Мангал-камина със собствени ръце

Дизайн барбекюта, направени от тухли, впечатляват със своя практичност и външен вид, както и барбекю-камина, със собствените си ръце, построени и доставени на тревата на двора, собственикът ще бъде предмет на гордост.


Предимства на камината


Барбекю - тухлена камина, поставена в двора, винаги ще се възхищава на гостите, които предпочитат да бъдат третирани на чист въздух. Следователно, такива пещи имат няколко функционални зони: (Виж също: Редът на отоплителната пещ за готвене)



  • зона, където е подготвена, е желателно тя да е просторна;

  • работни повърхности, добре е, ако са широки;

  • няколко рафта, те трябва да бъдат удобни и да са "под ръка";

  • Коминът ще позволи на въглищата да "дишат" с топлина.


Външно барбекю Камина

Извън сезона, върху работните повърхности на такава пещ можете да поставите растенията, отглеждани в контейнери, предварително поставени картон, хартия или чиния под тях.

И храната, приготвена на скара! Всеки я обича, особено жените, защото обикновено прави мъже. Да яде такава храна през топъл летен ден, на открито, беше най-приятното ястие.

Камина-барбекю необходими елементи, когато имате голямо семейство, много приятели и са "душата на компанията", или просто гостоприемно лице. В този случай, за изграждане на тухлена фурна "три в едно", най-идеалният вариант. Размерите на такъв тип фурнир надвишават стандарта и устойчивостта е такава, че може да се прехвърли от предци на потомци. Тухлената камина на пещта ще забрави за суматохата около малка, ръждясваща пред нестабилна структура, наречена метална ламарина. (Виж също: Печка за шиш кебап със собствени ръце)


Изграждане на камина


Преди да продължите с изграждането на такава пещ, трябва внимателно да изберете място. Тъй като прехвърлянето на каменна печка от място на място, ще бъде невъзможно. В този случай е необходимо да се вземат предвид правилата за противопожарна безопасност. Над местоположението на фреза не трябва да има дървета, с ниски растящи клони, растения и структури, които могат да избухнат от случайно уловените искри. Зоната за почивка, на която ще се намира пещта, не трябва да се намира на голямо разстояние от къщата, вие, защото трябва да сте далеч от лъжицата.

Универсална пещ-барбекю-камина

Трябва да се инсталира универсална фурна с камина на надеждна основа. Общ изглед на такава пещ са:



  • декоративна дъга;

  • Работната повърхност, образувана от бетонни плочи;

  • изпъкналости, върху които е монтирана скарата.


Необходимите материали за изграждане на фреза трябва да бъдат с високо качество. Това са:



  1. тухли;

  2. няколко бетонни плочи;

  3. керамични плочки за облицовка на работната повърхност;

  4. хоросан от цимент и пясък;

  5. дърво;

  6. шперплат;

  7. ноктите;

  8. Грил за скара.


За да не се разсейвате по време на работа, първо трябва да подготвите всички инструменти, от които се нуждаете. За строежа непременно ще са необходими лопати: байонет и лопата. Ако мястото е много мръсно, ще са необходими вилици. Е, без количка и кофа със сигурност не го правете. За измерване на разстоянията се изисква измервателна лента и правилото е да се отбележи, че измерените разстояния ще бъдат креда. След като печката е изградена от тухли, не може без инструменти като Тухла мистрия, фугиране, каменарски чукове с дълги и къси дръжки гумен чук и нивелир. Дисплей, желателно е да имате защитна дръжка, ще ви е необходима и трион, мозайка и дърводелски чук. (Виж също: Външни камини)

Неуспешен майстор на каменна каменна зидария е невъзможно със собствените си ръце, ако не разполагате с поръчка на хангар в близост до ръката си. Независимо колко добър е редът, човек не трябва да работи сляпо, е необходимо да проучи работния процес и да разбере целта на всяка тухла, всяка пустота в пещта. Важно е да направите правилните изчисления и да наблюдавате точността на шевовете. Широчината на фугите, свързващи тухлите, не трябва да надвишава 10 мм.

Домашно барбекю камина


Препоръки за строителство


Преди да започнете строителството, трябва да поставите фундамент под фурната. След като основата изсъхне, можете да поставите тухли. Първият ред е най-добре за първи път без решение, така да се каже, за обучение. По време на зидарията, пазете окото на ъглите, всички те трябва да имат строго 90 градуса. Проверка на ниво зидар. За разлика от горните редове, първият ред е поставен върху плътно решение.



