Дълготрайна пещ със собствени ръце

Представете си: тази зима, отново трябва да се стопи на burzhuyku и безмилостно да гори дърва. Просто мисля, че не искам зима. Но какво, ако няма възможност за свързване на нагревателя, а пещта за твърдо гориво има твърде ниска ефективност? Изходът е разбираем: направете пещ с дълъг изгаряне със собствените си ръце. Компактният дизайн наведнъж ще намали всичките ви страдания, но за да го създадете, просто нещо, което ви трябва, няколко умения и правилно подбрани материали.

непрекъсната горивна пещ


Същността на такава пещ


Въпреки популяризирането на електрическото отопление, хората в условията на работа в работилници, гаражи и други икономически и дори жилищни помещения все още предпочитат не печени нагреватели - печки на твърдо гориво. Ясно е, че на няколко стотин години, са сериозно мисли за повишаване на ефективността на тези пещи: горивото изгаря толкова дълго, колкото е възможно, с дълго изгаряне пещ обработват всички те предлагат - от дизел за дървени стърготини. (Виж също: Пещ на дървени стърготини със собствени ръце)

Първият дизайн е разработен в Литва, в град Страпров, известен със своите котли. В системите за отопление, произвеждани от разпръсквачки, горивото се изгаря отгоре, като се консумира повече кислород. По-късно пещта се наричала "Bubafon" - по думите му се казваше Атанасий, занаятчия, който първо разработи този дизайн. Но каква е класическата пещ за продължително изгаряне се състои от:



  • Стоманена или чугунена цев, с отрязан капак и дупка във капака;

  • Каналът, който заедно с дюзите беше заварен към капака;

  • Тръби - диаметър 150 mm за изсмукване на дим и 100 mm за захранване с кислород.


Предимства на пещите с продължително горене


Естествено, нищо в нашата страна не е измислено заради екстравагантност, всичко заради икономиката. Така се оказва, че първото, това е основното предимство - спестяване на гориво в такива пещи. В сравнение с тях, обикновените метъл бурсисти изобщо не са доволни от коефициента на ефективност. Това се случва, че те едва достигат 65-70, в малки отоплителни зони. Докато в пещта, описани от нас, ефективността е всичко 85-90, и е възможно да се увеличи нагряване площ - над 20 квадратни метра.

Освен това, освобождавате ръце и време от постоянна работа с дърва за огрев. Няколко отметки, за да фурна raskochegarit - и без проблем, можете да се справят с ремонтни работи и други въпроси. В края на краищата, всъщност горивото не изгаря, но бавно тлее, така че една партида се изразходва до 15-20 часа. Между другото, дърва за огрев могат да бъдат заменени с по-евтини материали - например, пресовани дървени стърготини или чипове. (Виж също: Как да направите комин за собствени ръце burzhuyki)


Какво трябва да съберете фурната


Предварително се подгответе за това, че печките за отопление с продължително изгаряне подлежат на майсторски ръце. По време на сглобяването ще е необходимо постоянство, способността да се работи с електрическа машина за заваряване. Ще има много мръсотия и шум, така че е по-добре да съберете фурната през топлия сезон на улицата.

непрекъснати отоплителни пещи

Ето какво трябва да съберете печката:



  • Инструмент - това включва чук, брадва с kiyankoy, електрическа машина за заваряване на електроди и метална хартия;

  • Измервателни инструменти - нивелир, измервателна лента и оребрен кош;

  • Добре избран цев: печки-камини чугун дългосрочно изгаряне изискват барел с обем от 150 до 250 литра, въпреки че за всяка стая е избран свой собствен;
  • (Виж също: Пиролизна фурна със собствени ръце)
  • 2 броя тръби с диаметър 10 см, едната от които трябва да е точно над цевта;

  • Канал от топлоустойчив метал.



Също така, ако искате да се изгради зидарията около огнището, се уверете, че да се получи еднородна червени тухли печене марка 75-300, и скреж цикли не е по-нисък от 25. Това отнема около 50 парчета.





Някои помощници в печки непрекъснато изгаряне се добавят рефлектор оборудват комин тръба 15 см в диаметър. Също така в вентилатор за пещта и постеля (жар попадащи да не създава риск от пожар) като се използва дебела ламарина 0.5 mm и друг лист 3-5mm ядро ​​пещ. Е, разбира се, за полагане на тухли ще трябва да съставят смес, специално за печката.


