Камина барбекю със собствени ръце

Какво е камина барбекю? Говорейки на прост език, тази градинска печка е тип камина, която е пригодена за пълноценно готвене на чист въздух. Съгласете се, звучи съблазнително и най-важното - да направите барбекю с камината със собствените си ръце, е съвсем реалистично. Просто се нуждаете от малко пот - а след това с нищо несравнимо месо, направено на открит огън, ще се превърне в чести ястие на масата. Да, уличното камина барбекю е вид барбекю, обичайно за всички. Но само храната на това устройство е още по-вкусна и изглежда по-представителна. Можем да кажем, че това е пълноправен елемент на ландшафтния дизайн. В народа подобни устройства са наречени "улична камина", която изцяло отразява цялата същност.

Камина барбекю със собствени ръце


Съвети за самостоятелно инсталиране на барбекю


Изборът на място е въпрос на безопасност и комфорт. Градината с градинска камина е най-добре разположена близо до къщата, защото в къщата има продукти, в които се съхранява и непрекъснато се движи назад и напред, е полезно за здравето, но отнема много време. В идеалния случай, ако барбекюто ще бъде допълнение към пълноценна лятна кухня - така да се каже, пълен ансамбъл, но не всеки може да си го позволи. (Виж също: Улична камина със собствени ръце)

Сега няколко думи за пожарната безопасност, печката не трябва да се намира близо до дървета, суха трева или храсти. От различни икономически дървени сгради е по-добре да се държи далеч, както и от дървена ограда. Опасност е всеки възпламеним обект.

Няма да е излишно да предупреждавате и че зелената зелена морава в близост до такава инсталация бързо ще се превърне в жълто и ще изсъхне. И ако смятате, че опитът на много собственици на такова устройство, а след това да го намерите близо до съседната ограда, също не е най-добрата идея, защо изкушавате хората?


Изберете формуляра и го дефинирайте с материала


Разнообразието е добро, но това е голям брой възможни варианти, които ще ви накарат да разрушите главата си, преди да можете да решите каква точно ще бъде вашата домашна барбекю камина. (Виж също: Външни камини)

Домашна барбекю камина

Най-лесният начин да се придържате към правоъгълни форми на отвори, защото за този дизайн не се нуждаят от допълнителни оформления и трикове. Но ако все пак сте решили свои дъгови форми, ще трябва да направите допълнителни модели картон, за да поставите арка над тях. От картонени макети се изрязва от шперплата, по който се разпространяват тухлите. И последната тухла в дъгата трябва да се монтира възможно най-плътно, а трайността на цялата арка структура зависи от това. Накратко, сложността на този вариант е много, а моделът на новодошлите с извити отвори е силно обезкуражен.

Това важи и за формата на камината. За начинаещи е по-добре да изберете правоъгълна конструкция или конструкция с буквата "P". Дори и начинаещ може да се справи с такава задача.

Е, на този етап е по-добре да отговорите сами на въпроса какво да направите тази красота. Най-добрият вариант за пещ - керамични тухли, тъй като има високи огнеупорни свойства. Но за обикновените части на фурната има и обикновена тухла. Нищо обаче не ви пречи да обновите цялата конструкция с огнеупорни тухли - това е въпрос на цена. (Виж също: Барбекю фурна от тухли)


Започваме с основата


Барбекю-камина от тухли е доста масивна структура, която също се намира на открито, което означава, че е необходимо да се направи основата за нея. В противен случай пещта рискува бързо да се влоши.



За нашите цели е засилил основата пасва най-добре, той е тук, че ние започваме да се изгради барбекю камина тухла. Всичко започва от ямата. Нейният размер трябва да се свързва с областта на изграждат структури, или по-скоро, дори да го надмине от всички страни на стандартна 5 cm дълбочина яма -.. 40 см Първо мисля върху опазването на подпочвените води, поставени на дъното на яма покривни материал. Сега запълваме ямата със строителни остатъци или развалини - това, за което не съжалявате, и внимателно го компактирайте. След това подготвяме кофража и го излагаме, като полагаме арматурата (метала) на дъното. Сега цялата необходима излее бетон разтвор, направен от чакъл, пясък, цимент и обикновена готварска сол за по-нататъшно нагряване съпротива (за една кофа е необходим 1,5 кг). Формата на фондацията трябва да повтори формата на камината, но само малко над нея, вече е казано. Основата е готова, остава да се изчака твърдостта на разтвора. Сега чакаме зидарията на камината на барбекю със собствените си ръце.

