Мазилки за зидария

Мазилки за зидария

Разтворът за замазка е смес, която се състои от стягащи материали с добавяне на вода и пясък. Тази смес има свойството да втвърдява след полагане.

Разделете тези разтвори от следните характеристики: на обемното тегло, съгласно приложимата вид свързващо вещество, съставът, броят на свързващо вещество, последователността на силата на натиск ограничение по предназначение.

Нека разгледаме по-подробно.

Чрез обемен тегло, разделена на разтвори зидарията "тежки" - се използва като пълнеж пясък, и "лек" с пясък от експандиран глина, пемза, белодробни шлаки и др ...

Според вида на използваното свързващо вещество разтворите се разделят на циментови разтвори (основата е цимент) и варовити.

В състава - "прост" - съдържащ един вид свързващо вещество, "комплексно" - се състои от няколко вида свързващи вещества (калцимент, калциев гипс и др.).

Чрез количество свързващо вещество, съдържащо се в тези разтвори са разделени относно "мазнини" - се характеризира с високо съдържание на свързващи вещества в процентното съотношение на 1: 1 - 1: 3, "слаб", където съдържанието на свързващи вещества е 04:59 или 07:59.

Чрез консистенция или плътност, разтворите се разделят на "твърди" - с ниско съдържание на вода, "пластмаса" - по-удобно за работа, защото те съдържат повече вода.



Съгласно временната устойчивост (крайна якост) и устойчивостта на замръзване, решенията се разделят на марки.

Решенията са разделени според експлоатационните показатели, какви работи ще бъдат използвани за целта - за зидария, за монтаж, за запечатване на фуги.

Разтворите за разтвора се приготвят на етапи. Преди всичко, подгответе материали (пресейте, измийте, пригответе вар или глинено мляко). Съгласно дозата, сместа се зарежда в смесителя и се смесва. След това разтоварвайте готовото решение. Разтворът, приготвен в един цикъл, се нарича партида.

Съставът на разтворената смес се изразява като числено съотношение.

Следните изисквания се налагат на решения: лесно полагане с тънък и равномерен слой, способност за разпространение, без разслояване, уеднаквяване, без чужди включвания.

За зидария през зимата се използват разтвори със съдържание на антифриз добавки, като се използват маркерите, посочени в проектната документация.

Особено внимание се отделя на качеството на водата, използвана в партидата. Водата не трябва да има чужди включвания. Забранено е използването на отпадъчна вода.

Е, за да създадете живи плетове и огради със собствените си ръце, ще откриете, като посетите сайта 1profnastil.ru. Само там ще намерите всичко, за да научите как да направите сами надеждни огради.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Методи за приготвяне на хоросан за зидани пещиМетоди за приготвяне на хоросан за зидани пещи
Пропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухлиПропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухли
Какъв вид пясък съществува?Какъв вид пясък съществува?
Изчисляване на потреблението на хоросан върху зидарияИзчисляване на потреблението на хоросан върху зидария
Приложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетонПриложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетон
Добавки за подобряване на свойствата на бетонаДобавки за подобряване на свойствата на бетона
Универсалното свързващо лепило е незаменим спасител в строителствотоУниверсалното свързващо лепило е незаменим спасител в строителството
Конкретни пропорции за основаКонкретни пропорции за основа
Пълнители за строителни разтвори и бетониПълнители за строителни разтвори и бетони
Режещи дискове за металРежещи дискове за метал
» » Мазилки за зидария
© 2021 BggeHat.com