Решетки за пещ

Преди да настъпи студеният зимен сезон, трябва да помислите за отопление на стаята. Особено специфичен този въпрос става, когато не говорим за апартамент, а за ваканционен дом. Много е важно източникът на топлина ефективно да затопли помещенията, да бъде удобен и сравнително евтин. В този случай ще бъде уместно да си припомним начина на отопление на помещенията, които бяха изобретени преди много векове, въпросът е за пещта. Много е удобно да имате във вашата къща такава традиционна отоплителна уредба, особено ако тя използва решетка за пещта. В продължение на много години пещите са били успешно използвани от селското население, защото нищо не може да се сравни с тях в удобство и лекота на използване: можете да отоплявате къщата по всяко време и не е нужно да плащате за отоплителната система.


Обхват на приложението на решетката


Тези предмети са специални решетки, чиито задачи са да доставят въздух на долните слоеве гориво. Това са най-безопасните решетки от чугунени решетки, също така е важно те да са достатъчно дълги, тъй като това спомага за стабилна циркулация и въздушен поток. (Виж също: Комини за пещи)

Решетки за пещ

Има случаи, когато небрежните професионалисти не информират купувача, от който се доставят решетките, които те доставят. Без да знаят тази информация, е възможно да се унищожат решетките до доста бърза деформация и износване. Чугунът се състои от желязо-въглеродна сплав, която се различава по своята термична стабилност и отлична якост преди компресия и разрушаване и поради това само такъв материал може да издържи на продължителна работа. Стандартните видове скара тежат около 3 килограма, а размерът зависи от самия продукт.

Независимо от факта, че фурната се загрява достатъчно бавно, запазва топлината за дълго време и ако вземете правилния решет, а след това за безопасността на селска къща с традиционния метод на отопление, не е нужно да се притеснявате. Пещите се произвеждат в напълно различен дизайн и за всеки вкус и затова те могат да станат не само отоплителни уреди на вашата къща, но и предмет на общ интериор. Освен това фурната може да приготвя различни ястия и да изгори боклука (това е много удобно, защото не е нужно да изваждате боклука през цялото време от дача). Чугунните решетки също се разработват в различни форми, ако пещта е обект на интериора и баровете са част от пещта, след това конструкцията при тяхното производство поне заслужава специален подход.



Моля, имайте предвид, че преди закупуването или изграждането на пещта се уверете, че железните шини за пещта отговарят на горните разпоредби и правила за пожарна безопасност. Важно е фактът, че те са разположени в пещта. Местоположението им трябва да е на 2-3 см под огнището. Обърнете специално внимание на това! (Виж също: Карта на сайта)



Какви са задачите на горелката?


Желязни чугунени решетки за пещи

През целия процес на загряване се осигуряват постоянно подаване на въздух, което идва от пепелното отделение до изгарящото гориво. Равномерното разпределение на въздушния поток, преминаващ през отворите на решетката, напълно промива цялото гориво и действа върху него като окислител. Сега разбирате какъв важен елемент на пещта е решетката, по-късно ще говорим за това как да поставим решетката в пещта.



Неприемливо е: не забравяйте, че при работа с нагреватели е неприемливо да се пренебрегват нормите за обща и противопожарна безопасност. (Виж също: Как да направите печка със собствените си ръце)



Има две фази, от които се състои процесът на изгаряне на твърдо гориво върху хоризонтална решетка:



  1. Изолиране на горящ пламък.

  2. Сушене и изгаряне на горивния слой. С течение на времето той коксува и продължава да гори, докато запалителната маса не изчезне до края.


На какво зависи ефективността на пещта?




Нивото на ефективност на изгаряне на горивни елементи в основната мярка зависи от височината на техния слой и количеството въздух, постъпващ в зоната на пожарната кутия. В края на процеса на изгаряне останалата шлака и пепел падат през решетката на решетката на решетката. След изгарянето шлаката оставя на решетката така наречения шлаков слой, който освен това е защитна обвивка от прегряване на решетъчния материал и също така влияе върху равномерното разпределение на въздушните потоци, които идват от пепелното отделение. (Виж също: Фурна за самоизгаряне)

За да сте сигурни, че процесът на изгаряне е винаги стабилен, е необходимо да регулирате входящия въздух. Това се дължи на факта, че височината на горивния слой, който се утаява на решетката, става все по-малко в процеса на изгаряне, тъй като това намалява съпротивлението на въздушния поток. На първия етап от процеса на горене се изчислява това съпротивление, тъй като изчисленият брой горивни клетки се намира в горивната камера. Времето преминава, а в слоя се появяват неуспехи на кратера, а масата на горивото постепенно се стратифицира, поради което количеството на въздуха над нормата влиза в горивната камера. Тъй като решетният слой се формира върху решетката, съпротивлението се увеличава и това допринася за по-благоприятния процес на горене, тъй като количеството входящ въздух се намалява и нагряването продължава без излишък на въздушен поток.

