Отопление в гаража

Доста често гаражът е самостоятелна структура, в която има само електричество. Следователно през зимата е доста трудно да остане в него, тъй като е студено в гаража. Но какво ще стане, ако трябва да използвате гаража през цялото време? Решението е да се направи отопление в гаража.
отопление в гаража
Такъв гараж трябва да е само топъл

Автономните отоплителни системи за гаражи са много скъпи. Ето защо не е изненадващо, че повечето от нашите сънародници се опитват да направят отоплителна система със собствените си ръце.

решения

В гаража можем да различим четири вида отоплителни системи, които се различават в използваното в тях гориво:

  • електрически;
  • газ;
  • върху течно гориво;
  • на твърдо гориво.

Обмислете същите характеристики на устройството на всяка от тях - различни отоплителни системи в гаража, които ще видите на снимката.

Газова отоплителна система

Най-доброто решение е автономното отопление на гаража, ако въпросът е за отопление на отделен гараж. Има няколко причини за това. На първо място, много строги правила, предложени от служители на газови компании. Ако решите да организирате газово отопление в гаража - бъдете готови за редовни проверки. Освен това не всички гаражи имат възможност да се свържат към газовата тръба.

Ако обаче имате възможност да се свържете с източник на този вид гориво и сте успели да организирате отоплението на гаража с газ в съответствие с изискванията на работещите с газ, няма да има проблеми. Освен това тази система е много проста и не изисква много материали за монтаж.

гаражно газово отопление
Газово отопление

Електрическа отоплителна система

Електрическото отопление в гаража може да се нарече доста ефективно, но има няколко нюанса. На първо място, не всеки е толкова добър в "приятелите" с електрическите мрежи и необходимите отоплителни уреди за създаване на автоматична електрическа отоплителна система. Така че, поне трябва да потърсите специалист, който да ви помогне по този въпрос.

Днес има много начини да се създаде практична система в гаража, която да поддържа определена температура в гаража денонощно (да речем +10 градуса).

Използването на такава система ще ви помогне лесно да стартирате кола, дори и да има екстремни студове на улицата. Така че можем да кажем със сигурност, че отоплението на гаража с електричество спестява време и пари, които се изразходват за бензин. От друга страна, трябва да се има предвид, че ще трябва да плащате много впечатляващи сметки за електроенергия. Освен това, без значение колко тъжно може да звучи, е изключително трудно да се намери гараж, в който никога няма прекъсване на доставката на електроенергия.

отопление на гаража с електричество
Електрически нагреватели

Друга трудност, която може да възникне при създаването на електрическа отоплителна система за гараж, е липсата на качествени отоплителни уреди. Ние дори не трябва да обмисляме сега популярните НЛО за тази цел. Те имат ниска комунална скорост, но консумират много електричество. Ето защо при избора на отоплителен уред не забравяйте да се консултирате със специалисти.

Отопление с течно гориво

Не е най-подходящият вариант на отоплителната система - отоплението на гаража чрез работа. Разбира се, горивото за такива системи (и използвано в тях обичайно използваното моторно масло) е доста достъпен материал. Тя може да бъде закупена в най-близката бензиностанция в най-близката бензиностанция. Но предимствата на отоплителната система в гаража на антифризионния край тук.

Факт е, че такава система е доста скъпа, а освен това е много причудлива при обслужването. И неговата надеждност, в сравнение с други видове отоплителни системи, е много по-ниска.

Отоплителна система за твърдо гориво

Най-простият и достъпен начин за отопление на гаража е печката за отопление на гаража - печка, която работи на твърдо гориво. На текущия пазар можете да намерите готов продукт, който напълно отговаря на вашите изисквания. Но закупуването на завършена печка изисква много пари. Но е много по-лесно да изградите такава система сама. Можете да изчислите необходимите характеристики и да създадете идеална система.

отопление на гаража с дърва за огрев
Котел на твърдо гориво

Единствените недостатъци на пещите за твърдо гориво са повишеният риск от пожар и необходимостта от комин. Освен това отоплението на гаража с дърва за огрев е доста тромаво и освен това изисква наличието в гаража на място за съхраняване на гориво (въглища или дърва).

Универсални отоплителни системи

Това алтернативно отопление на гаража е доста неподходящо решение. Разбира се, тежкото предимство на универсалните отоплителни системи е, че те могат да работят върху всяко гориво. Това означава, че можете просто да използвате това, което понастоящем е на разположение.

Универсалните отоплителни системи обаче имат няколко доста сериозни недостатъци, което ги прави просто непрактично в гаража.



На първо място, универсалните методи за отопление на гаража имат доста висока цена. В допълнение, инсталирането им също е доста обезпокоителен, отнемащ време процес, изискващ голям брой конвенции. В същото време мнозина отбелязват, че надеждността на универсалните отоплителни системи често е значително по-ниска от надеждността на специализираните отоплителни системи.

