Печка за обработка на инструкцията за цилиндър за самозалепване

За отопление на всички видове технически съоръжения, частни гаражи, малки автосервизи, можете да използвате различни единици. По желание най-простият дизайн за отопление на нежилищни обекти може наистина да се направи, като се използва стар балон под газта.

Печката от газовия цилиндър е лесна и ефективна.

Сега нестандартните отоплителни уреди, произведени от собствени ръце, се използват от много местни занаятчии. Един от най-интересните, прости в производството, надежден и евтин в експлоатация е самостоятелно изработената единица, която използва отработеното масло като гориво. Той може буквално да бъде построен след няколко часа от газов цилиндър. Такъв котел има прост дизайн и принцип на работа.

Печката на работещата, изработена от газов цилиндър, има две отделения. Те изгарят гориво. И този процес се извършва два пъти. Първо, има директно изгаряне на отработеното масло (в първото отделение). Това води до появата на пари от запалителната смес. Те отиват във втората част на домашния котел. Там те се комбинират с въздуха, което води до запалим високо концентриран състав. Когато се изгори, се генерира огромно количество топлина, което може да нагрее достатъчно голяма площ от помещението.

Печката за изработване на газов цилиндър е лесна и евтина за работа

Печката за изработване на газов цилиндър е лесна и евтина за работа

Единиците от газовата бутилка имат много предимства. Цената на тяхното сглобяване и експлоатация е минимална. Можете да използвате всички стари газови бутилки, които се намират в гаража повече от десетилетие. И тренировка е лесно да получите в най-близката автосервиз. Заслужава си стотинка. Тук основното е да не се използва прекалено замърсено масло, тъй като в този случай ефективността на печката ще намалее и сложността на нейната поддръжка (почистване) ще се увеличи.

Други предимства на котлите за работа:

  • Безпроблемен дизайн. В крайната единица, всъщност, нищо не може да се счупи.
  • Пълна автономия. Не е необходимо да свързвате пещта с електрическа мрежа или други източници на енергия.
  • Ниска консумация на гориво. Уредът, изработен от бутилка от 50 литра, консумира за един час не повече от 2 литра използвано масло.
  • Липса на сажди и изгаряне, неприятен мирис при работа с устройството.
  • Универсалност. Пещите, представляващи интерес за нас, са подходящи за всички нежилищни съоръжения, независимо дали става дума за каравана, икономическо или промишлено помещение, частна оранжерия или оранжерия.

Също така е важно печката от цилиндъра да спре работата веднага след изгарянето на горивото (захранването му в горивната камера е спряно).

Недостатъци на единиците при работа - важно е да знаете!

Ние подробно описахме предимствата на използването на самостоятелно изработени котли, работещи с отработени масла. Не забравяйте да разкажете за недостатъците на такива структури. Преди всичко те се считат за опасни за огъня. Пещите от цилиндрите имат отворени отвори, през които огъня може да се разпространи върху отопляем обект за секунди. Този факт прави необходимо постоянното наблюдение на работата на уреда. Изхвърляйте го без надзор, когато се работи с храна във фурната, е строго забранено.

Основният недостатък на котела в мината е опасност от пожар

Основният недостатък на котела в мината е опасност от пожар

Следващото минус на дизайна е обективно силен шум. Устройството работи много силно. Не всеки човек е готов да понесе такива неудобства. Също така, след всяка употреба на пещта, неговите горивни камери трябва да бъдат почистени. Подобна процедура трябва да се извърши и с комина. Това е задължителна част от домашния бойлер за отработени масла. Коминът, между другото, трябва да бъде направен доста висок (най-малко 4 м). Ако построите тютюнев дим с по-малки размери, рискът от отравяне с въглероден окис се покачва няколко пъти.

Маслото, предназначено за изгаряне във фурната, трябва да се съхранява при специални условия. Тя не може да остане под слънчевите лъчи. Също така е забранено да се съхранява при отрицателни температури. Рафинирането замръзва дори с малки недостатъци и става напълно безполезна. След размразяване не може да се използва като гориво.

Съществува и друг сериозен недостатък на описаните пещи с масло. Необходимо е да почистите теста. Ако използвате нерафинирано масло, дюзите на уреда бързо ще се запушат. Това може да е причина за експлозията на балона. Някои домашни занаятчии казват, че техните домашни котли за отопление работят върху нечиста работа. Може би устройството ще може да затопли помещението в такова масло. Но ефективността на работата му, повярвай ми, ще бъде минимална.

Елементи на обикновена фурна - какво да правим?

