Как да направите портал за камина със собствените си ръце

Камината носи повече светлина и топлина във вътрешността на стаята. Следователно, обикновено е централното място в стаята. На практика нито едно предградие не може да направи без камина. Сега жителите на апартаменти или малки къщи са могли да инсталират такива конструкции като електрически камини или фалшиви камини, които създават илюзията за истински огън. В този случай появата на огнището до голяма степен зависи от портала. Може да се закупи от специализиран магазин или да го направите сами.


Материали за портала за камина


Говорейки за това как да направите портал за камина със собствените си ръце, първо трябва да решите за материалите, които се използват за това. В строителния пазар изборът за това е доста широк. Така че, можете да кандидатствате: (Вижте също: Кои са порталите за камини)



  • Листа от гипскартон,

  • Естествено дърво,

  • ПДЧ или МДФ,

  • Шперплат и др.


как да направите портал за камина със собствените си ръце

Освен това, какво да направите, имате нужда и завършете дизайна. В този случай може да имате нужда от удобни материали. За тази цел често се използва самозалепваща се лента, която се представя на пазара в различни нюанси и текстури. Той е лесен за използване и е с ниска цена.

Освен това порталът може да бъде боядисан с акрилна боя. Важно е той да е устойчив на топлина, в противен случай ще продължи за кратко време. Тъкани, циментова замазка, камък и много други неща също ще направят възможно изтъкването на вашия портал навън. Всъщност материалите, които могат да се използват, са доста различни. Те зависят от въображението на собственика на камината, както и от финансовите му възможности.

Препоръчва се! Когато избирате материал, препоръчваме да се съсредоточите не само върху функционалността на структурата и върху идеите си за външния вид, но и върху собствените си умения за работа с различни довършителни материали. (Виж също: Как да направите електрическа камина със собствените си ръце)


Как да направите портал от гипсокартон


Най-често срещаният вариант, как да направите портал за камина със собствените си ръце, го изпълнява от гипсокартон. Този строителен материал е с ниска цена. Освен това има голям асортимент от различни цветове и текстури. В допълнение, гипсокартон е лесно да се инсталира, и да го използвате, за да направите портал, можете да направите различни дизайни.

Преди да започнете, трябва да определите мястото, където ще стои камината и как ще се намира. Традиционно тя е поставена близо до стената, обаче, в малка стая, можете да я поставите в ъгъла.

Освен това се определя размерът на зоната, на която ще се намира фокусът. След това можете да отидете в магазина и да купите самата камина. (Виж също: Как да се научите как да събирате камини със собствените си ръце)

Добре е да знаете! Трябва да се има предвид, че порталът за дома ще бъде по-голям от самата камина. Това трябва да се помни чрез изчисляване на размерите на структурата.

В началото на работата е необходимо да се създаде и закрепи рамка, изработена от галванизиран профил. Детайлите на гипсокартон ще бъдат прикрепени към него чрез винтове. За рамката можете да използвате както профил за монтаж на рафтове, така и водещ профил. Най-добре е първоначално да прикрепите ламелите към стената. Тогава огнището трябва да бъде изпробвано на бъдещия портал, стига да има възможност да се поправи нещо.



Тогава профилът е покрит с листове от гипсокартон, като се правят необходимите дупки. Декоративен слой се прилага отгоре. (Виж също: Каменна камина със собствени ръце)

Важно! Укрепете рамката, като използвате рафтове, които трябва да бъдат укрепени по ширината и височината на конструкцията на разстояние около 15-20 см една от друга.


Как да направите портал за камина от дърво или ПДЧ


Възможно е да се направи портал за камина от дърво с определени умения и необходими инструменти. Появата на такъв дизайн е доста впечатляваща и солидна. Има обаче някои особености, характерни за дървените портали за камината.



  • Тъй като този материал често е непоносим към високи температури и влажност, за да се избегнат деформации, е необходимо да се използват барове от един вид дърво, предварително изсушени.
  • (Виж също: Проста камина със собствените си ръце)
  • Лепилото за работа ще е необходимо на синтетична основа. Не трябва да има вода в него.

  • Такава конструкция може да бъде фиксирана с помощта на "течни нокти".

  • Всички елементи на портала ще трябва да бъдат покрити с топлоустойчива боя или безцветен лак.


Предната част на камината, изработена от парчета от паркет, може да се превърне в оригинален интериор. Обикновено такава конструкция се използва за създаване на "фалшива камина". Вместо огнището можете да поставите декоративни свещи в центъра на портала.

