Какво и как правилно да измаза тавана



Неравномерните тавани стават досаден проблем, защото поради този недостатък стаята губи комфорта и комфорта. Коригиране на недостатъците на капака в този случай може да бъде ремонтирана. Но това не е задължително да предизвика екип от строители, тъй като цялата работа може лесно да бъде направена сама. В тази статия ще разгледаме как правилно да измамим тавана.
как да мазими тавана
Работите са разделени на два етапа - подготовка и изравняване на тавана.

Подготвителен етап

Преди да направите правилното измазване на тавана на видео инструкциите, които могат да се намерят на нашия уебсайт, е необходимо да подготвите базата. За да направите това, е необходимо да премахнете старото покритие и други декоративни елементи, които могат да усложнят работата.
как правилно да измаза тавана на видеото
На този етап трябва да имате такива инструменти:
  • защитни очила;
  • хартия или нетъкан текстил за защита на пода;
  • респиратор;
  • удар;
  • изработени от метална шпатула.
Тъй като прахът и отломките се образуват по време на подготвителните операции, е много важно да се защити дихателната система и очите от вредни ефекти.
Преди всичко е необходимо да извадите старата мазилка с остри метални шпатули. Ако е необходимо, шпатулата подкопава. Премахнете всички нередности, които се намират на тавана (издутини и гърбици).
За качествено уплътняване на шевната връзка между плочите е необходимо да се премахнат старите свързващи материали. Но в същото време само зоните, които са отслабени и лесно се отделят от плочата, се отстраняват. Тези части от мазилката, които се изплъзват, но не падат, се извличат с перфоратор.
как да мазилка тавана за боядисване
Тъй като таванът, който се ремонтира, може да бъде предварително боядисан или варосан без нанасяне на изравнителен слой, е необходимо да се приложат различни техники за отстраняване на такова покритие:
  • замазката може лесно да се отстрани със шпатула, като първо се намокри с вода от пистолет или с четка;
  • водо-емулсионната боя се отстранява чрез шпатула. По този начин повърхността се навлажнява с растер с алкохолен йод във вода (в съотношение 1 бутилка йод: 1 кофа вода);
  • Вододисперсионните бои се отстраняват със специални разтвори.
В допълнение, таванът може да бъде засегнат от гъбички. Той носи опасност за човешкото здраве и разваля външния вид на покритието. За да се отърве от него, е необходимо да се третират засегнатите райони с разтвор на меден сулфат в съотношение от 5 g. за 1 литър вода.
След като направите цялата работа, която предполага омокряне на тавана, трябва да му дадете време да изсъхне. Ако таванът вече е сух, можете да продължите към следващия етап от работата.

Подравняване на тавана

След като почистването на старата тапицерия се появи, върху главата ви ще има голи плочи. Това е начална позиция, от която започва да се създава гладък и красив таван. По-долу ще научим как правилно да измамим тавана.
как да измаза тавана от гипсокартон
Тази работа ще изисква следните материали и инструменти:
  • грунд;
  • четка или валяк за нанасяне на грунд;
  • вода;
  • суха смес от гипс;
  • змия;
  • тренировка със специална миксерна дюза;
  • пластмасова мистрия;
  • шлифована кърпа;
  • метална мистрия;
  • широка мистрия;
  • замазка.
За да се запазят здраво материалите, е необходимо да покриете повърхността на тавана с два слоя грунд. Това правя с валяк и на труднодостъпни места - с четка. Грундът трябва да се нанася върху цялата повърхност на тавана.
как да мазими тавана
Докато грундът изсъхва, можете да започнете да подготвяте мазилката. На опаковките със сухи смеси всеки производител посочва реда на подготовката му.
По принцип получаването на сместа е следното:
  • в необходимия капацитет се излива вода;
  • тогава се изсипва суха смес;
  • разтворът се омесва с бормашина със специална дюза;
  • след което сместа се оставя в спокойно състояние в продължение на 5 минути;
  • разтворът се разбърква отново.
След като грундът изсъхне и разтворът е готов, повърхността на тавана започва да се измазва. Ако има достатъчно дълбоки неравности, тогава те са покрити със сърп (армираща мрежа). Ако повърхността е достатъчно плоска, просто приложете решение.
Ние мазим тавана със собствените си ръце с два инструмента:
  • мистрия;
  • с пластмасова шпатула.
как да мазими тавана
Мазилката се разстила веднага след нанасянето. За да направите това, използвайте метална шпатула. Можете също така да я подравнявате със самата мистрия. След изсъхването на мазилката повърхността се изравнява с шкурка (повече:Как да мазими тавана със собствените си ръце"). На върха на слой от грунд, който се оставя да изсъхне. След това, на тавана шпакловани и изравнени с пясък мрежа. Отново, покрити със слой от грунд. След последното топката на материала е суши, може да започне декориране на тавана.