Всички чертежи, за които можете направете печка при работа, са приблизително еднакви. По-долу представяме схема на просто отоплително тяло. На него ще направим домашно устройство.

Чертеж на котела

Чертежът показва всички елементи на нашия бойлер. Основата на конструкцията е газов цилиндър (позиция 1). Пещта се доставя и с:

  • Тръба с перфорация (2). Той служи като устройство за отстраняване на изгорелите газове. Дебелината на стените на тръбата трябва да бъде 4-5 mm, напречно сечение - 10 cm.
  • Друга тръба от стомана (3) с посочените по-горе параметри. Той играе ролята на топлообменник.
  • Стоманеният лист (4), който служи като преграда между двете отделения на конструкцията (в едно масло изгаря, във втората се изпарява).
  • Тенденция от метал (5). Най-добре е да се направи от стомана с дебелина 4 мм. Козирката осигурява максимална ефективност на нагряване на тръбата.
  • Тава на изпарителя (6). Този елемент е най-лесно да се направи от спирачен диск от всяка кола.
  • Половин инчов водопровод (8). На него отработеното масло се подава в горивната камера. Този процес се контролира чрез сферичен клапан (9), използван като вентил.
  • Масления резервоар (11). Това е специален контейнер за съхраняване на гориво. Под резервоара е желателно да се адаптира всеки ненужен цилиндър, който е снабден с вграден вентил тип игла.

Също така в конструкцията на пещта има вентилатор канал (13), свързващият елемент - втулката (7), въздушният завихрител (12) за заваряване на равни ъгли (ширина фланец - 5 cm) и устройство за подаване на гориво (10). Тъй като се позволява да се използва подходяща тръба (гъвкава) от огнеупорен материал или силен маркуч.

Ще изградим котел от бутилка от 50 литра - всеки национален занаятчия ще се справи!

Подгответе всички необходими части и продължете сглобяването на печката върху работното място. Преди началото на основната работа е необходимо напълно да се изпразни цилиндърът от кондензата и остатъците от газ в него. На Съвета. Проверете качеството на извършената работа просто. Разстилайте изхода на клапана (дупка в края му) с концентриран състав, използван за измиване на съдове или с обикновен сапун. Отворете кранчето. Ако в цилиндъра няма конденз и в цилиндъра не е останал газ, мехурчетата от пяна няма да се появят в изхода. Това означава, че сте направили всичко правилно.

Първо, вентилът е демонтиран

Първо, вентилът е демонтиран

Демонтирайте вентила от цилиндъра. Ако имате контейнер под газта с фиксиран кран, трябва да се въртиш. Пробиваме електрическа пробивна дупка в дъното. И тогава отвийте вентила. Обърнете внимание! Експертите съветват да извършите тази операция много внимателно. Дори ако сте сигурни, че цялата горима съставка е излязла от цилиндъра, все още има вероятност за експлозия на резервоара. Не натискайте електроинструмента с прекомерна сила. Още по-добре, зарежете сондата с чиста вода в процеса на изработване на дупка в дъното. Тогава рискът от експлозия ще бъде нулев. След демонтирането на клапана, напълнете цилиндъра с вода до върха и изчакайте няколко минути, докато всичко излезе.

Сега изрежете на газовия цилиндър два прозореца. Височината на първата (долната) - 20 см, втората (горната) - 40. Ширината на отворите - една трета от секцията на използвания балон. Между изрязаните прозорци трябва да остане джъмпер. Височината му е 5-7 см. Имаме пълно отделение за изгаряне на гориво. В нея, между другото, ако искате, можете дори да полагате въглища и дърва за огрев.

Следващата стъпка е производството на устройство, което отделя топлообменника от горивната камера на маслото. Ще направим разделител от стоманен лист с дебелина 4 мм. Изрежете кръг с диаметър, съответстващ на частта от 50-литровия резервоар за газ. Това не е всичко. В централната част на изработения детайл отново изрежете кръга (необходимо е монтаж на горелката). Диаметърът му е 10 см.

Самата горелка е изработена от тръба с напречно сечение 20 и 10 mm. В крайния продукт ще трябва да направи перфорация - тренировка няколко 1.5-2-сантиметър дупки. При последното трябва да се премахнат всички бръчки. Ако не извършите почистване, саждите по време на експлоатацията на пещта непрекъснато се утаяват в дупките. Това ще доведе до стесняване на своето напречно сечение, което с течение на времето ще доведе до значително намаляване на ефективността на самостоятелно изработената отоплителна инсталация.

