Улична камина с барбекю, как да изградите подобен комплекс със собствените си ръце

Почивка на природата, чист въздух, огън и барбекю са достъпни за всички. Трябва само да се изчака края на седмицата, и в присъствието на транспорта и хубаво време, ако имате късмет, можете да получите на ценните поляната. Лесно е да се види, че съществуват редица фактори, които могат да възпрепятстват планираното събитие. За да не мислите за тези проблеми, можете да организирате пикник, без да ходите никъде.

За да направите това, достатъчно е да построите беседка и камина с барбекю на парцел в страната. Вътрешен модел не дава възможност за всякакви климатични условия пречат на плановете ви, и разполага с камина достави истинско удоволствие от съзерцанието на огън пламък, мелодичен пукането на дървата за огрев и изтънчен аромат на пушек.

Тухлена сграда в двора
Тухлена сграда в двора на къщата

класификация

На първо място се направи малка резервация, че ако се стигне до скарата - устройства за готвене, която използва топлината на въглените или открит пламък, това се отнася само за външна камина. За да си представите пълна картина на разнообразието от всички възможности за внедряване на такива устройства за вили, ще бъде полезно да ги разделите на категории.

  • Стационарни конструкции. Този вид дизайн означава тухли или метални улични перила, които са оборудвани с корпус и комин за функционалност. Обикновено барбекю, камина, барбекю, котлон, готварска печка за котле да се обединят в един универсален комплекс, който може да се нарече само едно устройство, например барбекю на улицата. Друго предимство на стационарните конструкции е, че те обикновено се подреждат под козирка на беседка или тераса. Това позволява, въпреки капризите на времето, да се организират срещи с приятели и дори да се затопля стаята, в която се провеждат тези срещи.
  • Портативни опции. Порталните камини за барбекю са представени от отворена касета за готвене на кебап. Такива модели нямат комин, тъй като са инсталирани на открито. За да използвате портативния фурнир, ще трябва да изчакате доброто безветрено време.
Оригинална конструкция
Има и странни сгради

Как да се подготвим за строителство

Много собственици на крайградски зони отбелязват положително настроение от възможността да избягат от ежедневните тревоги и да дадат отдушници на умелите ръце. Усещанията, които се появяват след приключване на работата, не могат да бъдат прехвърлени. Самостоятелното изграждане на камина в дача ще ви позволи да получите многофункционално устройство със завидни спестявания, да обогатите своя опит в посока на печката и да почувствате вкуса на победата след подготовката на първото ястие.

Важен нюанс в началото на строителството е изборът на място, където ще се намира епицентърът на страната за почивка. Тук е необходимо да се вземат предвид няколко параметъра.

  • Отдалечеността от вилата трябва да е оптимална. Изискванията за пожарна безопасност са склонни да бъдат отдалечени и принципът на удобство диктува максимално сближаване. В края на краищата, често в подготовката на ястия ще трябва да влезе в къщата, като съставките, инструменти, полагане на масата. Креативността на начинаещия дизайнер трябва да бъде разкрита по такъв начин, че да се избере среден вариант.
  • Местоположението на сградите в ограничен район води до появата на вихри на въздуха по същата траектория. Това означава, че в жилищните райони се наблюдава относително постоянно посока на вятъра. Трябва да се вземе предвид, за да не се причинява неудобство на съседните жители.
  • Необходимо е да се осигури сигурността не само на сградата, но и на околните сгради, храсти, дървета.
  • Ако има изкуствен или естествен водоем в района, инсталирането на беседката и камина в непосредствена близост ще добави нови преживявания, за да прекарат една спокойна почивка на брега на морето.
Прост беседка с камина
Импровизиран беседка

Следващата стъпка е да създадете проект. Това е цялата техническа документация, която включва чертежите на модела, целта на композитните компоненти, основните измерения.



За тези, които никога не са се сблъсквали с изготвянето, тази процедура изглежда преобладаваща. Не е необходимо да проверявате съдбата и да използвате метода за избор или изключване, за да търсите подходяща опция. В този случай е желателно да се възползваме от опита на майстори с умения, които решиха да предадат знанията си под формата на готови проекти.

Как да получите улична камина с барбекю, обичайната строителна схема ще посочи с пълна подробност. Такива схеми са неразделна част от всеки проект. Принципът на инсталиране на улична камина е абсолютно идентичен с камината, която е инсталирана в къщата. Но поради някои фактори, някои възли в уличната версия трябваше да бъдат променени.

Въпреки факта, че poryadovkoy ще диктуват последователността от стъпки в процеса на полагане на тухли барбекю винаги трябва да следвате няколко основни съвети.

