Печка на улицата със собствените си ръце

Всеки собственик на частна къща се опитва да подготви парцела си така, че всичко да изглежда красиво и практично. съд интериорен дизайн често е включен елемент като печка, защото за съществуването на този проект не само ще позволи на всякакви метеорологични условия, барбекю, но също така и в случай на проблеми с ток, се готви храна. Направете печка на улицата със собствените си ръце не е толкова трудна, колкото изглежда на пръв поглед. За да осъществите тази трудна задача, трябва само инструмент, подходящо място и материал.


Изберете място за фурната


Въпреки че инсталирането на пещта не изисква огромна площ, все още е важно да изберете мястото, където ще бъде разположено със специално внимание, защото вашата безопасност зависи преди всичко от това. При изготвянето на план за строителство трябва да се имат предвид следните фактори: (Виж също: Тухлена фурна със собствени ръце)



  • димният канал се счита за едно от най-запалимите места в печката, така че той трябва да бъде разположен на разстояние 37 сантиметра от всяка дървена конструкция по периметъра на обекта;

  • се дължи на факта, че за нормалната работа на пещта се нуждае от добро сцепление, изграждането на комина трябва да бъде поставен така, че да се изправи на два крака по билото, така че не забравяйте да се разгледа това при избора на място;

  • опитайте се да не обедините основата на печката с обща жилищна сграда.


Една домашна фурна на улицата може да изпълнява няколко функции, така че преди да създадете чертеж и схема, струва си да определите какво точно искате. Като цяло, независимо дали тя е средство за отопление или "готвене печка" особено значение да има чертежите не само ще трябва да се направят някои корекции, но трябва да бъдете внимателни при покупката на материала. Избирането на вида на фурната точно изчислява броя на тухлите, които ще са необходими, за да не бъдете в неприятна ситуация. (Виж също: Как да направите комин за собствени ръце burzhuyki)

Домашна печка на улицата


Материал за пещта


Какво да направите улична печка? На първо място, трябва да складирате тухли и хоросан, без тях няма да излезе нищо, освен ако, разбира се, сте решили да купите готова печка. Тухла се счита за най-подходящ материал за такива случаи, тъй като има много висок индекс на топлинна проводимост. Като цяло, майсторът за печене на печки твърди, че е най-добре да се използват керамични пълни тухли.

Не забравяйте за решението, защото зависи от него, колко дълго ще се насладите на фурната в двора. Неправилно подготвената смес от зидария може да доведе до напукване на пещта, в резултат на което не само може да се получи влошаване на течението, но и дим.

Спомагателното оборудване се закупува в специализирани магазини. Ако искате, можете да направите всичко сами, за това ще ви трябва - листовете са станали с необходимата дебелина. За да построите печка на улицата със собствените си ръце, ще ви трябва следните материали: (Виж също: Пещи за дома от собствени ръце)



  • готварска печка, чийто вид е избран лично от вас, може да бъде едно горелка или две котлони, в зависимост от това как ще се използва фурната;

  • комплект от врати и полуремаркета (отзад, перфорирани и т.н.);

  • различни решетки (стомана, чугун);

  • лист азбест;

  • тухла;

  • ключалки и изгледи;

  • печена тел;

  • цимент;


Цимент за изграждане на улична пещ



  • клапа;

  • метални ъгли;

  • пясък.


След като разгледахме този въпрос, е необходимо да определим вида на зидарията. За такива сгради методът се използва в половин тухли и ръбове. Първият вариант е подходящ в случай, че имате нужда от устройството да се затопли повече и след края на пещта, колкото по-дълго се охлажда. Ако е избран вторият метод, печката ще се нуждае от по-малко време за загряване, като вследствие на това ще бъде много по-бързо да загрява стаята, но в същото време тя ще се охлади бързо.


Как да се изгради улица фурна: съвет от професионалисти




Външната фурна на улицата често се превръща в малка, защото тя заема много място и се затопля по-бързо. При конструирането на този проект е подходяща зидария от половин тухла. Такива пещи не изискват професионални умения и се инсталират за кратък период от време. (Виж също: Димова фурна за собствени ръце)



Не забравяйте! Преди началото на строителството, тухлите трябва да се накиснат във вода, времето, когато те трябва да "накиснете" зависи от материала, от който е направен на тухли, обаче, в никакъв случай, но този път не трябва да бъде по-малко от 6 часа. Докато работите, струва си да използвате гумен чук, а не обикновен чук, за да не повредите структурата на тухла. Ако тухленият ред вече е бил построен, той не може да бъде докоснат, по-добре преди да започне работа, да направи тестова зидария без хоросан. По този начин ще извършите частична оценка на бъдещия резултат и ще можете да коригирате недостатъците в схемата.



