Пещ с барбекю за беседка, система за монтаж и конструктивни елементи

Наличието на лятната резиденция позволява не само да се занимавате с градински бизнес. За повечето жители на града такъв сайт е свързан с дългоочакваната ваканция в природата и това, което е празник без добра компания, топъл разговор и, разбира се, шиш кебап. Остава само да се организира мястото за провеждане на срещите, така че да не пречат на климатичните условия. Ваканционният дом не е подходящ за това, тъй като самата цел на пристигането е загубена. Най-добрият вариант е беседка, но не обикновена, но оборудвана с всичко необходимо за готвене, например фурна с барбекю.

Многофункционална пещ във вилата
Пещната система в крайградската зона

Устройството на пещ комплекс за беседка

Без ненужни коментари стана ясно, че поради огромните си измерения е невъзможно да се построи руска печка в беседка, но също така не си заслужава напълно да се изостави тази идея. Има много проекти, в които, в намалена форма, руска печка с барбекю е част от пещния комплекс. Този комплекс допълнени с някои устройства на модулна основа. Допълнителни устройства могат да бъдат включени в проекта или изключени от него, тъй като нямат тухлени превръзки с основната пещ.

Стандартни варианти за изграждане на пещ комплекс не съществува, защото всичко зависи от желанието на собственика. Основните елементи имат определена цел.

  • Мангалите ни са познати от пътуванията до пазвата на природата. Само те се представят под формата на метална кутия. Във фурната можете да оборудвате и фурната. Пещта е изработена по такъв начин, че можете да поставите шишчета по стените й. Често барбекюто се комбинира с барбекю, но все пак има някои различия.
Барбекю в изпълнение на печката
Салон за сауна
  • Реалните гастрономи твърдят, че вкусът на месо, приготвен на шишчета, е различен от месото на скарата. Ето защо има разделение на двете устройства, въпреки че и двете използват топлината от въглищата, а не пламъка на огъня. За да се спести място, са разработени схеми, при които мрежата може да бъде вкарана в специално отваряне и след това барбекюто да даде възможност за барбекю.
Фурна с барбекю
Барбекю във фурната
  • За да се осигури правилна почивка, трябва да сте в състояние не само да скара месо, но и да готвите гарнитури. Интересна идея дойде при нас от изток - Казан, който е чугунен съд със сферично дъно. Сферата позволява разпределянето на топлината равномерно в целия обем, а за правилното подготовка на пилаф или каша това е много важно условие. Но сложи чайника на плота не може, следователно, е приложен към горивната камера на пещта, която е инсталирана на върха на специална плоча с Казан.
Структурата под котела
Строителство в Казан
  • За да приготвите сладкиши, имате нужда от фурна. Фурната е част от руската пещ по проекта, но в дача тя може да има някаква различна цел. Факт е, че Пече сладкиши Отнема време, за да загрее пещта до определена температура, а самият процес е доста дълъг. Ето защо, печене по време на почивка, никой няма да бъде ангажиран, но да сушени плодове е съвсем приемливо. Това също е дълъг процес, но може да се извърши при ниска температура. За да направите това, е достатъчно просто да запазите изгарянето.
Фурна с фурна
Комплекс с фурна
  • В тялото на пещта често се изпълнява камерата, през която минава димният канал. Трябва да се отбележи, че това не е основният канал на пещта. За продуктите за пушене се използват сурови стърготини, които се тлеят в отделна пещ. Димът минава през помещението за пушене, така че продуктите придобиват уникален вкус.
  • Плотът за готвене може да се монтира в отделен агрегат. Можете да настроите температурата на готвене с помощта на сменяеми изгледи. На такава плоча обикновено се получава подготовката на първите ястия.
Печка на фурната
Печка с плот

От изброените модули можете да събирате необходимия комплекс като произведение от дизайнера. Разбира се, всичко не е толкова просто, колкото изглежда първоначално. Дори ако се реши да се включат определени елементи, е необходимо да се създаде личен проект и това ще изисква теоретични знания и опит. В много източници винаги можете да изберете опцията, при която мини руска фурна за беседка е оборудвана с необходимите ви устройства.

Предимства на обединената система

Има много предпоставки за инсталиране на печка в беседката. Те произтичат от списъка с предимствата на получения дизайн.

