Фурна Bubathon със собствени ръце

Животът в нашите географски ширини има свои собствени характеристики. Достатъчно време през годината е тежкото студено, което диктува собствените си условия за организиране на удобно съществуване. Дори и малките стаи се нуждаят от отопление. Печката Bubafon, или просто една burzhuyka, би била идеална за тази цел. Фурната на Бубахон със собствените си ръце е направена много просто и бързо.


Отличителни характеристики


Тя не е пълнена с електроника, но изпълнява функциите си, които всъщност се изискват от нея. Пещи за продължително горене Bubafony използват най-простият тип гориво - дърва за огрев. Следователно те са толкова привлекателни по своята същност. И като се има предвид относителният бюджетен характер на производството му, той е идеално подходящ за всякакви технически помещения, където не се изисква особена красота, но само топлината, която е отговорна за всичко започва. Така че гараж, работилница, дори оранжерия може да се нагрее с фурна от този род. (Виж също: Бавна пещ за печене със собствени ръце)

Струва си да се имат предвид всички качества на такава пещ, въпреки популярността й, преди да се вземе решение. Защото, ако аспектите пораждат разумни съмнения, тогава изобщо не е нужно да го правите изобщо, или да делегирате конструкцията на някой друг.

Bubafonaya дълго перене пещи



  • Цената на отоплението е относително ниска.

  • Много е лесно да си направите такава печка.

  • Размерите му са толкова малки, че е лесно да се намери място за монтиране и разпределение.

  • Не се изисква квалифицирана поддръжка.

  • Като комин е подходяща тръба с подходящо напречно сечение. Това значително улеснява работата, тъй като не изисква тухлена зидария.


В помещенията, където се намират пещите на Bubafon, е необходима висококачествена вентилация, а освен това те се охлаждат доста бързо, тъй като те не натрупват топлина добре. Въпреки това, такъв дефект може да бъде изравнен, ако е тухлен и след това глинен разтвор се използва като мазилка. (Виж също: Изграждане на пещ със собствените си ръце)

Когато работите, печката е много гореща, така че мястото в стаята трябва да вземе предвид този фактор, за да предпази сградата от евентуален пожар. Препоръчва се коминът да се демонтира, тъй като е необходимо редовно почистване. Това е необходимо за поддържане на сцеплението.

Необходими инструменти и материали:



  1. Стоманена тръба - две парчета.

  2. Варелият обем от 200 литра, може би повече, ако е необходимо.

  3. Българска, на нейните срезове и разрязване.

  4. Канал.

  5. Резачка за метал.

  6. Hammer.

  7. Тухли, 50 броя.

  8. Лист метал.

  9. Машина за заваряване.


Желателно е да се произвеждат произведения извън помещенията, най-важното е да имате възможност да провеждате захранване за свързване на инструмента. В противен случай всички замърсявания и остатъчни материали ще трябва да бъдат премахнати за дълго време, което отнема време и усилия.



ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Преди да започнете работа, е необходимо внимателно да проучите въпроса, да имате ясна схема за бъдещата пещ и да разполагате с всички необходими материали за работа. Това значително ще улесни процеса на време и разходи за труд. (Виж също: Пещ на дървени стърготини със собствени ръце)



Извършване на работи


Цялата работа се препоръчва да се извършва бавно, в съответствие с правилата за безопасност. Цилиндърът трябва внимателно да се отреже от горната част. Този детайл е полезен в бъдеще. Но ако не е имало барабани, и е установено, диаметър на тръбата от най-малко 60 см, първата стъпка е следното: тръбата е монтиран върху металния лист е описан от мелница кръг модел почиства и заварена към дъното на епруветката.

Домашна печка

Останалата част от листа изрязва подобен кръг, но с по-малък диаметър. Тя изрязва отвор с дължина около 10 см за тръбата, която е заварена към завършената дупка. Каналът е прикрепен към долната част на диска. Такава конструкция ще помогне да се намали собственото тегло на горивото по време на изгарянето. След това се извършва капак с товар. Тръбата, заварена към диска, трябва да е на най-малко 20 см над главния цилиндър.

От предварително изрязания кръг се прави капак, като се нарязва в центъра на отвора, който завършва с метален пръстен. Необходимо е да се направи врата за дърва за огрев. В дъното на цилиндъра на тези цели се отрязва отвор от удобен формат, тук и там ще има врата. Върху изрязаната част е прикрепена топлоустойчива дръжка. Можете да отрежете друга врата, под първата, за да премахнете останалата част в пещта за доменни пещи. (Виж също: Как да се изгради печка)


Комин и неговото производство


За всяка камина имате нужда от комин. Необходимо е да се създаде сцепление и да се отстранят изгорелите газове. Колко добре ще бъде направен комина, цялата печка ще работи толкова добре. Тя е изработена от тръба с диаметър не по-малка от 15 см. Коляно се изработва от подготвената тръба. За тази цел се отрязва ъгъл от 45 градуса, съчетан с подобен рязък и тръба се получава под прав ъгъл. Отстрани на цевта се прави отвор към диаметъра на коляното и цялата конструкция се заварява. Към външния край на готовия комин, подобна тръба с необходимата дължина се приготвя, за да се изнесе извън помещението.