Сега става ясно защо огнищата, вратите, вентилите и другите елементи играят огромна роля в пещта. Заедно те образуват супер ефективно устройство за отопление, което може да поддържа топлина за много дълго време. Това и много повече можете да намерите на сайта на компанията Otopimdom. Висококвалифицираните специалисти не само ви предоставят цялата необходима информация за конкретен продукт, но и извършват инсталирането на фурната във вашия дом. Всички услуги се предлагат на изключително конкурентни цени.

Пещи за пещи



Препоръчваме: преди да направите самостоятелна инсталация на фурната или да я закупите, моля, прочетете цялата необходима информация по отношение на този нагревател и решетката по-специално. По-добре, консултирайте се с професионалистите и им се доверявайте, че ще извършват такъв отговорен бизнес. (Виж също: Пещи от Бавария)



Обща информация и монтаж на решетката


Нека повторим защо решетката е толкова важна:



  • Без него практически е невъзможно да се получи мощен високотемпературен пламък и да се поддържа запалването му през целия процес на нагряване.

  • Основната задача на решетката не се състои в отстраняване на пепелни остатъци през решетъчните отвори, а при по-ниски нива на гориво, което би допринесло за стабилно изгаряне. Ако нивото на бушуващия пламък трябва да се смекчи, други устройства на пещта ще ви помогнат в помощ.

  • Качествено сухото влажно дърво ще бъде много проблематично, ако няма добра решетка.

  • Най-добрият материал за решетката е чугунът. Този елемент е тежък и скъп, но има най-висока степен на топлинна устойчивост и следователно не си заслужава да се смали на решетките на такъв великолепен материал. По-добре е да се отървете веднъж, отколкото да страдате от продукти с лошо качество.


Е, сега нека да поговорим как да инсталираме решетката във фурната. Съгласно общоприетите стандарти, решетката трябва да бъде монтирана така, че горната й повърхност да е разположена един или два реда под зидарията, в сравнение с отвора на пещта (ако тухлите са поставени плоски). Решетката е вградена в дъното на пещта, оставяйки празнини от около 5 см. В края те са покрити с пясък или пепел.

Както можете да видите, няма нищо сложно при монтирането на решетката. Важно е обаче да следвате точно инструкциите, за да избегнете проблеми в бъдеще. Стабилността на работата на пещта и нивото на загряване зависи от правилно монтираните решетки. Това е важно, за да се вземат предвид и да се избегнат грешки при монтажа.

Инсталиране на решетката в пещта



Важно е да знаете: както многократно е заявено в тази статия: най-добрите барове са чугунните решетки. Ако имате намерение да използвате този елемент на пещта за дълго време и очаквате, че ще има положителна възвръщаемост, не купувайте решетка от други материали!



Камина Камина


Решетката е много важен атрибут не само за печки в къщи, но и за камини, които могат да бъдат инсталирани и в апартаменти. Решетката за камината е малка по размер в сравнение с печката. Той има решетъчна структура и е предназначен за полагане на горящи дърва. Принципът на работа на решетката за камината е еднакъв: благодарение на тях горивото има възможност да се издигне малко, във връзка с което под тях се образува специален въздушен слой. Този много слой допринася за еднообразното изгаряне на дърва за огрев. Чрез отвора на скарата пепел, както и пещ решетки, получава в специална пепел кутия, която се намира точно под него. Това значително улеснява почистването на камината след запалването.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Схема на отопление двуетажна къщаСхема на отопление двуетажна къща
Кое отопление е по-добро за къщата?Кое отопление е по-добро за къщата?
Решетки за радиаториРешетки за радиатори
Решетки на врати и прозорциРешетки на врати и прозорци
Отопление в печкатаОтопление в печката
Плъзгащи се решетки по прозорцитеПлъзгащи се решетки по прозорците
Как да изберем отоплението на ваканционен дом?Как да изберем отоплението на ваканционен дом?
Типове и приложения на вентилационните таваниТипове и приложения на вентилационните тавани
Какво трябва да знаете за екрани за радиатори?Какво трябва да знаете за екрани за радиатори?
Селска къща и опции за отоплениеСелска къща и опции за отопление
» » Решетки за пещ
© 2021 BggeHat.com