Чугунена камина за дома и вила евтин нагревател и елемент декорация

Изборът на камина от цялото разнообразие, представено от различни производители, често е необходимо да се сравняват няколко критерия наведнъж, които не винаги са съгласни един с друг. В този случай трябва да се съсредоточите върху приоритетните задачи, които устройството трябва да изпълни.

На първо място, камините за вили или селски къщи се различават по техническите характеристики. На пръв поглед не трябва да има никаква разлика, тъй като площта на помещенията може да съвпадне. Но различни изисквания, възможността за монтаж, наличието на комин може да постави редица ограничения върху използването на камини в апартаментите.

Прекрасен уред за отопление на дома
Оригинално декоративно устройство за отопление на дома

Благоприятна възможност за самостоятелен източник на топлина и уникален декоративен дизайн ще бъдат чугунните камини. Те оформят независим клас отоплителни уреди и се продават в голямо разнообразие.

приспособление

По принцип действието на желязната камина не е тайна. Състои се от пещ, която се намира вътре в чугунено тяло. Пещта може да бъде направена от друг топлоустойчив материал. Например, често има опции за довършване на плочки или тухли. Това ви позволява да издържате на високи температури, без да намалявате техническите резултати. Формовани калъфи не могат да изискват допълнителни довършителни работи, представляващи различни орнаменти.

Пещта е затворена от врата, но има модели, в които тя отсъства. Ефектът от открития огън оказва силно влияние върху показателите като икономия, количеството генерирана топлина, топлинна емисия. Този факт прави по-популярни печки или камини от затворен чугун.

Вратата от огнеупорно стъкло запечатва камината, предотвратявайки проникването на въздух, необходим за изгаряне. Част от нея все още се влива в пещта и дървото за огрев не изгаря веднага, но бавно тлее, освобождавайки топлината. Поради това, ефективността на тези камини може да се увеличи до 80. В сравнение с подобна операционна на същото гориво, но направени от стомана или тухла, в тази връзка, чугун камина води.

Принципът на работа на отоплителната система на камината
Устройството на пълнофункционална отоплителна система

Решетката е изработена и от чугун. Дървесината се натрупва върху него, но все още играе ролята на радиатор. Под решетката има пепел. Обвивката на пепелния съд се отстранява лесно, за да се извърши своевременно почистване. Пепелният съд има още една много важна функция - дозирането на въздух за изгаряне.

Всякакви камини от чугун, топче или дърво, изискват комин. Неговата цел при отстраняването на продуктите от изгарянето е, че е представена от тръба, вертикално монтирана от центъра на камината или от задната страна на камината. Ако тръбата излиза от гърба, тогава такава камина може да бъде оборудвана с котлон и да я използва в кухнята, за да готви храна.

Коминните тръби са изработени от неръждаема стомана. При монтирането на камината те могат да бъдат вградени в стената. Тази стъпка грижливо прикрива елементите, но трябва да се мисли по време на фазата на изграждане и планиране.

Спестявате пространство с ъглова подредба
Ъгловата версия ви позволява да запишете ценно място

На това описание на концепцията за устройството на камини за лятна резиденция завършва. Въпреки очевидната простота, чугунните камини са много функционални устройства:

  • Те могат да се използват чрез свързване към отоплителна или водоснабдителна система, като по този начин се гарантира наличието на топла вода в къщата.
  • Панелите за готвене работят ефективно поради високата температура на материала, защото чугунът може да натрупва енергия.
  • Не забравяйте за дизайна, създаден от тялото или оригиналното стъкло за пещта. За такава камина можете да проектирате различни портали и да ги украсите по Ваша преценка.

класификация



Въпросът за класифицирането на камините винаги е отворен и разнообразен. Факт е, че ако разгледаме всички налични модели за отопление и декоративни камини, след това можете да изберете цял списък от параметри, за които трябва да проведете типичното им разделяне. Тези параметри често се комбинират и в различни варианти характеризират този или онзи модел. Въз основа на това са създадени няколко типа класификации и няма нито един, който да класифицира всички представители на устройства за създаване на дом.

Устройство за декориране и отопление на хола
Декориране и отопление на хола

Потенциалният купувач, който избира чугунени камини за къща или дача, се ръководи от външния фактор и начина на инсталиране. Такъв очевиден критерий формира основата за класификация на мястото.