Камина система във вилата
Работещ камина комплекс в страната
  • Грилът и грилът трябва да имат свободен безпрепятствен достъп. Сред всички схеми изберете тези, в които тези елементи се намират на височина, удобна за готвене. Обикновено тя е 0,7-0,8 м.
  • Правилно избраното разстояние до ядрото нормализира процеса на правилно и висококачествено готвене. Този факт е известен на всеки, който някога е бил ангажиран в готвене шиш кебап. Препоръчителното разстояние от фурната до скарата не надвишава 15 см.
  • Процесът на готвене на шиш кебап или други ястия е под постоянен контрол. Необходимо е въглищата да се преместват навреме, да се събират или обратно, да се разпределят равномерно, да се обърне месото към въглищата от другата страна, да се регулира топлината. За всички тези манипулации са осигурени определени инструменти. Те трябва да са на разположение, но не и да пречат на готвенето. Следователно проектът трябва да бъде изменен, за да се инсталират специални скрепителни елементи за инструменти.
  • При избора на проект, помислете за комбинацията от размери. Барбекюто с камина трябва не само да се побере в беседката, но и да остави място за гости, маса, кухненски прибори.

строителство

За да изградите огнище от каменни въглища със собствените си ръце, трябва да разбиете целия процес в компоненти и да изпълнявате зададените задачи в определена последователност. Ако няма опит в полагането на пещи, не се препоръчва да се отклонявате от схемата. Професионалните майстори са склонни да направят някои промени, които увеличават функционалността на устройството при определени условия.

Огън на камината
Огън на камината комплекс
  • Първо основата е издигната, защото камината за грил има доста голяма маса и изисква солидна основа. Дълбочината на основата (разкопките) е приблизително равна на 0,4 м. Една яма изкопава покрай зоната на бъдещата камина с определена толерантност и дъното й е покрито с натрошен камък и пясък. Тази смес трябва да бъде добре подправена. Препоръчително е ръчните камъни да се преместват така, че да са възможно най-близки един до друг. Останалата част от основата се излива в приготвения разтвор от цимент и пясък. Укрепването само укрепва структурата. След отстраняване на повърхността до нивото на пода, работата се спира, докато основата не се втвърди напълно. На този етап можете да загубите до 10 дни. Но през това време се препоръчва да се извършва друга модулна работа, която не зависи от напредъка на строителството.
  • След като изтече определеното време, можете да започнете да полагате самата камина. Редът не само показва графично последователността от действия, но и коментарите за характеристиките на всяка серия. Той посочва кой материал да се използва за тази или тази част. Обикновено подиума е изложен огнеупорни облицовъчни тухли, и части от пещта, където ще има директен контакт с огъня шлайфане тухли.
  • В долната част на камината тухла се поставя върху циментовата каша. Тази част обикновено е студена и не изисква специален състав, но частта, в която е разположена пещта, трябва да бъде захваната с глинеста мазилка. Той издържа на високи температури и не позволява пукнатини в шевовете между тухлите. Ако няма възможност да се приготви глинесто решение, то е възможно да се закупи готови сухи прахове, които се разреждат с вода и се превръщат в топлоустойчив разтвор. Когато коминът е вграден в цимента, се добавя вар.
  • Метални части на камината или барбекю със собствените си ръце могат да бъдат направени, ако имате опит в заваряването. Но можете да закупите необходимите елементи. Те имат стандартни размери, така че те са подходящи за всяка избрана схема.
  • Следващият момент, който се оказва нестандартен, е изграждането на арката. Но не преминете преди трудности, особено ако изглеждат. Етапи от зидария са достъпни за начинаещи, а за разлика от формирането на прави редове - това може да е нуждата от обработка на централната тухла на тавана на дъгите. Всички останали стъпки не са толкова сложни.
  • Коминът ще осигури изгарянето на дърва за огрев и ще осигури дим беседки на улицата. Въпреки че изискванията за комина и не е същото като домашна камина, но все още представени. За разлика от класическата камина тук дим зъб Това не може да се инсталира като вече е била използвана специална топлина и краткосрочната преобръщане сцепление остават незабелязани феномен на улицата.

На последния етап камината е с лице. Ако не сте доволни от вида на зидарията, дори и след като всички тухли са избърсани с влажна кърпа, тогава можете да отрежете стените на камината с огнеупорен материал. Популярни плочки или изкуствен камък. Те са направени под формата на плочки, които са залепени към външните повърхности на стените на камината.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите камина в беседка, практиката на изграждане на беседка и каминаКак да направите камина в беседка, практиката на изграждане на беседка и камина
Барбекю фурна със собствени ръцеБарбекю фурна със собствени ръце
Външни каминиВъншни камини
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Как да се изгради една тухла барбекю фурна, стъпка по стъпка метод за начинаещиКак да се изгради една тухла барбекю фурна, стъпка по стъпка метод за начинаещи
Камина-камина, изработена от тухлиКамина-камина, изработена от тухли
Барбекю камина за барбекю, изработена от тухли, финна самоконструкцияБарбекю камина за барбекю, изработена от тухли, финна самоконструкция
Мангал-камина със собствени ръцеМангал-камина със собствени ръце
Камина барбекю със собствени ръцеКамина барбекю със собствени ръце
Пещ с барбекю за беседка, система за монтаж и конструктивни елементиПещ с барбекю за беседка, система за монтаж и конструктивни елементи
» » Улична камина с барбекю, как да изградите подобен комплекс със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com