Ние събираме плодова пушене

Пушенето е процес на топлинна обработка на различни продукти. Наситени със специални вещества и димни димни продукти на изхода придобиват деликатен вкус и апетитен вкус. Пушените деликатеси са чудесни за салати, десерти и компоти. Основното нещо в този бизнес е подходящото помещение за опушване. В статията ще споделяме опита на опитни пушачи и ще ви разкажем как със собствените си ръце направете малка пушеща камина устройство в няколко варианта за обработка на плодове.

Метод номер 1

Първият етап е яма. За да спестите време и пари, и е желателно да имате търпение, за да се подготви градината на една малка ширина правоъгълна ниша на 0.6 - 0.9 м, с дължина 1,7 - 2,1 метра и дълбочина от 27 -. 32 cm съвет по-добре да бъде леко наклонена и закръглена. Тъй като напречната част на тънките ямата да се изкопае ров дълбочина от 27 см, ширина 28,5 см и дължина 1,7 - 2 метра, да се керамична тръба вътрешен диаметър от 155 - 210 cm и се покрива с почва. Ако желаете, можете да поставите тухлите: да ги поставите на ръба и на изхода да получите псевдотуб, единият край отива в ямата, а вторият - към бъдещата пещ.

Вторият етап е всъщност самата пушка, която е обикновена кутия с дъно от 1,2 метра ширина и дължина 1-1,8 метра. Можете да сглобите от дъските или да изберете същото, за да вземете готовия материал с необходимите параметри. В този случай, задната стена на кутията трябва да е по-висока от другата с около 10-12 см. След това подгответе малки парченца дървесина с размери 5 на 5 см и го залейте в кутията. Най-новото допълнение - капак (той трябва да бъде направена от лек материал и капак на панти филм, катран хартия или мушама), който следва да бъде стабилно позициониран в ямата и да се избегне дима излее около кутията за земята.

Третият етап се състои от две решетки с размери 2,2 х 2,2 см или 1,5 с 1,6 см, които трябва да направите със собствените си ръце от малки дървени пръти и ламели. В същото време, разстоянието между ламелите не трябва да е по-голямо от 1.2 см. Решетките трябва да се поставят върху решетките. Така се приготвя дъното на устройството за пушене на канализацията.

Следващият етап е подготовката на пещта, която ще изглежда като капак с ширина от 45 на 45 см и дължина от 1,3 метра. Под него поставете парче желязо и покрийте го с парче бряст (в случай на дъжд). Тоест, на изхода трябва да получим следното устройство: умивалника с края на тръбата, излизащ на гърба на пещта. При правилната организация на фурната за сушене на плодове, горещият въздух и димът трябва да минават през тръбата само в ямата.

Уют за плодове

1. Кутия-рамка
2. Покрийте
3. Решетки
4. Пещта

Специално съоръжение за изсушаване на малки плодове, например, източване, е готово. Основното в пушенето е димът. Поради тази причина е необходимо да запалите дърва за огрев, след като ги изгорите отгоре, поставете кора, остатъци от дървесина и големи клони. В такова помещение за пушене можете да поставите до 7 кг малки плодове в даден момент.

Препоръчваме: Как да направите универсална пушечка със собствените си ръце

Пушените сливи ще бъдат готови за около 4-6 дни.

Метод № 2

С вашите ръце можете да готвите още една сушилня. Обърнете камъчета, големи камъни или тухли, глина, цимент, вар, пясък, 4 дъски от 200 mm до 30, 4 ленти или летви ширина от 5 - 6 cm и напречната греда.

В началото е необходимо да се подготви основата: да се изкопае дупка дълбок 20-25 см дълбок и внимателно тампон с камъчета. Освен това за сушилния механизъм е необходимо:

  1. направете сводеста рамка от метални пръчки с ширина 5 - 7 см;
  2. поставете камъните на върха;
  3. покрийте със счупени тухли или големи камъни;
  4. подготвят специална смес от пясък, вар и цимент (8: 1: 1);
  5. Основа основата с подготвен разтвор.
Сушилня за плодове

1. Пещта;
2. Кутията;
3. Листът;
4. Planck;
5. Crossbeam;
6. Рейк.

Стационарният уютен дом все още е в полуготово състояние. Последни етапи:

  1. обзавеждането на пещта и подовете й с тухли;
  2. съхранение от пода на малки отвори с размери 20 см (в разредна последователност);
  3. като се поставят върху специални козирки, предпазвайки пещта от появата на силен пламък;
  4. припокривайки задната част на сушилнята с една четвърт от височината.

Устройството, приготвено от собствените си ръце, не може да се използва от 18 до 24 часа. След пълното изсъхване на цимента по цялата дължина на пещта трябва да бъде прикован летва ширина от 5 - 6 cm, а в центъра - за да настроите ъглова релса, която даде началото на решетка или напречната греда сушене сливи и други малки плодове.

Метод номер 3

Този път нека говорим за сушен десерт за сушени сини сливи. Нуждаете се от метална кутия с дебелина на стената 2 мм, без горна корица и дъно.

Етапи на подготовка на сушилнята:

  1. Изрежете отвор в предната част на кутията с размери 30 х 30 см;
  2. правим за него метално припокриване под формата на арка, чиято цел е да гаси огъня;
  3. горната част на отвора за желязна лента - малки дупки, пробити в размазан ред, ще служат за прехвърляне на топлина и дим към самата пещ;
  4. по цялата дължина на кутията прилепваме дървени или метални пръти с ширина от 5 до 6 см - върху тях ще инсталираме кутии с плодове;
  5. Взимаме дървени ламели с ширина 20 мм и приготвяме от тях кутии с малко решетъчно дъно за сини сливи.
Сушилня за сушене на плодове

А. Метална кутия с вложка за гасене на пламък B. Умивалня V. Пламък-тампон G. Торба за изсушаване

Изчисляване на площта за сушене на малки плодове: добре подготвената кутия е отлична за 8-10 кг плодове или 1 квадратен метър. Районът е приблизително 10 - 12 кг сушени сини сливи.

За по-продуктивно сушене кутиите трябва да се сменят на всеки няколко часа.

Надяваме се, че приготвената самостоятелно пушене ще ви зарадва с вкусните пушени деликатеси!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
За студено пушенеЗа студено пушене
Как да направите камера за пушене със собствените си ръцеКак да направите камера за пушене със собствените си ръце
Как да направите пушене от барел за студено пушенеКак да направите пушене от барел за студено пушене
Характеристики на добра пушиня за горещо пушенеХарактеристики на добра пушиня за горещо пушене
Smokehouse от хладилника със собствените си ръце на занаятчиите за бележкаSmokehouse от хладилника със собствените си ръце на занаятчиите за бележка
Стационарен пушеч от барел за студено пушенеСтационарен пушеч от барел за студено пушене
Важни малки неща при пушенето или без които не можете да направите безВажни малки неща при пушенето или без които не можете да направите без
Готвене на горещо пушени ребра в маринатаГотвене на горещо пушени ребра в марината
Как да направите дървена пушачка със собствените си ръцеКак да направите дървена пушачка със собствените си ръце
Начало на пушенето или скоро за основното нещоНачало на пушенето или скоро за основното нещо
» » Ние събираме плодова пушене
© 2021 BggeHat.com