Burzhuyka собствени ръце

Към днешна дата, най-простият и висококачествен източник на топлина е пещ-burzhuyka. Бързо, ефективно и икономично отопление на помещението ще помогне на това конкретно устройство и няма значение какво ще се отоплява - работилница, склад или оранжерия.

Изграденият буржоазен сам затопля половината или дори повече от гаражите на нашата сила.

Поради най-простата конструкция, такава печка може да бъде построена за един ден, а ненужният газов цилиндър, подрязването на водопровода, металният цев и парчетата армировка може да бъде строителен материал.

Разширените занаятчии вече са разработили огромен брой начини за изграждане на "burzhuyk", всяка форма и размер. Решихме да ги разделим на класове и да напишем инструкции как да създадем най-често срещаните видове.

Прости конструкции

Прости конструкции

Тази пещ е по същество разнообразие от най-проста каменна пещ. С помощта на метален цев е възможно да се изгради най-проста печка-burzhujku. И за изпълнение ще е необходимо да се прилагат няколко умения на ключар.

Първо, в долната странична част на цевта е необходимо с помощта на мелница и длето да изрежете и след това да изрежете отвор с правоъгълна форма, който ще стане пещ. След като е излязъл металният лист, е необходимо да се залепят върху сенници и да се добави обичайното заключващо устройство - вратата на пещта е доста лесно да се направи.

По-нататък под дупката на пещта трябва да направите прозорец с по-малки размери - това ще бъде пепел. С вратата на вентилатора се извършват същите манипулации, както при вратата на пещта. В резултат на това, чрез отваряне или затваряне на вратата, ще бъде на разположение теглич.

Сега е необходимо да направите решетките точно над коритото, вътре в контейнера.

Арматурата ще ви помогне с тази задача. За да се произведе от тях решетката, е необходимо да се разкрият барел с лица, разположени един срещу друг, и конци усилващата прът в отворите на данни, така че външната страна на двете страни остава в 1 см. С помощта на заваръчния прът опарване. Това действие се повтаря, за да образува решетка вътре в цевта.

Когато заварявате вътре в капацитета на монтажните стълбове на решетката, те ще бъдат сваляеми. Най-надеждните скари са изработени от чугун от фабричната продукция.

И доизграждане на печки - изрязани дупки на горната страна на цевта, заварени към комина "нужда от 4-5 инча тръба" и инсталирането на парче тръба, като подкрепа на дъното.

При инсталиране на препятствия по пътя на горещите газове, прикрити като стени от листови метали, ефективността на този турбореактив ще се увеличи. Секциите трябва да бъдат инсталирани така, че загряваните газове да преодоляват серпентината, отколкото да дават повече топлина на стените на устройството.

Възползвайки се от стария газов цилиндър, можете да получите добър летен ковчег на дървото. Поради дебелината на стената такава пещ ще функционира дълго време. Ако разположението е вертикално, тогава конструкцията ще бъде подобна на тази на барел. Въпреки това, при хоризонтално монтиране на цилиндъра, ефективността може леко да се увеличи, увеличавайки трансфера на топлина и създавайки по-трудна пътека за освобождаване на горивните материали.

В хоризонтално положение балонът отдолу е пробит от няколко реда отвори с диаметър от 1-1,2 см, които ще бъдат решетка. Тези отвори са затворени от метална кутия с пепелна врата. Кутията служи като тиган. Краят на топката е внимателно изрязан с помощта на българин, което води до кръгла форма на вратата. В другата равнина на резервоара отворът се нарязва така, че да е перпендикулярен на повърхността, а коминът е заварен. Възможно е да направите печка-бургер с ръцете си от цилиндър за няколко часа, но операцията отнема много години.

Дългопарни пещи

Дългопарни пещи

Въпреки факта, че този вид отопление на сгради се счита само временно решение да се получи с високо качество и ефективно burzhujku могат да бъдат използвани такива новаторски способности като пиролиза или изгаряне на доизгаряне на изгорелите газове. Тези вариации допринасят за по-пълно използване на топлината, която се отделя по време на изгарянето на горивото. И понякога помага да се намали честотата на полагане на дърва за огрев. Има инструменти с по-продължително изгаряне, които имат водна схема и се използват в ролята на отоплителни котли.

Освен това известните производители в света произвеждат и продават този тип котли в огромни количества. По подобен принцип е построена известна "Бубафоня", построена от Апанаси Бубакин, жител на Коляма. Това специално burzhuyka! Пещта, построена не от един чифт ръце на господари.

"Bubafonya"

Свиването на "Бубаконмо" със собствените си ръце е много проста, всякаква способност от метал и чифт тръби, изработени от желязо, ще отговарят на конструкцията му. Времето за горене на турбокомпресора зависи пряко от размерите му. Тази пещ, произведена на базата на капацитет от под гориво, функционира около един ден с единично полагане на гориво.

Първо е необходимо да се изгради тяло с цилиндрична форма от съответния цилиндричен съд, което ще служи за полагане на дърво.

След това се изгражда бутало. Изрежете кръгъл елемент от метал, чиято дебелина трябва да достигне повече от 1 см, чийто диаметър е с 1-2 см по-малко от тялото.

В центъра на буталото е необходимо да се направят отвори, чийто диаметър е 10-12 см, а тръбата е заварена, която е по-голяма от 10-15 см височина.

