Лятна фурна със собствени ръце

Отоплителният сезон е на път да свърши и дългоочакваното топло лято ще дойде. В селските къщи печките все още ще пушат, а само да приготвят вкусно ястие от страната. Въпреки това, в горещо лято времето, в топла къща с печка, това е просто непоносимо. И тогава лятна кухня служи като спасение. И повече "напреднали" селяни прехвърлят своите кулинарни дейности на улицата. Но това изисква специална фурна. Лятна печка със собствените си ръце - възможно ли е? Този въпрос е зададен от повечето начинаещи.


Какво чакаме от печката?


Горещото легло, разположено на улицата, може да реши много належащи проблеми и задачи. Тези проблеми са постоянни спътници на лятното население или на селянин, разбира се, че за един градски човек те няма да са толкова подходящи. (Виж също: Фурната в двора със собствени ръце)

Лечената фурна, която е на открито, дава възможност да се готви на открито, да се извършват такива видове готвене, които просто са невъзможни в стаята, например за приготвяне на храна за животни. Освен това, благодарение на тази фурна е възможно да се готвят пържени ястия за цялото предприятие, да се натрупват, да се пече хляб и дори да се изгарят боклуци след пролетна или есенна реколта или субботник.

Пещта за въглища дава възможност за извършване на всякакъв вид работа, която изисква термично отделяне на топлина. Накрая, в близост до това отоплително оборудване можете просто да се затоплите в хладните вечери.

Има голямо разнообразие от улични печки - от барбекюта и барбекюта до класически буржоуки, от готварски печки и казанови до умивалници и тандери. Пещта на HDTV със собствените си ръце също няма да направи сериозни усилия и няма да изисква специални финансови разходи. (Виж също: Улична печка-грил със собствени ръце)

Най-универсалната се счита за тухлена печка за готвене. Такава печка трябва да е възможно най-сигурна, оборудвана с всички необходими функции. Неговата инсталация може да бъде направена самостоятелно за кратък период от време. Тези пещи са компактни, тяхната цена е ниска.


Подготвителна работа


Преди да започнете инсталационната работа, трябва да рисувате чертеж. Чертежът трябва да показва точното местоположение на всички елементи, които съставят дизайна. Необходимо е също така да се разработи ясен план за действия стъпка по стъпка. По този начин ще бъде по-лесно да се движите по време на инсталацията, освен това ще ви помогне значително да намалите времето.

Летен запис

Определете местоположението, където ще бъде разположена пещта, размера й, както и нейната функционална цел. Благодарение на тази подготвителна работа можете веднага да изчислите необходимия размер на строителния материал, като по този начин спестите дори разходи за материали. (Виж също: Печка с печка със собствени ръце)


Избор на строителен материал


Ако се построи фурна на село за улично готвене, най-добрият материал за изграждането му ще бъде тухла с повишена топлоустойчивост. Температурата на улицата може да доведе до прекалено рязка промяна, а нагряването на пещта се случва бързо - не може да издържи на обичайните тухли, да започне да се напуква, да се разпада.

Не е необходимо да се изграждат печки от стара тухла. Материалът трябва да е нов, просто купен. Всички елементи трябва да са с еднакъв размер, без дефекти.

По този начин не е нужно да използвате големи слоеве от глинен състав. В края на краищата, дебел слой глина, когато полагате печката е сериозна грешка, неприемлива за професионален производител на печки. Каменните камини и печките потвърждават това правило. (Виж също: Готварска печка)

Ако въпреки това възнамерявате да изградите пещ от използвана тухла, все още трябва да сте сигурни, че тя е чиста, устойчива на огън, надеждност и топлоустойчивост.


Приготвяме хоросана


Смес - е ключова фигура в процеса на полагане на лятна печка. Правилността на подготовката му влияе върху качеството на бъдещия дизайн не по-малко от самия тухлен материал.

Основните изисквания за хоросана са пластичност, средна плътност. Прекалено плътният разтвор след сушене ще се счупи. Разтворът обаче не трябва да бъде течен, в противен случай той ще бъде нестабилен. (Виж също: Камина-камина със собствени ръце)

Съставът и особеностите на глината са много важни. Има такава глина, която има достатъчно качество за зидария без използването на пълнител. Ако глината е твърде мазна, тя трябва да се смеси с пясък. Препоръчва се да не се смесва глината с пясъка на речните брегове. Пропорциите обикновено са един до един или един до два.

Количеството на общия разтвор също трябва да се ръководи от количеството на строителния материал, т.е. за предвидените размери на конструкцията. Например, двуетажна фурна ще изисква големи разходи за строителни материали.

Направете лятна фурна

За да проверите качеството на готовия състав, трябва да извадите малка топка от нея и да я изхвърлите. Ако се разпада, това означава, че съставът съдържа прекомерно количество пясък.

Необходимо е да се опитаме да подготвим разтвора, докато не достигне златната средна - състава на идеалната консистенция.

За да се приготви разтвора, глината трябва да се накисне още три дни. Само след това добавете необходимото количество пясък към него. Разтягане на глина е най-добре с помощта на краката или метода на подтискане. Така че е по-лесно да се постигне еднородност на състава.

Ако се забъркате с решението - това е истинско мъчение за вас, струва си да обърнете внимание на моделите на готовата фурна, например камината Yauza.



След привеждане на разтвора в хомогенно състояние, е необходимо да се провери дали в него има съсиреци, камъчета или други смущаващи примеси.

