Как да направите пушене от барел за студено пушене

Студеното домашно пушене е интересно в това, че резултатът е невероятен, несравним вкус. Домашна стая за пушене студено пушене от цевта може да има няколко сорта, основно не се различават един от друг. Нейната основа е барел, чийто обем обикновено е 200 литра, се различават само вариантите на конструктивното му използване. Самоизграденото изграждане на пушеща камера от барел ще бъде украшение за всяка частна икономика. Не е много трудно да се произвежда и може да се направи със собствените ти ръце. Домашното опушване на студено пушене от цевта може да има следните дизайнерски опции:

Номер на опция 1

В този случай, неразделен елемент пушенето къщи за пушене е изкован изкоп, предназначен да предава дим. На единия край е огнището, което се задълбочава в земята с около 400 милиметра, а другото заема варел с обем от 200 литра, частично погребан. Дълбочината на изкопа не трябва да бъде повече от дълбочината на огнището, а дължината не би трябвало да надвишава два метра.

Изкопаване на окоп

В този случай изкокът служи като комин

Дъното на цевта трябва първо да бъде нарязано на ръка, а самата бъчва трябва да бъде погребана и тухлена, за да се намалят загубите на топлина, да се пуши и да се изключи достъпът до въздуха. Много е важно връзката на цевта с изкопа да е непропусклива. За да се гарантира преминаването на димни изкопа поставя тухли, след това покрити с лист от желязо или шисти и поръсени.

Завършена умивалница

Topku покрийте с лист от желязо, така че чиповете да не се разпалят

Също така, вместо изкоп, може да се използва тръба. Пушенето на студено пушене се поставя от цевта, така че да има достатъчно свободно пространство около него, най-добре е да го поставите под козирка, за да увеличите времето за неговото използване в бъдеще. На горната част на цевта са поставени стоманени пръти за полагане на продукти. Лентите трябва да бъдат осигурени със специални куки, които се придържат към месните трупове или друга храна, след което горната част на цевта в началото на процеса на пушенето е предмет на голямо парче зебло.

куки

За големи парчета месо се използват кукички, а малките могат да бъдат поставени върху решетка

В процеса на пушене, димът, идващ от пещта през комина в бъчво, обвива продуктите, като същевременно поддържа постоянна температура и не се изпарява.

Разгледайте други опции smokehouses за студено пушени със собствените си ръце!

Номер на опция 2

По-предпочитан вариант на местонахождението на помещението за опушване, което осигурява добра тежест на горещ въздух нагоре поради естествения наклон. Разликата между този метод на пушене е, че дизайнът предполага наличието на изкопан тунелен комин, предназначен да захрани дим от огнището, до цев, разположен на определена височина. Пушената пушеща камера, изработена от бъчвата, се състои от следните елементи на конструкцията:

  • комин с дължина не по-дълъг от 2 метра и дълбочина от около половин метър, водеща от огнището, разположено в депресията до цевта;
  • камерата на огнището, в което се прави разпалването;
  • гориво, използвано при зареждане с гориво и разположено в огнището;
  • тухлена зидария, която е разположена на стените на комина и на дъното му;
  • Барели с изрязано дъно, разположено в горната част на конструкцията;
  • покрива от уволнение, предназначени за покриване на бурето отгоре по време на пушене;
  • метална решетка, разположена в дъното на цевта, точно над нарязаното дъно;
  • метални решетки, на които се намират продуктите на студено пушене;
  • вратата на пещта, която покрива огнището и е предназначена да регулира притока на въздух към огъня, интензивността на процеса на горене и да контролира количеството дим излиза.


Барел на хълма

Този метод е добър, когато теренът, в който се намира домакинството, дава възможност за използване на естествена разлика във височината. След това е реално да изкопаете тунел със собствените си ръце и да поставите барел на хълма, закарайте димохода в огнището. Също така, със собствените си ръце от наличните във фермата материали, е необходимо да се направи решетка, върху която се поставят продукти за студено пушене. За тази цел, върбови върби, изтъкани във формата на необходимия размер. Клетъчните решетки се фиксират със силен проводник. Тя може да бъде тънка, от нея се изработва решетка, а външната джанта е направена от тел с по-дебел диаметър. Тя трябва да бъде увита около цевта, за да се установи точния размер на решетката, да се затегне леко и ръбът да се фиксира.

Препоръчваме: Как да направите пушач на студено пушене

Можете да използвате една решетка, можете да зададете няколко на определено ниво един от друг. Препоръчва се решетките да се подреждат на интервали от 150 милиметра. За да фиксирате решетките, направете бримки и ги заваряйте към страните на цевта. Винтове могат да се използват, като се завинтват в стените.

