Отопление на оранжерията със собствените си ръце

Оранжерията ви позволява да прибирате, когато други градинари все още поливат или засаждат своите растения. Оранжерията ви позволява да растат ранните продукти чрез нагряване на оранжерията със собствените си ръце, тъй като слънчевата топлина ви позволява да отглеждате културата само през лятото. Пресни продукти, дължащи се на този дизайн, могат да се отглеждат дори през зимата. Минималната допустима температура в горещото легло трябва да бъде +18 градуса. Въпреки това, за да се получат такива условия, само непроницаеми стени няма да са достатъчни.
парно отопление със собствени ръце
Отопляемата оранжерия през зимата

Най-икономично е подреждането на оранжерията на мястото, където преминава термалната пътека. В тази ситуация трябва само да намерите най-подходящото място и да започнете да изграждате оранжерия. В други ситуации изграждането на оранжерията ще бъде по-сложен процес, но може да се извърши и със собствените ни ръце - както и да отопляваме оранжерията със собствените си ръце.

Отопление със слънчеви панели

зимно оранжерийно отопление
Отопление на оранжерията с помощта на слънчева светлина

Загрейте структурата на парниците и направете домашно отопление в оранжерия и можете да използвате и слънцето. Първият етап на оранжерията ще бъде яма с дълбочина около 15 см. След това земята трябва да бъде покрита със слой полистирол или друг топлоизолатор. Отгоре е покрита със слой от полиетиленов филм, който осигурява хидроизолация. Поставете мокър пясък върху филма и го покрийте със земя. Този вид устройство, въпреки че е съвсем проста, но въпреки това може да поддържа оптималната температура в оранжерията.

Възможно е да се направи в оранжерията и просто въздушно отопление на оранжерии със собствените си ръце. Най-простият метод за отопление на оранжерия е отоплението с въздух - добро решение на въпроса как да се направи отопление в оранжерия, както е описано по-долу:

  1. Необходимо е да вземете стоманена тръба с дължина от 2 до 2,5 м и диаметър от 50 до 60 см.
  2. Под единия край на тръбата трябва да запалите огън, а вторият - да влезе в оранжерията, покрита с филм.
  3. По всяко време трябва да се поддържа пожар. Въздухът в тръбата ще се загрее доста бързо и растенията ще получат необходимата топлина.

Този метод на отопление, в същото време е един от най-лесните, но и най-неудобен, тъй като пожарът трябва да се поддържа през цялото време.

как да се изгради оранжерия с отопление
Схемата за просто отопление в оранжерия

Отопление на парникови газове

Основното предимство на газа е, че по отношение на снабдяването то е много по-стабилно и достъпно от пожарната огън. За да се затопли оранжерията през зимата, не е необходимо да се пренася газ от къщата в оранжерията, тъй като това не е напълно препоръчително. Също така такава схема за отопление на парниковата къща ще изисква и някои разходи. Най-добре е да купите няколко газови бутилки, които трябва да бъдат достатъчни. Все пак е добре да обърнете внимание на факта, че твърде много въглероден диоксид може да доведе до факта, че растенията не растат така, както би трябвало.

парникови проекти с отопление
Газова отоплителна схема

Също така, лошата вентилация на парниковата къща може да повлияе на отрицателния растеж на растенията. В оранжерията ще бъде необходимо да се инсталира и средство за изтегляне на отпадъците от горенето.

Отоплителните уреди, които ще се използват за вашата оранжерия, трябва да бъдат оборудвани със специални сензори.

Те са необходими, за да може в случай на прекратяване на огъня и освобождаване на газ във въздуха да се активират незабавно такива устройства и да се изключи подаването на газ към горелката.

Загряване на котлона с котел за твърдо гориво



Такива проекти на оранжерии с отопление могат да бъдат разположени както в самата оранжерия, така и извън нея във всяка друга стая. Вторият вариант има някои предимства, защото, за да се добави гориво или дърво към огъня, няма да е необходимо да отидете в оранжерията. Недостатъкът на тази опция е, че ако котелът е директно в оранжерията, то също ще освободи малко топлина.

В термо генератор, трябва да добавите гориво само два пъти на ден. Освен това от гледна точка на пожарната безопасност такава зимна оранжерия не представлява заплаха. Поради този параметър той може безопасно да остане за цяла нощ без надзор. Друг плюс на котела е, че той изисква минимална консумация на горивен материал.