Поставяме мембрана, направена съгласно правилата на горелката. Централно заваряване на центъра. След това инсталирайте целия цилиндър в цилиндъра и го свържете здраво чрез заваряване около периметъра. На Съвета. Тръбата може да бъде заварена към дъното на сепариращата камера. След това ще бъде възможно зареждането на специални пелети и брикети, както и дървени стърготини и други твърди горива в печката.

Втората част от работата - ние вкарваме отоплителното устройство в съзнание

Резервоарът е изработен от спирачен диск или от метален продукт с висок индекс на топлинна устойчивост. Изберете материал, който не се страхува от високи температури и резки капки. След това варяме капака и дъното. Не забравяйте да оставите дупка, в която ще се излее работата. Препоръчително е леко да се подобри тази част от пещта. Опростяване на процеса на пълнене на гориво не е трудно. Достатъчно е да заварите ниска тръба към капака под ъгъл от 40 градуса и след това да изрежете края на тръбния продукт, за да получите някакъв канал. Чрез нея изпълнете пещно масло ще бъде много по-лесно.

Изпарителят може да се изработи от спирачния диск

Изпарителят може да се изработи от спирачния диск

Ако инсталирате сферичен клапан на тръбата, устройството ще стане много по-безопасно при работа. Ако има проблеми с резервоара, можете бързо да отрежете доставката на използвано масло.

Топлообменникът е изграден от 10-сантиметрова тръба по сечението. В случая на отоплителното тяло го поставяме ясно хоризонтално. В края на топлообменника се препоръчва допълнително монтиране на метален щит (заварете стоманения лист към тръбата). Благодарение на това устройство, отоплението на системата и нейният полезен ефект ще се увеличат значително.

Пещта е готова. Трябва просто да свържете комина към него. Взимаме тръба с дължина 4-6 м. В долната му част изрязваме отвор с диаметър около 6 см. Заварваме към него парче (2-2,5 м) от друга тръба. Той е успореден на повърхността на пода. Остава да се заварява вертикалната част на комина, монтиран извън помещението, към къса тръба.

На Съвета. Направете още един 6-7 см отвор на късата тръба за дим и го покрийте с метална плоча. Такова просто устройство ще ви позволи да регулирате интензитета, с който въздухът ще влезе в пещта. И това, на свой ред, ще направи възможно регулирането на степента на изгаряне на мините. Също така трябва да залепим железни крака до дъното на печката, която направихме. Те се правят лесно от метални ъгли.

Характеристики на работата на печките цилиндри по отношение на разработката - безопасност първо!

Вече отбелязахме, че изграждането на интерес към нас, използвано за отопление на нежилищни съоръжения, принадлежи към групата на пожароопасното оборудване. Ако не искате да се сблъскате със сериозни проблеми, когато използвате самостоятелен котел за работа, спазвайте следните правила:

  • В стаята, където се намира устройството, не трябва да има чернови. Свободният вятър, който духа около обекта, може да причини пожар да избяга от фурната през отворите.
  • Стационарният котел от газовия цилиндър трябва да бъде монтиран изключително върху метални плочи, огнеупорни плочки, бетон или цимент.
  • След работа фурната трябва да бъде почистена. Самият балон трябва да се почисти след всяка сесия на сифон. От саждите на комина и саждите отстранете поне веднъж в рамките на 5-7 дни. Ако печката се използва активно всеки ден, комина също трябва да се почиства ежедневно.
  • Всички конструкции, продукти, материали, предмети, които са склонни към бързо запалване, трябва да бъдат разположени от пещта на разстояние не по-малко от 4-5 м.

Последната препоръка. Не излейте използваното масло в горивната камера под нишката. Максималното допустимо запълване на тази камера е 2/3 от обема й. При правилна работа уредът на сондажа, направен от газов цилиндър, ще ви служи дълго и ефективно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещ за развитието на собствените си ръце създават у дома чудотворна машинаПещ за развитието на собствените си ръце създават у дома чудотворна машина
Печката за гараж за изгаряне на дърва се изстудява със собствени ръцеПечката за гараж за изгаряне на дърва се изстудява със собствени ръце
Burzhuyka собствени ръцеBurzhuyka собствени ръце
Котли за кондензиране на газКотли за кондензиране на газ
Фурни за самообслужванеФурни за самообслужване
Как да направите пещ за отпадни петрол?Как да направите пещ за отпадни петрол?
Котли на втечнен газКотли на втечнен газ
Отопление на газОтопление на газ
Монтаж на отоплителни котлиМонтаж на отоплителни котли
Уют със собствените си ръце от газовата бутилкаУют със собствените си ръце от газовата бутилка
» » Печка за обработка на инструкцията за цилиндър за самозалепване
© 2021 BggeHat.com