Спиралните ръбове са заварени към дъното на буталото, чиято височина е 5 см.



След това е изграден плътен покрив на резервоара, в който трябва да изрежете отвор за тръбата на буталото.

Последният е инсталиран комин 5 cm под горния ръб.

По време на изгарянето на горивото под буталото се извършва пиролизният процес, дървесината се изгаря и се извлича горивен газ, който се изгаря близо до стените на пещта над буталото. Буталото пада под тежестта му, в зависимост от изгарянето на дърва за огрев. Това е дългата продължителност на изгарянето.

Как да направите кофа със собствените си ръце, което има допълнителна топлина разсейване и топлина капацитет

Как да направите кофа със собствените си ръце, което има допълнителна топлина разсейване и топлина капацитет

Печките с допълнителен топлопренос "или бикове" са присъщи под формата на кръг. Тялото е заобиколено в кръг от метални тръби. По време на отоплението на тръбите в долната част студеният въздух се извлича, след това се загрява вътре в тръбата и горещият топлоносител се освобождава през горната тръба. В резултат на това стаята се нагрява много по-добре и по-бързо.

В пещи със система с допълнителна топлинна мощност камерата на пещта има вътрешна облицовка с огнеупорни материали и външната тухла също се нанася. Металните повърхности се охлаждат много по-бързо от отопляеми тухли При изграждането на банята в горната й равнина се издига метална кутия с тухли или камък.

Как да заваряваме газова турбина за работа с отработено гориво

Как да заваряваме газова турбина за работа с отработено гориво

В много гаражи и в бензиностанции, където винаги се използва смазочна течност, използването на употребявано автомобилно масло като гориво е много популярно. Това топлинно устройство е лесно за поддържане и преобладават високите температури и стаята се загрява бързо. Събрани от ръцете на печката за работа може да функционира без прекъсвания, ако е добре наблюдаван и ухажван. Тези устройства обаче се характеризират с повишен риск от запалване.

За да се изгради такава печка, печката със собствените си ръце ще изисква парчета от метална тръба и ламарина.

Помислете за поетапното строителство:

Първо трябва да заварявате резервоар за гориво от ламаринен метал - кухи цилиндър, чийто диаметър е 35 см, който ще играе ролята на първата горивна камера.

След това трябва да направите отвор, който ще бъде разположен до ръба в горния му капак.

Чрез този отвор ще се изсипва масло и ще се подава необходимия въздух за първично изгаряне на горивото. Покривът е направен в зависимост от диаметъра на този отвор.

Сега горната камера се конструира според размерите на резервоара за гориво - изпаряващото се масло и въздух ще изгорят тук.

След това в тръба с диаметър около 10 см се пробиват редици с отвори от 1 см. Това ще позволи на въздуха да бъде насочен към следващата горивна камера.

И двете камери са свързани чрез перфорирана тръба, чиято продължителност е 30 или повече см.

И така, тя работи, както следва:

Долната камера се напълва с масло и се запалва. Горивото гори с освобождаване на топлина.

В допълнение, вторичната камера изгаря изпарителното масло, което се смесва с въздуха през перфорирана тръба, което дава повече термичен ефект и повишава ефективността.

При вземането на решение за самостоятелно изграждане на такъв burzhuyku, чертежи и подробни описания могат лесно да бъдат намерени в Интернет.

Предимствата на пещите на буржуките

  • лесно сглобяване на печката със собствените си ръце;
  • работата може да се извърши на всяко гориво;
  • Предлага се бърза инсталация, независимо от местоположението;
  • Самият буржоаз няма нужда от скъп материал и специален инструмент;
  • благодарение на увеличения трансфер на топлина, въздухът се загрява за няколко минути.

Просто обсъдете недостатъците на този тип отопление, които имат почти всички версии:

  • изключително ниска ефективност;
  • висок риск от възпламеняване;
  • ниска топлинна мощност "ще се отоплява с помощта на гориво за горене";
  • необходимост от поддръжка на комини;
  • горивото често се прави "са взети предвид прости модели, много модерни модели могат да работят ден и нощ."

Най-евтината отоплителна система за гараж е burzhuyka, така че само това предимство е достатъчно, за да покрие много от недостатъците и неудобствата в услугата.

Е, това е всичко. Надяваме се нашите съвети относно инсталирането и производството на burzhuyki да ви помогне. Ще се видим скоро в други статии!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да си направим гараж в гаража 5 от най-простите и най-евтините вариантиКак да си направим гараж в гаража 5 от най-простите и най-евтините варианти
Как да си направим гаражно отопление сами?Как да си направим гаражно отопление сами?
Печката за гараж за изгаряне на дърва се изстудява със собствени ръцеПечката за гараж за изгаряне на дърва се изстудява със собствени ръце
Пещи от тухли за лятна резиденцияПещи от тухли за лятна резиденция
Отопление в гаражаОтопление в гаража
Фурна Bubathon със собствени ръцеФурна Bubathon със собствени ръце
Струва си да се използва газов нагревател в страната, кой модел да изберемСтрува си да се използва газов нагревател в страната, кой модел да изберем
Как да направите комин за собствени ръце burzhuykiКак да направите комин за собствени ръце burzhuyki
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Пещи на буржоа с ръцеПещи на буржоа с ръце
» » Burzhuyka собствени ръце
© 2021 BggeHat.com