Отопление на оранжерията в пещта

Пещното отопление на оранжерията със собствените си ръце, в сравнение с електрическата, не натоварва толкова много финансовите разходи. Една обикновена фурна за оранжерия може лесно да бъде построена със собствените си ръце, макар и да не се изразходва.

Принципът на пещта за оранжерия:

  1. В оранжерията се изгражда пещ от камина, изработена от тухли.
  2. През цялата дължина на оранжерията се поставя комин.
  3. Коминът се отстранява от огнището от другата страна, така че въглеродният оксид да остане и топлината да остане вътре. Разстоянието между пещта на оранжерията и нейния край трябва да бъде не по-малко от 25 см. Разстоянието от растителното легло до горната част на свинята трябва да бъде не по-малко от 15 см.
въздушно отопление на оранжерии със собствените си ръце
Отопление на оранжерията с печка

Преди да построите оранжерия с отопление, можете да проучите друг начин:

  1. Намираме барел с големи размери, с обем не по-малък от 3 кубчета. Вътре в цевта, боядисвайте на 2 слоя, за да предотвратите процеса на ръжда.
  2. Във вътрешната част на цевта са направени дупки, единият от които е предназначен за комина, а другият - за разширителния резервоар и крана.
  3. Печете печката и я поставете в цевта.
  4. Коминът се изтегля от цевта и от външната страна се монтира тръба с дължина около 5 метра.
  5. На цевта се монтира цев с капацитет 20 литра, който първо трябва да бъде заварен от обикновена листова стомана.
  6. На профилната тръба, която измерва 40x20x1,5 см, се произвежда самото отопление. Тръбите трябва да се разпространят на земята по такъв начин, че да се намират на разстояние 1,2 метра. Това подреждане на тръбите ще позволи отоплението на почвата в местата, където се намират корените на растенията.
  7. За да се осигури циркулация на водата, за такива собствени системи е необходимо да се закупи специална помпа.
как да направите отопление в оранжерия
Преобразуваният варел под пещта за оранжерия

Загряване на оранжерията

Ако вземем предвид изчислението на отоплението на оранжерията, то в сравнение с другите видове най-изгодно е разположението на топлата вода в оранжерията. Загряване на оранжерията с вода - електрически бойлер може да се направи просто:

  1. Необходимо е да вземете тялото на стария пожарогасител и да отсечете върха.
  2. На дъното на пожарогасителя е монтиран нагревател с работна мощност от 1 kW. Този вид тен може да бъде взет от стар самавар.
  3. В горната част на устройството ние правим сменяем тип покритие, така че водата може да бъде излята в нагревателя.
  4. Към корпуса на устройството се монтират две тръби, свързани към радиатора. Тръбите се закрепват посредством гайки и уплътнения. За да може този нагревател да работи в автоматичен режим, е възможно да използвате верига с променлив ток и напрежение в 220V.
водно отопление на оранжерии със собствените си ръце
Регистърът на тръбите, където вътрешността е вода и електрически тен

При инсталиране на отоплителна система за оранжерия или оранжерия най-важното е да се спазват всички необходими инструкции, както и правилата за безопасност. Видео за това как да се оборудва отоплението на оранжерията със собствените си ръце, можете да видите по-долу.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оранжерията със собствените си ръце пресни плодове и зеленчуци от собствената си покрита градинаОранжерията със собствените си ръце пресни плодове и зеленчуци от собствената си покрита градина
Оранжерийната оранжерия, изработена от полипропиленови тръби, е евтина и бързо да се направи от…Оранжерийната оранжерия, изработена от полипропиленови тръби, е евтина и бързо да се направи от…
Строителство на оранжерии, материали и примери за строителствоСтроителство на оранжерии, материали и примери за строителство
Поликарбонатна оранжерия със собствени ръце изгражда трайна частна оранжерияПоликарбонатна оранжерия със собствени ръце изгражда трайна частна оранжерия
Оранжерия със собствени ръце от дървоОранжерия със собствени ръце от дърво
Оформлението на модерна оранжерияОформлението на модерна оранжерия
Оранжерийни термоси, които събираме през цялата година със собствените си ръцеОранжерийни термоси, които събираме през цялата година със собствените си ръце
Възможностите за създаване на фондация за оранжерия, която да изберем?Възможностите за създаване на фондация за оранжерия, която да изберем?
Фурна за оранжериятаФурна за оранжерията
Отопление на оранжерииОтопление на оранжерии
» » Отопление на оранжерията със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com