Как да направите камина в беседка, практиката на изграждане на беседка и камина

Отдихът в природата ни запълва със сила и търпение за ежедневна работа. За да излезете от града, трябва да имате личен транспорт, защото е почти невъзможно да имате време за почивка и да се върнете един ден в обществения транспорт. Друг въпрос е, ако имате крайградски обект, то тогава е гарантирано качествено почивка. Остава само да се реши техническата част на въпроса - къде да се уреди, какво да изстреля шиш кебап, как да се предпазите в случай на лошо време.

Тези три проблема могат да бъдат решени по сложен начин, като се осигури място за почивка в страната. Една от възможностите за реализиране на идеята е беседка с камина. В зависимост от дизайна на строителството, можете да получите отлична възможност да се съберете с приятели и семейство, които да почивате по всяко време на годината. Зимният беседник не само ще ви предпази от виелица, но и ще ви затопли по време на пикник.

Оригиналната структура в селската къща
Оригиналната сграда в крайградската зона

Много хора дори не мислят колко реалистично е мечтата да създадете уютно място за отдих на открито. Абсолютно всички работи могат да бъдат направени дори и за начинаещ архитект, дизайнер и майстор в лицето ви. Достатъчно е само да си представим крайната цел на работата, да определим вида структура, която камината в беседката е подходяща за реализацията на всички нужди.

Различни варианти на беседки

Да говорим първо за беседките. Поради своя дизайн, разнообразието от възможности за инсталиране на камина зависи до голяма степен. Първото завършване е свързано с визуалното представяне на конструкцията. Тя може да бъде напълно затворена, напълно отворена или частично затворена.

Изберете вида арбор, който се ръководи от плановете за отдих. Възможността за посещение на вилата през годината трябва да се реализира от вид беседка, която ще осигури нормална вентилация през лятото и ще се превърне в защита срещу зимния студ.

Отворено строителство
Отворена версия на структурата
  • В различните региони на страната климатът има определени особености. Следователно, отворените опции в дача се използват по-често, когато лятото не пощади топлината си, а извън сезона се характеризира с меко уютно време.
  • В местата на действие на степните ветрове от дискомфорта, защитата на стените на беседката ще спести. Оставяйки достъп до чист въздух, този дизайн създава спокойна вътрешност и откъсване от външни бедствия.
  • Фенове на зимния отдих трябва да могат да съберат приятелска компания, независимо от индикаторите на термометъра. Затворените опции, загрята от камина, няма да замръзнат в студено студено състояние.

Изграждане на рамката на масива

Проектите за изграждане на беседка и камина трябва да бъдат направени едновременно, тъй като има известна част от работата, която е обща. Но все пак, изграждането на беседката отива на върха на линията, така че започваме работата с нея.

При желание структурата може да бъде остъклена
Ако желаете, този дизайн може да бъде остъклен

При изграждането на беседка със собствените си ръце първо трябва да определите местоположението си в крайградската зона. Няма ограничения от юридическа или техническа гледна точка, но има някои мъдри съвети, на които би било полезно да слушате.

  • Разстоянието от къщата до беседката трябва да е оптимално. Прекалено малкото разстояние ще причини димът от камината да бъде насочен в къщата. Дори и при пълна пожарна безопасност това явление не е желателно, следователно са взети всички възможни мерки, включително като се вземе предвид посоката на вятъра. Приготвянето на шиш кебап или друга храна се придружава от честа кампания в кухнята на къщата за тези или тези аксесоари, тук също не е необходима отдалеченост.
  • Можете да изградите беседка в сянката на едно дърво. Те предпазват от горещото слънце през лятото и от снега на покрива през зимата. В допълнение, близкото разположение на дърветата ще ви помогне да се чувствате сами с природата.
  • Ако има възможност да се установите на брега на езеро или друго водно тяло, тогава трябва да го използвате. Има и допълнителни възможности за отдих.

