Как да боядисваме на водна основа опции за таван боя на разположение



Боядисването на тавана само на пръв поглед изглежда най-простата операция. Това не е просто потапяне на четката в буркана и боядисване на повърхността. Тази работа включва много клопки. Темата на нашата статия е как да нарисуваме тавана с водна боя.

Подготовка на повърхността

Преди правилно да боядисвате тавана на водна основа, трябва да подготвите повърхността.
Има два начина, по които ще говорим:
  1. В първия случай, таванът не съдържа гъбички с мухъл, без разрушени мазилки, няма разлика във височината, няма отклонения от хоризонталата и големи изпъкналости (вдлъбнатини). С други думи, състоянието на тавана е в перфектен ред.
  2. Вторият сценарий, когато таванът е засегнат от гъбички или има душ мазилка. Също така такива тавани могат да съдържат големи разлики във височината между подовите панели - наклонени тавани.
как правилно да боядисвайте тавана на водна основа
Съвет: Последният случай задължава собственика да мисли за идеята за фалшив таван. Количеството работа ще бъде много по-лесно от обичайната подготовка на тавана за боядисване.
Първият начин
  • Използвайки стоманена шпатула, почистете повърхността на тавана от прекомерна белота и от пилинг боя.
  • Полагане на тавана с проникващ грунд. Той намалява консумацията на боя и насърчава по-добро полагане на слоеве на повърхността. И накрая, това ще укрепи мазилката, а оттам и самия таван.
  • Shpaklyuem малки дефекти в повърхността на тавана окончателен шпакловка. Като алтернатива използвайте гипс.
  • След като изчакате сушенето, нагласете мястото на шпакловка с шкурка.
  • Вторият път ние размазваме изгасените места.
колко правилно да боядисвате таванната вода-емулсия
След като грундът изсъхне, повърхността е напълно приготвена.
Вторият начин
Ще разберем как правилно да боядисваме тавана на водна емулсия със сериозни дефекти или мухъл. Подготовка на повърхността на тавана е много по-трудно.
  • Използвайте спрей за ръце или пистолет за пръскане, за да попиете тавана с вода. Възможно е тази процедура да се повтори. Вашата задача е да намалите количеството прах, както и да разпръснете бели петна и гипс.
  • С помощта на перфоратор или стоманена шпатула отлепете тавана към подовите панели. Не забравяйте, че трябва да премахнете цялата мазилка.
  • Освен това бетонът се обработва с антисептичен грунд или течност с хлор (просто белота).
как да пребоядисате тавана с боя на водна основа
Внимание: И двете опции са подходящи за премахване на гъбичките. От своя страна антисептичният грунд не само ще импрегнира бетона, но и ще предотврати появата на гъбички в бъдеще.
  • Следващият етап е свързан с проникващ грунд. Прилага се с четка, тъй като ролковият валяк не прониква във вдлъбнатините и пукнатините. Процесът на тази работа може да бъде проучен чрез фото и видео материали.
  • Таванната мазилка е важно събитие. Решението за изравняване на повърхността може да достигне няколкостотин килограма. При тези условия, експертите съветват в ущърб на 5-10 см от височината на стаята, за да подготвят окачения таван. Като правило, той е направен от стелажи или PVC панели. Проверката на хоризонта ще помогне за нивото, представено от стоманения измервател.
  • Всички останали неравности shpaklyuyutsya първо груб, а след това на последния шпакловка. Препоръчително е да използвате широка шпатула, постоянно да се почиства от излишната шпакла.
как да нарисувате инструкция за таван за боя на водна основа
  • Шкурка от груб и фин гранулат ще помогне за почистване и подравняване на вече измазаните места на тавана.
  • Последният етап се свързва и с проникващ грунд. Като алтернатива може да се използва боядисана с вода боя. Но тази опция е много по-скъпа - водна основа за таван надвишава цената на добър грунд.
  • Как да нарисувате тавана, подробностите за видеото:

    Как да пребоядисате тавана с боя на водна основа

    На първо място, нека да отговорим на въпроса как да боядисваме тавана с боя на водна основа.
    Необходими инструменти:
    • Ролер - препоръчително е да го използвате с дълга купчина.
    • Таблата за боядисване е мястото, където валякът е потопен и валцуван.
    Можете също така да използвате пистолет за пръскане (повече: "Боядисайте тавана с пистолет") Но той не винаги е на разположение.
    отколкото правилно боя на тавана с боя на водна основа
    Накрая се обръщаме към самия процес. Нанесете тънък слой боя, оставете да изсъхне и след това нанесете още един слой.
    Нека да разгледаме основните моменти:
    • Когато използвате ролка, слоевете трябва да са перпендикулярни един на друг (по-подробно: "Как да нарисувате тавана с валяк").
    • Последният слой трябва да се приложи от прозореца. Поради това неравностите на картината могат да бъдат елиминирани.
    • Колкото по-тънък е слоят, толкова по-равномерна е картината. Освен това, два тънки слоя ще изсъхнат много по-бързо от един дебел слой. Не забравяйте да разтривате боята.
    • Понякога, според инструкциите на производителя, боята изисква разреждане с вода при 10 ° С. За разбъркване можете да използвате свредло или миксер.
    • Опитайте се да изваждате ролката постоянно, защото трябва да бъде равномерно наситено с боя. Въпреки това, не използвайте тавана като валцоваща повърхност.
    • Всеки слой се прилага едновременно и бързо. В противен случай, в местата, където прясна и суха боя влиза в контакт, пломбите ще бъдат забележими.
    • При наличието на неравен слой цвят, който не забелязвате, не го боядисвайте. Изчакайте слоят да изсъхне и след това да приложите следващия.
    • За да контролирате ситуацията, направете няколко крачки отстрани и надникнете в работната повърхност под наклонен ъгъл. Това се дължи на факта, че правилният ъгъл не дава ясна представа за грешките.
    как правилно да нарисувате тавана със собствените си ръце
    По този начин можете сами да рисувате тавана. Просто трябва да следвате всички инструкции и тънкостите на работата. Ако искате, можете да намерите допълнителни материали по този въпрос под формата на фото и видео материали. И накрая, можете да се обърнете към специалисти, които ще вършат цялата работа за вас и ще трябва само да се насладите на прясно боядисания таван. Прочетете също: "Как да премахнете водната боя от тавана: методи за отстраняване".
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Колко правилно да нарисувате таван в жилището с водно-емулсионна боя?Колко правилно да нарисувате таван в жилището с водно-емулсионна боя?
    Боя за таванна водна емулсия - правилният изборБоя за таванна водна емулсия - правилният избор
    Как да шпакловка на тавана под картината на основата на умениеКак да шпакловка на тавана под картината на основата на умение
    Боядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръцеБоядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръце
    Боядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюансиБоядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюанси
    Боядисване с предимства на водната таванна бояБоядисване с предимства на водната таванна боя
    Тогава да нарисувате таван от гипсокартон - референцииТогава да нарисувате таван от гипсокартон - референции
    Как да подготвим таван за боядисване - инструкцииКак да подготвим таван за боядисване - инструкции
    Как да нарисувате тавана в банята направи изборКак да нарисувате тавана в банята направи избор
    Как и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боятаКак и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боята
    » » Как да боядисваме на водна основа опции за таван боя на разположение
    © 2021 BggeHat.com