Декоративни портали за камини, характеристики на строителството и довършителните работи

Камината в къщата или апартамента олицетворява семейното огнище и комфорта на стаята. Благодарение на това много семейства мечтаят да имат такава структура. Не е достатъчно просто да се разработи структура, да се мисли за местоположението й и да се избере опция за пещ. Необходимо е да се обърне специално внимание на това как ще изглежда декоративният портал за камината, всъщност това е "лицето" на огнището.

Съвременният пазар на строителни и довършителни продукти предлага разнообразие от материали за облицовка. В процеса на подбор е необходимо да се съсредоточи върху общия стил на помещението, вида на камината и вида гориво. Ако вземете правилното решение, тогава дизайнът определено ще се превърне в централен елемент на интериора.

Светлият интериор на хола
Светло бял интериор

Сортове от материали за декорация

Преди да отидете в магазина, първо трябва да отговорите на четирите основни въпроса:

Ако поне един въпрос да се отговори е трудно, а след това няма смисъл да се купуват материали, стига процесът да приключи, може да се мисли, че в един момент може да бъде да се направят корекции. Много по-лесно за тези, които не са създали истинска камина и декоративна имитация, тогава можете да не се ограничи въображението си при избора на материали за довършителни работи.

Красив портал с колони
Красива конструкция с колони

Като се имат предвид функционалните особености на епидемията, е възможно да се разграничат следните видове портални листове:

  1. Обичайна камина, разтопена от дърва за огрев. Това е автентична сграда, чийто дизайн трябва да бъде много внимателен и да не нарушава техниката на пожарна безопасност. Не всички материали са подходящи за облицовка, важно е използваните елементи да са устойчиви на пожар и температурни промени. Въз основа на тези изисквания можете да изберете: естествен камък или неговата имитация, керамика, мрамор или чамот плочки, плочки, гипсови части.
  2. Камини от електрически тип. Тук изборът е малко по-широк поради факта, че в камината няма открит огън, а само неговата обемна имитация е инсталирана. Ето защо, в допълнение към по-горните материали, списъкът се допълва от: естествено дърво или имитация, полиуретанови продукти, които имат прилика с релефни корнизи. В допълнение, електрическите камини се продават вече готови портали.
  3. Декоративни портали за камини. Представеният изглед на конструкцията може да бъде украсен с абсолютно всякакви материали. Единственото нещо, което си заслужава да се вземе предвид, е теглото на оригиналния продукт. Ако структурата на гипсокартон, не се препоръчва да го украсяват с тежък мрамор или гранит.
Вътрешният интериор на хола
Завършен интериор в хола

При избора на метода за довършване е целесъобразно да се вземе предвид и материалът, от който е направена основната конструкция. Например, ако къщата има само декоративен портал или камина от електрически тип, можете да създадете около тях гипсокартон, шперплат и дори конвенционален картон.

Тухлен вариант

Най-популярният метод на довършителни конструкции, които са изработени от чугун или силна стомана, с истинска пещ за изгаряне на дървесина, е тухлена. В процеса на ерекция можете да направите безпроблемен дизайн, или обратно, да тухла тухла под бара, камъка или керемида с имитацията си.

Този подход има много предимства, сред които основното е, че става не само красиво, но и функционално. Работата е, че такъв портал е начин да се увеличи времето за запазване на топлината, след като пожарът вече излезе. Възстановява се топлината на желязната конструкция, поради което стаята поддържа удобна температура.

От красива декоративна тухла можете да създадете портал за фалшива конструкция или био камина. Що се отнася до качеството на използвания елемент, може да бъде всичко, най-важното, че няма стърготини и неравности в ставите.

Свещ камина в къщата
Оригинална свещ камина в стаята

Използване на керамични плочки

Декоративните портали на камините често се сблъскват с керамични плочки. Този материал е в състояние да направи строителството сравнително точна, докато процесът на грижа за продукта ще бъде многократно по-лесен, в сравнение с каменообразното покритие. Керамични плочки, макар и не в голяма степен, но също така могат да натрупат топлина и да я дадат в стаята.

