Как да направите дървена пушачка със собствените си ръце

Уют за студ и полупушено пушене - нещо в домакинството е необходимо и полезно. Има много начини за изграждане на помещение за пушене студено пушене със собствените си ръце на мястото близо до къщата или в гаража. Тази статия съдържа подробни инструкции за създаване на чист и естетически пушенето пушене.
Уют от дърво

Ако погледнем напред, ще говорим за такава красота

Как да си направим дървена камера за пушене?

Всяка пушеща камера включва три основни компонента:

  • стая за пушене;
  • нагревателен елемент;
  • комин.

Дървената камера за опушване е проста конструкция, има естетически външен вид, не е токсична и с подходяща обработка на материали и чист монтаж ще продължи много години. За да изградите своя собствена камера с параметри от 1х1 метър, ще ви трябва следните материали:

  • brusochki за скелетна секция 25х50мм или 50х50мм дължина от 1,3 до 1,5 метра;
  • облицовка или дъски на корпусната секция 20-25х150мм;
  • тънки винтове за дърво или нокти;
  • устойчив на влага уплътнител;
  • материал за покрива - гофриран лист, плосък лист и др .;
  • панти и дръжка на вратата;
  • температурен датчик.

Необходимо е да се изясни, че се произвежда само опушено месо от твърда дървесина. Първо, трябва да сглобите скелета. Височината на камерата с последващото разполагане на пиедестала трябва да бъде 1,3 метра. Ако пушачът е пуснат с пушещ генератор, височината му е 1,5 метра, от които 20 са прибавени към краката. Първоначално е необходимо да се определи и наклонът на покрива. с форма на едно стъпало, предната част на камерата трябва да бъде на 20 см над задната част.

На първо място, ние формираме рамката с помощта на такива елементарни заготовки:

Следващата операция е издърпването на дъното на рамката от дъската за фиксиране на формата на конструкцията.

Ние шият дъното

Освен това, ако покривът е фронтон, от брусовките видяха триони под формата на осанкови триъгълници с медианата към основата. Върховете на триъгълниците са свързани помежду си с бар. Сега трябва да се определи местоположението на вратата и да го украсят, пълнене дъски дължина от 20-25 см от горе и отдолу.

Дизайнът на покрива зависи от формата:

  • дъски с дължина 1,3-1,4 метра се удрят заедно;
  • фронтон - горните решетките на страничните стени на рамката осигурени допълнителни клинове за поддържане на бъдещите покривни дъски заковани с дължина 0,8-0,9 м в единия край на билото, другите кубчета със страничната стена.

Следващата стъпка е подреждането на крепежни елементи с канали за поставяне на продукти. Те могат да направят ръцете си от дължината на борда на 90 см. Rascherchivayut първия си две по дължина и след това на интервали от 10 см пробити с помощта на отворите за писалка тренировка с диаметър 3-4 см. Продуктът, получен е нарязан през и получавате рафтове, които се монтират в две редици отстрани на камерата.

Остриета

Освен това всички страни на камерата и краищата на покрива са покрити с плоскости близко един до друг.

На горната страна на дъската облицовката е покрита с облицовка, за да се увеличи топлоизолацията. На покрива поставете гофриран лист или алуминиев лист по размер, след което изрежете прозореца 15х15 см и украсете гъбичките, за да излезете от дима.

Покрив на помещението за опушване

Покрийте покрива с лист от неръждаема стомана

Вратата също се прави от себе си. От brusochkov събира рамка тапициране борда и ламперия, или просто пълнени дъски и летви на две паралелни барове, прикрепете дръжката и пантите, висеше на касата. Всички шевове и фуги са запечатани с водоустойчив уплътнител, горната част на помещението за опушване е покрита с мастик и лак. Последното докосване е отворът за сондаж за температурния сензор и неговата инсталация. За 50 умивалника от дърво е готова.

Друг начин да се направи кабина за пушене е описан тук!

Видове умивалника с дървена камера

Останалата част от структурата зависи от източника на дима. Можете да използвате дим от огъня, който влиза в камерата през комина. В този случай пушенето е оборудвано с пещ, в която ще изгорят големи дървени трупи. Вторият вариант включва подаване на дим в камерата от генератора на дим.

