Как да оформя печката

В съвременния свят съществуват много технологии и възможности за отопление на домове, но това не намалява ролята на отоплителните тела. В чести къщи, в селски къщи и сега мисля за това как да се поставят печка или камина. Тухлената конструкция е източник на удобна и полезна топлина. Това е, което създава уникалната магия на дома и огънят, както при примитивните времена, привлича хората.

Една от основните причини, поради които фурната е популярна и професията на печка е все още в търсенето, са неблагоприятни условия на живот в руското село. (Виж също: Пещи отоплителни тухлени)



  1. Липса на газови комуникации в селото.

  2. Повредени и остарели кабели в повечето домове.

  3. Високи тарифи за електроенергия.

  4. Мода на камините в хола.


По едно време Менделеев каза, че е възможно да "изгори с банкноти", но защо го прави, ако има много евтини и лесно достъпни, ефективни решения.


Видове пещи


Всички нагревателни елементи за къщата могат условно да бъдат разделени на тухли и метал. И по предназначение можете да ги класифицирате по следния начин:



  • Отопление с една функция за загряване на помещението;

  • отопление-отопление, отоплителни уреди с котлони;

  • нагревател за баня;

  • камини.


Ако жителите на града имат алтернатива, селяните на руския отдих нямат избор и никой не бърза да доставя газ на селските села. Ето защо, за повечето провинциални градове и села, през зимата, печката е единственото средство за отопление и съответно храната е готова за пестене. (Виж също: Фурна на Потър)

Положете самата пещ

И че инсталирането на скъпа единица е евтино, тъй като не всеки може да си позволи услугите на печка, много селяни се опитват да поставят фурната сами. И материалите, необходими за строителството, могат да бъдат закупени в достатъчни количества на пазара на строителни материали.

За да започнете строителните работи, трябва да имате поне малко опит с тухли и хоросан. И най-важната задача, откъде да започнете работа, е да планирате следващите си действия


Изборът на строителни материали за зидария.


За начало е необходимо да направите резервация: икономика, разбира се, това е нещо хубаво, но фурната е построена за себе си, така че е неприемливо да се спести качеството на материала. Широката селекция от материали ще ви помогне да изберете само това, от което се нуждаете, и това не винаги означава скъпо. Освен това качеството трябва да се изразява не само във функционални данни, но и от естетическа страна, въпреки че по правило те са взаимосвързани. (Виж също: Барбекю фурна със собствени ръце)

Така че, купуват специални тухли, пещ, червени тухли, се определя от качеството на външен вид: не трябва да има пукнатини и отчупвания, както и подслушване - тя трябва да публикува ясен звук.

Полагането на цялата маса се извършва с помощта на глинен разтвор, към който се добавя пясък. Глината от сайта е по-добре да не се използва. Първо, съдържа много примеси, които го правят мръсна. В допълнение, маслеността на глината е неизвестна, само специалист може да я определи. Пазарът на строителни материали не е недостатъчен в сместа за разтвора в пещта, поради което е по-добре да закупите готовото решение.

Облицовката на подовете и камината е изработена от огнеупорни или огнеупорни тухли. За полагането на външната част (над покрива) на комина е желателно да се използват силикатни тухли и не се поставят върху глина, а обикновен цимент-пясъчен разтвор. Свещите трябва да се полагат без шевове. Кофражът се подготвя предварително. (Виж също: Пещи с печка)

Пещ за подреждане

Тъй като огнеупорен и тухли различен коефициент на разширение, алтернативно в една година тези тухли не може да бъде повече от това не може да бъде свързана със стените на горивната камера на основната структура, между тях, остава малък джоб въздух.

До комина е идеално гладък и чист, когато се полага, той периодично "скуби", т.е. избършете с влажна четка, изчистете разтвора.

Баровете са инсталирани строго успоредно на осите на камината, но изобщо не са. Между тухлената ограда и решетката трябва да има празнина от около 10 мм. Това се дължи на свойството на метала да се разширява под въздействието на високите температури. (Виж също: Tandyr пещ със собствените си ръце)


Място на инсталацията на пещта




Мястото, където ще поставите фурната в къщата, трябва да го направите предварително. Правилното подреждане е едно от най-важните условия за висока ефективност на пещта. Местоположението също определя колко стаи тази уредка ще отоплява. По-правилно е да инсталирате печка в ъгъла, недалеч от входната врата, след което не е нужно да държите дърва за огрев в стаята и това ще отнеме по-малко място.

Друго важно условие трябва да се спазва при инсталиране и планиране на отоплителна инсталация. Измерванията на размерите трябва да са такива, че коминната тръба да минава между гредите на покрива, без да ги докосва, освен това е на известно разстояние от тях.


