Какви са камините кабини и как те се различават

При нормалното функциониране на пазара, офертите на производителите са сателити на търсенето, а не само количеството стоки. Новите изисквания на потребителите непрекъснато налагат въвеждането на съвременни технологии, търсенето на рационални решения, производството на нови модели продукти.

Безпрецедентната популярността на камини е довело до факта, че водещите производители са се опитали да направят всичко, така че всеки може да се насладите на камината в стаята и този център е украсена с личен вкус и изпълнява тези функции.

Изискванията на купувачите се отнасят и до начина на монтиране на камините и вида на горивото, върху което работят камините. С една дума, пазарът на камини е наситен до такава степен, че е невъзможно да се даде пример, когато въображението на клиента остава само фантазия.

Домашно огнище
Ярък дом

Модерни модели камини, в различните им класификации, се представят под формата на модулни възли. Този подход беше по-скоро насочен към привличане на клиенти, защото е от полза само за купувача. Така че, ако камината на пещта се провали, можете да си купите нова и да я замените. Има възможност да поръчате пещ от един производител и портал от друг и има много такива примери.

вид

Всички камини в тяхната конструкция задължително имат основен елемент - пещ. Ако разгледаме целия модел гама, тогава можем да се опитаме да класифицираме каменни вложки. Разпределението на тези агрегати в групи ще помогне да се определят границите на приложимост на камините и да се подчертаят основните предимства и недостатъци. Подходът за извършване на класификацията е, че е избран определен параметър и са изброени неговите приемливи стойности. Така че, нека да продължим с разпространението.

Чрез метода за обзавеждане на пещи в камината всички модели са разделени на вградени и направени от една конструкция:

  • Вградени опции са представени от завършена касета и трябва да бъдат оформени от портала, тялото или има вградени ниша стени, мебели.
  • Втората категория на тази класификация се намира в камини от тухла, когато пещта се образува по време на правилното полагане на устройството.
Каменна касета от популярен тип
Класическа касетна версия на камината

При достъпа до огнището се прави разлика между открити и затворени видове:

Отворената пещ се изпълнява външно под формата на ниша, в която се извършва изгаряне на гориво. Характерна особеност на камината с открит огън е прякото наблюдение на процеса. Можете да чуете характерните пукнатини на трупи и миришат лека миризма на дим.

Затворените типове включват камина за камина със стъкло. Стъклото ви позволява да видите пламъка, но вече изолира наемателите от директен контакт с тях.

Класификацията според материала разделя възлите на тухли и метални (стоманени, чугунени) модели:

  • Камината с камина от шамотни тухли се намира в класически дизайн на камина, построен на отделна основа и с тухлен комин.
  • Металните пещи се срещат в различни варианти. Те, благодарение на малката си маса, не изискват солидна основа и се използват за единични сгради, крайградски сгради, апартаменти на града или предградията.
Чугунен модел
Изпълнение от чугун

Не можете да преминете от класификацията на вида на използваното гориво. Има камина за дървени камини, газ, въглища и електричество. За електрически модели е представен фоайето система за симулиране на изгарянето на гориво, следователно такава пещ в това разпределение е малко изолирана.

Сега, след като целият набор от устройства е разположен на рафтовете, можете да направите преглед на всеки тип.

Предимства и недостатъци на отворени и затворени опции



Както вече споменахме, свободният достъп до пламъка се осъществява в много модели, не само в тухлени камини. Желанието да се отпуснете под звука на горящата дърва за залесяване затъмнява всички недостатъци на отворените камини, и за тях има много недостатъци, за съжаление.

Всяко изгаряне консумира кислород, за работата на камината се нуждаете от постоянно подаване на въздух. Поради разликата в налягането в помещението и извън него топъл въздух се издига през комина и излиза от стаята с продуктите на горенето. Това води до факта, че огромен дял от енергията се губи. Ефективността на такова устройство не нарушава записите, но едва достига 20.

Камина в английски стил
Камина в стила на Англия

Откритият пламък, дори и при всички предпазни мерки, е опасен. Състои се от това, че искри, които излитат, могат да стигнат до пода, мебели, хартия и да предизвикат пожар, а децата, които присъстват в стаята, само увеличават вероятността от това събитие. Между другото етаж под камина с открит огън те винаги завършват с незапалими материали, за да се предпазят от пожара.