Несъмнено трябва да обмислите всички тези фактори заедно и да определите доминиращия, който във всяка конкретна ситуация е личен.

Размерите на конструкцията са диктувани от физически възможности, ценова граница и брой потенциални гости. В този брой има неизказани стандарти. Районът с дължина 2 м и ширина 3 м е достатъчно за семейство, което реши да се събере.

Почивна зона
Обект за отдих в природата

Конструкцията на рамката може да започне с избора на материал. Тъй като основният материал може да се използва пластмаса, дърво, тухла. В зависимост от това, силата, дълготрайността и разходите за строителство са малко по-различни. Вземете предвид вашите собствени способности и съществуващия трудов опит.

  • Описанието на конструкцията на дървената рамка се свежда до сглобяване на контура от гредите и подсилващите релси. Използвайте винтове или винтове като гвоздеи, които няма да осигурят надеждна връзка с течение на времето.
  • За пластмасови беседки, ще трябва да поставите метален профил. Моля, имайте предвид, че камината за беседка от дърво или пластмаса ще трябва да бъде допълнително изолирана, което ще доведе до увеличаване на разходите за строителство.
  • Тухлена ограда се изгражда на основата на фундамент, чиято дълбочина зависи от общото тегло на конструкцията. По това време трябва да помислите за основата на камината. Но е невъзможно да се обединят тези две основи с общо разкопки.

Откритите беседки са по-леки, така че могат да бъдат монтирани върху бетонна плоча. Конструкциите от затворен тип изискват истинска основа. Стените им са изградени от тухли, но е препоръчително да се планират стъклени елементи. Достъпът до стаята с естествена светлина трябва да бъде осигурен по редица причини, известни на всички.

Проста тухлена сграда
Проста структура от тухли

Няма нужда да се публикуват стъпка по стъпка инструкции за полагане на рамката. Ако имате уменията за обличане, тогава можете да се справите сами с проблема без никакви проблеми. Всички вертикални и хоризонтални лица трябва да бъдат внимателно инспектирани на нивото на сградата.

Видове камини

За да изградите камина в беседка със собствените си ръце, ще трябва да разгледате всички възможни варианти и да изберете този, който ще бъде най-ефективен при тези условия. Трябва да се отбележи, че инсталирането на огнище за барбекю или барбекю е много различно. За да не усложнявате дизайна, можете да изберете най-простата версия на модела на камината.



Идеята е, че ще има само една функция. Брезерът за беседка се изработва под формата на отворена камина без горно покритие. Такава камина има по-малко функционалност, отколкото сложна фурна с котлони, отделение за барбекю и зона за барбекю.

Комплексът представлява комбинация от три вида камини. Те често се доставят с три различни пещи. Събирайки вечеря, собствениците вероятно знаят какъв тип камина имат нужда днес. Арбалет с камина и барбекю, допълнени с барбекю функция, трябва да отговарят на изискванията на всички устройства с неговите размери.

Камината е готова за използване
Готов за използване камина

Ако няма опит в печката и искате да създадете домашен шедьовър, препоръчително е да започнете с обикновен тип камина, която има класически вид и ще изпълнява само една функция. Например, можете да изградите фурнир, а като барбекю в беседката да използвате преносимо устройство.

строителство

За тухла пергола няма по-добър вариант от камина от дърво, изработена от тухли. Преди да направите проект за него, трябва да анализирате възложените функции, за да намерите разлики от структурата на камините в стаята. Камината в беседката не е предназначена за отопление на стаята. Пълното премахване на тази функция е невъзможно, но дизайнът не използва никакви допълнителни средства за подобряване на ефективността на устройството. Цялата топлина от изгарянето на дърва за горене трябва да отиде на готвене. Това се постига чрез монтиране на главните елементи близо до сърцевината.

