Как да направите една газова камина със собствените си ръце и дали си струва да го направите сами

Днес идеята за поставяне на жив огън в жилищна сграда става спонтанна. Водещи производители на газ и електрическо оборудване за мониторинг на състоянието на пазара и своевременно освобождаване по-сложни модели, насочени към модерния потребител и неговите изисквания, работа с дърво, пелети, газ, биогорива и енергия от. Разнообразие от модели, които се различават по начина на монтаж и екстериорен дизайн, изцяло търсенето и няма да оставя без собственици или апартамент или вилите собствениците и вили.

В тази статия ще говорим за камини на газ, ще разгледаме всички нюанси на функционирането на такива системи, ще проучим въпроса за самостоятелното производство.

Инструмент за контраст в хола
Апарат за контраст в хола

предимства

Камините, които работят чрез изгаряне на газ, не се избират случайно. Те имат редица качества, които не са присъщи на други видове устройства:

  • Газът е сравнително евтин вид гориво.
  • Инсталирайте камина, работеща с газ, която можете да използвате във всяка част на жилището.
  • Не е необходимо да отстранявате всеки ден горивните продукти, които се съдържат в сажди или пепел.
  • Продуктите имат малка маса, така че не изискват основа или подиум.
  • За да се запали такава камина, не е необходимо да се подготвят малки лъчи, чипове, четка. Достатъчно е просто да включите регулатора на температурата и запалването да се извърши автоматично.
  • Можете да инсталирате в апартаментите на високи сгради без разрешение от съседите.

На този списък на предимствата не е ограничено. Всеки собственик обаче трябва да се запознае със списъка на изискванията, наложени на устройството, инсталирането и експлоатацията на газовите камини.

Устройство без комин на балон газ
Система с балон газ без дим

Сред списъка на специалните изисквания могат да бъдат определени правилата за инсталиране и работа на камината, изискванията за монтаж на газопровода, правилата за изграждане на комина. Всички изброени произведения трябва да бъдат съгласувани с компетентните органи. Това вече поставя под въпрос възможността за сглобяване на газова камина извън фабричните условия.

Основни изисквания

Какви са основните правила за използване на камини на газ, които са разработени:

  • Изисквания към газовия уред. Газификацията на къщи и апартаменти включва внедряване на магистрала в помещенията и окабеляване, съгласно проекта за газоснабдяване. За да се поеме камината, е необходимо да се снабди газът, следователно да се промени проектът на газопровода. Инсталирането на нова единица оборудване води до създаването и одобряването на нов проект, а монтажа на тръбата може да се извършва само от служители на газови услуги.
  • Правила за инсталиране на камина. За да сглобите газова камина със собствените си ръце, ще трябва внимателно да проучите нормативните документи, които определят всички правила за ориентиране на устройството в помещение, разстоянието до мебели и други предмети. И тези индикатори зависят от специфичния тип и модел на газовата горелка. В края на инсталацията, преди да стартирате газа, все още трябва да поканите представители на инспекцията да се споразумеят за правилността на извършената работа. Всяка забележка и техните партии ще означава пълното премахване на несъответствието. Можете да отделите време и пари за тези процедури.
  • Сертификат за съответствие. Създаването на камина в дома може да бъде представено. Това ще бъде метален корпус, който има разширение към вратата за по-добро разсейване на топлината. Размерите на пещта могат да бъдат премахнати от завършената инсталация. Има дори стъпка по стъпка инструкции за полагане на тухлена сграда на бъдещата камина. Но в магазина трябва да се закупи газова горелка и автоматизирана система за управление. Не може да се направи сама. Освен това продавачът трябва да предостави специално удостоверение, което показва, че продаденото оборудване отговаря на всички изисквания. Подобна ситуация се развива и при инсталирането на газова камина, която от цилиндър консумира смес пропан-бутан.
Оригинална островна камина
Оригинална островна система
  • Монтаж на комин. На пръв поглед инсталирането на комин за газови камини е по-малко трудоемко, отколкото при камина с дърва. Но тъй като продуктите за горене са вода и въглероден диоксид, важно е да се направи вентилационен канал херметически, в противен случай течове могат да доведат до отравяне. Вътрешната повърхност на тръбата трябва да бъде направена от водоустойчив материал, който може да издържи на високи температури. Газовите камини без дим се монтират само в помещенията, в които има вентилационен канал и се осигурява вентилация.
  • Декориране с декоративен материал. Този етап е напълно достъпен за изпълнение с импровизирани средства. Но преди да направите външен интериор, трябва да отделите време за подбор на материала. Има сериозни ограничения. Могат да се използват само незапалими вещества. Това е керамика, камък, глина. Плочки с циментова замазка ще добавят външен вид към определен стил, а декоративен камък ще създаде илюзията за тухлена зидария.