В повечето случаи конструкциите, изработени от дърво или ПДЧ, са закрепени директно към стената. Това е основният недостатък на такъв портал - той не се движи. Следователно, първо е необходимо да се правят измервания, внимателно да се вземат предвид всички елементи на дизайна. Различни материали се използват за облицовка, включително частично покриване на дървото с плочки, шиене с гипсокартон. Трябва да се има предвид само, че дървото под влиянието на постоянни високи температури може да се деформира и да изсъхне, така че горният слой задължително е покрит с акрилен лак.


Тръба за портала


Освен това, за да направите портал за камината, ще трябва да направите тръба за конструкцията. Тя може да има различна форма, най-често срещана е кутията за стена. За тръба за камина можете да използвате и материали като метални профили и гипсокартон.

Рамката трябва да бъде поставена така, че правоъгълният отвор да е в средата на горната част на портала. След като бъде планирано оформлението на бъдещата тръба, е необходимо да започнете да фиксирате водачите на профили. Подобно на дървения или гипсовия картон за печката, тази част от камината ще бъде прикрепена към стената. За тази работа се използват dyupel-нокти или големи винтове (ако стените са покрити с дърво).

Завършената рамка е покрита с гипсокартон. Ъглите на строителството, като целия портал, се препоръчват да бъдат подсилени с допълнителна защита. За тази цел е инсталиран специален перфориран профил. Подготвената повърхност е грундирана и shpaklyuetsya. И накрая, върху него се нанася декоративен слой. За да направите това, можете да използвате различни материали. Например, декоративен камък ще даде на целия вид на камината определен чар, създавайки илюзията, че е изработена от тухли.


Типични допуснати грешки при изграждането на портали


Често собствениците на къщи, които желаят да инсталират електрическа камина с портал, позволяват някои грешки, които водят до факта, че дизайнът не води до желания ефект. За да ги избегнем, е необходимо да се вземат предвид някои нюанси.

електрическа камина с портал



  1. Камината и порталът трябва да бъдат направени в същия стил. Например, английското огнище е разположено на нивото на пода. Ако е необходимо да направите конструкцията по-горе, трябва да изберете избора си на по-широка камина.

  2. Основната цел, която се поставя пред портала за огнището, е да се подчертае неговият дизайн. Ето защо, не се препоръчва да закупите шик поставка за камина на фона на скучно и просто огнище. Портата и камината трябва да се допълват, а не да се засенчват.

  3. Преди да направите предната част, експертите съветват закупуването на огнището. Това ще помогне за правилното изчисляване на размера на портала. Независимо от факта, че повечето производители правят джобове със стандартни размери, при производството на щанда, не можете да вземете предвид наличието на допълнителни части, например въздушни отвори, декоративни елементи и т.н.

  4. В класическата версия фокусът трябва да бъде разположен на половината от ширината на портала и на две трети от неговата височина.


Ако се планира да се направи предната част на електрическа камина, тогава, като правило, няма специални изисквания за материали. Това се дължи на факта, че те нямат отворени отоплителни елементи, освен това тялото практически не се нагрява по време на работа. Желателно е да се направи портал за конвенционална камина от огнеупорни и устойчиви на висока температура материали. Ако се използва дървесина или ПДЧ, се препоръчва да се направи термоустойчиво лаково покритие като външен слой.

Знаейки как да направите портал за камина, можете да направите оригинален дизайн, който ще се различава в оригиналния си дизайн. В допълнение, цената на такъв щанд под огнището ще бъде много по-евтино от завършената версия. Тези, които не са уверени в способностите си, могат незабавно да се обърнат към специалисти, които не само ще предложат готови варианти на камината, но и ще ги накарат да наредят, като вземат предвид изискванията и желанията на клиента.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камини електрически със собствени ръцеКамини електрически със собствени ръце
Как да се научите как да събирате камини със собствените си ръцеКак да се научите как да събирате камини със собствените си ръце
Електрическа камина за камина, която се състои от напълно електрическа каминаЕлектрическа камина за камина, която се състои от напълно електрическа камина
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
Декоративни портали за камини, характеристики на строителството и довършителните работиДекоративни портали за камини, характеристики на строителството и довършителните работи
Как да направите изкуствена камина със собствените си ръцеКак да направите изкуствена камина със собствените си ръце
Портал за био-камина със собствените си ръце, как да подобрите горелкатаПортал за био-камина със собствените си ръце, как да подобрите горелката
» » Как да направите портал за камина със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com