Как да изберем най-добрата камина за вашата камина

Камината, която е потомък на древна печка, е едно от най-хубавите творения на човека. Това устройство е предназначено не само за създаване и поддържане на комфортна температура в стаята, но и за запълване с комфорт. Много е важно горивната камера за камината да отговаря на техническите изисквания, в противен случай проектът няма да се справи с задачата, като дава минимално количество топлина, докато консумира много гориво.

Касета камина в хола
Работна касета камина

Основни материали

За да направите правилния избор на камина за камината, първо трябва да изучите техническите характеристики на материала, от който е направен дизайна. Понастоящем стомана и чугун продукти са в голямо търсене.

Заслужава да се отбележи, че индикаторът здравината и издръжливостта на такива пещи е на най-високо ниво, но те не винаги отговарят на естетическите изисквания. Ето защо, в процеса на подбор, хората предпочитат стоманени конструкции, облицована керамика, шлакови тухли или вермикулит. След това се разглеждат два материала, от които се произвеждат огънати мантелчета.

Продукти от чугун

Високото търсене на чугунени камини се дължи на ниската цена на продукта, подходящ размер и добре оборудван. Работата е, че е много по-лесно и по-евтино да се хвърлят всякакви чугунени структури, отколкото да се направи от стомана.

Модели от чугун
Моделите от чугун

Основните предимства на продуктите от чугун са следните:

  1. Качествените конструкции понякога по-добре търпят условия на постоянни температурни промени.
  2. Дебелината на стените на пещта е в диапазона 8-14 мм, което позволява максимално натрупване на топлина, произведена от камината.
  3. В продуктите има ребра, разположени хоризонтално и вертикално, благодарение на което е възможно да се увеличи полезната площ.
  4. Благодарение на свойствата на метала стана възможно да се реализира възможността за отопление на помещението, чиято площ е в рамките на 300 квадратни метра.
  5. Горивната камера е възможно най-здрава.

С такива впечатляващи положителни характеристики е заслужава да се отбележи значителен недостиг на пещи за камина от чугун. Тя се представя от скромен асортимент от продукти, когато се сравнява с метални конструкции, техните свойства са стандартни и почти никога не се променят.

Стоманени изделия

Като се започне с избора на стоманени камини, на първо място е необходимо да се отбележи тяхната висока цена в сравнение с бюджетните чугунени структури, но тези разходи са напълно оправдани. Можете да използвате стоманени кутии не само в обикновени фурни, но и в камини, които дизайнерът е работил върху създаването, защото такива продукти винаги се различават по форма и размер, което ги прави оригинални.

Стоманена конструкция
Стоманена конструкция

Сред техническите характеристики производителите отбелязват следното:

  • Поддръжката и работата са забележителни поради тяхната простота.
  • Можете да направите камина по големина на камината, благодарение на което дизайнът винаги се вписва перфектно във всеки дизайн.
  • Производителите винаги работят по подобряването на дизайна, редовно ги променят и разширяват гамата от продукти.
  • Пещите се характеризират с повишена функционалност.

Струва си да се отбележи, че такива продукти са напълно подходящи за дървена къща, и за тухлени сгради.

Оригиналната камина
Оригинално изпълнение на камина

Основни типове

Невъзможно е да се сложи край на въпроса за избора на камина за камина, след като са проучени само материалите, от които са направени дизайна. Всеки собственик на жилище трябва да реши кой тип продукт е най-подходящ за него, но те са затворени и отворени.

Този параметър трябва да се обърне достатъчно внимание, особено ако камината функционира и основната й функция е да запълни помещението с топлина. От вида на камината зависи, че зависимостта от дизайна на камината, начина на монтиране на корпуса и избора на облицовъчни материали.

Затворен тип



Камините, оборудвани с добра камина с затворен тип, винаги имат по-голям показател за ефективност в сравнение с отворените продукти. По-дълбоко в принципа на дизайна може да се разбере, че се основава на поддържането на комфортна температура в стаята, като се използва горещ въздух, който се натрупва вътре в конструкцията (между стените на камината и пещта). Благодарение на създаденото пространство за конвекция е възможно къщата да се затопли по-добре, а ефективността е в диапазона 80-90.

Закрит огън в домашната камина
Затворена пещ от топлоустойчиво стъкло

Ако възнамерявате да закупите камина от такъв тип, трябва да изберете един от представените производители: Stile, SUPRA, Forte, Status и Titano. Друго предимство на дизайна е, че някои фирми оборудват затворени камери с уникална система от разлагащи се трупи. Благодарение на него е възможно да се поддържа необходимата температура в помещението в продължение на 10 часа, като е извършено само едно табуретка за дърва. Въздушното захранване към камерата се регулира със специална дръжка.

Отворен тип

Камината пещи от този тип се характеризират като прости конструкции за отопление на помещението, докато те имат една отворена страна насочена към стаята. Освен това, в зависимост от дизайните на даден модел, няколко страни на камерата могат да бъдат отворени.

Материалът за производство на такива пещи винаги се използва, което се характеризира с повишена устойчивост на продължително излагане на температурни и температурни промени. Камината с такава пещ не е по-добра от предишната, която загрява стаята, което се дължи на използването на топлинния дизайн, който се предлага вътре. Нивото на ефективност и полезност е по-ниско с 20-40 в зависимост от самия дизайн.

Открийте огън
Отворена версия

Консумирана мощност

В детайли отговаряйки на въпроса как да изберете камина камина, е невъзможно да се игнорират показателите за изпълнение на структурата. Ще зависи от това дали е целесъобразно дали придобиването или финансирането да бъдат загубени.

За да изберем правилния продукт, на първо място е необходимо ясно да се знае обемът на помещението, което се очаква да бъде нагрято. Заслужава си да разберете каква е основната цел на камината: основен източник на топлина или допълнителен (декоративен елемент във вътрешността).

В процеса на закупуване е необходимо да се изяснят следните параметри:

  1. Какъв е диаметърът на камината в камината.
  2. Колко тежи целият продукт?
  3. Каква е дължината на комина.

За да изчислите района, можете да разчитате на следните индикатори:

  • Силата на пещта, използвана за отопление на стая от 50 до 110 квадрата, трябва да съответства на минимум 10-11 киловата.
  • Ако къщата е много голяма, тогава мощността трябва да бъде изчислена въз основа на цената на 1 киловат енергия на 10 квадратни метра от отопляемата площ.
  • Ако е необходимо, за да се затопли помещението с площ от 110-150 квадратни метра, пещта с камина трябва да има капацитет от 11-15 киловата.

Когато силата на процеса на подбор на пещта за дома става доста сложно, например, в областта на показатели са в критични граници, трябва да се даде предимство на даден продукт, където параметърът на по-малко като експлоатация на енергия все още произвежда повече от посочено друго.

Ако ясно знаете каква е камината и вида на камината, няма да има проблеми при избора на подходящия продукт, но когато има съмнения, по-добре е да се консултирате с професионалист.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на камина със собствени ръцеИзграждане на камина със собствени ръце
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Камини печкиКамини печки
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Коя тухлена печка е най-добрата и икономичнаКоя тухлена печка е най-добрата и икономична
Врати за камини, които могат да избират стъкло, метал или чугунВрати за камини, които могат да избират стъкло, метал или чугун
Каква е стойката под камината и за какво са те?Каква е стойката под камината и за какво са те?
» » Как да изберем най-добрата камина за вашата камина
© 2021 BggeHat.com