Обикновена зидария камина барбекю


Продължаваме да полагаме, поръчваме


Преди да се пристъпи към описанието на реден барбекю зидария, добавяйки, че консумацията на тухли в това устройство е много по-ниска, отколкото в обикновена фурна зидария, така правя стените ни най-малки половин тухла. И още нещо: ако нямате достатъчно умения в зидарията, възможно най-често с оловна линия, проверете правилността на вашата зидария. (Виж също: Печка за шиш кебап със собствени ръце)

Така че, всички нюанси се обсъждат и това означава, че ние продължаваме към реда на камината:



  • Първият ред трябва да бъде разположен под прав ъгъл;

  • Започваме втория ред с половината тухла, а шевовете на тухлите от първа линия трябва да преминават през центъра на втория ред тухли, това се нарича настилка с превръзка;

  • 3-ти ред - върнете се към цялата тухла и продължете в същия дух до 6-и ред;

  • Шестият ред ще започне работа по образуването на опорната издатина. Тухлите лежахме настрани и те трябваше да поддържат основното ни полагане, създавайки такава многофункционална тухлена корниза. Отгоре ще бъде възможно да се инсталира решетка за пържене, а под корниза за съхраняване на дърва за огрев;

  • 7-9-та серия повтаря първите пет;

  • 10-ти ред - образуваме втората опорна линия.


Важна забележка: В зидарията между шестия и десетия ред трябва да поставите метални пръчки. И за да инсталирате след това решетка за пържене и тиган, се нуждаете от метални скоби. Височината на скобите е произволна, тя е избрана за хора, така че би било удобно да се пържите. (Виж също: Мини камина със собствени ръце)


Правила, които трябва да бъдат взети под внимание


Крайният продукт трябва да отговаря на редица правила, а именно:



  1. Проследявайте височината на отваряне на пещта, тя не трябва да бъде висока. По-добре е, че той завършва на ниво от 7-8-ти ред, а не по-висок, в противен случай димът просто няма да влезе в тръбата;

  2. Не се отвличайте с височината на тръбата, 16 реда ще бъдат повече от достатъчно, в противен случай рискувате да повредите тягата.


Камина барбекю на парцела

Спазването на тези прости правила ще ви позволи да създадете високоефективно устройство, което да не ви създава проблеми при работа.


Работната повърхност, покритието и короната са важни допълнения


Вече сме измислили как да направим барбекю в камината, а нашата външна фурна вече е готова, но не е излишно да надстройте малко инсталацията, като сглобите работната повърхност на вече наличните части. За тази цел, една от стените на барбекюто, на ширина бъдеще засилване повърхност е свързана височина stenochku и първата подкрепа издатина пещта. На нов перваз и пещ на стеночук поставете листата от шперплат, оформяйки го с плочки. И тук работната повърхност е готова.

Следващата стъпка е да защитим нашата конструкция от лошото време и да й придадем привлекателен външен вид, т.е. трябва да направим финала и да прикрепим капака. Разбира се, що се отнася до външния вид, ако не сте запечатани на качествена тухла, то самата барбекю изглежда добре, но за по-добър ефект може да бъде завършена с мазилка или плочка, от която да избирате. Е, един балдахин, който ще предпази готвача и самата конструкция от дъжд, е лесно да се направи. За тази цел са необходими само 4 профилни тръби за рамката и материала за покрива на бъдещия ни покрив. Тръбите трябва да бъдат изкопани в земните сантиметри на 80 и крепостта да е леко бетонирана. Ролята на самия покрив е напълно подходяща за поликарбонат, е достъпна и притежава всички качества, необходими за постигането на поставените цели.

Както можете да видите, няма нищо барбекю в изграждането на такава камина, така че е доста лесно да го направите със собствените си ръце. Ако усетите силата да леко усложнявате задачата, тогава завършената структура може да бъде допълнена. Например завършете камерата за опушване или фурна. За да направите това, достатъчно е да прикрепите допълнителни стени към стените и не само ще получите барбекю, а истинско многофункционално устройство, което можете да създадете със собствените си ръце - не е ли това истинска причина за гордост?

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Барбекю фурна със собствени ръцеБарбекю фурна със собствени ръце
Външни каминиВъншни камини
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Външни печкиВъншни печки
Улична камина с барбекю, как да изградите подобен комплекс със собствените си ръцеУлична камина с барбекю, как да изградите подобен комплекс със собствените си ръце
Камина-камина, изработена от тухлиКамина-камина, изработена от тухли
Барбекю камина за барбекю, изработена от тухли, финна самоконструкцияБарбекю камина за барбекю, изработена от тухли, финна самоконструкция
Мангал-камина със собствени ръцеМангал-камина със собствени ръце
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Как да се изгради улична камина със собствените си ръце, кратка образователна програмаКак да се изгради улична камина със собствените си ръце, кратка образователна програма
» » Камина барбекю със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com