Препоръчваме: Уют със собствените си ръце от бутилка с газ


Първо, нека да разгледаме инструкциите за създаване на дивеч с камина. Процесът на подреждане в този случай започва с избора на място. Трябва да се помни, че в процеса на работа, пушенето издава много дим, който не трябва да пречи на собствениците или съседите.

Ако почвата на строителната площадка е хлабава и е потопена, най-добре е да започнете с поставянето на основата под опушената камера. За тази яма изкопан от размера и дизайна на бъдещия дълбочина от 30-40 см. В долния слой от чакъл се пълни, стените на ямата са поставени бетонни блокове, за силата на тяхната превръзка армировка и се изсипва циментова замазка.

Подготовка на фондацията

Подготовка на фондацията

Ако почвата на площадката е солидна, подземните води са дълбоки и няма заплаха от наводнения, без да се основава. Като комин подходяща метална или керамична тръба, азбест и полимер са изключени, т.е. излъчват вредни вещества при нагряване. предпочитаната дължина на тръба около 1.5 м и диаметър около 15 см Ако тръбата се поставя върху основата -. От всички страни obkladyvayut тухла, пясъчник, циментови блокове или - ако не, позицията на блокиращата единица се намират от двете страни.

Над единия край на комина циментови блокове изграждане на пиедестал за камера, кои параметри 1x1 метра и височина около 60 сантиметра. В случай на фондация на единия край на стената на тръбата в заварени размер камера ъгъл желязо. На другия край, камина или керамичната тухла е оборудвана с пещ и е вградена метална врата.

Уют от дърво

  1. Производството на оригиналната стационарна пушеща камера е описано тук!
  2. Научете как да правите фурна опушвална!

Генератор на дим от термос

Направете си пушене със собствените си ръце с генератор на дим е много по-лесно. Като гориво за него, дървени стърготини или чипове ще направят. Генераторът на дим може да бъде направен от всеки метален съд със здрав капак, например термос с голям обем или кутия.

Корпус на генератор на дим

Тялото на генератора за дим е термо бутилка

В термоса, отстраняваме горния ръб и изваждаме вътрешната колба. Корпусът вече не е необходим.

Най-трудното е, че трябва да шиете всички страни, за да получите тази чиста колба:

Почистете колбата

В горната част на отвора на удар съд, в който е заварен-комин тръба с диаметър от около 3-5 см. Горна тръба равнина в четири см от кораба до отвора на дюзата пробити приблизително 6 мм диаметър, който впоследствие е свързан маркуч от компресора.

В долната част на съда се правят дупки за запалване и изсипване на пепел.

Отвори за запалване

През дупката в долната част кондензатът ще избяга в студено време

Генератор дим работи по следния начин: към дъното и се излива възпламенява гориво, тръба от компресора се вдухва въздух, който произвежда парите, получени в камерата.

Генератор на дим в действие

Всяко ястие, независимо дали е месо, свинска мас, птици или риба, пушена в студен или полу-горещ начин у дома, е причина за гордостта на собственика. Ако пушена и приготвена дървена умивалника, събрана от собствените си ръце, тогава причината за гордостта поне се удвоява!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите камера за пушене със собствените си ръцеКак да направите камера за пушене със собствените си ръце
Изграждаме оригинална пушилка за студено пушенеИзграждаме оригинална пушилка за студено пушене
Стационарен пушеч от барел за студено пушенеСтационарен пушеч от барел за студено пушене
Как да направите универсална пушечка със собствените си ръцеКак да направите универсална пушечка със собствените си ръце
Как мога да построя една стая за пушене от тухли със собствените си ръце?Как мога да построя една стая за пушене от тухли със собствените си ръце?
Сортовете на пушенето и принципът на тяхната работаСортовете на пушенето и принципът на тяхната работа
Домашен шкаф за студено пушенеДомашен шкаф за студено пушене
Как да съберете пушач за свинска мазнина от импровизирани средстваКак да съберете пушач за свинска мазнина от импровизирани средства
Как да заварявате помещение от метал със собствените си ръцеКак да заварявате помещение от метал със собствените си ръце
Туристическа пушачка със собствените си ръцеТуристическа пушачка със собствените си ръце
» » Как да направите дървена пушачка със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com