Как да се изгради една тухла барбекю фурна, стъпка по стъпка метод за начинаещи

Подреждането на градински парцел по значение не трябва да е по-лошо от довършването на къща. В двора трябва да отделите много време, особено когато гостите се съберат и решат да се отпуснат в природата. Всяка почивка винаги е придружена от приготвянето на някои ястия на клада. За печене на месо се използва фурна или барбекю, които се различават един от друг по начина, по който се полагат продуктите. Машината има стените, върху които се опират шишчета, а барбекът закрепва скарата. И в двата случая месото се приготвя в топлината, генерирана при изгарянето на дървесина или въглен.

Преносимите барбекюта и манга са добри само за тяхната мобилност. В останалата част от плана, те са много по-ниски от параметрите, които имат барбекю фурна от тухли. Изграждането на пещ на площадката ще създаде функционален ъгъл, където можете да приготвите храна, да отрежете храна, да оформите порции. Комплексът от фурни може да съдържа фурнир от тухли, готварска печка, фурна.

Обикновена фурна
Проста градинска печка

Избор на проект за строителство

За дача се появи уютен ъгъл, ще трябва да построите пещ за барбекю, изработена от тухли със собствените си ръце. Всъщност тази работа е напълно осъществима за всеки, който иска. Важно е да следвате реда на етапите на строителството и да ги изпълнявате добросъвестно. Началото на всеки бизнес трябва да бъде придружено от избора на проекта.

Най-простата фурна от тухли с барбекю може да бъде изработена въз основа на собствените им идеи. В резултат на факта, че пещта на такава отворена пещ и комин не е на разположение, няма да има никакви специални тайни за пекарната тук.

Най-простият вариант за даване
Най-лесният вариант за даване

Дори и да изглежда като елементарен случай, се препоръчва използването на готовия проект. Разработените чертежи ще позволят да се избегнат фатални грешки при конструирането на конструкцията. Например, след изваждането от зоната на бреза имаше липса на издатини под решетката. Такива грешки винаги ще бъдат изпълнени, ако без опита от извършването на такава работа започне да реализира свой собствен дизайн. Ако наистина искате да превърнете мечтите си в реалност, тогава трябва да започнете с подготовката на чертежа, да разгледате всички нюанси, да разработите оформление на зидарията.

Вторият вариант на проекта се усложнява от факта, че тухлена печка с барбекю има комин. Емисиите на дим оказват значително влияние върху комфорта при използване на устройството. Необходимо е да се предвиди изграждането на пушечна кутия над пещта и самия канал.

Пещната система с комин
Добра конструкция с комин

Има по-сложни проекти, които предвиждат инсталирането на плочки за маса, мивки, фурни. Изборът на проекта зависи от уменията на капитана. Не надценявайте силните си страни, защото нереализираният план е много по-лош от прекалено простият дизайн. С натрупания опит можете да модернизирате издигнатото устройство със собствените си ръце, като завъртите фурната за барбекю мултифункционален комплекс.

Подготовка на материали

Изграждането на различни видове конструкции от тухли и особено от пещи се състои от няколко етапа. Между тях прекъсванията могат да се извършват до няколко дни. Това се дължи на факта, че решението се нуждае от време за правилно замразяване. За да се избегне престой поради липса на материали, е необходимо да се подготви всичко необходимо предварително.

За да не забравите нищо, направете списък, според който ще бъде направена покупката. Размерът на материала зависи от избрания проект, така че ще предоставим само ориентировъчен списък, който може да варира леко.

За изграждането на фондацията ще ви трябва:

  • натрошен камък или речен чакъл;
  • пясък;
  • цимент;
  • подсилващи мрежи, метални листове, пръчки, всяка друга структура, която не заема обем;
  • покриви;
  • Некачествена табла (за изработка на кофраж).

За конструкцията на тялото на пещта:

  • пясък;
  • глина със средно съдържание на мазнини или готова огнеупорна смес;
  • огнеупорни тухли;
  • облицовъчни тухли;
  • шахматни тухли;
  • грил за скара, барбекю;
  • метални ъгли или плочи;
  • дъска (за подови настилки под плота), необработена (за кофраж под плота);
  • Палета, на който ще бъдат разположени въглищата (може да липсва).
Подготовка за процеса на готвене
Тухлена сграда в експлоатация

Изграждане на фондация

Още преди първите стъпки да се постави началото на фондацията, е необходимо да се определи местоположението на бъдещата пещ. Тук е необходимо да се ръководят от няколко принципа.

  • Безопасността е на първо място. В непосредствена близост няма да има запалими предмети или структури.
  • Трябва да се подават висящи клони на дърветата.
  • Трябва да вземем под внимание доминиращата посока на вятъра, за да не дразним съседите с дим.
  • Градината трябва да бъде разположена така, че да се сервират готвени ястия на масата в беседката.

Най-простите версии на проектите предполагат сравнително малка маса на строителството. За тях кеят под основата може да има дълбочина около 35 см. В други отношения всички действия са подобни на тези за изграждане на основите на пещите. Дъното на изкопа е покрито с възглавница от пясък и чакъл. За по-добро подсилване този състав може да се напълни с вода. Образуването на бетонната част е придружено от въвеждането на подсилващи материали в слоевете. В качеството си, всеки плосък метал продукти могат да действат. Основата е издигната с леко припокриване в областта на конструкцията и се издига над нивото на земята с 10-15 см.