Вградена е пещ за продължително изгаряне на Bubafon върху фундамент. Когато работи при пълен капацитет, неговата долна част е много отоплена, елементарната сигурност изисква да се предпази стаята от евентуален пожар.

Основата е изработена от огнеупорни тухли. За тази цел на земята е оформена от m дупка размер на и дълбочина около 20 см. Той е изпълнен с чакъл, натрошени тухли или остатъци, и се напълва с течен цимент. Когато всичко е добре изсушено, с помощта на ниво тухла в два реда. Съединителите трябва да са строго паралелни. Това е много важно, тъй като изкривяването на основата ще доведе до неправилно инсталиране на самата пещ, което е нежелателно. Като се има предвид силното нагряване на пещта по време на работа, трябва да се внимава за монтирането на рефлекторите. Особено, ако стаята е достатъчно малка. Също така, рефлекторът насочва топлината стриктно вътре, запазвайки топлината и запазвайки охлаждащата течност. (Виж също: Дълготрайна пещ със собствени ръце)

Дългопарна пещ


Бубатон с водна риза


Използването на такива пещи е възможно не само за отопление на гаражи. Ако построите печка Bubafony с водна риза, тя вече може да се използва в работилници, където се изисква гореща вода например. Или обемът на загрятата стая значително се увеличава. Освен това изборът на охлаждащата течност е доста широк. Не само дърва за огрев, но и брикети, различни дървесни бръснещи отпадъци, обикновени клони, пресовани дървени стърготини се използват успешно. Обикновено всяко твърдо гориво.

Не е трудно да се изгради такова отопление. Достатъчно е да обвиете фурната с водна риза и да я свържете към отоплителната система. Водата ще се затопли незабавно от дърва за огрев през стената на вътрешния цилиндър.


Пещи камини Aqua


Но не всеки може да събере фурната със собствените си ръце. Някой не е способен, някой няма време и някой няма технически възможности. В такива случаи трябва да се свържете с специалист. Пещи-камини Aqua ще помогне за решаването на всички проблеми. Такава пещ с термична верига е с конвекционен тип. Те са изработени от висококачествена стомана. Пещите са изработени от керамични плочки, вратата е украсена с топлоустойчиво стъкло. В допълнение, вратата има функция "чист стъкло".



ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ: такива пещи могат да бъдат свързани към отворени системи. Инсталацията обаче трябва да се извършва само от професионалист. Огромна роля играят склоновете, последователността, височината на оборудването, което се инсталира, диаметъра на тръбите. Ето защо не е препоръчително да го направите сами.



Дизайнът и размерите на такива пещи са достатъчни, за да направят възможно да се вземе нещо специфично по отношение на капацитета и размера. Те са с дизайн на стена или ъгъл. Може да се оборудва с котлони и да се използва в кухнята, като замени традиционната печка, особено когато няма друга възможност.



НЕПОСТАВЕН: да загрява пещта-камина Aqua, ако е свързана към отоплителната система, и не се напълва вода. Това води до повреда на пещта, тъй като елементите на системата ще бъдат повредени. Също така е неприемливо да се използват въглища, аналози.



Перете себе си


Пещи за дома


Човек без топлина не може да живее, това е известно и не предизвиква съмнения. И сега, когато има много възможности, как да се съвмести необходимостта от суровата живот с естетически елементи дизайн дизайн, започва да произвежда наистина функционални и много красиви комбинации печки.

Страстта към открития огън сред човечеството е непоправима. Веднага щом стана повече или по-малко достъпна, хората започнаха да построяват камини, където това е възможно. Но камината по своята същност не може да загрява цялата къща. Той може да направи това само в една стая, освен това, летяща пепел, летящи искри създават някои трудности при работа. Но камината фурни за дома решаване на този въпрос изцяло. Най-привлекателното в тях е, че техните проекти са толкова многобройни, че могат да задоволят всеки потребител.



МОЛЯ, ЗАБЕЛЕЖКА: печките на камината са не само правоъгълни или ориентирани към права стена. Те се издават ъглово, с различни форми, които им позволяват да се поберат в почти всеки интериор.



В допълнение, възможностите за функционалност също са достатъчни. Те могат да комбинират печка, камина и например плоча. Те дори могат да бъдат направени от стъклена керамика, създавайки уникален дизайн. Те могат да бъдат направени в класически стил, облицовани с плочки, които ще поставят такова устройство в хола и няма да изглеждат като чужд елемент. Когато избирате такава опция за отопление, трябва да се консултирате с специалист.

Инсталирането на професионално оборудване изисква подходящо обучение. Сам пещ стайна инсталиран на съответния огнеупорен субстрат, който, от своя страна, също е естетически проектирани и изработени от дисбаланс в общото впечатление на комплекса като цяло.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Димова фурна за собствени ръцеДимова фурна за собствени ръце
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Отоплителна пещ с дълъг животОтоплителна пещ с дълъг живот
Фурната в двора със собствени ръцеФурната в двора със собствени ръце
Дълго гореща печка за изгаряне на дърваДълго гореща печка за изгаряне на дърва
Как да се изгради печкаКак да се изгради печка
Бавна пещ за печене със собствени ръцеБавна пещ за печене със собствени ръце
Пещи с биндерПещи с биндер
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Пещи на буржоа с ръцеПещи на буржоа с ръце
» » Фурна Bubathon със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com