.

Как изглежда? Кутията се приготвя без дъното и стените, всъщност кубообразна рамка. Вътре на скици са оформени, на които ще бъдат инсталирани рамки с мрежи, на които ще бъдат поставени зеленчуци или плодове. Тази кутия е направена на крака, така че да може да се постави върху печката.

И можете да оформите шкаф за сушене на ламарина. Мрежата също ще бъде поставена на нива. Такъв шкаф е оборудван с термометър за наблюдение на температурния режим в сушилнята. В горния капак на кутията се изрязва дупка за тръбата, която е свързана с качулката или комина. За да събирате кондензат, трябва да организирате палет. (Виж също: Тухлена малка фурна със собствени ръце)

Можете, разбира се, да купите готова печка или камина, но цената на такова придобиване може да удари твърдо в джоба ви. А появата на завършеното придобиване не съответства непременно на желания резултат. В този случай можете да купите само пещ. И как да поставите пещ тухла, можете да разберете. Оказва се, че не е по-евтин. Само масата на готовото огнище става по-голяма от камерата за производство на готови фабрики, която просто ще бъде монтирана на място.


Огнеупорна тухлена облицовка


Поръчката в този случай е абсолютно ненужна, няма особени затруднения в процеса. Единственото нещо, което трябва да се запомни, е фактът, че между пещта и тухлената конструкция е необходимо да се оставят малки пропуски, като се разчита на разширяването на метала.

Огнеупорна тухлена облицовка

Доставянето на камина с тухла трябва да вземе предвид някои други характеристики:



  • На камината не можете да поддържате комина или полагането на подове.



  • В долната част на печката или камината трябва да има отвори. Те са необходими за пристигането на студен въздух.

  • Също така, за да циркулирате въздуха около пещта, се нуждаете от кухини.

  • За излизане от горещите потоци трябва да има технически отвори в горната част.


След това можете да разгледате приблизителната версия на целия процес на етапи. Разбира се, всеки отделен случай има свои собствени характеристики, но принципът ще бъде приблизително еднакъв във всички случаи.



  1. Изградена е тухлена основа, на която ще бъде инсталирана камина. Тя трябва да бъде повдигната над пода.

  2. На основата е монтирана пещ. Той има крака, които осигуряват достатъчно свободно пространство отдолу, необходимо за въздушните потоци.

  3. В долната част на вноската. Не че е много необходимо, това е по-скоро декоративен елемент, предназначен да направи дупки за циркулацията на студения въздух.

  4. Пещта е свързана с тръба от неръждаема стомана с пробивна тръба от тухли.

  5. Техническите отвори за горещ въздух се формират от самия връх на въздушната камера.

  6. Зидарите се оформят на стъпки от основата до тръбата.

  7. Вдлъбнатините между металните и тухлените тръби са запълнени с уплътнение, което е необходимо, за да се компенсира разширяването на стоманата от топлината.



Важно е да знаете: процесът на циркулация на въздуха е необходим не само за загряване на въздуха в помещението, но и за охлаждане на самата пещ. Ако пещта е обезпечена, се получава прегряване и всички елементи се износват много по-бързо. Ето защо, облицовката на пещта с тухли трябва да вземе предвид всички аспекти.



Основата на пещта е важна точка в строителството



НЕВЪЗМОЖНО: да се свържат основите на къщата с основата на пещта. Почвата под печката не замръзва през зимата, тъй като е в центъра на къщата. Докато основата на къщата, напротив, се дължи на нейния директен контакт с околната среда. Следователно скоростта и степента на свиване на тези две основи е различна. Ако са свързани, тогава пукнатините могат да отидат или на стената, или на пещта. А също така и външната основа през зимата дърпа на влагата, което е изключително нежелателно за печка или камина.



Камина база

Ако теглото на камината е относително малко, то може да се постави директно върху пода. Това е вярно на втория и следващите етажи. Но изчисляването на потенциалното натоварване върху припокриването трябва да се вземе предвид. Ако камината е доста тежка, тогава на долните етажи трябва да се постави опорна стена, която да служи като основа. И ако нещо трябва да бъде много голямо, тогава фондацията ще отиде или от земята през всички етажи до желаната височина, или отоплителната пещ на първия етаж може да служи като основа за камината на втория. Но, както вече беше казано, товарът трябва да бъде внимателно изчислен, така че да не се случи унищожение.


Външно обзавеждане на пещта


Външното обзавеждане на пещта може да бъде направено по всякакъв начин. Ако тухлената конструкция е изработена от добра тухла, имайки предвид всички правила, тази камина ще изглежда страхотно и няма да има нужда от допълнителна подплата. Ако има нужда от допълнителна природа, всичко зависи от финансовите възможности, полет на въображението и общия дизайн на стаята.

Не използвайте само керамични плочки, защото тяхната конструкция не е проектирана за високи температури. Следователно, тя много бързо ще започне да се срива и пада. За лъскава декорация е по-добре да изберете плочки или изкуствен мрамор. Също така, див или изкуствен камък изглежда много печеливш. И по принцип, възможностите за довършителни много.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи от тухли за лятна резиденцияПещи от тухли за лятна резиденция
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Пещ от тухли за лятната резиденцияПещ от тухли за лятната резиденция
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Тухлена печка за сауна със собствени ръцеТухлена печка за сауна със собствени ръце
Как да направите печкаКак да направите печка
Как да се научите как да събирате камини със собствените си ръцеКак да се научите как да събирате камини със собствените си ръце
Пещи за домаПещи за дома
Изграждане на пещ със собствените си ръцеИзграждане на пещ със собствените си ръце
Печка с печка със собствени ръцеПечка с печка със собствени ръце
» » Тухлена фурна със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com