Устройство на системата

Пещта на газовата камина е представена от горелка, която е скрита от наблюдателите под манекен от дърва за огрев. Стените на пещта са изработени от метал и имат формата на трапец, разширяващ се към входа. За безопасност може да се затвори с помощта на стъклена врата. Контролира автоматичния режим на горене, който формира цялото устройство, което разпознава сигнали от различни сензори.

Успешно се намира в камината стая
Доброто разположение на камината във вътрешността на стаята

Системата има термостат, който е температурен датчик, управляващо устройство и контролен елемент на панела или дистанционното управление. Преди да включите камината, просто трябва да включите регулатора към по-висока температура и запалването да запали газа, който вече е започнал да тече.



Автоматично изключване на газ се извършва в няколко случая.

  • Налягането в тръбопровода е намалено.
  • Превишава дела на въглеродния диоксид в продуктите на изгаряне.
  • Прекъсване на пламъка.
  • Падането на камината.
  • Настроената температура е превишена.

Тялото на камината може да бъде изработено от тухла с тухлена зидария.

Цената на самостоятелната работа

Много майстори отбелязват, че ако инсталирането на домашна камина в стаята е невъзможно, тогава за улично приложение към експериментите всички начини са отворени. Достатъчно е да държите горелката, да я скриете под декоративния панел, да изградите обвивка и камината да е готова. Това домашно устройство може да бъде инсталирано в лятната кухня или в предната градина.

Експертите също намират много причини, които показват невъзможността за създаване на безопасна газова камина. Домашното копие не осигурява система, която да блокира газа, ако пламъкът изгасне и това често се случва под въздействието на вятъра.

Голяма камина на открито
Улична версия на дизайна

Ако желаете, можете да работите както с газовата горелка, така и с управляващо устройство със собствените си ръце. В края на краищата всички тези елементи са измислени от човека. Защо да не повтарям откритието? И изграждането на пещта и корпуса не е трудно изобщо. Но си струва да помислите за цената на такава камина. вие, рано или късно, все още трябва да минете през всички контролни органи. В противен случай устройството няма да бъде свързано с магистралата и е невъзможно да направите това сами, тъй като основната линия винаги е пълна с газ.

Но основното нещо не е дори в контролните органи и тяхната резолюция. Всяко газово оборудване подлежи на точни настройки. На първо място, това се прави от съображения за сигурност. Неспазването на технологиите може да доведе до катастрофални последици.

Обобщавайки, ние ще изтъкнем идеята, която е, че е напълно възможно да се направи камина, която работи на газ независимо. Това не изисква специални инструменти, които може да не са под ръка. Въпреки това, такава камина няма да отговаря на изискванията, които се представят на всяко газово оборудване.

В допълнение, производителите представляват много голямо разнообразие от модели, които просто отговарят на всички критерии на потребителя. Камините са различни в магазините според начина на инсталиране, принципа на работа, вида газ (естествен или балон), рамкиране и декорация.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква камина е най-добраКаква камина е най-добра
Какви са камините кабини и как те се различаватКакви са камините кабини и как те се различават
Как работи горелката за камина, рисунки, производство от собствените си ръцеКак работи горелката за камина, рисунки, производство от собствените си ръце
Как да изберем газова камина на балон газ, какви критерии за качество да се движитеКак да изберем газова камина на балон газ, какви критерии за качество да се движите
Пелетна камина функция на устройството, плюсове и минуси, инсталационни характеристикиПелетна камина функция на устройството, плюсове и минуси, инсталационни характеристики
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Ние използваме газова камина като дом, изберете правилния моделНие използваме газова камина като дом, изберете правилния модел
Как да направите био камина със собствените си ръцеКак да направите био камина със собствените си ръце
» » Как да направите една газова камина със собствените си ръце и дали си струва да го направите сами
© 2021 BggeHat.com