Тухличка бебе фурна

Днес в страната отдавна се наблюдава завидно стабилно и безгрижно развитие. Хората вече свикват с просперитет и с измерен живот, поради което земя, върху които се строят леки къщи, се купуват в частна собственост. Това ви позволява да забравите за шума на града и да се отпуснете на чист въздух и евентуално да отглеждате собствената си реколта без добавяне на химикали. Но обикновените къщи не са много подходящи за живот през зимата, а през пролетта и есента те често са неудобни и хладни в тях. Всеки собственик самостоятелно решава въпроса за отоплението на такива съоръжения и възможности за готвене при отсъствие на централизирано снабдяване с газ. Като опция можете да съберете едно бебешко бебе с вашите ръце, което ще реши проблемите с отоплението и готвенето, без да харчите много пари за него.


Строителство на пещи


На първо място, следва да се отбележи, че такава пещ е нещо подобно на световноизвестни печки на фурната, които вече са повече от 100 години се използват в най-неблагоприятните и предизвикателни условия. Бебе заради своите проектни характеристики, той е изключително бързо затопляне, съответно, но не много добре се държат на топло, това означава, че като главен източник на жилища отопление през зимата не трябва да се използва, но като плоча за готвене и инструменти, за да поддържа комфортна температурата през есента или пролетната каша, може дори да е полезна. (Виж също: Тухлена фурна със собствени ръце)

Характеристики на тухла печка бебето:



  • малко количество строителни материали, необходими за сглобяване на конструкцията;

  • бързо нагряване на пещта;

  • кратко време за сглобяване, което отнема средно един и половина дни за начинаещ майстор;

  • Висока компактност на пещта, позволяваща нейната инсталация на малки площи.


Печка-бебе, изработена от тухли


Избор на материали за бебешка фурна


За да се събере пещта не предизвика никакви специални проблеми, е необходимо предварително да се погрижи за покупката на необходимия строителен материал.



  • Тухла - е необходимо да се събере самият дизайн. За пещта е желателно да се използват два вида тухли, така че ефектът и продължителността на работа значително ще се увеличат.



  1. Червена тухла не по-ниска от първата, обичайна за обикновен човек на улицата, трябва да се използва за направата на основното тяло на пещта.
  2. (Виж също: Тухлена зидана пещ до ръцете ви)
  3. Една тухла, изработена от шамотна глина с особен жълт цвят със светлокафяв оттенък, се използва за създаване на тигел.



  • За производството на основата, която също е необходима въпреки привидната миниатюрна природа на пещта, можете да използвате естествен камък или отработен бетон или дървени траверси. В този случай дървените траверси няма да се провалят, защото са импрегнирани със специален материал, който предотвратява разпадането и тъй като те ще бъдат използвани за направата на основата, температурният ефект върху тях ще бъде минимален.

  • Глина - необходимо е да се сгъне пещната пещ. Поради факта, че суровата глина и изгори приблизително същия коефициент на термично разширение на пещта по време на нагряване домашно бебе пещи глина събира въз основа на разтвора е по-малко вероятно да фрактура вследствие на бързо нагряване или охлаждане, тъй като всички негови елементи ще разшири еднакво. За изграждането на пещи е желателно да се използва глина с високо или средно съдържание на мазнини с най-малко съдържание на пясък. Такъв материал може да се намери близо до бреговете на водните тела.
  • (Виж също: Тухлена фурна със собствени ръце)

Направена бебешка тухла



  • Цимент марка на не по-малко от 500, които ще помогнат не само да се подготви надеждна основа на пещта от естествен камък, но също така ще позволи да сгънете своя случай и комин. Несъмнено глина е по-приемлива за изграждането на пещта, но не винаги е възможно да се получи необходимото количество, така че е възможно да се направи тухлена печка с помощта на цимент.

  • Пясък - необходимо е за приготвяне на глинеста и циментова замазка, а за висококачествена зидария е необходимо предварително да се пресее добре чрез фина мрежа, за да се избегне навлизането в нея на големи камъни и буци.

  • За производството на пещта също ще са необходими метални изделия, които ще улеснят слагането на зидарията и с минимална цена, както в парични условия, така и в труд, ще създадат универсална и удобна пещ:
  • (Виж също: Ремонт на тухлена фурна със собствените си ръце)


  1. чугунните решетки се използват, за да осигурят надежден въздушен поток през пепел, както и за отработеното гориво да излети под формата на пепел;

  2. стоманени или чугунени врати ще позволят на пещта да придаде привлекателен външен вид, както и да защити пепелния оста и пещната част от искри и изхвърляне на дървени въглища по време на процеса;

  3. Стоманените клапани ще помогнат за правилното организиране на движението на отпадъчните газове в различните режими на работа на пещта.
  4. (Виж също: Тухлена фурна със собствени ръце)

При избора на материали е необходимо да се изготви чертеж от организацията на сградата или от отворени източници. Препоръчително е да имате план в ръцете с разрушаване на реда на пещта на бебето, което значително ще улесни монтажа му, особено от начинаещ майстор.


