Основните видове камини, класифицираме устройствата според различни характеристики

След като решихме да инсталираме камина в къщата или апартамента, е необходимо да преодолеем няколко доста трудоемки етапи, които се характеризират с изпълнението на определени произведения. Но на първия етап е необходимо да се определи вида на бъдещата камина, което, както се оказа, не е толкова лесно да се направи.

Трудността се крие във факта, че различните производители са готови да представят голямо разнообразие от модели, от които да избирате. Благодарение на тяхното количество, в съзнанието на купувача може да възникне объркване, и в крайна сметка успехът на планираното събитие зависи до голяма степен от избора на подходящ вариант.

За да разберете и очертаете всички съществуващи видове камини, е необходимо да се запознаете с класификацията за определено отличително качество. Проблемът е, че може да има няколко такива качества в камината, поради което определени типове от един параметър са разделени на типове според друг параметър. Подходът към избора на камина трябва да е подробен и да отговаря на поставените от вас въпроси. Горната класификация ще помогне да ги формулираме.

Касета камина в красив портал
Модерна касетъчна версия на камината

Решаваме основния проблем

Напоследък често започвахме да забравяме камината или по-скоро нейната първоначална цел. Той седеше в стая за отопление. Живото огнище беше топло и беше позволено да готви храна.

Днес функциите на камината са разделени и донякъде променени. Досега свойствата на отоплителния въздух в помещението са актуални, но други източници се използват като източник на топлина. Камината действа като добавка, способна бързо да затопли малка стая

Някои модели не преследват тази цел изобщо. Те са предназначени да запълнят стаята с външен цвят, подчертават уникалността на стила. Пламъкът на такива камини, естествени или изкуствени, може само да създаде атмосфера на спокойствие и уют. Преди такава камина е удобно да прекарате семейни вечери, романтични срещи или да релаксирате след тежък ден.

Острова версия на камината
Островно оформление на камината


При избора на камина е необходимо да се реши основната задача, която се състои в изискванията към функционалността на устройството. В зависимост от това каква трябва да бъде камината в стаята, процедурата за намиране на модела може да се извърши по два различни начина. Въпреки че опциите не са изключени, когато камината има отлични качества на топлинен източник и е едновременно декорирана в един от популярните стилове на дизайн.

Класификация по тип гориво

Абсолютно всяка камина консумира гориво. Законът за опазване на енергията работи във всяка техническа област. В зависимост от консистенцията, топлината на изгаряне, дозировката на горивото, дизайнерските характеристики на пещта в камината също се променят. По този начин, навън устройствата могат да бъдат идентични, а във вътрешната структура е съществено да се различават. Първата класификация Ви позволява да разбиете всички модели в следните групи:

Класическа камина
Класическа камина
  • Камини за изгаряне на дърва. Тези устройства се считат за класически, защото първите джобове, разположени в стаята, работеха върху дърво. Днес има няколко по-изгодни алтернативи, но малко хора отказват да създадат камина с дърва. Само те имат характерен пикочен звук и мирис, когато работят. Тези дизайни обаче имат значителен недостатък. Дървените камини са подходящи само за дома, тъй като в апартамента неговата конструкция е изправена пред редица препятствия.
  • Газови камини. Естественият или балонният газ генерира голямо количество полезна енергия по време на горенето. Като гориво газът прави отлична конкуренция с дърво, благодарение на ниската цена и достъпността. Пещта на камината, работеща с газ, има отличително устройство - горелка, през която се подава газ в камерата. Газови камини са отлична възможност за апартамент. В селска къща е трудно да се инсталира такава камина, тъй като няма газификация. Изходът може да служи като балон газ. Недостатъкът на газовото оборудване е, че по време на монтажа е необходимо да се използват услугите на компетентните компании и да се получи разрешение от контролните органи.
  • Пелетни камини. Материалът е изработен от пресовани гранули от дървесен произход. Този модел е създаден, за да автоматизира процеса на горене. Пелетите се съхраняват в специален контейнер и се поставят в пещта с винт. Дозата се коригира така, че лицето да не се намесва в работата такава камина.
Пелетен модел на камината
Малка версия на пелети
  • Bio камина. Популярността им е малко по-ниска от тази на другите модели. Това се дължи на факта, че биогоривото е относително скъпо, а не всеки може да си позволи да го купува ежедневно. Биокамини не е в състояние да отоплява стаята, но е източникът на истински огън, който може да се пренесе в различни помещения. Това е рамката със стъкло, което позволява да се наблюдава играта на пламъка.
  • Електрически камини. По-скоро популярен модерен подход в имитация на пламък. Те могат да бъдат произведени като подвижни или стационарни. Съвременните технологии позволиха да се създаде илюзията за изгаряне толкова качествено, че основната истина е неволно пренебрегвана - сърцето на камината е качествен модел. Между другото, електрически камини не са лишени от възможността да загрява въздуха в стаята. За това имат вградени нагревателни елементи. Електрически модели се избират според няколко критерия, един от които е капацитет. Той характеризира способността да загрява определена област. Може да се използва абсолютно навсякъде: във вилата, във вила извън града, във всеки апартамент.

