Видове камини

Тъй като появата на камините са били предназначени за отопление на къщи, докато декоративният елемент не е отишъл на фона, особено днес на последния фактор се отделя специално внимание. Днес камините могат да бъдат разделени на четири класификации:



  1. По вид гориво.

  2. По вид на камина и радиация.

  3. С назначаването.

  4. Чрез метода на инсталиране.


Първата класификация включва 4 версии на устройството, чието гориво е дърво, електричество, газ. Също така в тази класификация има място за био-камина. Камините за изгаряне на дърва, например камбука Tango, са традиционна версия с традиционен вид гориво, което има няколко характеристики. На първо място, това е трудността да се инсталира такъв модел в градски апартамент, тъй като изисква задължителен комин. (Виж също: Как да направите сама камина)

Друг недостатък е сложността на изпълнението, дългата подготовка за операцията, наличието на място за дърва за огрев за съхранение, възможността за закрит дим, когато комин неизправност, постоянно почистване на комина и отстраняване на пепел, използването на устройството под строгия контрол на (заплахата от пожар) и ниска топлинна енергия (топлина ще отиде в комин).

За газовите камини се изисква газ като гориво. Изграждането на камина от този вид е много по-проста от предишната версия и съответно по-евтино. Поддържането на пожар се постига чрез използване на горелка за атмосферни газове. Изключително удобно е да се инсталира камина в къщи с централизирано газоснабдяване. Сред отличителните белези може да се отбележи липсата на комин, ролята му се изпълнява от тръба, изведена на улицата или в димохода.

Изграждане на камина

Друг важен момент е: инсталацията с разрешение на службата газ, изпълнението на инсталацията високо квалифицирани специалисти, високата цена на дърпа тръби, допълнителните разходи за отстраняване на димните тръби, повече от половината от топлината се губи, непрекъснат контрол над огъня, за да се избегне пожар. По-лекият в този случай е много удобен и практичен. (Виж също: Камини печки)

Електрическите камини сега са най-популярните за монтаж в градски апартаменти и са на разположение. Те не изискват гориво и са лесни за работа. Днес най-евтините камини се захранват с електричество. Сред характеристиките могат да се отбележат тяхната наличност, лекота на сглобяване и монтаж, наличието на няколко режима на работа, висок реализъм на огъня, отсъствието на комин и почистване, наличието на дистанционно управление.

Biofireplaces също не изискват качулки и комини, но истинският пламък гори в пещта. Такива камини са обект на цялостна инсталация, дават начало на ценна топлина, работят върху екологосъобразно биогориво, широка гама от дизайнерски решения. Възникването на пожар обаче остава проблем, така че можете да използвате устройството само под наблюдение.


По вид пещ и излъчване


Изпълнението на пещта е представено в две версии: затворена или отворена. За отворени модели, едностранното отваряне е типично или многостранно. Тази опция е традиционна за руския живот, така че руската камина може да се намери в отворената версия. И в традицията на отваряне се отнася само за една фасада. Моделите от този вид губят в повечето показатели съвременните пещи, но феновете на играта на езиците на пламъка продължават да дават предимство на това изпълнение. (Виж също: Мини камина със собствени ръце)

Основните недостатъци на скара са следните: необходимостта от голямо количество кислород (200-1000 кубически метра на час) на входящия въздух се извършва по повърхността на пещта, необходимостта сумиране канал към камината, в противен случай има възможност на дим влиза в стаята. Наред с други неща, такива камини причиняват силен редки въздух. Затворените камини са традиционни опции, разполагащи с противопожарна камера, както и с врата, дават възможност да се възхищаваме на огъня от няколко страни или от една.

Руска камина

Между другото, камините са с едностранно облъчване или радиация от двете страни и др. Най-простият по отношение на изпълнението и дизайна са камините, доставката на радиация, която се извършва едностранно, докато топлопредаването има доста висока производителност. Този тип е най-търсеният в съвременния свят. Необичайни камини се представят от варианти с двустранно излъчване и имат няколко недостатъка: намаляване на количеството топлинна енергия в помещението, увеличаване на обема на необходимия въздух и най-високо ниво на защита на помещението.



Друга версия на оригиналния дизайн са пробите с три или четири страни на излъчването. В този случай най-елегантните са камини на ръчна работа на най-сложните форми. Тези модели също имат недостатъци: принудителната необходимост да се защитят помещенията от засегнатите страни, реалната топлина идва от едната страна, ниският топлинен трансфер на устройството. Подобряването на ефекта на топлопренасяне се постига чрез накланяне на стените, както и тяхното изпълнение с наличие на въздушна възглавница и най-голяма плътност. (Виж също: Какъв вид камини за дачата са)


Чрез метода на инсталиране


Тази класификация включва 4 вида ефективност. На първо място, е камина на открито, инсталирана близо до стената, с други думи, стена камина. Този вид приема пълна или частична издатина извън контурите на стената. Основната характеристика на това устройство е възможността за изграждането му в готова и обитаема къща. Това е най-честият вариант, но изисква комин и огнеупорна стена, към която ще бъде закачена.

