Външни камини

В зависимост от дизайнерските им характеристики, уличните камини могат да бъдат разделени на три основни групи - пушене, барбекю и всички известни барбекюта. Абсолютно всички изброени фрези могат да бъдат свободно поставени на улицата, както на открито, така и на специално подредена територия, да речем в беседки.

Уличните камини се изработват в преобладаващото мнозинство от същите материали като домашните. По-специално става въпрос за камък, тухла и др. Уличната камина всъщност е аналог на вътрешния, домашен дизайн с някои различия и най-важната от тях - възможността за готвене. (Виж също: Мангал-камина със собствени ръце)

Що се отнася до пряко структурните различия, те също са осезаеми. Например, барбекю има много дебели стени, а стандартният фреза осигурява качествено печене без излишни мазнини. Друг вид външна камина - пушенето, което е много подобно на барбекю, но е допълнително оборудвано с капак със специални отвори за вентилация. Основното предимство на всяка външна камина е възможността да се направи вкусна и в същото време полезна храна в най-кратки срокове.

Камините на Таликиви могат да бъдат включени в отделна глава - това не е само най-високото качество, ефективността, но и абсолютната уникалност. Що се отнася до уникалността, пещите от този тип се отличават с използвания материал. Фактът, че те са изцяло съставен от стеатит, което ги доближава до максималните руски пещите на тухлени основи, но има и разлики - преди всичко това е солидна маса, което е няколко пъти по-голяма от масата на тухли.

Освен това такива пещи се използват в повечето случаи вътре в сградата, а не на улицата. Основната задача на Тулкиви е отоплението на помещението. Трябва да се отбележи, че за тяхната задача, такива печки се справят с "ура". Така че, за да се отоплява къщата за 24 часа, само няколко часа безпроблемна работа на пещта. (Виж също: Дизайн на хол с камина)

Таликиви Камини


Ние изграждаме улична камина от себе си!


Подготвителна работа


Така че, предположим, че сте избрали за себе си тази или онази версия на камината, която по-късно ще украси вашата градина, какво следва? Можете да наемете екип, който ще изпълни задачата ви толкова бързо, колкото кръгла сума напуска чантата. С други думи - камина на улицата, това е доста скъпо, което много хора не могат да си позволят. Затова ви предлагаме кратък курс за изграждане на камина сами.



  1. Местоположение. Първо трябва да определите мястото на строителството. В този случай трябва да вземете предвид характеристиките на атмосферните условия, особено силата и посоката на вятъра, както и да вземете предвид факта, че камината трябва да е близо до къщата. Спазвайки тези условия, можете да спасите господарката от нежеланата миризма в нейната кухня и в същото време да поставите сградата близо до мястото за почивка.

  2. Материал. Най-често се използват тухли от клинкер за горепосочената цел. В края на краищата, е най-лесно да се работи с него, той не е капризен в процеса на полагане. В допълнение към всичко - не е необходимо да се сблъсквате. Въпреки че от друга страна имате правото да избирате предпочитания от вас материал. Основното условие е устойчивост на топлина, здравина и висока твърдост.
  3. (Виж също: Карта на сайта 2)
  4. Проектът. Във всеки случай, за да построите камина, ще ви е необходима рисунка, нещо като проект. В процеса на работа често съществуват ситуации на свободна практика, така че във всеки случай е необходим предварително план, за да се фокусирате върху предварително изготвения чертеж и да коригирате грешката във времето.


фундамент


След като чертежът ви е готов, мястото е избрано и инструментите и материалите са подготвени - е необходимо да се пристъпи директно към подготовката на сайта на бъдещия дизайн. На първо място, погрижете се за основата, така че камината да е стабилна. В противен случай цялата структура може по-късно да бъде разпръсната с оглед на характерните особености на почвата - тя може да проследи баналността.

Основа за камина

При изграждането на основите, необходими за да се съобразят с две условия, които са необходими, независимо от вида на камина - основа на дълбочината трябва да бъде по-малко от дълбочината на замръзване, както и зоната за поне още един квадратен тухла камина. Когато изграждате фундаментална основа, можете да спестите решение, като добавите развалини към него. (Виж също: Редът на камината с вашите ръце)


материали


След като основата е изсъхнала, можете да продължите с изграждането на основната конструкция. За да се изгради камина на улицата, качеството на което няма да се различава от марката, е необходимо да се мисли върху системата за обвързване на тухла. Най-добре е да се използва разтвор, основаващ се на цимент и пясък, а не просто добавяне на различни пластификатори.

На места, където работата на пещта ще бъде максимален контакт с открит пламък, е необходимо да се използват различни видове топлоустойчиви смеси. Само имайте предвид, че обикновеният бетон няма да работи - той се разкъсва при продължителен директен контакт с огъня.