Нека се върнем към изграждането на фондацията за беседка. В този момент трябва да се полага основата за камината. Технологията е абсолютно подобна, тъй като масата на бъдещото устройство ще бъде сравнително малка. Цимент и пясък се използват за основна работа. Глината се използва само в зидарията на стените на камината и комина.

Специална глина се използва за облицовъчни работи. Той има умерено съдържание на мазнини, защото при сушенето ще претърпи прекалено много мазна глина, а тънките няма да осигурят силата, която се изисква от всяка камина. Потопена във вода, глината се разтрива на ситото и се прибавя към пясъка.

Камина комплекс за готвене
Комплекс за готвене на храна

Глиненият разтвор се нанася ръчно. Важно е да не се допускат пространства, тъй като чрез пропуските димът може да влезе в беседката. Дебелината на хоросанния слой не е по-голяма от 6 мм. Внимателно изпълнение на работата често не работи дори и с професионален господар. Препоръчва се равнината на тухлите след монтажа да бъде избърсана с влажна кърпа.

Днес с различни ресурси са достъпни стъпка по стъпка инструкции за полагане на камини с различни цели. Такава инструкция описва изпълнението на всяка серия. Естествено, без опит от извършването на такава работа е трудно да се използва само вербален алгоритъм, така че редът на избрания проект винаги трябва да бъде близо до проверката на етапите на изграждане.

Теоретичната част е, че ако не е нужно да получите ефективно отопление от камината, то размерът на камината се определя от капитана по Ваша преценка. Тук е необходимо да се добави, че и произволът не може да бъде напълно приет. Системата за изсмукване на дим и другите продукти за горене трябва да функционират правилно.

Извършва се зидария огнеупорни тухли с помощта на елементи от шаблона, през които е разположено огнището. Но когато инсталирате фреза или барбекю, можете да използвате готови метални кутии, които са вградени в тухлената конструкция.

Придържайки се към реда, можете лесно да изградите сложна пещ. За инсталацията му е необходима по-солидна основа, която се разполага в фундаментна шахта, дълбочина 70 см. Димоотводи от три различни пещи се комбинират в един комин. Обърнете внимание на безопасното преминаване на тръбата чрез припокриване на конструкцията. На местата, където те влизат в контакт, висококачествена топлоизолация, за които се използват азбестови листове или плочи от минерална вата.

Градинската беседка за вътрешно обзавеждане е коренно различна от жилището. Но това не ни спасява да завършим стените на камината. Тухлената рамка означава завършване с декоративни плочки с различни текстури.

Класическата каменна камина отлично изглежда извън жилищното пространство и външният й вид допринася за разпространението на топлината през пространствата на беседката. Трябва обаче да се обмисли възможността за валежи при лошо време. Това означава, че е необходимо да се съсредоточи вниманието върху материалите за външно довършване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Arbor за даване на собствените си ръце кой да избере и как да се изградиArbor за даване на собствените си ръце кой да избере и как да се изгради
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Улична камина с барбекю, как да изградите подобен комплекс със собствените си ръцеУлична камина с барбекю, как да изградите подобен комплекс със собствените си ръце
Пещ с барбекю за беседка, система за монтаж и конструктивни елементиПещ с барбекю за беседка, система за монтаж и конструктивни елементи
Как да се изгради улична камина със собствените си ръце, кратка образователна програмаКак да се изгради улична камина със собствените си ръце, кратка образователна програма
Камина комплекс, който включва барбекю, барбекю, опушване, котле и фурнаКамина комплекс, който включва барбекю, барбекю, опушване, котле и фурна
Тухличка в страната с ръцеТухличка в страната с ръце
Как е изградена камина на терасата, кой дизайн е най-предпочитанКак е изградена камина на терасата, кой дизайн е най-предпочитан
Рустикални мебели за беседкаРустикални мебели за беседка
Тайните на избора на завеси за беседка и верандаТайните на избора на завеси за беседка и веранда
» » Как да направите камина в беседка, практиката на изграждане на беседка и камина
© 2021 BggeHat.com