Класификация по тип на камина

Основната възлова точка във всяка камина е горивната камера. Това е мястото, където горивото се запалва. Естествено, подобна камера трябва да е външно оборудвана за естетика. Ето защо, условно разделени на три вида, които се различават по начина на инсталиране на пещта.

Откритата камина дава възможност да се възхищаваме на огъня
Откритата камина позволява добър поглед към пламъка
  1. Отворете камина. Камините с открита камина са представители на онези варианти, които дойдоха при нас от древността. Те обикновено имат ниска ефективност и са привлечени от откритите им пламъци. Продуктът от окислението е газ или дърва за огрев.
  2. Самостоятелни модели. В случаите, когато се обръща голямо внимание на характеристиките на камината, се разработват модели на пещта, вградени в металната кутия. Между тях се образува въздушен слой за конвекция на топъл въздух. Газовите или дървените камини са направени от чугун или стомана. Това решение позволява да се максимизира преносът на топлина по време на горенето. В някои изпълнения има водна верига. Отопляемата вода ви позволява да загрявате не само стаята, но цялата къща. Такива устройства са отлични като нагревател за дачата.
  3. Вградена пещ. Камината е оформена от корпус - портал, който може да бъде произведен самостоятелно или закупен отделно. Важно е в същото време да се вземат предвид размерите на пещта. Производителите често предлагат да закупят готов камина, който представлява монтирания модел от портала и огнището. Една пещ може да бъде сменена, ако желаете. Независимото производство на портала ще даде възможност на камината да определи стила, който е необходим за хармоничното украсяване на стаята.

Класификация по метод на инсталиране

Важна точка преди закупуването на камина е да се определи местоположението на местоположението му. Всички стаи имат свои собствени характеристики, има просторни стаи или малки всекидневни, частично отделени стаи или селски къщи. За всички тези случаи не може да бъде изпълнен един общ инсталационен проект. Тази класификация може да ви помогне да направите своя избор.

Най-популярната версия, монтирана на стена
Pristenniy вариант е най-популярен
  • Камини на стена. Те се изпълняват под формата на вграден и оформени от портал. Портал правоъгълна форма е прикрепена към стената, обикновено в средата на стаята. Ако камината работи върху дърво или газ, в стената или в специално издигната рамка е монтиран комин. Електрическите камини, вградени в портала, не изискват наличието на комин, но за реалистичен състав, той се моделира от гипсокартон. Възможностите на Pristennye отлично подчертават лукса на големите стаи. Първото нещо, което изглежда, е камината близо до стената, така че е централна.
  • Ъглови камини. Абсолютно противоположно на назначаването при ъглови варианти. Те се вписват перфектно в стаите, стръмни по размер. Ъгловото устройство не заема полезната област и създава визуален ефект на разширеното пространство. Факт е, че липсата на лицето на пресечната точка на две стени (затворена от портала) не позволява обективно да се оценят истинските размери на стаята. Ето защо има измамно впечатление за по-обемно пространство. Ъглови камини често се инсталират в къщи или малки стаи на апартамент.
  • Острови модели. Можете да се фокусирате върху камината с помощта на островни модели. Те са инсталирани в центъра на стаята и обикновено имат отворен достъп до общия преглед от всички страни. За това се използва топлоустойчиво стъкло. Типът окачен комин е представен от кутия за пушене и тръба. За електрически камини, този дизайн не е необходимо, но като остров камина трябва да се използва с модел симулира пламък за няколко, но тези опции ви позволяват да се симулира триизмерен образ.
Висящ модел на камина
Интересно решение може да бъде модел на окачване
  • Двустранни камини. Задната стена на пещта е изработена от стъкло. По този начин можете да получите две камини в различни стаи с обща пещ, ако инсталирате устройството в стената. Дебелината на стената обаче трябва да съответства на дълбочината на пещта. Ето защо най-често подобни модели Използвайте за зониране на стаята, където стената не е глух, а само част от нея е монтирана.
  • Стенни камини. Функциите на тези модели не са толкова много. Поради особеностите на настаняването, само електрически варианти и био-камини могат да бъдат използвани като стени камини. Моделите, които са екран с течни кристали, върху който се възпроизвежда видео на пламъка, са чести.

Класификация по стил

Външната работа на портала играе важна роля в случаите, когато камината се използва като декорация. Според основните популярни области на интериорния дизайн, се отличават стилове на екстериорна декорация на камини. Сред тях са:

Разликите се отнасят за декоративни материали, които се използват за външен дизайн на портали.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Метални камини за дома, работещи на дърва, чугун, желязо, стоманаМетални камини за дома, работещи на дърва, чугун, желязо, стомана
Ъглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалностЪглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалност
Камини печкиКамини печки
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Декоративни портали за камини, характеристики на строителството и довършителните работиДекоративни портали за камини, характеристики на строителството и довършителните работи
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Камина от пещ от тухла, как да се изгради комбинирано устройствоКамина от пещ от тухла, как да се изгради комбинирано устройство
Как да изберем най-добрата камина за вашата каминаКак да изберем най-добрата камина за вашата камина
» » Основните видове камини, класифицираме устройствата според различни характеристики
© 2021 BggeHat.com