Настройка на пещта


Изискванията за пожарна безопасност не позволяват да се инсталира тухлена решетка обратно към стената на къщата. Между тях трябва да има разстояние от 15-20 сантиметра. Всички помещения за отопление, независимо от предназначението и дизайна, се състоят от камина, комин и комин.

За да се гарантира, че кислородът влиза свободно в горивната камера и че пепелта не пречи на изгарянето на дърва за огрев, вместо огнището в долната част на пещта се поставя решетка. Това прави, като правило, чугун и е между пещ и золник.

Настройка на пещта

Тръбата е в пряка зависимост от тръбата, толкова по-голяма е тръбата, толкова по-силна е теглителната сила. Ако изберете успешен дизайн на компонентите на пещта, можете да постигнете икономическа ефективност на устройството, пълно изгаряне на дърва с отлично сцепление. Работата на пещта се регулира чрез допълнителни клапани, които позволяват преминаването на горещи газове (дим) към каналните пещи.

Конструкцията на фурната зависи пряко от използваното гориво.


Фурнир за зидария


Тъй като топлоизолацията е тежка структура, е необходимо да се създаде надеждна основа под нея - основата. Основата на пещта не е свързана с основата на самата къща. Поставката на основата завършва преди да достигне височината на пода в къщата. На идеално равна повърхност на основата се полагат изолационни слоеве покривен материал, които са необходими за защита на конструкцията от прекомерна влага, която може да поеме основата от земята. Два реда тухли, поставени върху основата, които формират основата на самия масив, завършват на нивото на пода. Само след това можете да продължите с полагането на самата пещ на издигнат обект.

За да оформите правилно фурната и да не я премествате по-късно, първият ред се изсушава първо. Уверете се, че основата е напълно плоска както на повърхността, така и по краищата, покрийте тухлите с хоросан и го поставете обратно на място, без да забравяте непрекъснато да проверявате правилността. Няма да е излишно да ви напомняме, че тухла е напоена с вода преди полагане, така че тя няма да абсорбира влагата от разтвора и "съединителят" ще бъде по-силен.

При постоянно поставяне е необходимо да следите дебелината на шевовете. Тяхната униформа е едно от условията за коректността на печката. Стените се полагат, както се очакваше, с превръзка от половин или една четвърт от тухла. От външната и вътрешната повърхност на стената остатъците от екструдирания разтвор се изстъргват след няколко минути, веднага щом се "грабне" малко. В допълнение, вътрешните повърхности също се избърсват с влажна, мека кърпа. Вътрешните стени не са покрити с хоросан, тъй като сухата глина има свойството да падне от повърхността и това може да запуши каналните пещи и да пречи на преминаването на горещи газове.

Правилно оформена печка



Необходимо е повърхността на каналните пещи да се третира със специални грижи, само димът да преминава през гладки и гладки повърхности. Тяга да бъде по-добре и газовете, образувани от изгарянето на гориво, са лесно и без гънки и ъгли в каналите правят заоблен и свиване и разширяване - гладка.



За да се предотврати предаването на дим и въглероден оксид в стаята, в случай на преждевременно или инцидентно затваряне на комина във всички клапани и амортисьорите да малки дупки с диаметър 10-15 см.

За да оформите комина на печката, не използвайте глина, а обичайните строителни цимент-пясък хоросан. На пресечната точка с тавана и покрива на къщата, коминът се изравнява "гладко".

Устройството може да работи само след завършване на всички етапи на изпичане на фурната и добро изсушаване. За да се изсуши този набор от тухли, е необходимо да се постави лек огън от хартия и чипс в пещта, като постепенно се увеличава количеството изгорени материали и времето на пещта. Знакът на готовата, напълно изсушена пещ е липсата на признаци на "изпотяване" по външните стени.

Разбира се, най-важният компонент на пещта е нейната функционалност, но и външността е важна. В края на краищата, красотата и дизайнът на фурната могат да подчертаят възможностите на вашия дом.

Ако съчетаете фурната с качество, завършвайки тухла с чисто и красиво качество, то финалът ще бъде минимален. Защото в този случай самото устройство може да изглежда декоративно и красиво. Ако качеството на тухли не украсява сградата, тогава е необходимо да се извърши цялостно фугиране или мазилка с глина или да се довърши със специална керамична плочка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем правилната фурнаКак да изберем правилната фурна
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Отоплителни пещи за вилиОтоплителни пещи за вили
Как да стреля печкаКак да стреля печка
Как да поставите печкаКак да поставите печка
Как да направите печкаКак да направите печка
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Изграждане на пещ със собствените си ръцеИзграждане на пещ със собствените си ръце
Тухлена фурна със собствени ръцеТухлена фурна със собствени ръце
» » Как да оформя печката
© 2021 BggeHat.com