Изграждане на печка на улицата:



  • Преди да започнете работа по мястото, където пещта ще бъде в бъдеще, е необходимо да поставите пергамент или полиетилен, за да излее пясък върху него, дебелината на която не трябва да надвишава един сантиметър.


Подготовка на основата за пещта



  • На върха на слоя пясък изложени първото ниво от тухли, без хоросан може да ги обвърже. Първият ред трябва да бъде инсталиран хоризонтално и най-често се състои от 12 тухли.
  • (Виж също: Печка с диван)
  • След това се нанася първият слой от глинестата смес, след което се пристъпва към монтирането на взривната врата, която задължително трябва да бъде закрепена с тел.

  • Решетката трябва да бъде инсталирана след завършване на третия ред, тя е разположена над вентилатора.

  • На задната стена тухлите трябва да бъдат инсталирани без глина.

  • Вратата е инсталирана така, че да се отваря отгоре надолу. Също така, тя трябва да бъде добре фиксирана с тухли и обвита с въже от азбест.

  • Осма серия от зидария е от особено значение, тъй като на този етап има затваряне на вратата на пещта, и тя е тук, трябва да се постави заострени тухли, които по-късно ще се промени посоката на огъня в центъра на котлона.

  • На десетия ред се оформя комин. Преди да направите улична печка, обмислете факта, че тя трябва да бъде прикрепена, защото смукателната тръба може евентуално да премести центъра на тежестта.

  • След завършването на всички етапи на зидарията печката трябва да бъде добре почистена от всички ненужни елементи, които могат да попаднат в нея по време на строителството.

  • След завършване на монтажа е необходимо да изсушите фурната внимателно. Важно! Не правете първата пещ, докато фурната напълно изсъхне.


Печка на улицата със собствените си ръце

Най-популярните са руските фурни на улицата, причината е, че те съчетават всички необходими функции на този дизайн и са много лесни за инсталиране. Те се поставят много бързо, можете да започнете работа сутрин и вечер, за да направите първата пещ. Необходимо е да започнете отопление с хартия и малки парчета, като огънят трябва да се разпали постепенно, защото рязкото изменение на температурата може да доведе до силни пукнатини.


Как да предпазим фурната от влага


Защитата на пещта от дъжд също е от голямо значение, тъй като неблагоприятното време не само може да разруши вашите планове, но и да влоши състоянието на пещта. Най-добрият начин в тази ситуация е малък покрив. От това, което може да се реши само от вас, най-важното - материалът трябва да е устойчив на естествени влияния и напълно да покрива устройството. Ако желаете, покривът може да бъде удължен, след това той ще изпълнява защитна функция не само за пещта, но и можете да се скриете от времето.

Също така добро, но по-скоро трудоемко средство за дъжд е изграждането на защитен блок. Решаването на този въпрос трябва да бъде разгледано преди изграждането и дизайна на самата пещ, тъй като тук си струва да се вземат предвид много точки, свързани с пожарната безопасност и правилното функциониране на пещта. Този дизайн ще отнеме повече пространство, но ще бъде много по-надежден, освен това, вътре в помещението можете да организирате място за почивка и съхранение на дърва за огрев. Докато правите дизайн, не забравяйте, че използваният материал трябва да бъде огнеупорен.

Изграждане на печка на улицата със собствените си ръце може да бъде максимум от няколко дни и да я използвате дълго време. След завършване на конструкцията се грижи за завършването на устройството, тъй като дизайнът може да бъде всичко. Започвайки с обичайното замазка, завършвайки със шев и мазилка. Първият вариант обаче се счита за остарял, но е най-бързият и най-икономичен, а вторият метод предполага декоративно покритие на фурната, което ще му даде чудесен външен вид. Освен това можете да си купите допълнителни предмети, като ниши, рафтове, сенници, с които ще направите конструкцията не само красива, но и по-практична, защото ще има място за неща.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи от тухли за лятна резиденцияПещи от тухли за лятна резиденция
Барбекю фурна със собствени ръцеБарбекю фурна със собствени ръце
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Външни печкиВъншни печки
Руска печка със собствени ръцеРуска печка със собствени ръце
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Печка с печка със собствени ръцеПечка с печка със собствени ръце
Шведска фурна със собствени ръцеШведска фурна със собствени ръце
Изграждане на пещ със собствените си ръцеИзграждане на пещ със собствените си ръце
» » Печка на улицата със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com