Сглобяване на пещта


След подготовката на строителните материали и чертежи можете да пристъпите директно към монтажа на фурната със собствените си ръце.



Малка бебешка печка в кухнята

Първо трябва да подготвите място за стартиране на инсталацията. За да направите това, в избраната стая, се избира зона с тебешир, маркирана с креда, по зоната, върху която е напълно отстранена подовата настилка. Ако е необходимо, можете да използвате ъглошлайфа, който е оборудван с режещ диск.

Когато подовата настилка се почисти и мястото на работа се изчисти от строителните отпадъци, пилите се приготвят с помощта на лопата за полагане на основата. Тъй като фурната е достатъчно малка, няма нужда да се задълбочавате дълбоко. В изкопаните ями са положени железопътни траверси или естествен камък. Когато избирате естествен материал като основа, той трябва да бъде циментиран с циментова замазка. По този начин не е необходимо да се направи и монтиране на етапи относно всеки камък индивидуално достатъчно голям дъното достатъчно копия легло и отгоре ги покрие със смес от цимент суспензия, получен в съотношение 1 част цимент към 2 части пясък и малки камъни или чакъл. Решението трябва да се направи малко течност, така че да прониква добре между ставите на камъните. След подготовката на основата е модерно да започнете монтирането на печката на бебето, само че е необходимо да се остави да изсъхне за 1-2 дни.

След основаването е необходимо да се обърне внимание на реда на бъдещата пещ, което ще позволи на начинаещия майстор да не се бърка, когато прави зидарията. Самият ред е схематичен чертеж, в който, в допълнение към общия изглед на пещта, посочващ скалата на разрушаване, се представя разрез на всеки от редове. Разделянето в редове не винаги е свързано с физически ред в една тухла, най-вече подразделението за подреждане възниква, когато вътрешната конфигурация се промени.

Използване на фурната

Така например в началото на всяка пещ е необходимо, за да го безопасно изолация от мазето и земята, за цялата тази тухла в рамките на 2-3 реда, за които всички зидарията се извършват в ставата и фугата е по-различно, така че по няколко пъти на poryadovkoy рисуват една и съща рисунка направи Тя няма смисъл и просто заявява, че тази конфигурация се използва за няколко физически серии.

След като изолационното уплътнение, изработено от тухли, е направено, е възможно да се полагат външните стени на пещта и вътрешните мостове. За да се нагрее добре печката на бебето, страничните носещи страни са изработени от тухла, поставена върху реброто. Това позволява работата на печката, почти веднага след запалването, да започне да загрява стаята или да приготвя храна, без да чака, докато печката не е напълно затоплена.



Особено внимание poryadovkoy и решетка конструкция трябва да се даде на прехода между пещта и podduvalom и сглобяване на горната част на тигела с регулируема него чугун котлон, върху която да се пържат готвене и като конвенционалните печки газове.



След като тялото на пещта е готово да започне изграждането на комина, в което е необходимо да се осигури хоризонтален лабиринт, за да се увеличи ефективността на пещта. За прехода между жилищните помещения и таванското помещение се създава рапсушка, която изпълнява функциите за предотвратяване на пожари и затова, като началото на пещта, се намират най-малко 2 тухли. Сам комина се издига над билото на покрива, или ако е в близост до началото на къщата след това ъгълът между горната част на билото и комина не трябва да е повече от 30 градуса.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плюсове за живот извън градаПлюсове за живот извън града
Изграждане на селски къщи от вековеИзграждане на селски къщи от векове
Бебешка фурна със собствени ръцеБебешка фурна със собствени ръце
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Как да се изгради една тухла бебе фурна, от основата до зидариятаКак да се изгради една тухла бебе фурна, от основата до зидарията
Отопление в страната със собствени ръцеОтопление в страната със собствени ръце
Дистанционно управление на отоплението на селска къщаДистанционно управление на отоплението на селска къща
Тухличка в страната с ръцеТухличка в страната с ръце
Потопяема помпа бебеПотопяема помпа бебе
Как да се изгради къща в страната?Как да се изгради къща в страната?
» » Тухличка бебе фурна
© 2021 BggeHat.com