  • Наличието на беседка предполага удобно настаняване на всички гости. Има маса, столове или диван. Подреждането на място за маса и за сядане е многогодишен проблем при всяко отпътуване за природата.
  • Покривът и стените на беседката сигурно ще се предпазят от приказките на природата.
  • Дори след края на летния сезон в беседка с руска печка, можете да направите пикник. Топлината от печката ще бъде достатъчна, за да нагрее малка стая в беседката.
  • Близкото разположение на всички устройства от масата ще ви позволи да наблюдавате подготовката на храната, без да се отделяте от екипа. В допълнение, варени ястия незабавно попадат на масата.
  • Чрез комбиниране на устройства можете да направите истинска кухня от беседката. Въпреки факта, че фурната се използва в миниатюрен дизайн, това по никакъв начин не засяга функционалността.
Огнеупорен тухлен комплекс от фурни
Изграждане на огнеупорни тухли

Някои характеристики на строителството

За да започнете самостоятелна конструкция на тухлена фурна в беседка със собствените си ръце, можете да намерите достатъчно материал, но ще разгледаме някои от особеностите на конструкцията.

На основата трябва да се монтира всякаква тухла. Ако е известно да се предвиди изграждането на печка и беседка в същото време, тогава процесът ще бъде по-лесен и по-бърз. В идеалния случай е по-лесно да се построи фурна и около нея да се организира лятна къща. Независимо колко нелепо може да изглежда това, някои опитни майстори правят това. В противен случай е необходимо да се демонтират не само подовете на беседка, но и елементите на носещата част.

Не трябва да забравяме мерките за сигурност. За построяването на беседка обикновено се използва дърво, което се самозапалва при високи температури. Добрата степен на топлоизолация ще гарантира безопасността на всички гости. Изолирайте фурната от всички страни.



Ако няма смисъл да затопляте помещението, то фурната може да бъде построена в ъгъл. Тогава стените му ще служат като носещи стени на беседката. Но този подход е рядък, тъй като има голяма загуба на топлина.

Изграждане на пещ комплекс
Строителството е в разгара си

Въпреки съветите на начинаещите за оборудването на беседките с най-простите модели, трябва да се изберат само проектите, в които се прилага отстраняването на дим. С течение на времето става ясно, че барбекю с комин за беседка ще осигури комфортен престой, а обикновеният тухлен фурнир без тютюнев дим ще запълни пространството с дим. Дори и вентилираната структура няма да помогне.

Някои елементи от пещния комплекс не са вързани заедно с пещта, но едната е основата за тях. Така че, трябва веднага да решим кои композитни елементи да се построи от желания комплекс и след това да продължим с търсенето на подходящ проект. Уверете се, че проектът съдържа цялата изчерпателна информация за неопитен майстор.

Особено внимание се обръща на подготовката на решението. Не може да се подготвя по същия начин за всички елементи.

  • Основата е изпълнена с течен цименто-пясъчен разтвор. Делът на съставните части е същият като при традиционните зидарии.
  • Корпусът на пещта трябва да бъде изграден от глинен разтвор. Днес можете да си купите готови смеси, които ще се разреждат с вода. Опитайте се да проверите подробностите на тази смес. Тъй като размерът на шева между тухлите, от които се формира пещта, не трябва да надвишава 5 мм, тогава това изискване ще изисква добре пресяван пясък и натрошен глина. Ако в сместа се срещат едри частици, тогава трябва да обърнете внимание на друг производител.

Обикновено не се препоръчва да се правят промени в поръчката, тъй като изграждането на пещта е доста отговорен въпрос и всички неточности могат да причинят много проблеми след това. Но все пак някои подобрения могат да бъдат толерирани.

Обърнете внимание на припокриването, което покрива долното отделение за дърва за огрев. Представя се под формата на масичка. Несъмнено полезната площ на този плот е полезна за рязане на храна. Ако обаче, от друга страна, картината е симетрична, тогава плотът може да се използва за изрязване на мивката и оборудване на мивката.

За зимата водопроводът ще трябва да бъде демонтиран, защото дори поставянето на тръбопровода на определена дълбочина няма да спести системата от замръзване, тъй като беседката не е трайно отопляема стая.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите камина в беседка, практиката на изграждане на беседка и каминаКак да направите камина в беседка, практиката на изграждане на беседка и камина
Пещи от тухли за лятна резиденцияПещи от тухли за лятна резиденция
Барбекю фурна със собствени ръцеБарбекю фурна със собствени ръце
Печка за шиш кебап със собствени ръцеПечка за шиш кебап със собствени ръце
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Как да се изгради една тухла барбекю фурна, стъпка по стъпка метод за начинаещиКак да се изгради една тухла барбекю фурна, стъпка по стъпка метод за начинаещи
Външни печкиВъншни печки
Улична камина с барбекю, как да изградите подобен комплекс със собствените си ръцеУлична камина с барбекю, как да изградите подобен комплекс със собствените си ръце
Как да се изгради улична камина със собствените си ръце, кратка образователна програмаКак да се изгради улична камина със собствените си ръце, кратка образователна програма
» » Пещ с барбекю за беседка, система за монтаж и конструктивни елементи
© 2021 BggeHat.com