Как да съберем машината за печене със собствените си ръце според чертежите?

Лесният за производство печка-бургер може да отоплява помещение със среден размер или малка къща. Такъв фокус е направена само за деня, след което може да се инсталира дори и в един град, апартамент и да се използва не само за отопление, но и за готвене, което е много полезно при екстремни условия. В тази статия ще разгледаме технологията на производство на собствени метални burzhuek.

Как е буржожката - тиган, пещ и комин

За да направите печка-бургер, трябва да разберете нейното устройство. Схемата на буржоуката е изключително проста. Всъщност този център се състои от три основни зони. Пепелникът е разрез в долната част на корпуса, отделен от останалата част на пещта с решетка. Чрез клетките на тази решетка влиза въздух в пещта, която е необходима за изгарянето на горивото. В обратната посока се изливат малки неизгорени частици от дърва за огрев или въглища (пепел или шлака).

Burzhuyka се състои от три основни части: тиган, камина и комин

Burzhuyka се състои от три основни части: тиган, камина и комин

Пепелният съд има собствена врата, която може да се използва като регулиращ амортисьор, контролирайки обема на въздушния поток и интензивността на изгаряне.

Пещта е секция над решетката на пепелния тигел. В обикновени фурни, за които се отнася интересът на burzhuque, пещта запълва останалата част от обема на тялото. Тази камера е заредена с дърва, въглища, торф или пелети, така че камината трябва да има широка врата с надеждна брава. Необходимо е да се почисти тази камера от неизгорели остатъци от гориво само ако се използва въглища като такава, която при горенето образува твърда шлака. Във всички останали случаи неизгорелите остатъци се пробуждат през скарата в пепелния съд.

Комин - канал, вграден в горната част на пещта от страната, противоположна на мястото на вратата за зареждане на горивото. В пещ печки комин се сглобява от метал и се състои от коляно (ъглова част) на хоризонтална и вертикална Borovka канал за отвеждане на изгорелите газове на улицата. В повечето случаи коминната тръба напуска улицата през стената, така че вътре в стаята има коляно и мотика, а вертикалната секция е разположена извън къщата. Ето защо тази част на комина е изработена от метални и тухлени, азбесто-циментови или керамични тръби.

Комин от burzhuyk обикновено на улицата през стената

Комин от burzhuyk обикновено на улицата през стената

Огнището, построено по този начин, е оборудвано с всеки херметически затворен контейнер от метал. За тази цел на кораба се нарязва отвори под вратата, вътрешната част е разделена на две части - и кутия пещ пепел и се нарязва на предварително на разширени част на комина на коляното. Както можете да видите, не е толкова трудно да направите такава система със собствените си ръце. И по-нататък в текста ще ви предложим два варианта на поетапни инструкции, описващи технологията на сглобяване на подобни термични генератори.

Класическа ламарина

Този проект се основава на корпусна структура, сглобена от шест листа заготовки. И в такава пещ има една решетка с решетки и два щора, които не позволяват на топлината бързо да напусне тялото на пещта. Чертежи на този burzhuyki можете да видите по-долу в текста.

Класическа ламарина

Пред вас е типичен генератор "Loginova", който генерира около 5 кВт топлинна енергия.



За да реализираме този проект, ще ни трябва следните подготовки:

  • 200 × 450 × 4 милиметра - 2 части (капак и дъно);
  • 450 × 450 × 4 милиметра - 2 броя (странични стени);
  • 200 × 450 × 4 милиметра - 2 заготовки (предна и задна част);
  • Ъгъл 30 × 30 милиметра - 6 броя от 442 мм всяка (опори за разделители и решетка);
  • 192 × 400 × 4 милиметра - 2 части (разделители);
  • 192 × 442 × 4 милиметра - 1 копие (перфорирана решетка).

Процесът на сглобяване на структурата започва с перфорацията на барабана: прерязваме корема през ивици със стъпка от 1,5 сантиметра. По-нататък се занимаваме и с подготовката на предния панел на пещта: нарязваме отвор под врата с пепел от 180 х 60 мм и отвор на 180 х 120 мм под вратата на пещта. В края на този етап завинтваме пантите в предния панел и окачваме вратите на пещта и пепелния тигел, като организираме клинови клапани.

След това трябва да се справите със заготовките на дъното и капака на пещта. На дъното заваряват 6 крака - четири в ъглите на конструкцията и две в централната зона. В капака на разстояние 50 mm от края на 200-милиметър намали кръгъл отвор 100 mm в диаметър и 30 са заварени към коляното комин стоманена градуса. Следващата стъпка е подготовката на страничните стени. Състои се от заваряване на ъглите на разстояние от 80 милиметра от дъното и горната част на листа. Третият ъгъл е заварен към стената на разстояние от 80 милиметра от първата горна спирка. На тази предварителна работа се счита за завършена.

