Как да се изгради улична камина със собствените си ръце, кратка образователна програма

Тихите летни вечери не искат да бъдат заключени в стените на къщата. Най-добрият празник ще бъде семейна вечеря на свеж въздух. За това, на територията на обекта Застроени са отвори или затворени шаси

. За да допълни цвета на домашния уют, има само камина.

Доскоро такава мисъл може да изглежда само като фантастика, но днес са разработени всички необходими средства за изграждане на камина на улицата със собствените си ръце. Освен това, инсталираното устройство не само ще угоди на тези, които имат жив пламък, но и ще се превърне в многофункционална действаща структура, с която можете да затоплите или да приготвите храна.

Масивна конструкция от камък
Оригиналната каменна сграда

вид

Както в случая на дом, има няколко вида камини, инсталирани на улицата. Преди да направите избор в полза на една от тях, е необходимо да се запознаете с техните характеристики на външния дизайн и принципа на работа.

  • Печки. Прототипът на този модел е руската печка. Това е популярно, защото прави възможно храната да се приготвя чрез печене. Външните печки имат свои собствени отличителни свойства. Тъй като преносът на топлина се осъществява с по-висока скорост, тя трябва да бъде намалена по всякакъв възможен начин. За да се постигне това, изолационните свойства на стените на пещта се увеличават с помощта на допълнителен слой и образуването на кухини, съдържащи въздух.
  • Вграден фурнир. За нас бронзът е свързан с шиш кебап или начин за подготовка, въпреки че се смята за много универсален инструмент за готвене от много хора от Близкия Изток. Пожарникарят на такава камина се изработва под формата на купа с вертикални стени. След изгарянето на дърва, останалите въглища служат за пържене, печене и дори за продукти за пушене. Камина с барбекю в страната винаги е търсена по време на семейни почивки.
  • Азиатски танцьор. Дизайнът на този тип печка позволява готвене на храна на горещата повърхност на стените на пещта. Този метод дойде при нас от Централна Азия и все още е популярен сред любителите на храната, приготвени в природата. Tandoor може да се комбинира с класическа камина с камина. Такова устройство ще ви позволи да готвите храна и да се възхитите на пламъка едновременно.
Камина система на парцел в страната
Камина комплекс от селска къща
  • Пушенето. Този тип устройство се счита за рядкост за частния дом. Тя се основава на факта, че горивната камера и отделението за храна са отделени един от друг. Димът, който се получава в резултат на изгаряне на дървесината, не пада непосредствено в комина, но преминава през камерата с храна. Възможно е да се прилагат модели за студени и горещи методи за пушене.
  • Класическа камина. Името му заслужава, благодарение на външните очертания. Това е улично огнище, заобиколено от портал, изработен от камък или тухла. В действителност, камъкът може да бъде само декоративен завършек, а пещта има разширени функции на барбекю, грил, барбекю.

самостоятелно строителство

За да изградите улична камина със собствени ръце, трябва да определите местоположението на нейната инсталация. Тя не може да бъде избрана произволно, тъй като работното устройство трябва да бъде не само функционално, но и безопасно.

Най-често срещаните места за монтиране на камината са тераса, беседка, открито място на спокойно място.

Когато се инсталира на терасата Коминът е прикрепен към стената на къщата. В лятната къща се издига, минавайки през покрива. Дизайнът под открито небе не е необходимо да отговаря на изискванията за височината на комина, но също така да го изключи напълно от модела не може.

Поетапното полагане на камината се извършва в съответствие с една от избраните готови схеми. Както всеки тип камина, уличната камина не може да бъде построена само въз основа на интуицията. Тази сложна теория, потвърдена на практика, предполага ясна придържане към определен алгоритъм. На първия етап трябва да подготвите целия материал, така че работата да не спре за дълго време.

Устройството на огнището за барбекю
Схема за изграждане на огнището на хамбара

Ще се нуждаем от огнеупорни тухли, шамотни тухли, глина, пясък, натрошен камък, цимент. Клей има специални изисквания, защото силата на зидарията зависи от съдържанието на мазнини. За да оцените този параметър, трябва да подхранвате парче глина с вода, да го опънете в ръката си и да оставите да изсъхне под формата на плоска торта. Тази торта, изработена от глина, не трябва да се разкъсва, но ако падне, докато остане непокътната, има сила, тогава глината се смята за подходяща за печене.

