Как да направите комин за собствени ръце burzhuyki

От своето изобретение печката-бургерът се е превърнала в истинско спасение за тези, които не са имали централно отопление в къщата, но не могат да си позволят камината или печката. Най-голямото разпределение на буржоуки, получено през втората половина на ХХ век - те започнаха да се инсталират в вили и гаражи за отопление на помещенията.

В допълнение, burzhujki са достатъчно прости в услуга, които също повлияха на тяхната популярност. Подобно на всяка друга фурна, не може да се предполага, че един буржуйк е без тръба или комин и това не се дължи на общия му вид, а директно към правилата за безопасна работа. В тази статия ще намерите отговора на въпроса за това как да направите комин за собствени ръце на burzhuyka. (Виж също: Пещ със собствени ръце)


Комин като основен елемент на печката-burzhujki


Коминът е един от най-важните компоненти на пещта. Ако в миналото една тръба е била свързана към печката от първия материал, който е влязъл и я е извел на улицата буквално през прозорец или прозорец, сега технологията за полагане на тръбата за такава пещ напълно се е променила. На първо място, коминната система е подобрена, и второ, самият процес на инсталиране е различен. Днес правилният комин за буржоуя не включва нито една част, както преди, а два: изтичане и топлообмен.

Изходящата част е метална тръба, свързана с канал за дим и поета на улицата. Всяка изходяща тръба в началната част трябва да бъде снабдена със специален вентил или капак. Клапата е необходим, за да се блокира тръбата след завършване на процеса на изгаряне в пещта.

Втората част - топлообмен - е разположена директно в "burzhuike". Това е специално отделение, в което димът попада на първо място, а след това - в самия комин. Топлообменникът е вид подобрение, което увеличава пожарната безопасност на цялата конструкция на пещта. (Виж също: Печка на улицата със собствените си ръце)

Правилен комин

Разположението на коминните елементи зависи главно от размерите на пещта, както и формата, която може да бъде хоризонтална и вертикална. Помислете за подреждането на частите на комина за печката на burzhuyka от двете форми:



  1. Ако имате хоризонтална печка, тя трябва да бъде оборудвана със специална димна камера, която ще натрупа дим, който се отделя по време на горенето и ще се прехвърли в тръбата. Димната камера допринася за по-ефективно нагряване на турбокомпресора и освобождаване на топлина. Това се дължи на факта, че газовете, които влизат в камерата, започват да се движат по-малко активно, като по този начин повишават температурата в пещта.

  2. В присъствието на вертикален съд, предната част на комина е оформена посредством няколко извити завои или канали. Такова устройство на системата позволява да се забави възможно най-много димът, за да се постигне увеличаване на топлопреминаването до необходимото ниво. Коленете в системата също могат да имат спирална форма.
  3. (Виж също: Пещи Bresenar със собствените си ръце)

Материали за изработване на комин


Печка-burzhuyka - сравнително компактно устройство с малки размери, което при желание може да се премести в почти всяка част от сградата. Във връзка с това той не изгражда сериозен комин, който изисква зидане. За да направите комин за печката със собствените си ръце, ще ви е необходим минимум материали:



  • метални тръби с диаметър 160 мм (за основната част на комина);

  • 1 чаша с диаметър 160 мм с щепсел (е тръба с кран);

  • 3 захващания (за лек завой и комин, 1 лакът с размер 100 * 1200 мм, останалите - 160 * 1200 мм);

  • гъбичка 200 мм (защитно приспособление до края на комина);


Комин за собствените ръце на Бърджуки



  • Уплътнител за фугиране на фуги (или азбестови кабели);

  • битум;

  • топлоизолация.


Ако имате намерение да направите главната тръба от собствената си ламарина, а също и да се грижи за присъствието в арсенала на апарата за огъване, заваръчни апарати, специални защитни маски, чукове с различни размери, клещи и рулетка. В допълнение към подстригване излишната дължина моля бъдете български и набор от преносими устройства - може да се персонализира тръба не сте веднъж. (Виж също: Как да направите нагревател за гараж)



За да може правилно да направи и инсталиране на комин за печки, трябва да се следват някои общи принципи и правила. Въпреки това, не се страхувайте - те са доста прости, но стриктно спазване на тях ще се гарантира, че вашата пещ ще работят безопасно и надеждно в бъдеще, без да вредят на околните хора и околната среда. Направете цялата работа без бързане, внимателно измервайки всички необходими детайли.

Когато печката е предназначена да бъде инсталирана на открито или под навес, ще бъде достатъчно, за да направите и сигурно да фиксирате самата тръба. В случай че буржука се намира в къщата, инсталирането на комина ще отнеме по-дълъг период от време и ще изисква от вас да сте по-отговорни и внимателни по време на инсталационния процес.