Облицовъчни камини и камини




С лице към пещта - това е един от най-важните и "деликатни" моменти от изграждането на камината. В крайна сметка точността и липсата на грешки са много важни тук. В крайна сметка, когато става дума за вътрешен съединител, малки дефекти все още могат да бъдат скрити, докато по време на облицовката понякога е невъзможно да се коригират грешките! Плюс това, не забравяйте, че камината - това е един от компонентите на екстериора на вашата къща, така че всичко трябва да бъде, най-малкото, красива! (Виж също: Обикновена зидария на камината със собствените си ръце)

Основното нещо е правилно подбран материал, защото пещта е най-горещото място. Най-добре е да използвате компоненти като ракообразни, които имат порьозна структура. Базалт или доломит също могат да се появят. Избягвайте облицовката с гранит, който е в състояние да издържа на температура не повече от + 80 ° С.

Камина на улицата със собствените си ръце

Що се отнася до украсата, изборът тук зависи изцяло от вас. Днес е много популярна арка декорация. С помощта на арката можете да украсите всеки дизайн, а камината не е изключение. За да направите арка, трябва да имате оформление, което може да бъде направено от картон или шперплат. Прилагайки оформлението на мястото, където се планира арката, самата конструкция е разположена, а като основен държач на арката, клинът, ще бъде използвана последната тухла.

По този начин успяхте да изградите камина на улицата със собствените си ръце. Но освен самия дизайн, трябва да се грижите за неговата безопасна употреба. Вече говорихме за използването на подходящи материали, по-специално топлоустойчиви тухли, които са изправени пред компоненти и основи. Но, както споменахме проблема със силата и посоката на вятъра, която често се превръща в истински проблем за собствениците и жителите на домакинството.

Вятърът е проблем, който се отнася не само до разпространението на миризмата от огън и продуктите за готвене в целия обект, но и на горивото, на което работи камината. Бързото горене и вследствие на това висока скорост на потока - всичко това е последица от ефекта на вятъра директно върху самия пожар.

За да се отървете от прекомерното въздействие на вятъра, е необходимо да се организира вид защитна стена. В момента, в който е необходимо да се пушат продукти, самата камина е покрита, така че само спомагателното отделение за гориво изпълнява функциите си. За да сте сигурни, че камината може лесно да се затвори, трябва да изградите обикновена сменяема врата. Защитата на камината от вятъра е още по-ефективна, ако коминът е леко изпълнен с малък наклон към основната конструкция.


Електроника в домакинството - електрически камини


Външното барбекю на камината е идеално средство за осигуряване на бърз пикник, който може да бъде чудесно време заедно с весела компания, докато се готви вкусно кебап шиш. Но просто не забравяйте, че комфортът трябва да се осигури не само на улицата, но и в къща, в която също трябва да има топлина. В това можете да помогнете дома камина, чиято пряка цел е - отопление на стаята. Можете да използвате "много сръчни" дръжки и да го направите сами, но до момента има по-прости начини - електрически камини.

Външна камина

Електрическите камини по отношение на естетиката и визуалната оценка в никакъв случай не са по-ниски от техните аналози, които работят върху природно гориво - дърво или въглища. Същата отличителна черта на електрическите камини е липсата на възможност да ги използвате на улицата. Това е разбираемо, защото основната задача на такова устройство е да загрява затвореното пространство. Сред многото различни производители на електрически камини, има два основни участника:



  • Moonblaze

  • Аделайда.


Да започнем с първия. Трябва да се отбележи, че камината Moonblaze се отличава с уникален дизайн. Понякога електрическата камина на този производител трудно може да се разграничи от аналоговия, работещ върху дърво. И усложняването на признанието е фактът, че в този случай е специално проектирана и лично патентована система за симулиране на изгарянето на дърва за огрев. Абсолютно всичко - от звука и пукането на горящото дърво, завършващо с визуализацията на огъня, се наблюдава в това устройство. Електрическата камина Moonblaze е отлично решение за тези, които искат да опростят задачата за отопление в къщата колкото е възможно повече, като преобразуват хола си.

Друг представител на света на електронното отопление, камини компания Adelaida. Няколко варианта, различаващи се по сила, възможност за задаване на таймер, несравнима дизайн със старинни елементи и, разбира се, с високо качество - това е разликата между електрическия нагревател Аделайда.

Само забележете, че за разлика от предишния аналог, тук е визуализацията на огъня на базата на горещи камъни. Благодарение на няколко варианта на визуалния дизайн, ще можете да избирате точно това устройство, което най-точно се вписва в интериора.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Редът на отоплителната пещ за готвенеРедът на отоплителната пещ за готвене
Печка за шиш кебап със собствени ръцеПечка за шиш кебап със собствени ръце
Видове каминиВидове камини
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Външни печкиВъншни печки
Желязна камина за каминиЖелязна камина за камини
Камина-камина, изработена от тухлиКамина-камина, изработена от тухли
Барбекю камина за барбекю, изработена от тухли, финна самоконструкцияБарбекю камина за барбекю, изработена от тухли, финна самоконструкция
Мангал-камина със собствени ръцеМангал-камина със собствени ръце
Камина барбекю със собствени ръцеКамина барбекю със собствени ръце
» » Външни камини
© 2021 BggeHat.com