Вратата на пещта може да бъде изработена от твърда дървесина. Твърде тежко, за да го направи, не трябва, освен това, той трябва да е твърд, за да се избегне просмукване на дим.

В случай, че няма възможност за използване на естествения наклон на терена, за да се осигури добро изтичане на дим, можете да го направите сами. За да направите това, трябва да поставите цевта на щанд или изкуствена структура, докато дъното на цевта не трябва да бъде отрязано. В ролята на комина трябва да има тръба, свързваща камерата за пушене и пещта. Тръбата трябва да е херметично запечатана в цев.

Барел на стойката

За по-добро сцепление поставяме цевта на стойката

Номер на опция 3

Студените пушени продукти се готвят по-дълго, отколкото при горещо пушене, поради по-ниската температура на дима. За да го осигурите, в допълнение към барабана за пушене можете да използвате още един, който ще служи като филтър. Обемът на буретата трябва да бъде еднакъв (200), те трябва да се поставят един върху друг и да се заваряват заедно. Това трябва да се направи, за да се увеличи обемът на камерата и разстоянието между продуктите и източника на пожара, което ще осигури охлаждането на дима, преминаващ през филтъра. На кръстопътя на бъчвите, влажният сърп трябва да бъде поставен като филтър и не трябва да тече с него. Също така се използва рядко пликче, което се използва за почистване на дим от сажди. Барабан с продукти се монтира отгоре. В долната част на долната варела се поставят дървени стърготини, запалват се (можете да ги поръсите със свежа трева, за да намалите температурата). Полученият дим, преминаващ през чорапа, охлажда и идва към продуктите. процесът не трябва да се прекъсва, защото тогава е изключително трудно да се възстанови подходящия режим тлеене стърготини и невъзможното, за да се определи точно размера на времето, необходимо за приготвяне на продукти с високо качество.

Уют на две бъчви

Домашното опушване на студено пушене от цевта изисква запазване на специалните условия на работа, необходими за постигане на желания резултат. Необходимо е да се регулира силата на тлеещ дървен материал в източника, който определя температурата на дима в цевта, нейната концентрация и еднородност на разпределение. Подготвен от собствените си ръце, помещението за опушване трябва да бъде защитено от ситуация, при която тлеенето на стърготини става пълен пламък, за което е необходимо непрекъснато да се следи състоянието на огнището. Не забравяйте да премислите местоположението на термометъра, който измерва температурата на вътрешната среда на помещението за пушене по време на работа процес на пушене при студ. Изисква приблизително 100 грама дървени стърготини за един от техните раздели. Например, с пушене на шунка, съхранявани за кратко време, е необходимо да се поддържа температура от 60 градуса. Продължителността на процеса на пушене ще бъде 12 часа. Останалите части от кланичния труп трябва да бъдат пушени в този режим 2-3 пъти, докато можете да отделите по-малко време. Както при шиш кебап в работата си, можете да използвате дървен материал и дървени стърготини от следните видове: бреза, дъб, всички овощни дървета и пепел. Не използвайте дървесина и дървени стърготини от иглолистни дървета, защото при изгаряне изпускат горчив дим със силна миризма на смола. Резултатът ще бъде горчив вкус на продукта, а след това пушенето ще трябва да бъде почистено и почистено. За да се натоварят жарава в огнището, а не пламъкът, дъното му трябва да се разстила с дърва за огрев, покрит с малки дървени стърготини и да се запали.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на добра пушиня за горещо пушенеХарактеристики на добра пушиня за горещо пушене
Събираме мобилна пушеща камера за студено пушенеСъбираме мобилна пушеща камера за студено пушене
Домашно електрическо опушване за студено пушенеДомашно електрическо опушване за студено пушене
Стационарен пушеч от барел за студено пушенеСтационарен пушеч от барел за студено пушене
Начало на пушенето или скоро за основното нещоНачало на пушенето или скоро за основното нещо
Горещо пушене в бъчви самостоятелно направени структуриГорещо пушене в бъчви самостоятелно направени структури
Сортовете на пушенето и принципът на тяхната работаСортовете на пушенето и принципът на тяхната работа
Как да съберете пушач за свинска мазнина от импровизирани средстваКак да съберете пушач за свинска мазнина от импровизирани средства
Плюсове и минуси на пушек дим димПлюсове и минуси на пушек дим дим
Изграждане на умивалника за риба от импровизирани средстваИзграждане на умивалника за риба от импровизирани средства
» » Как да направите пушене от барел за студено пушене
© 2021 BggeHat.com