Затворените пещи ограничават потока на въздуха, регулирайки неговото количество. По този начин се постига ефектът от бавното изгаряне. В този процес се разпределя еднакво количество топлина, съгласно основния физически закон, както при отворения модел, само енергията може да предава на въздуха в помещението чрез топлообмен. В резултат ефективността на камината се повишава до 80%

Отварянето на пещта, затворена стъклена врата, защитава от изхвърляне на жар и прави работата на камината безопасна. Веднага след разпалването, вратата може да се затвори и въздушният поток може да се регулира със специален затвор. След запалването на дърва за огрев, доставянето на кислород се намалява, поради което времето до следващата облицовка се увеличава няколко пъти.

Характеристики при работа с метални модели

Модерното решение, което се използва от водещите производители на камини, е производството на метални кутии. Основната практическа задача за отопление на стаята е да се осигури ефективно отвеждане на топлината. Поради факта, че топлинният капацитет е по-малък от този на тухла, той успява да загрее и да даде енергия на околния въздух, преди топлината да влезе в комина.

Оригинален камина камина финиш
Оригиналната украса на портала за камина

В постоянно съперничество има конструкции от стомана и чугун.

  • Стоманата е най-податлива на повреда при високи температури. На повърхността може да се образува корозия, тъй като водата е един от горивните продукти. Ниската топлинна мощност допринася за висока скорост на трансфер на енергия. Но когато камината спре, топлината незабавно спира, огнището се охлажда. Но стоманената конструкция има по-малка маса, което означава, че ще бъде по-лесно да се инсталира.
  • Всички чугунени пещи за камини имат кардинално противоположни качества. Досега обаче не може да се даде предимство на този или на този материал. Чугуната е по-устойчива на температурните промени. Неговата чупливост се компенсира от факта, че пещта е статична по време на работа. В сравнение с стоманата, топлинният капацитет на чугун е по-висок. Той е инертен в областта на преноса на енергия, но след изгарянето на горивото, чугунната пещ за известно време е източник на топлина. Недостатъкът е голяма маса. Камините с това устройство трябва да бъдат инсталирани на специална бетонна платформа. Трябва да се отбележи, че в използваните устройства пелети, дървесина, въглища, природен газ или балон се използват като гориво. Веднага става ясно в каква посока се дава предпочитание на производителите.

Как е камината на електрическата камина

В електрическата камина горивната камера не е проектирана за изгаряне. Цялата топлина идва от електрически нагревателни елементи. В огнището процесът на изгаряне е симулиран. Според конструктивния принцип пещите са разделени на няколко вида:

Електрическа 3D камина
3D дом за домашна употреба
  • Оптични устройства. Те осветяват симпатичната дървесина с оранжева светлина. При страничен изглед се създава усещането за наличието на огън, но когато гледаме отпред, качеството е значително ниско.
  • Оптични и механични системи. Ролята на пламъка се изпълнява от тромави ленти от червено вещество. Те издухат въздух от вентилатора, а задната стена е осветена от LED лампи.
  • Системи от течни кристали. На монитора се образува пламъчно изображение под формата на ролка, която периодично се възпроизвежда. Лесно е да си представите тази картина и няма смисъл да разкривате предимствата с недостатъци.
  • Система с ултразвуков парогенератор. Днес тя дава най-добрата визуализация. Работата се основава на образуването на студена пара, вибрираща във водния елемент. Най-малките частици се открояват и се получава триизмерно изображение на пламък и дим.

Предпочитания на водещи производители

Независимо от факта, че която и да е търговска марка иска да задоволи всички нужди на купувача, освобождавайки различни видове вградени камини, все още можете да проследите специфичното направление на тяхната специализация. Така че френските модели на марката Laudel, полската NordFlam и руската Meta се ръководят от опции от чугун.

Чешка група ABX, Италианският EdilKamin и сръбският MBS са известни с факта, че основата на дизайна им е камина с водна риза. Той работи на същия принцип като котела, но не губи функциите на класическата камина.

Полската фирма Кратки е установила производството на камини с биогориво. Практическото отсъствие на значими конкуренти не доведе до понижение на компанията. Разработчиците изследват състоянието на пазара, дизайнерските идеи, модата и предлагат нови модели, стилизирани за различни видове интериор.

Когато избирате електрически камини, обръщайте внимание на ирландския Dimplex и полския Eurokom. Всички горепосочени данни са взети от обема на продажбите за някои версии и не означават обективно предимство пред други марки производители.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове каминиВидове камини
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Ние използваме газова камина като дом, изберете правилния моделНие използваме газова камина като дом, изберете правилния модел
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
Керемиди-камини, нова вълна от популярността на антични завършваКеремиди-камини, нова вълна от популярността на антични завършва
» » Какви са камините кабини и как те се различават
© 2021 BggeHat.com