Вземи печката


Сега стигаме до най-важното нещо и откъде да започнем? Разбира се, да се адаптира барел под камината-камина на дълго парене. Съответно, с помощта на автоген или български, премахнете горната част и опитайте да полирате ръбовете. Не изхвърляйте дъното, от което по-късно ще направим капак за печката. (Виж също: Проста фурна със собствени ръце)

Ако решите да заварявате пещ от тръба, ще ви трябва сегмент с голям диаметър, около cm 70-80, на височина някъде 1m-1m 30cm. Като цяло, изчислете обема на базата на отопляемата площ на стаята. Към тръбата трябва да заваряте кръг от 3-5 мм, предварително изрязан от стоманената ламарина, това ще бъде дъното на пещта. Можете обаче да оставите листа правоъгълен, като по този начин осигурите бъдещата пещ със солидна основа.

Сега веднага се пристъпи към монтаж:



  1. Вземем един лист стомана, този, който е по-дебел и от него нарязваме кръг по вътрешния диаметър на цевта. Направете няколко милиметра по-малко, така че кръгът да се вмъкне там.

  2. В центъра на получения кръг направете дупка под тръбата 100 мм и залепете единия край на тръбата (който е на 15 см над цевта) в нашия кръг.
  3. (Виж също: Печка на улицата със собствените си ръце)
  4. От дъното на кръга свързваме канала така, че той свободно да се впие вътре и притиска пакета в процеса на изгаряне, когато кръгът падне.

  5. За пещ с дълъг изгаряне със собствените си ръце ние правим капак: вземаме останалото дъно и в него също отрязваме дупката под тръбата.


непрекъснати горивни пещи



  1. За да дръпнете горивото, ще трябва да изрежете от дъното на цевта вратата, която сте поставили върху пантите и не забравяйте да осигурите топлоустойчива дръжка. Можете дори да изградите пепелник от 0,5 мм стоманен лист, който също ще премине през вратата и ще извади остатъците от пепел от нея.


Имаме ли нужда от подкрепа?


Разбира се, завършената печка ще трябва да бъде инсталирана на нещо, и предвид разширяването и нагряването на метала в процеса на пещта, трябва да изберем масивна и капиталова основа. Ето защо се предлага да се поставят от огнеупорни изгорени тухли или камъни, които на практика не дават възможност за разделяне. Или да се използва цялостна бетонна плоча, но и тук, за да се проверят конкретните степени за рефрактерност.

Някои занаятчии предлагат да завалят металните си крака от пещите на канала. Оказва се, разбира се, не е толкова елегантен, тъй като може да се похвали с камина MagicStove, така че разчитайте на силата си. Поне някой майстор може да направи тухлена зидария наоколо.


За комина и рефлектора


Както вече сме посъветвали, за комин е необходимо да изберете тръба не повече и не по-малко от 150 мм. Дупка за нея може да бъде направена отстрани на цевта. На върха, прикрепете фуния с диаметър, малко по-голям от пещта. Освен това, по време на тръбата, трябва да се направи само едно огъване и това би било добре със заобляне, не повече от 45 градуса. Потърсете например готови печки в магазини с подобен комин. Най-очевидният пример е камината на Hark. Моля, имайте предвид, че при изграждането на комин е необходимо да се събират участъците в обратима посока на потока от въглероден окис. Коминът трябва също така лесно да се разглобява и да се почиства от сажди.

камина печки Харк

Що се отнася до отражателя, т.е. един вид метален екран, е необходимо, когато инсталирате фурната в малки помещения, за да преразпределите топлинната енергия и да не причинявате прекомерно нагряване на метала. Опитайте се да разпределите по принцип около площта на цевта, близо до която да не поставяте запалими предмети, топилни структури и бояджийски и лакови продукти.


Къде ще използваме печката


Въпросът е малко изненадващо, обаче, не винаги е на собствениците се използват за пещта 100. Такива проекти са уникални и са подходящи за монтаж в дома, както и за използване в гаража, те се използват и за отопление на оранжерии и сгради за едър рогат добитък. Но ако го направите, вземете дизайна за домашна употреба, не се скъпя за естетическата форма: едни и същи печки Гуча ще струва малко по-скъпо, но да има подобна ефективност и достоен украсяват интериора си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дългоотопляема пещ със собствени ръцеДългоотопляема пещ със собствени ръце
Отоплителни котли на дърваОтоплителни котли на дърва
Отопление с твърдо горивоОтопление с твърдо гориво
Отопление на къщата с бойлер за твърдо горивоОтопление на къщата с бойлер за твърдо гориво
Котли на дълготрайно изгаряне BuderusКотли на дълготрайно изгаряне Buderus
Отопление в печкатаОтопление в печката
Модерни типове оборудване за отоплениеМодерни типове оборудване за отопление
Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгарянеДвуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне
Котли за дълготрайно изгаряне на дърва за огрев, самосглобяемиКотли за дълготрайно изгаряне на дърва за огрев, самосглобяеми
Отопление на котела на твърдо горивоОтопление на котела на твърдо гориво
» » Дълготрайна пещ със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com