Уют със собствените си ръце от газовата бутилка

Изборът на готови пушици днес е доста голям. Въпреки това, по-евтин за производство на универсален опушвална от газовата бутилка, която може не само сажди риба, пиле или месо, но използването му като барбекю или барбекю. Газовият цилиндър е най-добрият за пушенето: той е с удобна рационална форма и е направен от доста силен метал.

Уют от две газови бутилки

Какво трябва да направите за пушене от газов цилиндър:

Уютът от газов цилиндър или фреза, произведени на ръка, може да бъде преносим или неподвижен. За производството се нуждаете от:

  • Газов цилиндър с капацитет 50 литра;
  • листове от желязо с дебелина не по-малка от 4 мм за устройството на огнището - ако се планира да се направи само барбекю за пържене, не се изисква камина;
  • метални ъгли;
  • тръби за комина и връзка към пещта;
  • тръби с по-малък диаметър за стойката;
  • Панти и нитове за окачване на вратата;
  • барове за решетка;
  • дървена облицовка за изработване на дръжка;
  • българският;
  • заваръчна машина;
  • електрическа бормашина;
  • хамала за метал.

От цилиндър е възможно да се направи също така мангал-опушвална!

Отстранете газта и отворете цилиндъра

Преди да започнете работа по изграждането на умивалня от газовия цилиндър, трябва да проверите детайла. Няма смисъл да се използва прекалено ръждясал цилиндър: такова помещение за пушене няма да продължи дълго.

Моля, обърнете внимание! За да се избегне експлозия на остатъците от газ, строго се забранява да се нарязва и заварява цилиндъра, без да се почиства предварително. След като газът е напълно изтощен, контейнерът допълнително се изплаква обилно с течаща вода.

Проверката и почистването трябва да се извършват само на открито, далеч от източници на пожар, за предпочитане в течение. Балонът е обърнат надолу и газът е освободен от него.

С помощта на сапунена пяна, приложена към изходния вентил, може да се провери дали газът е излязъл напълно. Ако сапунът продължава да се разпенва, това означава, че той продължава да излиза.

За да отстраните остатъчния газ с резачка над метала, врата е леко нарязан. За да се предотврати възможността от пожар, по време на работа, мястото се нарязва няколко пъти с вода.

Нарежете клапата с питлета

След отваряне балонът се изплаква обилно с вода от маркуча. Можете да добавите към водата малко количество амоняк, амоняк и да стои няколко часа: те са в състояние да премахне остатъците от газова кондензация по стените.

За да почистите цилиндъра, можете да го използвате по друг начин. Необходимо е напълно да развиете и извадете клапана, да изхвърлите целия газ и да свържете към получения отвор тънка тръба, през която резервоарът на върха се пълни с вода. Тъй като дупката е много малка, течността ще се излее достатъчно дълго. За да ускорите процеса, можете внимателно да пробиете малка дупка в горната част и да излеете вода през фунията. Разлейте шията на цилиндър, напълнен с течност, той вече ще бъде безопасен. Продължаване на работата е възможно само след многократно измиване на резервоара с течаща вода.

Консервата е пълна с вода

Цилиндърът трябва да бъде напълно напълнен с вода

Започваме да правим пушене

Smokehouse от газова бутилка или грил с ръцете си - вече е завършено строителството, така че няма да се изискват никакви чертежи и схеми. Преди започване на работа, трябва да се постави на една страна и балона да се направи оформлението врата креда молив или по цялата дължина на балона, заминаващи от краищата на най-малко 10 cm цилиндър пръстен странично желателно да подаде надолу:., Те ще служи като носеща конструкция.

Изрязване на прозореца в цилиндъра

изрязваме част от цилиндъра с машината USM

Изрежете вратата до края, докато не е необходимо: за да се определи точното местоположение на бримките, тя леко се огъва, заварва се към пантата и едва тогава вратата е окончателно нарязана.

Мястото, където ще се монтират пантите, и подложката, която ще се монтира, се почистват. Това може да се направи с желязна четка или с български. Панти за окачване на вратата могат да бъдат просто болтове, но най-добре е да се използва заваряване.

Закрепваме пантите към опушената камера

По-добре е да поставите пантите по заваряване



На страната на пушача-цилиндър, който вече е нарязал врата на българския, се заварява коляно, в което ще се вкара комин. Той се монтира върху амортисьора за контрол на изхода на дим. Тя може да бъде вградена или монтирана върху тръбата на метален болт или напълно подвижна.

Прикрепете клапата

Заваряваме комина с амортисьор. Амортисьорът помага за регулиране на сцеплението.