Ако дърворезбата е построена на мястото на стария вътрешен двор, не бъдете мързеливи, за да се уверите в нейната равномерност. Ако се установи пристрастие, опитайте се да го изравните с голямо количество разтвор в първия ред. В случай на голям наклон, ще трябва да излеете подложката с бетон и само тогава започнете да полагате първия ред. Вертикалността на ъглите се проверява с нивото на алкохол. (Виж също: Барбекю фурна от тухли)

Стените са издигнати в съответствие с облицовката. Внимателно проверете нивото на зидарията, хоризонтално и вертикално. Докато не проверите равномерността на сериите, не преминете към следващата. Свиването се извършва незабавно, докато разтворът се втвърди.

Тъй като сте решили да поставите самият фреза, това означава, че не сте олигарх, който не смята за пари, затова ви препоръчваме да не изхвърляте останките от тухли и хоросан, но да ги използвате, за да запълнят кухините. Изпъкналостите на скарата, върху които ще се приготвя скарата, трябва да бъдат направени строго перпендикулярни на стената на фурната.

Грилът подрежда два реда над тава, изравнява и измерва твърдостта на паралела. В процеса на полагане, прикрепете решетката и тигана, за да сте сигурни, че ще влязат в тяхната ниша. (Виж също: Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръце)

Уличната камина трябва да има арка. Този детайл на камината е направен с разтвор и плочи от плоча с шаблон. Полагането на арката започва с един от ъглите: върху съществуващите тухли се полага хоросан и тухлите на дъгата се поставят в посока на центъра. Ако не го направи, поставете парче плочка под тухла. Така се очертава 1/3 част от арката, след което същата процедура се прави от другата страна. След изравняване на страните се очертава централната част на арката. Не забравяйте постоянно измерване на местоположението на тухли, само при това условие, арката ще изглежда красива и симетрична. В шевовете можете да направите декоративни вложки от счупени плочки.

Използвайки мистрия, попълнете празнините между тухлите и хоросана, като си спомняте да разширите шевовете.

Полагането на барбекюто се допълва от изграждането на комина. През цялото време, в процес на изграждане, трябва да помните за проверка на нивото на зидария, ако грешките не се коригират по време на работа, тогава трябва да възстановите всичко. Веднага след завършването на етапите на монтаж на тухлената камина, е необходимо да изсъхне за една седмица или две. Ако не чакате, топлината ще изсъхне разтвора по-бързо от този с тухла.

Шлюзова пещ със собствени ръце

Статията, представена пред вашето внимание, разказва за самостоятелното изграждане на каменни камини, които в последно време станаха много популярни. Разбира се, можете да решите какво да се направи на барбекюто, защото стационарни барбекюта могат да бъдат тухлени, така и за метал (чугун, стоманена плоча) и могат да се комбинират фурна.

Преди да размишлявате върху вариантите, с които да започнете сглобяването на печката, разгледайте и оценете всички плюсове и минуси на една или друга пещ

Метална пещ: ако проблемът с окисляването по някакъв начин може да бъде решен чрез топлоустойчиви бои или синтез, въпросът за безопасността е много по-труден за решаване. По време на работа, температурата на стените на барбекю се равнява на температурата на горещия въглен, безполезно е да се опре, най-силното изгаряне е гарантирано. И това не само може да съсипе пикник, който не е толкова важен, но и негативно влияние върху човешкото здраве.

При изграждането на пещта е важно да се вземе предвид фактор като температурния коефициент на разширение, който не винаги се отчита от фирмите, специализирани в изграждането на такива пещи. В тухлената и циментова замазка този коефициент е различен, така че тухлите в пещта трябва да бъдат захванати с глинен разтвор. В допълнение, самите тухли трябва да са устойчиви на огън и висока температура.

За да държите фурната дълго време, е необходимо да я боядисате с фасадна боя, защото това е единственият начин да осигурите цялост и ефективност за дълго време. Пещ, че не унищожава излишната влага, между основата и на първия ред трябва да бъде отправено хидроизолация, тъй като варов разтвор като глина, има добра собственост на абсорбиращата течност.

Ако решите да си направите барбекю-камина с ръцете си той се е превърнал в украшение зона за отдих в двора, така че няма нужда да го скрие в края на двора, най-добре е да се направи чист и красив изложение и да се насладите на свободното си време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кутиите на КузнецовКутиите на Кузнецов
Барбекю фурна със собствени ръцеБарбекю фурна със собствени ръце
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Тухлена фурна със собствени ръцеТухлена фурна със собствени ръце
Външни печкиВъншни печки
Шлюзова пещ със собствени ръцеШлюзова пещ със собствени ръце
Желязна камина за каминиЖелязна камина за камини
Улична камина с барбекю, как да изградите подобен комплекс със собствените си ръцеУлична камина с барбекю, как да изградите подобен комплекс със собствените си ръце
Барбекю камина за барбекю, изработена от тухли, финна самоконструкцияБарбекю камина за барбекю, изработена от тухли, финна самоконструкция
Редът на камината с вашите ръцеРедът на камината с вашите ръце
» » Мангал-камина със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com