  • Камини на стена. Те са инсталирани на стената и могат да бъдат поставени както в средата, така и по-близо до ъгъла на стаята. Когато избирате такова споразумение, не забравяйте да разгледате възможността за оборудване на комина, тъй като много неопитни собственици губят поглед от този факт.
  • Ъглови камини. В условията на малки части от помещенията, ъгловата камина ще бъде отлична възможност. Всеки дизайнер ще препоръча такъв модел, за да запази визуално визуалния обем. В ъгъла на стаята са монтирани камини, което спестява място.
  • Острови камини. За тези, които не са ограничени от размерите на стаята и искат да подчертаят наличието на символ на просперитет и платежоспособност, възможност за инсталиране в центъра на стаята. Външният вид и украса на камината ви позволяват да се възхищавате от различни ъгли.
  • Вградени камини. Както вече беше отбелязано, извън камините, изработени от чугун, могат да бъдат оформени от портал. Но често те са оборудвани в специално подготвена ниша в стената. Трябва да се отбележи, че това решение трябва да бъде взето по време на процеса на изграждане, за да се подготви качествено зоната за вграден апарат.

Ако сте определили мястото за инсталиране, можете да продължите да обмисляте още един параметър, който трябва да се вземе под внимание. В своите функции устройството е разделено и на няколко вида.

Готов портал за камина
Готовият портал може да бъде взет веднага в магазина
  • Функция за отопление. Производителите, подчертаващи увеличаването на характеристиките като ефективност, топлинна мощност, мощност, отопляема площ, не придават значение на външния дизайн. Такива камини могат да бъдат скрити от любопитни очи. Те обикновено имат схема за отопление на водата и организиране на пълно отопление на цялата къща.
  • Функцията за готвене и отопление. Той съчетава две цели, разбираеми от името. Има инсталирани камини в кухнята и може да съдържа и фурна. Всяка домакиня ще получи пълноценно устройство за готвене, което консумира дърва като гориво.
  • Декоративна функция. Дизайнерите работят върху появата на такива камини. Устройствата могат да бъдат изработени във всеки стил, от класически до съвременен. Те също така имат възможност да затоплят стаята, но топлината, която произвеждат, е локализирана в една стая и не затопля напълно къщата.

Не можете да забравите отделянето на камини в отворени и затворени камини. Отвореният тип пещ ви позволява да се наслаждавате на жив пламък, но изпълнението на такава камина е много по-ниско от това на подобен тип с затворен тип. Благодарение на енергийната си интензивност, чугунът натрупва топлина и едва тогава я дава на околната среда. В резултат на това се получават по-високи енергийни показатели.

Специален акцент в интериора
Централната част на интериора с главния герой

Видът на използваното гориво разграничава камините един от друг. И рядко има модели с взаимозаменяемо гориво. Обикновено всички пещи са проектирани така, че да са проектирани само за въглища, дърва за огрев или пелети. Индикаторът, който не трябва да се пренебрегва, е силата на камината. Той е посочен в паспорта на устройството и е пропорционален на площта, която този продукт може да загрее.

монтаж

Правилно проведените инсталационни процедури осигуряват висококачествена работа и цялостна безопасност на устройството. Когато се използват, стените на тялото от чугунена камина стават много горещи. Това трябва да се има предвид, когато планирате да поставите близо до него мебели или пластмасови предмети. Бъдете внимателни при окабеляването, преминаването на няколко проводника трябва да се постави в защитните канали. Обърнете внимание на декорация на стените в непосредствена близост, ще бъде полезно да се изгради лист от огнеупорен материал.

Някои майстори твърдят, че сравнително малка маса от камина не изисква изработването на пиедестал в основата. Това е много спорен въпрос. Ако подът е дървен, от съображения за безопасност, мястото на монтаж трябва да бъде завършено с топлоустойчиви плочки.

Качествен пиедестал за метален уред
Здрав пиедестал за малка апаратура

Монтажът на комина осигурява изолация на тръби от дървени повърхности. Оставете малка празнина, когато поставяте тръбата в таванското пространство. Тази празнина може да бъде завършена с огнеупорен материал.

достойнство

В заключение, искам да преживея основните предимства на такива системи, поради които те са избрани за дача или селска къща.

  • Ниска цена. Изпълнявайки всички функции, чугунната камина остава най-достъпният източник на топлина.
  • Висока ефективност. Свойствата на материала могат ефективно да се натрупват и да премахват топлината, докато отопляват стаята. Такава камина, с определени параметри, може да загрява до 150 m2 площ.
  • Възможност за декорация. С правилния подход към дизайна е възможно устройството да се монтира във всеки интериор.
  • Малка маса. Улеснява инсталирането, ви позволява да не използвате отделна основа.
  • Дълъг експлоатационен живот. Още веднъж потвърждава верността на избора и възможността за спестяване на пари.

Според изброените параметри, чугунната камина е най-доброто решение за вили и вили. На достъпна цена можете да получите не само топлината в къщата, но и стилна украса, която не може да се сравни с нищо.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове каминиВидове камини
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Как да изберем камина за даване на дърво, какви са, как работятКак да изберем камина за даване на дърво, какви са, как работят
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
Камина във вилата, изберете опция за пълноценен дървен материал според различни критерииКамина във вилата, изберете опция за пълноценен дървен материал според различни критерии
» » Чугунена камина за дома и вила евтин нагревател и елемент декорация
© 2021 BggeHat.com