Процесът на създаване на комин за печката


На първо място, определете мястото, където ще бъдат свързани външната и вътрешната част на печката. Най-често за съвместни изберете пространството между листа на покрива, или таван. (Виж също: Фурна Bubathon със собствени ръце)

Домашен комин за буржожки

Целият монтаж на домашния комин за печката е както следва:



  1. Прикрепете първото парче комин към печката и, ако се състои от няколко парчета, я изграждайте до желаната точка за скачване в тавана или покрива.

  2. Нарежете отвор в тавана с диаметър не по-малък от диаметъра на използваната тръба. Ако дупката трябва да бъде разширена, това може да се направи в процеса на монтиране на тръбата.

  3. Отстранете топлоизолационния материал от пролуката между подовете. Когато тръбата се нагрее, има голяма вероятност изолацията да се възпламени.

  4. Поставете дупка в отвора и прекарайте тръба през него.

  5. Свържете вътрешната тръба с външната част.

  6. Потопете външната част на комина с битум и внимателно го увийте с топлоизолация. За тези цели минералната вата или друг подобен материал е съвсем подходяща.

  7. Инсталирайте гъбичката в края на комина. Тя ще предпази тръбата и пещта от навлизане на дъжд, мръсотия, листа и други малки предмети, които могат да запушат комина.

  8. Грижите старателно всички фуги с уплътнител за фугиране на фуги.


Монтирането на комина е завършено. След изсъхването на уплътнителя, можете да опитате да наводните печката и да проверите плътността на ставите - излиза димът. Ако всички условия са изпълнени и действията са извършени в строг ред, буржука няма да ви причинява проблеми по време на операцията за дълго време.

Ако трябва да оборудвате комин за печка в гараж или друго помещение за поддръжка, целият процес на инсталиране ще бъде точно същият, както е описано.

За да се избегне провалянето на комина през първите няколко месеца след монтажа, трябва да се поддържа правилно и редовно да се почиства за целите на предотвратяването.

Комин за печката в гаража


Правила за грижа за комина на фурната



  1. Редовно проверявайте коминната тръба по цялата дължина за деформация. Тя може да бъде като пукнатини, натрошени и ръждясали и изгорени области. Всички малки дефекти, които не се елиминират във времето, водят до разрушаване на тръбата на комина и съкращават живота на комина.

  2. Почиствайте комина поне веднъж годишно (в идеалния случай - на всеки три до четири месеца). За почистване може да се използва като фолк и модерни методи за: изгаряне в пещ специални брикети, в които горенето се отделя газ унищожава плака в комина или трепетлика дърво. Последният вариант е по-подходящ за предотвратяване образуването на сажди в комина, отколкото за отстраняването му.


Съвети на специалистите за подреждането и експлоатацията на коминната печка-буржожки



  • За да изградите комин, можете да използвате не само метални, но и азбестоциментни тръби. Все пак трябва да се отбележи, че такива тръби трябва да се монтират само в горната част на комина, тъй като те могат да издържат на температура, която не надвишава 300 ° C. В края на комина газовете вече имат понижена температура и поради това азбестът вече не може да се разпадне под неговото влияние.

  • За съвместно разпръскване използвайте уплътнител, който е устойчив на високи температури.

  • Ако някоя от пещните елементи изгаря по време на работа, тя може да бъде заменена без разглобяване на цялата конструкция.

  • Тъй като димоотводът не е толкова силен, колкото тухленият или каменен димоотвод, не се препоръчва да се използва гънка и сърцевина за почистването му - те само ще повредят стените на тръбите.

  • Идеалният диаметър на комина за бургера е 160 мм. Ако не можете да намерите тръби с подходящ диаметър, те могат лесно да бъдат направени сами, като огъвате листовете от метал.

  • Ако комина ще се намира директно под стъпката на покрив или на открито, вместо да се използва специален гъбички protivolivnevy визьор, който ще защити тръбата от течаща до големи водни потоци.

  • Всички колене се натрупват до нивото на припокриване - така че стаята ще се нагрява по-ефективно.


Пещта-буржужка е способна бързо и качествено да загрява не само жилищни помещения, но и дъщерни. Към днешна дата това е най-оптималната възможност за решаване на въпроса за отопление къщи и вили, вътрешни комуникации на които не предвиждат за централно отопление батерии или обемисти камини и печки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Димова фурна за собствени ръцеДимова фурна за собствени ръце
Фурна Bubathon със собствени ръцеФурна Bubathon със собствени ръце
Отоплителна пещ за вилиОтоплителна пещ за вили
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Пещи на буржоа с ръцеПещи на буржоа с ръце
Шведска фурна със собствени ръцеШведска фурна със собствени ръце
Как да съберем машината за печене със собствените си ръце според чертежите?Как да съберем машината за печене със собствените си ръце според чертежите?
Фурни за метални вани със собствени ръцеФурни за метални вани със собствени ръце
Как да инсталирате фурна с каминаКак да инсталирате фурна с камина
Как да инсталирате печката във ванаКак да инсталирате печката във вана
» » Как да направите комин за собствени ръце burzhuyki
© 2021 BggeHat.com