Хроматът за основата е изработен от пясък и цимент. След напълване на горния слой е необходимо да се провери плоската повърхност и хоризонталата на неговата равнина. Над основата е покрита с филм и изсъхва няколко дни.

Директно изграждане

Най-елементарната версия на проекта е подходяща за всеки, който иска да построи печка за барбекю за лятна резиденция.

Всички редици от тухлена зидария
Всички 10 реда зидария

Редове 1 до 5 се редуват така, че те последователно се изместват един спрямо друг, за да осигурят сноп. На 6-тия ред тухла е поставена с лъжица, образува се основата за бъдещата маса. Самият плот представлява монолитна бетонна конструкция. За изливането му е необходимо да се направи дървен материал от дъски. На дъното е поставено подово покритие. Разтворът се излива в получената ниша. Въпреки факта, че дебелината на плота е малка, се препоръчва използването на подходящ подсилващ материал при изливане.

Редове 7-9 заемат само част от плота, което представлява пещ. Останалата част се използва като поле за хранене. На десетия ред зидарията се изпълнява в редове. Оформената перваза служи като основа за барбекюто за скара. Желателно е да се осигури възможност за регулиране на височината на решетката. За да направите това, на същото ниво, метални пръчки се вмъкват в стените на пещта, върху която мрежата ще почива.

Поръчването на камини с комин е малко по-сложно, тъй като образуването на кутия за пушене изисква изместване на зидарията дълбоко в пещта.

По-сложен модел
По-сериозен модел

Във втория и петия ред се оформя ниша, която може да се използва за съхраняване на дърва за огрев. Редове 6 и 7 служат като припокриване, но диаграмата не показва как да ги изпълнявате. Метални ъгли или плочи се поставят през тялото на пещта, което ще служи като опора за всеки ред тухли. Това се забелязва, когато плота на масата се оформя на 11-ти ред.

Принцип на изграждане на плотове
Формиране на масата

От 14 до 19 редицата зидария е една и съща и представлява двуслойна пещ. Вътрешният слой е изработен от шамотни тухли, нарязани по страните. При конструирането на тази част от пещта се използва специална огнеупорна смес на основата на глина. Обичайната пясъчно-циментова смес няма да издържи на високи температури и ще започне да се разпада.

Изграждане на камина
Създаване на камина

Кутията за дим се формира в 20-25 реда. За да има конусна форма, във всеки последователен ред е необходимо да се осигури изместването на тухлата вътре в пещта. За затваряне на отвора на пещта се използва припокриване на силна метална плоча или ъгъл.

Изграждане на кутия за пушене
Създаване на кутия за дим

Характеристики на операцията

Грижите за безопасност са необходими не само по време на строителните етапи, но и при ежедневната работа на устройството. Всяка печка на открито е потенциална опасност от неконтролирано изгаряне. Разтопете го само при безветрено време. Наличието на вятър показва ниско налягане, което води до лошо течение.

Димът, който не излиза през комина, но през входа на пещта, няма да донесе удоволствие от процеса на готвене. Освен това димът, уловен в очите, причинява неконтролирани действия, които могат директно да предизвикат пожар.

Всяка структура, стояща на улицата, е подчинена на действието на природни явления. Тези действия не винаги имат положителен ефект върху здравето на устройството. Ето защо, запалването след дълъг период на неактивност трябва да започне с малко количество дърва за огрев. В продължение на 15-20 минути фурната не трябва да се използва при пълен капацитет. Влагата, която е паднала в кухината на зидарията, трябва постепенно да се изпарява. Остър рязък спад на температурата превръща водните частици в ударен инструмент, вследствие на което зидарията може да наруши целостта му.

Смята се, че най-добрата топлина за готвене на месо е топлината от въглища от плодни дървета. За преносимите фрези тази теория има право да съществува. От гледна точка на експлоатацията на каменна пещ, използването на дървесни видове, съдържащи голям брой смоли, ще доведе до образуването на сажди и сажди в комина. Освободеното вещество - креозот е силно запалимо. Ето защо се препоръчва използването на сухи дърва за огрев от такива породи като бреза, аспина, дъб.

В никакъв случай да не изхвърляте боклука чрез изгаряне в пещ за барбекю, е невъзможно. Тя може да съдържа пластмаси, за които е известно, че са мазни. Това впоследствие ще повлияе на вкуса и мириса на варени ястия. В комплекса за печки се изгражда отделно отделение за подобни цели или самостоятелен инсинератор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Барбекю фурна със собствени ръцеБарбекю фурна със собствени ръце
Фурни за барбекю със собствени ръцеФурни за барбекю със собствени ръце
Печка за шиш кебап със собствени ръцеПечка за шиш кебап със собствени ръце
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Как да изберем правилната фурнаКак да изберем правилната фурна
Отоплителна пещ за вилиОтоплителна пещ за вили
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Улична камина с барбекю, как да изградите подобен комплекс със собствените си ръцеУлична камина с барбекю, как да изградите подобен комплекс със собствените си ръце
Барбекю камина за барбекю, изработена от тухли, финна самоконструкцияБарбекю камина за барбекю, изработена от тухли, финна самоконструкция
Мангал-камина със собствени ръцеМангал-камина със собствени ръце
» » Как да се изгради една тухла барбекю фурна, стъпка по стъпка метод за начинаещи
© 2021 BggeHat.com