Професионалните производители на печки съветват пресяването на сухите съставки през сито, за да се запази сухият състав от остатъците. Това ще отнеме известно време, но когато се полага, няма да има проблеми и работата ще бъде много по-бърза. На 100 тухли обикновено не надвишават три кофи с готов състав.

Готов сух състав може да бъде закупен в строителния цех. Те се наричат ​​"смеси за зидарски пещи". Тази опция обаче, въпреки факта, че е много по-удобна, ще струва значителна сума пари.


Определете местоположението на бъдещата пещ


Закупена е компактна фурна, като печка за домашни любимци, която може да се инсталира по всяко време и навсякъде. Той е преносим и няма да има проблеми с него. Пещта Мечтата е също така мобилна, тя може да бъде инсталирана на едно място, а при лошо време може да бъде преместена в къщата.

Но тухлените пещи са монолитни. Ето защо трябва да изберем особено внимание за тях. В края на краищата това е мястото за тях за цял живот. За малък двор е по-добре да се строят малки тухлени фурни. По-добре е, ако площта им не надвишава 0,5 м2. Но няма да бъде вградена фурна, а истинска, макар и малка.

Място за лятна печка

Въпреки това, дори и при такава миниатюрна пещ, бъдещото място на отметката играе важна роля. Ето основните правила за определяне на локализацията на структурата на пещта на място:



  • Изпускателната тръба трябва да бъде колкото е възможно по-далече от дървената, а още повече от жилищните структури;

  • В близост до фурната не трябва да има мебели, електрическо оборудване, други запалими и провокиращи предмети;

  • Пещта трябва да бъде построена на гола земя, в никакъв случай да не е заобиколена от трева, която изсъхва и е основен провокатор на появата на огън;

  • Необходимо е допълнително да се построи покрив от огнеупорен материал върху печката, така че да може да функционира по време на валежите, освен това ще предпази зидарията от измиване с вода;

  • Важно е да се изгради печка на мястото, където ще бъде осигурен достъп до "нокаут тухла", както и до печката.


фундамент


За малки фурни не е необходимо наличието на фундамент. Добра алтернатива би била обикновената чакълна възглавница с дебелина 100 мм и изсипването на пясък, чиято дебелина е 30 мм.

Възглавницата е необходима за изравняване на основата на конструкцията, както и за равномерно разпределение на товарите.

Освен това е необходимо да се осигури уплътнител за пещи, както и подходяща хидроизолация под формата на лист от покривен материал или полиетилен на долния ред тухлена зидария.


Фурнир за зидария


Първите 2-5 реда на пещта - това е нейната основа. Необходимо е да се произведе зидария с участието на нивото на сградата, за да се провери точността му за правилна хоризонтална и вертикална ориентация.

Печките за сладкарски изделия не се нуждаят от зидария, а могат да бъдат закупени. Не се нуждаете от зидарски пещи и огнища.

Също така е необходимо да следвате правоъгълната структура. Слоят разтвор трябва да бъде възможно най-тънък. Не е необходимо да се бърка финатата на слоя с течността от неговия състав. Най-добрата дебелина на зидарията не трябва да надвишава 5 мм.


Припокриване на ямата


Пепелният басейн е необходим, за да се осигури доставянето на кислород до мястото на пещта.

Завършена лятна фурна

Основните изисквания за припокриване на пепелта:



  • Създайте пепел, като повдигнете основата;



  1. Височината на локва трябва да бъде равна на височината на два реда тухли;

  2. Дълбочината на вдишването е не повече от 0.5 пъти дебелината на една тухла;

  3. Затворете кладенеца с два ъгъла от стомана;

  4. Част от ъглите се превръща в азбест.


По този начин е възможно да се изгради печка камина Pechora.


Монтаж на тръбата


Без които не е възможно да си представите стара печка? Разбира се, без тръба. Почти всички пещи се нуждаят от тръба, освен ако не са необходими закупените пещи. Тунелната пещ, например, е напълно освободена без тръба. Въпреки това, тази домашна и дори по-скоро улична отоплителна система, този елемент е просто необходим.

Като комин е поцинкована тръба, чиято височина е 3 метра и диаметър не по-голям от 150 мм. Освен това се извършва тухла и леки мазилки.

Не забравяйте за главата на тръбата, за да предпазите от валежи. Тъй като главата е капачка.

Оригиналът на комина има пещ камина Viking. Можете да обърнете внимание на дизайна на тази фурна и да подчертаете нещо при полагане.


заключение


Горните препоръки ще позволят да се създаде самостоятелна зидария на улична печка с максимално запазване на бюджета и с минимално време. Улична пещ е необходима за готвене през лятото, за да приключите вечерите в двора на къщата в приятелска семейна компания. В къщи ще помогнете да добавите комфорт към камината на волана Волга.

След като зидарията е завършена, разбира се, вие ще искате да я изпробвате незабавно, така че да се каже за стартиране на операцията почти след полагане на последната тухла. Но не бързай в никакъв случай. Печката трябва да свикне с околната среда, да изсъхне правилно. Това ще отнеме най-малко 4 дни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи от тухли за лятна резиденцияПещи от тухли за лятна резиденция
Димова фурна за собствени ръцеДимова фурна за собствени ръце
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Как да изберем правилната фурнаКак да изберем правилната фурна
Разтвор на фурнатаРазтвор на фурната
Пещ от тухли за лятната резиденцияПещ от тухли за лятната резиденция
Външни печкиВъншни печки
Отоплителна пещ за вилиОтоплителна пещ за вили
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Руска печка със собствени ръцеРуска печка със собствени ръце
» » Лятна фурна със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com