Мазилка за маяци

Ако таванът е твърде извит и за да се получи гладка повърхност е необходимо да се нанесе дебел слой мазилка, тогава е необходимо да се инсталират маяци, които създават водещи нива и допринасят за задържането на материала. Разстоянието между маяците се определя за всеки отделен случай, но това разстояние не трябва да надвишава 1 метър.
Следващият процес на мазилка не се различава от обичайната версия.
Как да измаза тавана на маяците, видео инструкция:

Гипсокартон от дървен таван

Мазилката на дървен таван е усложнена от факта, че е трудно да се фиксира хоросан от хоросан. За да може надеждно да се фиксира мазилка върху такъв таван, е необходимо да се създаде клетъчна структура. Събрани са с херпес зостер. Размерът на получените клетки трябва да бъде около 5-10 cm.
След това получената мрежа се запълва с мазилка.

Как да измаза тавана от гипсокартон

Радостен момент за тези, които искат, но не знаят как да ги измажат от гипсокартон, е фактът, че такава повърхност не се нуждае от обработка. Такива тавани само shpaklyuyut и всички (по-подробно:Как да мазими тавана със собствените си ръце") По принцип процесът е както следва.
Повърхността на сухото строителство се обработва с грунд и се оставя да изсъхне. След това е необходимо да се измаза мястото на монтаж на винтове и всички фуги между плочите. Неравномерността се премахва, като се използва шкурка. На почистваните места се нанася грунд. След това, цялата повърхност на тавана е shpaklyuyut и грундирани. След като материалът изсъхне, таванът е готов за боядисване.
как да измажете тавана от гипсокартон със собствените си ръце
В резултат на извършените процедури се получава повърхност, готова за декорация. Таванът може да бъде избелен или боядисан. Освен това може да се приложи интересно решение декоративна таванна мазилка, който ви позволява да създавате различни релефи и текстури. По този начин, гипсокартон ви позволява да покажете цялото си въображение по въпроса за декорирането на тавана.
Сега знаете как да мазилка таван за боядисване и как да мазилка на тавана в банята. В действителност това не е много сложен процес. Не е необходимо да имате специални знания и умения и инструменти за работа могат лесно да бъдат придобити в магазините за сгради.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Нетъкан текстил върху технологията на таванаНетъкан текстил върху технологията на тавана
Как да премахнете боята на водна основа от методите за отстраняване на таванаКак да премахнете боята на водна основа от методите за отстраняване на тавана
Съвети за това как да премахнете варовика от таванаСъвети за това как да премахнете варовика от тавана
Простри тавани плюсове и минуси, че си струва да се разгледаПростри тавани плюсове и минуси, че си струва да се разгледа
Боядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръцеБоядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръце
Таван на тавана преди боядисване чрез примериТаван на тавана преди боядисване чрез примери
Подготовка на тавана за боядисване на бележкиПодготовка на тавана за боядисване на бележки
Как да боядисваме на водна основа опции за таван боя на разположениеКак да боядисваме на водна основа опции за таван боя на разположение
Как да лепене тапети на таванаКак да лепене тапети на тавана
Как да лепене тапети на тавана - препоръкиКак да лепене тапети на тавана - препоръки
» » Какво и как правилно да измаза тавана
© 2021 BggeHat.com