Основна инсталация

Дори факта, че камината е оборудвана на улицата в двора, не отхвърля солидна основа под формата на фундамент. Очертанията му се дефинират като площта на камината, увеличена от всяка страна с 10 см. След това изкопните работи се изкопават до дълбочина 70 см.

За да не се харчат скъпо решение, дъното на изкопа е покрито с натрошен камък, който трябва да бъде добре уплътнен, за да се избегне утаяването на конструкцията. Пясък-циментовият разтвор се приготвя така, че на една част от цимента да има две части пясък.



Основата трябва да бъде повдигната над земята, така че кофражът да се подготвя по периметъра и да се напълни с хоросан. При пълното втвърдяване на основата може да отнеме около 3 седмици. Цялата работа трябва временно да бъде спряна.

Фондация за изграждане на камини
Фондацията ще позволи на строителството да се изправи стабилно

Основна зидария

За правилното изграждане на печка или камина, всеки ред трябва да бъде определен точно според схемата. Но предварително на повърхността на основата е поставена покривна хартия в два слоя, които ще осигурят необходимото ниво на хидроизолация. Следващото е полагането на твърд слой от тухли. Много е важно да се наблюдава хоризонталното ниво на основата.

Всяка последователна серия се изпълнява по модела с вързаните тухли. За да инсталирате решетката, ще имате тухли, върху които тя разчита, за да се справи с българския, след като е извършила депресия в тях. Преди монтирането на вратата в ниша рамката й е обвита с азбестов кабел. Това е надежден метод за запечатване на конструкцията.

Зидария от червена тухла
Използвайки червена тухла за зидария

Последният етап е инсталирането на коминните комини. Трябва да се отбележи, че уличните комини не са толкова строги, колкото коминната стая, така че можете да използвате готовите рамки, монтирани върху вградения комин. Основната задача на комина е да се премахне димът от нивото, в което са хората. Коминът може да се повдигне само на няколко сантиметра над структурата.

Външна камина

Дори уличната камина се нуждае от външна украса. Ако внимателно сте извършили зидарията, тогава дори редове създават някаква привлекателна картина, ще е необходимо само да се запечатат шевовете. Но липсата на опит в пещта по правило води до малки грешки, които са много по-трудни за коригиране, отколкото за скриване. Можете да използвате довършителни материали за това.

Добра зидария
Ако зидарията се свърши добре, то не е задължително

Трябва да се има предвид, че устройството, което стои на улицата през цялата година, винаги ще бъде изложено на валежи, слънце, вятър. Ето защо, изберете материали, които са устойчиви на тези фактори. Всички бои трябва да съдържат надпис, който показва тяхното използване за външни работи.

Като изкуствен камък, той е устойчив на влага и добре обработен. За залепване специални еластични топлоустойчиви уплътнители. Други варианти на лепилни състави не могат да се използват, тъй като температурното разширение на материалите ще доведе до нарушаване на целостта на покритието.

Тухлените камини са проектирани така, че основният топлинен акумулатор да е неговият корпус. Ето защо не можете да използвате материали като пластмаса или дърво, но вариантът за гипс се счита доста често.

Съветите за работа с камините не се различават от правилата за използване на печки в стаята. Единственият фактор, който не беше взет под внимание тук, е валежите. Пещи или камина след дъжд трябва да изсъхнат. Използването им в сурова форма обикновено провокира образуването на пукнатини в зидарията. За да се защити структурата от негативни ефекти, се препоръчва да я покриете със специално покритие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове каминиВидове камини
Външни печкиВъншни печки
Проста камина със собствените си ръцеПроста камина със собствените си ръце
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Ъглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалностЪглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалност
Ние използваме газова камина като дом, изберете правилния моделНие използваме газова камина като дом, изберете правилния модел
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Камина-камина със собствени ръцеКамина-камина със собствени ръце
Готови градински камини и варианти на тяхната самостоятелна конструкцияГотови градински камини и варианти на тяхната самостоятелна конструкция
» » Как да се изгради улична камина със собствените си ръце, кратка образователна програма
© 2021 BggeHat.com