Освен това има някои модели на този материал, произведени със специална технология, характеризираща се с повишена устойчивост на високи температури. Това е този плочки, които могат да бъдат използвани за украса на съществуващите камини, и не се притеснявайте за факта, че скоро ще пляска или падне.

По отношение на метода на монтаж, при използване трябва да се получи адхезия към основната повърхност специален огнеупорен разтвор, които могат да бъдат закупени в специализиран строителен магазин.

Обзавеждане на керамични плочки
Оформяне на пещта с керамични плочки


Друго предимство на завършването на портала с керамични плочки е богат избор от цветове, текстури и опции за зидария. Тук всичко зависи от интериорната концепция и фантазията на собственика на къщата. Има разнообразие от материални опции, които доста реалистично имитират плочки или естествен камък.

Конструкции от GKL

Един от най-популярните, популярни и лесни за употреба довършителни материали за днес е гипсокартон. От него можете да направите различни триизмерни конструкции, които учудват с неговия реализъм.

При използване на този материал трябва да кажа веднага, че той портал за камината направи, макар и проста, но не е необходимо да се изгради структурата, ако имате един истински разсадник на действие, тъй като той не отговаря на изискванията за пожарна безопасност (материалът може лесно да се запалят).

Най-добрият GKL е подходящ за рамкиране на камини от електрически тип, работещи върху биогориво или фалшиви конструкции. Заслужава да се отбележи, че като материал за облицовка не се използва гипс, а е подходящ за рамкиране, тъй като сам по себе си няма декоративни елементи.

Портал на листове за сухото строителство
Изграждане на портал от метален профил и гипсокартон

След изграждането на структурата гипсокартон трябва да бъдат завършени с шпакловка, а след това се прилагат боя или модел, и повърхността може да бъде пластове с плочки или дърво.

Камък за довършителни работи

Изкуствен камък често се използва за облицоване на камина портал. Несъмнено предимство на материала може да се нарече неговата функционалност, защото е устойчива на високи температури и е в състояние да поддържа натрупаната топлина, а след това да я даде на стаята.

Що се отнася до дизайнерските решения, с камък можете да реализирате много смели идеи, защото в магазините има материал от различни текстури, форми и цветове. Производителите предлагат на потребителите имитация на естествен камък или тухла нормално, но цената им е много по-евтино, защото всичко, което се използва в производството на акрилни базирани композити, и разтвор на цимент или гипс.

Масивна камина в хола
Majestic структура в хола

Декоративният материал е с ниско тегло, така че може да се използва за довършителни портали, създадени от гипсокартон. В допълнение, повърхността на материала е устойчива на изгаряне при пряка слънчева светлина, абразия. Ето защо остава за дълго време девствен външен вид, сякаш порталът е издигнат преди няколко часа.

Структури от дърво

В някои интериорни стилове е обичайно да се използват портали за камини, изработени от естествено дърво или неговата имитация. Те са в състояние да подчертаят цялостната стилистика и да продължат цялостната концептуална идея. Освен това, дърворезби могат да се намерят дори в древни времена, когато нашите предци ги украсяват с камини от тухлени дървета.

Въпреки това, в този процес си заслужава да бъдете особено внимателни, защото, за да се предотврати запалването на дървесината, трябва да преминат специално технологично третиране, при което материалът е импрегниран със забавители на горенето. Също така, такива елементи трябва да се монтират далеч от открит огън, който е част от безопасността.

Всяка камина трябва да има свой уникален портал, който ще направи дизайна още по-привлекателен и уютен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите портал за камина със собствените си ръцеКак да направите портал за камина със собствените си ръце
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
Как изглежда холът с камина и телевизорКак изглежда холът с камина и телевизор
Как да използвате ъгловата камина в интериора, прости правилаКак да използвате ъгловата камина в интериора, прости правила
Очертайте камината идеи, опции, материали, съвети как да направите свои собствени ръцеОчертайте камината идеи, опции, материали, съвети как да направите свои собствени ръце
Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за другИнтериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг
Дървен портал за камината, изберете правилната опцияДървен портал за камината, изберете правилната опция
» » Декоративни портали за камини, характеристики на строителството и довършителните работи
© 2021 BggeHat.com