Във втората странична част се изрязва дупка, през която димът в димохода ще дойде от пещта. Ако планирате да направите барбекю или барбекю, в което пещта не е предвидена, тази дупка ще служи за регулиране на сцеплението. За да го увеличите, в дупката се пробиват и няколко отвора отстрани.

Дупка под пещта

Нарязахме дупка, която ще свърже пещта и камерата

За да се гарантира, че изрязаната част на цилиндъра не се деформира по време на нагряването, тясна тръба или лента от метал може да бъде заварена за укрепване на участъка по периметъра на среза. За стегнатост може да се направи тънка метална лента по целия периметър на капака. За да се гарантира, че при отваряне не се сгъва напълно, е желателно да се завинтва подкова от железния прът, който служи като запушалка.

Препоръчваме: Как да направите камера за пушене от метал

В горната част на конструкцията е възможно да се пробиват отвори за вмъкване на трохантер или тръба, върху която ще се мотае малка риба или малки парчета месо върху куките.

За събиране на мазнини в дъното на пушенето се инсталира метален лист. Решетка за продукти е направена от тънки метални пръти.

Събираме щанда под опушената камера

Стационарният или преносим уют, направен от газов цилиндър, произведен на ръка, трябва да бъде възможно най-стабилен. Има няколко начина за прикрепяне на рамката (стойка под димохода или фреза). Може да се заварява към дъното на цилиндъра или да се сменя. За тази цел в долната част са осигурени отвори за болтове, а гайките са заварени към горната част на стойката. Бързо разглобява и сглоби Smokehouse или скара може да бъде, ако заварена към долната част на цилиндър тръба 4 4-5 см дължина, които ще бъдат включени в по-широката тръба стойката. За стабилност в долната част на краката са закрепени ъгли или колела.

Куките също са заварени към рамката за окачване на масата. В долната му част можете да направите рафт за дърва за огрев или кухненски прибори.

Производство на камини

За производството на барбекю или барбекю със собствените си ръце няма да е необходима камина: огънят в тях ще бъде разреден директно върху дъното на цилиндъра. Пушенето не е същите продукти на открит огън, както и от горещ дим, отделян по време на тлеещ леко влажна дървени стърготини, който постъпва в Smokehouse от пещта.

Пещта на помещението за опушване в газовия цилиндър може да се направи ръчно от метал с дебелина най-малко 4 mm или от газов цилиндър с по-малък капацитет. Тя изрязва два отвора с врати: един на върха за полагане на стърготини, а вторият - на дъното за вентилатора.

Между вентилатора и пещта има решетка с подходящ размер. За да се предотврати изхвърлянето на открития огън в помещението за пушене, е по-добре да не се свързва директно помещението за опушване и пещта, а да се осигури малък преход под формата на тръба между тях.

Продуктите за горещо пушене се провеждат при достатъчно висока температура. За да се получат продукти от студено пушене с помощта на такъв пушач е възможно, ако едва ли може да се подобри неговият дизайн и да се разшири тръба, свързваща пушач с пожарна камера.

Пушач на бутилка за пушене за студено пушене

Горещият дим, преминаващ през дълга тръба, ще бъде постепенно охладен до температура 19-25 ° С. Ако предвиждате разглобяване и подмяна на тръбите, свързващи помещението за опушване и пещта, този дизайн може да се използва както за студено, така и за горещо пушене.

Уютът, който е направен със собствените ни ръце, е готов. Можете да започнете да приготвяте продукти за пържене или пушене.

Ако по някаква причина няма начин да се направи пещ от железни листове, има вариант да се направи пушеща камера, изработена от два газови бутилки:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Горещо пушене в домашно направени електрокастилни прости разтвориГорещо пушене в домашно направени електрокастилни прости разтвори
Как да съберем машината за печене със собствените си ръце според чертежите?Как да съберем машината за печене със собствените си ръце според чертежите?
Бойлер на дърва като най-достъпната опция за лятна къща и частна къщаБойлер на дърва като най-достъпната опция за лятна къща и частна къща
Изграждаме оригинална пушилка за студено пушенеИзграждаме оригинална пушилка за студено пушене
Защо да го изхвърлите, направете по-добра опушителна камераЗащо да го изхвърлите, направете по-добра опушителна камера
Колко газ ще се побере в резервоар от 50 литра в подробно изчислениеКолко газ ще се побере в резервоар от 50 литра в подробно изчисление
Събираме мобилна пушеща камера за студено пушенеСъбираме мобилна пушеща камера за студено пушене
Как да си направим малка малка пушеща камераКак да си направим малка малка пушеща камера
Въглероден диоксид въглероден диоксидВъглероден диоксид въглероден диоксид
Ръководство за използване на червен пушачРъководство за използване на червен пушач
» » Уют със собствените си ръце от газовата бутилка
© 2021 BggeHat.com