отопление в гаража на антифриз
Универсална гаражна отоплителна система

Въпреки това, специализираните варианти за отопление на гаража, които предвиждат използването на един вид гориво, също могат да имат доста сериозни недостатъци. По-специално, по-модерните системи често са "причудливи". Това означава, че те изискват използването на който и да е тип тръба, специална спецификация на горивото или строги правила за работа и почистване.

В случай на най-малкото нарушение на който и да е, дори и най-незначителното на пръв поглед, на изискванията, ще бързо осъзнават, че големите средства, буквално "хвърлени на вятъра." И модерната Ви отоплителна система има същото ниво на полезност като ръчно сгъната печка.

Алтернативни методи

Инфрачервено отопление на гаража - се използват специални инфрачервени нагреватели. Системата е доста ефективна - само онези, които влизат в радиуса на нагряване, се нагряват.

Парно отопление в гаража е бюджетен вариант. Тук използваме: парен котел, парна турбина, инсталация за намаляване на охлаждането.

Въздушното отопление на гаража е в състояние да поддържа температурата в гаража. Системата може да работи не само за електричество, но и за различни видове гориво.

отопление на водата в гаража
Схема на отопление на въздуха

Гаражно отопление - работи от електрическата мрежа. Масленият охладител е лесен за използване и подвижен.

Отоплителна система на гаража със собствени ръце

В повечето случаи гаражът е доста малка стая. Въпреки това, дори да се има предвид този факт, понякога е много трудно да се проектира правилно отоплението на водата в гаража, което без допълнителна охлаждаща течност (вода) ще даде достатъчно топлина. Ето защо, някои занаятчии използват малки трикове, за да увеличат леко нивото на топлопредаване. Например - инсталацията не е вертикална, а наклонен комин. Това означава, че тръбата, през която преминава димът, минава през стаята и допринася за отоплението на стаята.

отопление в гараж
Хоризонталният комин служи като допълнителен източник за отопление на гаража

Ако решите да прибягнете до такъв допълнителен елемент на отопление, ще трябва да полагате много усилия - в крайна сметка коминът се нуждае от сцепление и може да бъде доста трудно да се осигури в наклонена тръба. За да се контролира натиска, е необходимо клапиране - прост и удобен елемент, който също допринася за по-силно загряване. В края на краищата, когато горивото в пещта е изгорено, топлият въздух ще напусне пещта много по-активно и ще "избяга" на улицата през комина. А амортисьорът ще го задържи, оставяйки го в тръбата, като по този начин засилва загряването на стаята.

В повечето случаи най-комфортната температура за гараж е +15 - +18 градуса.

Разбира се, поддържането на температурата на това ниво е необходимо само ако винаги има хора в гаража - тоест, то служи не само като паркинг, но, например, магазин за ремонт. В този случай, като разгледаме начините за отопление на ремонтния гараж, можем да кажем, че в този случай най-подходящият вариант е изграждането на пещ с течно или твърдо гориво.

маслено отопление на гаража
Пещта за течно гориво

Най-добре е да направите пещ от метал - тя има няколко важни предимства. На първо място, тя заема значително по-малко пространство от масивна пещ от тухли. Освен това, металният калъф се затопля много по-бързо - по този начин загряването на стаята също е по-бързо. Освен това, ако е необходимо, още няколко стоманени перки могат да бъдат заварени към металното тяло в бъдеще - по този начин, с помощта на малко количество допълнителни материали, можете да отоплявате гаража по-ефективно.

Използването на печки за твърди или течни горива е най-рационално в случай, че няма възможност за изграждане на електрическа отоплителна система. Основната пречка при създаването на такава система е прекъсване на електрозахранването.

В случай, че трябва да поддържате определена температура в гаража денонощно, можете да направите комбинирана фурна. Това е конструкция с рамка от метал, зад която е скрита пещ, изработена от топлоустойчиви тухли, допълнена от решетки от чугун. Основните предимства на такава система са, че тя може да задържа топлина за дълго време, а коминната тръба е допълнителен елемент на системата. Също така трябва да се има предвид, че този тип фурна се нагрява значително по-дълго от пещта.

Видеото за инсталирането на различни гаражни отоплителни системи може да се види тук.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отопление на гаражаОтопление на гаража
Отопление със собствени ръцеОтопление със собствени ръце
Отопление на гаража с топлинен пистолет с финност на избор и работаОтопление на гаража с топлинен пистолет с финност на избор и работа
Изолирайте тавана в гаража - просто е необходимоИзолирайте тавана в гаража - просто е необходимо
ТЕМ за отопление на гаражаТЕМ за отопление на гаража
Как да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензатКак да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензат
Икономично отопление за гаражИкономично отопление за гараж
Десет в батериите за отопление в гаражДесет в батериите за отопление в гараж
Какъв етаж да се направи в гаража?Какъв етаж да се направи в гаража?
Как да започнем изграждането на гаражКак да започнем изграждането на гараж
» » Отопление в гаража
© 2021 BggeHat.com