Събранието на самата пещ се извършва в следната последователност. Сложете дъното на заваръчната маса и залепете задния панел и страни, като държите ъгъл от 90 градуса между елементите. Поставяме на долните водачи (отстрани на празната предна част) решетката и я хващаме със заваряване. Монтирайте резачката на първия ред на горните водачи (ъгли), плъзгайки я към задната стена на пещта и фиксирайте листа чрез заваряване. Поставяме следващия резач на втория ред ъгли и го фиксираме с предната част.

След това трябва да се заваряваме към конструкцията на предния панел с врати и капака със заварената решетка. След това е необходимо да преминете през всички външни фуги чрез заваряване, като постигнете максимално уплътнение на шева по краищата и в областта на решетката. При това комплектът на пещта се счита за завършен. И можете да използвате това отоплително устройство, за да отоплявате помещение от 40-50 квадратни метра, като дървесина или пелети като гориво.

Събираме газовата печка от газовия цилиндър

Лист от метал с дебелина 3-4 милиметра, а именно от такъв материал, нарязани заготовки за burzhuyki, не е евтин. Поради това повечето местни занаятчии правят метални пещи на базата на контейнери или метални конструкции, които са негодни за по-нататъшна употреба във фермата.

И най-добрата база за корпуса е стар газ цилиндър. Тя е с цилиндрична форма, така че тя се вписва както вертикално, така и хоризонтално. Тялото му е херметично запечатано "по природа", така че никой не очаква специални умения за заваряване от производителя на буржуки в този случай. В допълнение, стените на цилиндъра първоначално изискваната дебелина на метала, а самият той е изработен от много здрава стомана. Ето защо, по-перфектно събиране под печката, вие дори не можете да търсите.

Е, самото производство на буржуки от цилиндър е следното:

  • В началото кърмите остатъците от газ, отваряйки клапана, докато спре на улицата. В ненапомпана стая това не може да бъде направено! След това трябва да отвинтете самия газов клапан и да напълнете резервоара с вода, като го запълнете с гърлото.
  • На следващия ден водата се оттича на отдалечено място - контейнерът съдържа ароматен парфюм, "оцветяващ" аромата на природен газ. След това можете да започнете да рязате дупките за пепелника и пещта.
  • Отворът за пепелта се поставя на разстояние от сантиметър от дъното на резервоара, като се прави хоризонтален разрез, успореден на долния заваръчен шев. Широчината на жлеба е 20 сантиметра. Вторият 20-сантиметров разрез е направен на разстояние 10 сантиметра над първия. След това изрежете страните, като отворите и вратата за пепелта - може да се направи от нарязаната част.
  • Отворът за камината е изрязан над входа на пепелта, отдръпвайки 5-8 см от изрязания отвор. Първият хоризонтален разрез на тялото на контейнера се извършва с 30 сантиметра. Вторият разреза със същата ширина се извършва на разстояние 20 сантиметра от първата. След това изпълняваме вертикални слотове, вкарваме входа на пещта и вратата за нея.
  • Следващата стъпка е подреждането на баровете. За да направите това, залепете 8 мм барове, огънати на дъга, върху вътрешните стени на резервоара, между входа на скарата и пещта. Те ще служат като опора за скарата, заварена от същите пръчки. Той се събира отделно и се поставя в цилиндъра през отвора на вратата на пещта.
  • След това трябва да направите комина. Около отвора с резба под газовия клапан се пробива 10-сантиметров свредло с дебелина 10 мм и коляно за комини се заварява там.
  • Във финала, вратите са окачени на отворите, като са закрепени към обичайните контури с резбовани винтове за метал.

При тази работа по сглобяването на фурната със собствените си ръце може да се счита за завършена. Трябва само да го инсталирате в ъгъла или на стената и да вземете хоризонталната част на комина (мотиците) на улицата, като го свържете с вертикален канал. След това, печката може да се отоплява с отопление на къща с площ от 20-25 квадратни метра.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Печката за гараж за изгаряне на дърва се изстудява със собствени ръцеПечката за гараж за изгаряне на дърва се изстудява със собствени ръце
Димова фурна за собствени ръцеДимова фурна за собствени ръце
Burzhuyka собствени ръцеBurzhuyka собствени ръце
Дълго гореща печка за изгаряне на дърваДълго гореща печка за изгаряне на дърва
Как да стреля печкаКак да стреля печка
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Решетки за пещРешетки за пещ
Пещи на буржоа с ръцеПещи на буржоа с ръце
Бойлер на дърва като най-достъпната опция за лятна къща и частна къщаБойлер на дърва като най-достъпната опция за лятна къща и частна къща
Как да се изгради една руска фурна домакиня, модел предградиеКак да се изгради една руска фурна домакиня, модел предградие
» » Как да съберем машината за печене със собствените си ръце според чертежите?
© 2021 BggeHat.com