Уплътнител за камини от този тип е просто необходим, така че днес можете да намерите широка гама висококачествени компонентни продукти. Такива устройства могат да бъдат завършени с различни материали - от тухли до плочки. За да се изгради това устройство изисква много пространство, което води до възможността за инсталиране в малки помещения липсва.

Уплътнител за камини

Следващата опция е ъгловата камина. Това е най-разпространеният тип, с интересни ефекти и красив външен вид. Клинкерските плочки за камината ви позволяват да създавате наистина изтънчени проби. Модерният интериор включва използването на един тип с две камери, докато външните камери се изпълняват в най-художествените версии. Наличието на комин предполага местоположението му в стената на помещението. В този случай отворената камерна част за дим се изпълнява по различни начини при използване на различни материали. (Виж също: Инсталиране на камина със собствените си ръце)

Вграденият тип, както подсказва името, включва инсталирането на камина в ниша и може да се монтира и в колона. Положителната му черта е малката цялостна. Изграждането на този елемент обаче трябва да се извършва едновременно с изграждането на самата жилищна сграда, тъй като коминът и камината трябва да бъдат скрити в стената. Външната част на пожарната кутия е оформена от зидария.

Последният вариант е самостоятелна камина. В противен случай те също се наричат ​​остров. Те са специално проектирани области, които са разположени малко над нивото на пода. В този случай затворената версия има стъклена стена. Видовете камини от тази класификация имат няколко недостатъка: нисък топлообмен, големи размери и сложност на изпълнение, докато изглеждат много оригинални.


С назначаването


В този случай можем да различим:



  • традиционни тухлени модели;

  • камини, нагреватели;

  • модел-барбекю;

  • фалшиви камини или декоративни печки-камини;

  • градински камини или улица.


Тухла Камина

Камините за печки са добри, защото разполагат с две камини - за печката и камината, докато са оборудвани с два комина. Такава система позволява пещта и камината да се изгарят заедно и отделно. Днес тази опция е най-търсена, тъй като тя може да изпълнява функциите на отопление на помещението и да служи като елемент на декора. Като гориво могат да се използват традиционни дърва за огрев или специални брикети. Най-подходящите жилищни сгради за монтаж от този вид са къщи и вили.

Уличните версии са подобни на домашните, имат подобен дизайн и са изработени от същите материали. Основната разлика между тези видове е чувствителността на улиците към различни валежи и други природни сили. В резултат на този фактор всяка външна камина е изградена, като се вземат предвид преобладаващите климатични условия в дадения регион и евентуалните катаклизми. Наред с други неща, градинските камини нямат клапа на комина. Не е необходимо градинската единица да се разглежда като многофункционално устройство, тъй като тя действа като необичаен елемент на ландшафтния дизайн.

Камината е широко представена в стандартната гама от камина-барбекю. От гледна точка на външния вид не може да се каже нищо окончателно, тъй като в този случай всеки собственик създава свой собствен дизайн. В същото време днес тази сграда все повече включва цял набор от допълнителни части, независимо дали става дума за рязане на маси и мивки, газови печки и умивалници, складови помещения за ястия, дърва за огрев, шлюз и скара. Най-доброто място да го инсталирате може да бъде беседка, в противен случай трябва да приготвите допълнителен балдахин, тъй като атмосферните валежи могат да навредят на подобно уточнено улично устройство.

Декоративните камини са незаменима декорация на интериора, а днес е често срещано камина на втория етаж, изпълнено в декоративен стил. Разбира се, пламъкът в такива устройства в никакъв случай не е настоящето, неговата имитация се осъществява чрез много свещи или електричество. Положителните аспекти на тази камина се изразяват в липсата на допълнителни разходи за оборудването на специално място, както и в възможността да се украси камината с разнообразни материали и в най-интересните варианти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Готови камини за дома и апартамент, ние разглеждаме всички възможни вариантиГотови камини за дома и апартамент, ние разглеждаме всички възможни варианти
Чугунена камина за дома и вила евтин нагревател и елемент декорацияЧугунена камина за дома и вила евтин нагревател и елемент декорация
Електрическа камина за дома и вила Основните сортове, необходими функционалниЕлектрическа камина за дома и вила Основните сортове, необходими функционални
Как да изберем газова камина на балон газ, какви критерии за качество да се движитеКак да изберем газова камина на балон газ, какви критерии за качество да се движите
Дървени камини за дома, основните предимства на използването на подобни устройстваДървени камини за дома, основните предимства на използването на подобни устройства
Каква газ камина да изберем за апартамент, ние проучване на принципа на системата на газКаква газ камина да изберем за апартамент, ние проучване на принципа на системата на газ
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Камина във вилата, изберете опция за пълноценен дървен материал според различни критерииКамина във вилата, изберете опция за пълноценен дървен материал според различни критерии
Какъв тип камина мога да сложа в апартамент и как да го направя?Какъв тип камина мога да сложа в апартамент и как да го направя?
» » Видове камини
© 2021 BggeHat.com